Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم مدیرکل محیط زیست استان قم یکی از مشکلات امروز در زمینه آلودگی پیش رونده هوای قم را عدم باور این مساله دانست که قم هم می توان آلوده باشد و در آینده وضع بدتری داشته باشد.

سیدرضا موسوی مشکینی پیش از ظهر در نشست خبری که در اداره کل محیط زیست استان قم گفت: طی دو ماه آذر و دی ماه آلودگی هوا در اسان به اوج رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به منظور رفع آلودگی‌هایی که هوای قم را فرا گرفته بود از سوی این نهاد تمهیداتی انجام شد که آنها را می توان در قالب های مختلف فعالیت تقسمی کرد..

وی تصریح کرد: در برخورد با آلودگی هوا دو نگاه آمایشی و پیمایشی وجود دارد که در بحث پایش نگاه بلند مدتی را داریم و در این راستا دستگاه‌های اقتصادی نقش قابل توجهی دارند.

مدیرکل محیط زیست استان قم یادآورشد: در برخوردهای بین دستگاهی در مسایلی چون صنعت و محیط زیست مسایل مختلفی ایجاد می‌شود. مثلا دستگاه‌های صنعتی سعی می‌کنند تا مولفه‌های اقتصادی را پررنگ کنند،اما محیط زیست به همه ابعاد توجه دارد.

وی گفت: سازمان محیط زیست در کنار توجه به مبانی فرهنگی، اقتصادی و صنعتی به رسالت واقعی خود مبنی بر اهمیت به مسائل زیست محیطی نیز به صورت جدی توجه دارد. درست است که با شرایط جاری کشور همیشه بحث اقتصادی و اشتغالزایی اولویت اصلی است ولی نباید کاری کرد که چند سال دیگر فرصتی برای احیای خیلی از داشته ها نداشت.

وی با اشاره به مهاجرت پذیری دائم شهر قم یادآورشد: این مهاجرت پذیری هر روز افزایش می یابد ولی زیرساخت‌های لازم برای این جمعیت در این شهر آماده نشده است.

موسوی مشکینی گفت: در شهر قم یک میلیون و 250 هزار نفر جمعیت ساکن هستند که 95 درصد این جمعیت شهرنشین هستند که این مسئله تنها در قم وجود دارد و در شهرهای دیگر به ندرت دیده می شود.

مدیرکل محیط زیست استان قم بیان کرد: محورهای استان مملو از فعالیت‌های صنعتی هستند،در این راستا باید نگاه ویژه و همراه با تدبیر در برنامه ریزی‌ها وجود داشته باشد.

مدیرکل محیط زیست استان قم با عنوان اینکه اگر لازم باشد باید مطالعات آمایشی مورد بازبینی قرار بگیرد، تصریح کرد: اما هنوز حساسیت برای مسؤولان بوجود نیامده تا به این مسئله به صورت جدی توجه داشته باشند. گویا هنوز کسی باور ندارد که قم هم از آلودگی هوارنج می برد و می تواند در آینده وضع بسیار بدتری داشته باشد.

وی در ادامه سخنان خویش وضعیت آلودگی هوای قم را در آذر ماه مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در این بازه زمانی 200 مورد پایش روزانه از صنایع صورت گرفت که به 30 واحد اخطار کتبی داده شد. 3 مورد نیز پایش شبانه شهر قم و 8 مورد نیزپایش شبانه سلفچگان انجام شد.

موسوی مشکینی اضافه کرد: یک واحد آلایند در سلفچگان و یک واحد ضایعاتی در قلعه صدری پلمب شد و همچنین از فعالیت یک واحد‌های ریخته گری در محدوده جاده کاشان ممانعت بعمل آمد و پرونده تخلفات 9 واحد نیز به مراجع قضایی ارجاع شد.

وی تصریح کرد: در خصوص دریاچه نمک مباحث بسیاری مطرح می شود ولی اگر طرحی بدون مطالعه عمیق و دقیق باشد و مباحث زیست محیطی آن را رعایت نکند قطعا مشکلات عدیده ای را ایجاد می کند؛ استفاده از دریاچه نمک درست است ولی تا زمانی که طرح علمی و همه جانبه ای ارایه نشود نباید با کارهای احساسی و رویین اتلاف وقت و انرژی و هزینه کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۶۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال

آفتاب‌‌نیوز :

فرخ‌لقا امینی با اعلام این خبر عنوان کرد: تعداد روزهای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ ، ۱۰ روز کمتر بوده است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۲۶ روز هوای پاک داشت، همچنین هوای شهر مشهد در سال گذشته ۲۳۶ روز قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۹ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها و ۳ روز بسیار ناسالم بوده است.

امینی با بیان اینکه تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۰ روز کمتر بوده است، گفت: در سال ۱۴۰۱، تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد ۳۶ روز گزارش شده است، کیفیت هوای سایر روزهای سال نیز، ۲۳۳ روز هوای قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها بوده است.

 کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بروز پدیده گرد و غبار را یکی از مهمترین دلایل افزایش آلودگی هوا در سال گذشته ذکر کرد و گفت: مشهد در سال گذشته به دلیل بروز پدیده گردوغبار یکی از کلانشهرهای آلوده کشور بود و کارگروه‌های مختلفی در این زمینه برگزار شد.

 وی ادامه داد: به طور کلی در فصل سرد سال انتظار پدیده آلودگی بیشتر است، اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل خشکسالی‌های متوالی که اثرات آن را در مشهد دیدیم، شهر مشهد بسیار بیشتر از قبل تحت تاثیر پدیده گرد و غبار بود و علاوه بر آلودگی هوا در فصل سرد سال، بیشتر با پدیده گرد وغبار در فصل گرم سال، مواجه بودیم.

امینی افزود: در سال ۱۴۰۲ روزهای بسیار ناسالم در ماه‌های تیر، مرداد و دی بود و کیفیت هوا در این روزها با شاخص بیشتر از ۲۰۰ گزارش شده بود، همچنین، در سال ۱۴۰۱، ۶ روز هوای ناسالم داشتیم، اما در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۹ روز درگیر هوای ناسالم بود.

وی با بیان اینکه شهر مشهد چه از کانون‌های داخلی و چه خارجی تحت تاثیر پدیده گرد و غبار است و نتیجه و تاثیر آن در کیفیت هوا را در سال گذشته شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: مبارزه با عوامل آلودگی طبیعی هوا از جمله گرد و غبار زمانبر است و لازم است که پیگیری‌ها و اقدامات مستمری انجام شود که در حال انجام است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی کیفیت هوای بهتری برای شهر مشهد در سال ۱۴۰۳ داشته باشیم.

کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در رابطه با تعداد ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در شهر مشهد گفت: در حال حاضر در مشهد ۲۳ ایستگاه سنجش کیفیت هوای داریم که ۱۲ ایستگاه متعلق به محیط زیست و ۱۱ ایستگاه مربوط به شهرداری مشهد است.

امینی در پاسخ به این سوال که هوای کدام منطقه از شهر آلودگی بیشتری دارد، توضیح داد: به طور کلی و در مجموع، عموماً مناطق شرقی و مرکزی مشهد نسبت به مناطق غربی کیفیت هوای نامناسب‌تری دارد و این الگویی است که در سال‌های قبل نیز وجود داشته است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون نیز گفت: بنا بر گزارش مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهر مشهد، در سال جاری نیز از ابتدای سال تاکنون کیفیت هوای شهر مشهد، ۷ روز هوای پاک، ۲۰ روز قابل قبول، و ۷ روز ناسالم برای گروه‌های حساس گزارش شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟ + فیلم
  • تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟
  • شناسایی ۲۰۱ واحد صنعتی آلاینده در استان البرز