Web Analytics Made Easy - Statcounter

«هشام الهبیشان» تحلیلگر و فعال سیاسی اردنی تاکید کرد که نظامیان آمریکایی در نهایت از منطقه خارج خواهند شد اما ماهیت این خروج را گروه های مقاومت تعیین خواهند کرد. ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۴ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، شاید بتوان گفت که مهم‌ترین واقعه بعد از به شهادت رسیدن سردار سلیمانی و همراهانش به دست عناصر تروریست آمریکایی، مطرح شدن بحث خروج نظامیان آمریکایی از منطقه و به ویژه عراق محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت و پارلمان عراق این روزها بیش از هر زمان دیگری بر اخراج نظامیان آمریکایی از کشورشان در سایه ترور سردار سلیمانی تاکید دارند.

این در حالی است که آمریکایی‌ها با هر ترفندی که شده قصد دارند مصوبات دولت و پارلمان عراق را در این خصوص دور زده و روند خروج خود را از عراق به تعویق بیندازند.

«هشام الهبیشان» مقاله نویس روزنامه رأی الیوم، فعال سیاسی و تحلیلگر اردنی درباره خروج نظامیان آمریکایی از منطقه تاکید کرد: نظامیان آمریکایی در نهایت از منطقه خارج خواهند شد اما زمان خروج آنها را گروه‌های مقاومت در منطقه تعیین می‌کنند. ماهیت و نحوه خروج آنها را نیز گروه‌های مقاومت مشخص خواهند کرد.

وی افزود: اما این مسأله نافی ادامه دار بودن جنگ آمریکا و هم پیمانانش علیه ایران و گروه‌های مقاومت نیست؛ هر ساعتی که از عمر این جنگ می‌گذرد، آمریکا و هم پیمانانش بیشتر از ایران و محور مقاومت متحمل خسارت می‌شوند. آنها این حقیقت را می‌دانند. آنها به خوبی می‌دانند که خروجشان از منطقه و شکستشان پیامدهای آتی به دنبال خواهد داشت که علیه پروژه‌های صهیونیستی آمریکایی در منطقه خواهد بود. این پروژه‌ها به دنبال تجزیه خاورمیانه و ایجاد دولت یهودی اسرائیل بر ویرانه‌های آن با مدیریت گروه‌های نژاد پرست و طایفه‌ای است.

این تحلیلگر اردنی در خصوص پیامدهای هدف قرار دادن سردار سلیمانی به دست تروریست‌های آمریکایی در عراق تاکید کرد: نمی‌توان منکر این قضیه بود که عملیات بزدلانه علیه شهید سلیمانی و همراهان مبارزش و نیروهای مقاومت در حد اقدامات و روش‌های باندها و گروهک‌ها بود. این ترور یک نقطه عطفی در تجاوزات آمریکا و جنگ این کشور با همراهی رژیم صهیونیستی علیه ملت‌های منطقه و محور مقاومت به شمار می‌آید و بار دیگر ثابت می‌کند که آمریکا مسئول بی ثباتی عراق به طور ویژه و کل منطقه به صورت عمومی است.

وی تصریح کرد: این اقدامات آمریکا در راستای ایجاد تنش و درگیری در کشورهای منطقه با هدف کنترل این کشورها و همچنین گسترش نفوذ اسرائیل در خاورمیانه صورت می‌گیرد. قطعاً این اقدام باعث می‌شود اراده گروه‌های مقاومت در منطقه و جمهوری اسلامی ایران برای هدف قرار دادن حضور نظامیان آمریکایی در منطقه و آغاز مرحله اخراج آنها از خاورمیانه افزایش یابد.

این فعال سیاسی اردنی در خصوص موضع عراق در برابر اخراج نظامیان آمریکایی تاکید کرد: پارلمان عراق اقداماتی در خصوص زمینه سازی برای اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور اتخاذ کرده است. تصویب مصوبه لغو توافق نامه امنیتی با آمریکا تیر خلاصی بود که واشنگتن را بعد از ترور سردار سلیمانی هدف قرار داد؛ اما این مسأله نمی‌تواند نافی وجود برخی گروه‌های سیاسی در عراق باشد که هم چنان به آمریکا و حضور این کشور در عراق دل بسته‌اند چرا که این مسأله برای آنها به مثابه پوششی برای فساد و مزدوری به شمار می‌رود. اما من مطمئنم که صدای گروه‌های ملی گرا در داخل عراق از همه صداها بلندتر خواهد بود و این مسأله روند خروج نظامیان آمریکایی را تسریع می بخشد.

الهبیشان در خصوص اقدامات گروه‌های مقاومت در منطقه بعد از شهادت سردار سلیمانی گفت: واکنش‌ها مستمر و عملی خواهد بود و می‌توان گفت که مقاومت ایران، سوریه، یمن، لبنان، فلسطین و حمایت از محور مقاومت، بزرگترین ضربه برای ساقط کردن تمامی نقشه‌های آمریکا در راستای تجزیه منطقه به شمار می‌رود. تمام داده‌ها و اطلاعات نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و برخی هم پیمانان آنها در منطقه به شکست جنگ علیه محور مقاومت اذعان دارند.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۶۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل

 یک پیروزی راهبردی دیگر برای روسیه در ساحل، نوار نیمه خشک جنوب صحرا رقم خورده است؛ جایی که دولت‌های نظامی به طور فزاینده‌ای از متحدان سنتی غربی خود به نفع ائتلاف‌های جدید با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دوری می‌کنند.

فایننشال تایمز در بررسی خروج آمریکا از آفریقا و روی آوردن این کشور‌ها به روسیه نوشته است: این تغییر روابط در حالی اتفاق می‌افتد که موجی از ناامنی و وحشت همچنان بر ساحل سایه افکنده است، جایی که شورشیان وابسته به القاعده و داعش بیش از یک دهه است که از نیجر تا بورکینافاسو و مالی ویرانی به بار آورده‌اند. با افزایش نارضایتی مردم به دلیل شکست دولت‌های وابسته به غرب و همچنین کشور‌های غربی در مهار خشونت، حکومت‌های نظامی قدرت را در هر سه کشور به دست گرفته‌اند.

موج احساسات ضدفرانسوی در ساحل، مستعمره سابق فرانسه در نهایت به خروج نیرو‌های فرانسوی منجر شد و در نیجر، کشوری که در ژوئیه شاهد کودتا و حکومت نظامی بود، درخواست‌ها و اعتراضات برای خروج نیرو‌های آمریکایی بالا گرفته است.

«ابراهیم یحیی ابراهیم» تحلیلگر ارشد ساحل در گروه بین‌المللی بحران، می‌گوید: دلیل اصلی نیجر برای پذیرفتن روسیه، حفاظت از خود بود؛ کشوری می‌خواهند دفاع ضد هوایی برای آنها فراهم کند، اینجاست که روسیه وارد می‌شود. این برای نیجر بسیار منطقی است که از این مرحله جدید در ساحل استقبال کند.

تجمع ضدآمریکای مردم نیجر

خروج نیرو‌های آمریکایی از نیجر در ماه مارس زمانی آغاز شد؛ زمانی‌که یک سخنگوی حکومت نظامی، توافق بین ۲ کشور را غیرقانونی خواند و گفت که این توافق «تمام قوانین قانون اساسی را نقض می‌کند».

به نوشته فایننشال تایمز، این روابط طی سفر مقامات آمریکایی از جمله دستیار وزیر امور خارجه در امور آفریقا، و ژنرال «مایکل لنگلی» رئیس فرماندهی آمریکا و آفریقا از نیامی بدتر شد. مقامات نیجریه گفتند که رفتار هیأت آمریکایی، متکبرانه و بی‌ادبانه بوده و به همین دلیل اجازه ملاقات با ژنرال «عمر عبدالرحمان شیانی» رهبر حکومت جدید به آنها داده نشد.

واشنگتن حتی پس از آنکه نیجر توافقی که به نیرو‌های آمریکایی اجازه عملیات در این کشور را می‌داد، ملغی کرد، اصرار داشت که مذاکرات با نیامی ادامه دارد.

«علی الامین زین» نخست‌وزیر نیجر که برای شرکت در نشست‌های بهاری صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده بود، به طور جداگانه با «کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده دیدار کرد تا در مورد این روابط گفتگو کند. وی به مقام آمریکایی گفت اگرچه کشورش از همکاری در سایر زمینه‌ها استقبال می‌کند، اما نیامی موضع خود را در مورد نیرو‌ها تغییر نخواهد داد.

یکی دیگر از افراد آشنا به این وضعیت گفت اگرچه واشنگتن رسما و طبق درخواست، نیرو‌های خود را از نیجر خارج کرد، اما دو طرف به تفاهمی دست یافته‌اند که به ایالات متحده اجازه می‌دهد همچنان برخی کار‌ها را در این کشور انجام دهد. این فرد از ارائه هرگونه جزئیات در مورد آنچه توافق شده، خودداری کرد.

طی روز‌های گذشته ایالات متحده سرانجام اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ کارمند نظامی و غیرنظامی خود را خارج می‌کند و انتظار می‌رود این خروج ماه‌ها طول بکشد. سرنوشت دارایی‌های آمریکا در این کشور، از جمله پایگاه ۶ ساله هواپیما‌های بدون سرنشین در نزدیکی شهر شمالی آگادیز، نامشخص است.

پایگاه آمریکا در نیجر

به گفته مقامات آمریکایی آشنا با مذاکرات، منبع اصلی اختلاف در مذاکرات کمپبل و زین توافق بالقوه نیجر برای فروش اورانیوم به ایران بود. اورانیوم مهمترین صادرات نیجر است و این کشور دومین صادرکننده بزرگ این فلز در آفریقاست. زین در ژانویه در تهران بود و هر دو کشور در زمینه بهداشت، انرژی و امور مالی توافق کردند.

به دنبال گرم شدن روابط مسکو-نیامی پس از کودتا، استقبال نیجر از روسیه به طور گسترده اجتناب‌ناپذیر بود. فرانسه و ایالات متحده تقریباً ۶۰۰ میلیون دلار کمک نظامی و اقتصادی را پس از کودتا به حالت تعلیق درآوردند، جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا هم تحریم‌هایی را علیه نیامی اعلام کردند؛ همه اینها باعث شد حکومت نظامی برای تعمیق روابط امنیتی و دیپلماتیک راهی مسکو شود.

همکاری میان نیامی و مسکو از ابتدای سال جاری تشدید شده است و وزارت دفاع روسیه در ژانویه اعلام کرد که هر دو کشور برای باثبات کردن وضعیت در منطقه با یکدیگر همکاری خواهند کرد. پوتین و شیانی ماه گذشته تلفنی گفتگو کردند و بنا بر اعلام کرملین طرحی برای «توسعه همکاری سودمند متقابل در حوزه‌های مختلف» و هماهنگی «تلاش‌های امنیتی و ضد تروریسم» در ساحل محور گفتگو بوده است.

«کامرون هادسون» کارشناس ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در آمریکا گفت که با خروج نیروها، آمریکا کنار گذاشته شد.

به گفته هادسون، صدای نارضایتی‌ها در چاد هم بالا رفته و دولت نظامی از نیرو‌های آمریکایی خواسته تا فعالیت‌های خود در پایگاه هوایی «آجی کوسی» را متوقف کنند. حال اگر آمریکا مجبور شود نیروهایش در آنجا را هم بیرون بکشد، واشنگتن در منطقه ساحل کر، گنگ و کور خواهد شد.

خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه گفته است سربازان تازه وارد روس از «سپاه آفریقا» هستند، یک بازوی نیمه رسمی وزارت دفاع روسیه که پس از مرگ «یوگنی پریگوژین» فرمانده واگنر‌ها در سال گذشته، شرکت نظامی خصوصی «واگنر گروپ» را تحت پوشش قرار داد.

یکی از سربازان روس زمانی‌که پا بر زمین فرودگاه نیجریه گذاشت گفت که برای آموزش ارتش نیجر آمده‌اند. او گفت: «ما اینجا هستیم تا همکاری نظامی بین روسیه و نیجر را توسعه دهیم».

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح خبر نداریم
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه عین الاسد
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» عراق
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • حزب‌الله عراق: عملیات علیه نظامیان آمریکا را از سر می‌گیریم