Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-16@23:15:00 GMT

ویلاسازی با مجوز مرغداری

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۶۳۴۵

ویلاسازی با مجوز مرغداری

شنیده‌های «شهروند» از منابع آگاه اما حاکی از آن است که در تپه‌های سرسبز شیرعلی، با مجوز مرغداری، شهرک ویلایی می‌سازند.

روزنامه شهروند نوشت: «تپه‌ماهورهای بهبهان را تراشیده‌اند و در گودیِ میان بلندی‌ها دیوار کشیده‌اند. این ساخت‌وساز در دومتری معدن سنگ‌شکن جاده شیرعلی روبه‌روی پیست موتورسواری بهبهان را چه کسانی و با چه مجوزی انجام داده‌اند؟ تصاویری که به دست «شهروند» رسیده، نشان می‌دهد که تپه‌ماهورها را تخریب و تسطیح کرده‌اند، چند تپه دیگر را تراشیده‌اند، جاده‌ای برای عبور ماشین ساخته‌اند و برق هم به منطقه کشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمین این منطقه به ١٤ قطعه تقسیم شده و میان قطعات دیوار کشیده‌اند. منابع طبیعی می‌گوید اینها زمین‌های جهاد کشاورزی است و جهاد کشاورزی می‌گوید این زمین‌ها شخصی است. شنیده‌های «شهروند» از منابع آگاه اما حاکی از آن است که در تپه‌های سرسبز شیرعلی، با مجوز مرغداری، شهرک ویلایی می‌سازند.

تپه‌های تخریب‌شده جاده شیرعلی از چشم‌ها پنهان است. باید دقیقه‌ها راه رفت و از بلندی‌ها گذر کرد تا آن طرف جاده، در عمق زمین، تپه‌های تراشیده را دید. محمد داسمه، وکیل محیط زیستی بهبهان از این تپه‌ها گذشته و حصارها را دیده است: «تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در بهبهان بسیار زیاد اتفاق می‌افتد؛ ده‌ها و بلکه صدها تغییر کاربری و سازه‌های غیر مجاز به جان طبیعت چنگ انداخته است. آنها که می‌خواهند زمینی از اراضی ملی را به تصرف دربیاورند، ابتدا کاربری‌اش را عوض می‌کنند. در شیرعلی و لاسبید صدها مورد می‌توان پیدا کرد اما هیچ‌کدام چنین وسعتی ندارد.»

این هم تخلف دیگری است، شبیه ساخت‌وساز در بستر رودخانه مارون و ساخت شهرک گردشگری در منطقه حفاظت‌شده خاییز که پیدا نیست با مجوز پیش رفته یا در خفا و بی‌اجازه؛ مسئولان مربوطه هم نمی‌دانند. روح‌الله زندی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان به «شهروند» می‌گوید که دادستانی یک دستور کلی خطاب به منابع طبیعی صادر کرده تا این تخلف را بررسی کند.

این زمین‌ها مربوط به کدام سازمان است؟ مسئولان استانی نمی‌دانند که دقیقا از کدام جغرافیا و چه تخلفی صحبت می‌شود. عبدالستار جلالی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهبهان به «شهروند» می‌گوید: «این زمین‌ها جزو اراضی کشاورزی است. باید موضوع را از جهاد کشاورزی پیگیری کرد.»

تخلف آن‌قدر ناپیداست که با ساخت‌وسازهای دیگر اشتباه گرفته می‌شود. کامبیز محسنی، رئیس اداره جهاد کشاورزی بهبهان، به اشتباه آدرس شهرک گردشگری چاه‌ماری را می‌دهد: «این زمین شخصی است و مجوز ساخت‌وسازش را هم از میراث فرهنگی گرفته. باید از آنجا پی‌اش را گرفت.»

اما زمین‌های قطعه‌بندی‌شده در تپه‌ماهورهای جاده شیرعلی، در نزدیکی معدن سنگ‌شکن‌اند که از اراضی ملی است و ساخت شهرک گردشگری در این نقطه عجیب به نظر می‌رسد. حرف‌ها متناقض است. داسمه که دبیر کمیته حقوقی شورای هماهنگی تشکل‌های محیط زیستی و منابع طبیعی استان خوزستان نیز هست، آدرس درست را می‌دهد: «این ساخت‌وساز ٦ کیلومتر بالاتر از شهرک گردشگری چاه‌ماری است. تپه‌ها را تراش داده‌اند و برای ساخت یک جاده خاکی به این منطقه رحم نکرده‌اند. سنگ‌شکن در فاصله صدمتری شهرک ساخته شده است؛ با توجه به آلودگی معدن سنگ‌شکن، فرضیه گردشگری‌بودن این شهرک منتفی است. به علاوه این که سازه‌ها بلوکی‌اند و جنبه توریستی ندارند.»

روزانه، مسئول روابط عمومی اداره جهاد کشاورزی بهبهان می‌گوید: «کارشناسان ما در حال بررسی‌اند تا ببینیم این زمین‌ها به منابع طبیعی مربوط است یا جهاد کشاورزی. زمین در منطقه‌ای قرار گرفته که میان تپه‌ماهورهاست و ساخت‌وسازها دور از چشم این دو نهاد انجام گرفته است.»

تماس‌های پی‌درپی بالاخره به جواب می‌رسد. رحیمی‌خواه، فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهر بهبهان، می‌گوید: «این زمین‌ها جزو اراضی کشاورزی است و با مجوز مرغداری واگذار شده. نمی‌دانیم بعدش چه تصمیمی گرفته‌اند و چرا زمین را قطعه‌بندی کرده و دیوار کشیده‌اند. نمی‌دانیم که صاحب زمین طرح گردشگری گرفته و می‌خواهد ویلا بسازد یا نه. این را جهاد کشاورزی باید بداند.»

جهاد کشاورزی دیگر پاسخ نمی‌دهد. از گفته‌ها این‌طور به نظر می‌آید که نه جهاد کشاورزی و نه منابع طبیعی اشرافی بر تخلف رخ‌داده در منطقه ندارند و تنها از احتمالات می‌گویند.

بعد از پیگیری‌های «شهروند»، ماکان دیده‌بان، مدیر حراست جهاد کشاورزی خبر می‌دهد که برای بررسی وضع قرار است روز شنبه بازدید مشترکی از سوی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی صورت بگیرد چون «منابع مشترک است». دیده‌بان به همین بسنده می‌کند اما دست، آخر داسمه از او نقل می‌کند که کاربری این زمین کشاورزی است و از کمیسیون تبصره یک ماده یک هیچ‌گونه مجوزی ندارد و ساخت‌وساز آن باید تخریب شود. بر اساس این گفته‌ها تخلف در زمینی اتفاق افتاده که بخشی از آن به جهاد کشاورزی و بخش دیگر به اراضی ملی تعلق دارد. از طرف دیگر قطعه‌بندی میان تپه‌ماهورها برای ساخت ویلا انجام گرفته، جهاد کشاورزی بهبهان از متخلفان شکایت کرده و پرونده اکنون در شعبه دادیاری است.»

لینک کوتاه: asriran.com/002yaj

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ویلاسازی مرغداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۶۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۵ هزار میلیارد ریالی به بخش کشاورزی کاشمر

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: با بررسی‌ هایی که توسط کارشناسان انجام شده، میزان خسارت وارده به بخش کشاورزی شهرستان در سال گذشته ناشی از قطع برق چاه موتورها حدود ۵ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.


کاظم قربانپور با ابراز نگرانی از قطع برق چاه موتورهای کشاورزی به ویژه در زمانی که تولید محصولات نیازمند آب است، افزود: چند سالی است که با فرا رسیدن فصل تابستان، افزایش دمای هوا و متعاقب آن افزایش مصرف برق موضوع خاموشی‌ چاه موتورها در بخش‌ کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: اگرچه بر اساس اعلام شرکت برق تابستان امسال نیز شاهد کمبود برق و خاموشی چاه های آب کشاورزی خواهیم بود اما تلاش ما به عنوان متولی بخش کشاورزی بر این است که با همکاری و همفکری سایر دستگاه های مرتبط بتوانیم خسارت‌ های احتمالی را به حداقل برسانیم.


مدیر جهاد کشاورزی کاشمر با بیان اینکه معتقدیم که اگر قرار است بدلیل ناترازی، شرکت برق طرح خاموشی ها را پیگیری کند باید این مهم به گونه‌ ای اجرا شود که به معیشت مردم صدمه وارد نشود و آسیب‌های اجتماعی آن به کمترین حد ممکن برسد.

 

قربانپور تصریح کرد: کاشت ارقام مقاوم تر به گرما و کم آبی، ترویج کاشت ارقام جایگزین و سازگار با اقلیم منطقه، پیگیری و حمایت در راستای افزایش کشت گلخانه ای، ترویج استفاده از روش های نوین آبیاری، ترویج کاهش سطح زیر کشت و افزایش عملکرد در واحد سطح از جمله اقدامات جهاد کشاورزی کاشمر برای مقابله با بحران کم آبی بوده است.

دیگر خبرها

  • ۶۳ درصد از اعتبارات جهاد کشاورزی خراسان شمالی جذب شده است
  • جهش تولید در بخش کشاورزی استان اتفاق خواهد افتاد
  • ۶۳ درصد اعتبارات جهاد کشاورزی خراسان شمالی جذب شد
  • شناسایی ۷ مورد تغییرکاربری غیرمجاز در فریدونکنار
  • زمین های وزارت جهاد کشاورزی در خدمت نهضت ملی مسکن
  • بخش خصوصی ۸۰۰ میلیارد ریال برای ساخت واحدهای مرغداری در فنوج سرمایه گذاری کرد
  • کشف ۱۴۶ کیسه آرد قاچاق در نهاوند
  • هشدار وزارت جهاد کشاورزی به گران‌فروشی جوجه یک‌روزه گوشتی
  • خسارت ۵ هزار میلیارد ریالی به بخش کشاورزی کاشمر
  • ۲۳۶ هزار متر مربع زمین کشاورزی سوادکوه شمالی سنددار شد