Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز - "مشترک گرامی می توانید تا ۵بهمن ماه نسبت به فعال کردن رمز پویای کارت بانکی خود اقدام کنید". این پیامکی است که برخی بانک‌ها برای مشتریان خود طی روزهای اخیر ارسال کرده‌اند.این تاریخ برای همه بانک‌ها یکسان نیست. به گزارش پول نیوز، راه‌اندازی رمز پویا با هدف پیشگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی و فیشینگ در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند پیش از این آخرین مهلت برای دریافت رمز پویا اوایل دی ماه اعلام شده بود اما در حال حاضر این فرصت تمدید شده است و بررسی‌ها نشان می‌دهد همچنان در بسیاری از بانک‌ها همزمان با ایجاد شرایط فعال کردن رمز پویا، فضا برای استفاده از رمزهای ایستا یا رمزها دائمی فراهم است.
 طبق اعلام پلیس فتا در سال ۱۳۹۷، بین ۲۰ تا ۲۵ هزار پرونده فیشینگ ثبت شده و به باور عده‌ای از کارشناسان، جایگزین کردن رمز پویا به جای رمز ایستا می‌تواند حجم این پرونده‌ها را کاهش دهد.عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی معتقد است استفاده از رمزهای یک بار مصرف می‌تواند تا میزان ۹۰ درصد احتمال کلاهبرداری‌های اینترنتی را کاهش دهد.
چرا رمز پویا؟
ثابت بودن رمز دوم کارت‌های بانکی و پیشرفت چشم گیر و پیچیدگی روز افزون شگردهای سارقین در فضای مجازی، لو رفتن یا سرقت این رمزها را به راحتی امکان پذیر نموده است. به بیان دیگر سودجویان می توانند با سوء‌استفاده از غفلت دارندگان کارت‌های بانکی، اطلاعات این کارت ها را (مانند تاریخ انقضا، کد اعتبارسنجی (CVV۲) و رمز دوم) از طریق درگاه‌های پرداخت یا برنامک‌های همراه جعلی به سرقت برده و با برداشت غیر مجاز از این کارت‌ها،  خسارات مالی قابل توجهی را به هموطنانی که رمز دوم کارت خود را فعال کرده‌اند، تحمیل نمایند. علاوه بر این سارقان از کارت‌هایی که رمز دوم آنها به سرقت رفته برای انتقال پیاپی وجوه حاصل از فعالیت‌های غیر قانونی و نامشروع خود بهره‌جویی کرده که این امر نیز می تواند دارنده کارت را با تبعات حقوقی جدی روبرو کند.
با پویاسازی رمزهای دوم کارت‌های بانکی احتمال این گونه سوء استفاده‌ها به شدت کاهش می‌یابد و دارندگان کارت‌های بانکی می‌توانند به جای استفاده از یک رمز دوم ثابت (ایستا)، در هر بار خرید اینترنتی یا پرداخت های نیازمند رمز دوم، از رمزهای متفاوتی (پویا) که بانک در اختیارشان قرار می‌دهد، استفاده نمایند. شایان ذکر است این رمزها طول عمر محدودی (حداکثر ۱ دقیقه) داشته و یکبار مصرف هستند به این معنا که صرفاً برای یک تراکنش قابل استفاده‌اند.
 چه کسانی باید رمز پویا را فعال کنند؟
 هر چند اطلاع رسانی بانک‌ها به صورت عام و برای تمامی دارندگان کارت‌های بانکی صورت می‌گیرد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها کسانی نیاز به دریافت رمز دوم پویا دارند که مشتری خرید اینترنتی محسوب می‌شوند، در عین حال فعال کردن این رمز تنها برای کارت‌هایی ضرورت دارد که با آن خرید اینترنتی صورت می‌گیرد. از این رو ضرورتی وجود ندارد که رمز پویا برای تمامی کارت‌های بانکی فعال شود. لازم به توضیح است پویا سازی رمز دوم کارت های بانکی فقط و فقط توسط بانک‌های صادر کننده کارت صورت می پذیرد؛ لذا برای اطلاع از روش‌های مختلف فعالسازی می توانید از طریق مراجعه حضوری به شعب، مراجعه به وب سایت بانک صادر کننده کارت و یا تماس با مرکز امداد مشتریان بانک خود، اقدام نمائید.
بانک مرکزی پیش تر اعلام کرده است فعالسازی رمز دوم پویا هیچگونه هزینه‌ای برای مشتریان در بر نداشته و این خدمت توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کشور، هم راستا با تجربیات جهانی و با هدف صیانت از دارایی‌های مشتریان بانکی در مقابل فعالیت های کلاهبردارانه، فراهم شده است.
مهلت فعال کردن رمزپویا
 بر اساس پیامک‌های ارسالی از سوی بانک‌ها به نظر می رسد هنوز اخرین مهلت برای فعال سازی رمز پویا و ارج شدن رمز ایستا از دور اعلام نشده است . با تصمیمات اتخاذ شده به نظر می رسد فعال کردن رمز پویا همزمان با ایجاد شرایط استفاده از رمز ایستا در بانک ها فراهم خواهد بود . به نظر می‌رسد در شرایط کنونی ریسک خرید اینترنتی با رمز ایستا تمام متوجه فرد خریدار است اما استعفده از مرز پویا ریسک موجود در این حوزه را از میان خواهاد برد و فرد با اطمینان بیشتری می‎تواند نسبت به خرید اینترنتی اقدام کند .

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: رمز پویا کارت بانکی اینترنتی فیشینگ پویاسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۴۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به تازگی یک آگهی تبلیغاتی متعلق به یک مجله مطبوعاتی ویژه خردسالان، همراه با یک رپرتاژ آگهی، به جدول پخش شبکه کودک سیما اضافه شده است.

هرروز در چند نوبت، برنامه‌ای با عنوان «قصه‌های نبات» روی آنتن شبکه پویا می‌رود که در آن، گیتی خامنه مجری پیشکسوت سیما طی مدت زمان حدود ۲ تا ۵ دقیقه، قصه‌ای کوتاه را برای بچه‌ها روایت می‌کند. همزمان متن آگهی خرید این مجله از طریق سامانه پیامکی، چند بار به صورت زیرنویس پخش می‌شود. در انتهای این برنامه کوتاه نیز تیزر تجاری ۴۵ ثانیه‌ای که همراه با ترانه، کودکان را به خریداری این مجله ترغیب می‌کند، به شکل ثابت روی آنتن می‌رود.

این در حالی است که در بیش از چهار سال گذشته، جز پخش تیزرهای برخی فیلم‌های کودک و پویانمایی مورد تأیید سازمان صداوسیما نظیر «پسر دلفینی»، «بچه‌زرنگ» و «مسافری از گانورا»، تیزرهای تبلیغات تجاری از شبکه کودک پخش نمی‌شود.

از آبان ماه ۹۸ و با دستور مستقیم سید مرتضی میرباقری (معاون وقت سیما)، پخش آگهی‌های تجاری از شبکه کودک (پویا و نهال) متوقف شد. کمپین #پویا_بدون_تبلیغات که در آن زمان به راه افتاده بود و توسط مدیران وقت شبکه حمایت می‌شد، از عوامل مؤثر در این تصمیم بود.

سازمان صداوسیما طی سال‌های اخیر برای تأمین هزینه‌های منابع انسانی و برنامه‌سازی ناشی از کمبود بودجه تخصیص‌یافته دولتی، به پخش تبلیغات تجاری درون‌برنامه و جذب حامی مالی برای بسیاری از برنامه‌های تلویزیونی روی آورده و به نظر می‌رسد پخش برنامه «قصه‌های نبات» نیز بخشی از آن پروسه باشد.

در شبکه‌های تلویزیونی خارجی مخصوص کودکان، تبلیغات تجاری با ملاحظات بسیاری انجام می‌شود، چراکه کودکان توانایی تشخیص تبلیغات تجاری از محتوای فرهنگی را ندارند. اگرچه برخی کارشناسان پخش تبلیغات فرهنگی مرتبط با کودکان را در شبکه مخصوص کودکان، دارای اشکال نمی‌دانند.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896429

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره کارت بانکی کهربا + جزئیات دقیق
  • موانع پرداخت نشدن تسهیلات به واحدهای تولیدی شناسایی شود
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی
  • بانک مرکزی: طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌ فعال شد
  • خبر جدید بانک مرکزی درباره حذف کارت‌های بانکی/ از این پس با این روش خرید کنید
  • تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی فعال شد