Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@07:05:35 GMT

هدف‌گذاری برای برقی کردن موتورسیکلت‌ها

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۶۸۸۹

به گزارش ایلنا از توانیر، محمدحسن متولی زاده  اظهار کرد: این سیاست تنظیم شده و پیشنهادات آن نیز به رئیس جمهور ارائه شده است. در حال حاضر بیشترین سهم آلودگی مربوط به موتورهاست.

وی ادامه داد: هدفگذاری کرده ایم موتورسیکلت ها را در کلان شهرها برقی کنیم. در حال حاضر اکثر دارندگان موتورسیکلت اقشار ضعیف هستند و روزانه 200 کیلومتر در تهران را می پیمایند و در سال 2100 لیتر مصرف بنزین دارند که هزینه آن 6 میلیون تومان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با برقی شدن این موتورها هزینه برق مصرفی آن حدود 600 هزار تومان در سال خواهد بود و از این محل هر دارنده موتور 5 میلیون تومان در سال منفعت می برد و اقشار ضعیف با اعمال این طرح حمایت می شوند.

متولی زاده اضافه کرد: همچنین سالانه 2100 لیتر بنزین به ازای هر دستگاه موتورسیکلت کاهش مصرف سوخت خواهیم داشت که این بنزین را می توان صادر کرد. براساس آمار پیاده سازی این طرح برای 300 هزار دستگاه موتورسیکلت در تهران، حدود 1.5 میلیون تن آلایندگی از فضای این شهر را کاهش خواهد داد.

مدیرعامل توانیر تاکید کرد: در اعمال این سیاست ها نقش مسئولان فرهنگی می تواند بسیار موثر باشد تا نظرات خود را به ما ارائه کرده و ما روش های خود را براساس نظرات ایشان اصلاح و تکمیل کنیم.

با اشاره به افتخارات صنعت برق کشور اظهار کرد: با بارش های شدید امسال که موجب بروز سیل در برخی نقاط کشور شد، همکاران ما در بخش های مختلف صنعت برق افتخارآفرینی کردند به طوری که در مناطق سیل زده نخستین دستگاهی که برای خدمتگذاری حاضر شد، صنعت برق بود. همچنین در جشنواره شهید رجایی امسال صنعت برق کشور در دو شاخص حائز رتبه شد که یکی شاخص های فنی و دیگری شاخص رضایتمندی مردم بود. شاخص دوم براساس نظرسنجی که معاونت ریاست جمهوری از مردم در خصوص میزان رضایت از دستگاه های اداری صورت داده بود، تعیین شده است.

وی ادامه داد: این موفقیت ها مسئولیت ما را سنیگن تر می کند. خواهش من از مسئولان فرهنگی این است که به جهت ارتباط با مردم، به ما ایده بدهند تا نقاط ضعف خویش را پوشش و نقاط قوت خود را توسعه دهیم. مساله دیگر این است که ما ادعا داریم همکاران ما در صنعت برق پیشتاز در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی هستند و این افتخاری برای ماست که ولایت پذیر هستیم.

متولی زاده با اشاره به گذر موفق از پیک سال 98 خاطرنشان کرد: تابستان امسال نگرانی از خاموشی های گسترده وجود داشت و دشمنان کشورهای همسایه را ترغیب کرده بودند که برای برق به ایران تکیه نکنند اما سال 98 سال بسیار خوبی بود و نه تنها خاموشی نداشتیم بلکه صادرات ما تا 120 درصد افزایش داشت.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه نگاه امسال ما چه با مردم و چه مشترکین مبتنی بر تشویق بود، عنوان کرد: بر این اساس تعرفه های برق اینگونه تعریف شد که اگر مردم در حد الگوی مصرف، انرژی مصرف کنند، تغییر تعرفه آنان 7 درصد اما اگر مصرف آن ها از حد الگو بگذرد، تعرفه ایشان 16 درصد افزایش خواهد یافت. همچنین قرار شد کسانی که نسبت به سال قبل کاهش مصرف داشته باشند، تشویق شوند.

متولی زاده اضافه کرد: در حال حاضر کشور ما 29 میلیون مشترک خانگی دارد که با اعمال این سیاست، از این تعداد مشترک 24 میلیون نفر در تابستان امسال در حد الگو مصرف انرژی داشتند. همچنین 8 میلیون مشترک ما مصرف خود را نسبت به سال قبل کاهش دادند که 106 میلیارد تومان پاداش خوش مصرفی دریافت کردند.

وی بیان کرد: طرح تشویقی دیگر این بود که از کشاورزان خواستیم در چند ساعت ظهر با ما همکاری داشته باشند و مصرف خود را کاهش دهند؛ در این صورت به آنان 20 ساعت برق رایگان ارائه می شد. همین سیاست برای صنایع نیز اعمال شد که 20 ساعت برق آنان نیز به صورت نیمه بها محاسبه می گردید. با پیاده سازی این سیاست 120 هزار مشترک با ما قرارداد و تفاهم نامه منعقد کردند که نتیجه آن مدیریت 3800 مگاوات از پیک مصرف و کاهش آن بود. همچنین به کشاورزان 350 میلیارد تومان پاداش همکاری پرداخت شد.

مدیرعامل توانیر در خصوص صادرات برق کشور خاطرنشان کرد: امسال میزان صادرات برق کشور 120 درصد رشد داشت که از این محل 1800 میلیارد تومان به درآمد صادراتی ما اضافه شد. نهضت بهینه سازی مصرف به عنوان استراتژی صنعت برق تعریف شده که باید دنبال شود. خواهش من این است که مسئولان فرهنگی صنعت برق به این مساله توجه داشته باشند چون این سیاست ها در راستای اجرای سیاست های انقلاب و مقام معظم رهبری است. این برنامه ها در سال آینده با وسعت بیشتری دنبال خواهد شد و مکانیزم های تشویقی را با همکاری مردم دنبال می کنیم. هدفگذاری ما کاهش 1000 مگاوات مصرف خانگی از طریق اعمال سیاست های تشویقی است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: برق حمل و نقل صنعت موتورسیکلت سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۶۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برق کولرهای گازی شما را نگیرد! | بالاخره کولر گازی بخریم یا نه؟

به گزارش همشهری آنلاین، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در تابستان ۱۴۰۳ میانگین دمای هوا در نقاط مختلف کشور نسبت به سال‌های قبل بیشتر خواهد بود. برای عبور صنعت برق کشور از تابستان سخت پیش‌رو، وزارت نیرو برنامه‌های مختلفی را در زمینه مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق تدوین کرده که محدود کردن استفاده از کولرهای گازی ازجمله این برنامه‌هاست. به گزارش همشهری، به‌گفته سخنگوی صنعت برق کشور، با توجه به مصرف بالای برق کولرهای گازی، براساس مصوبه شورای‌ عالی انرژی، تبلیغ کولرهای گازی ممنوع می‌شود. با وجود این، بازار شاهد حضور برندهای ایرانی و خارجی کولر گازی است.

توصیه به مصرف‌کنندگان

ممنوعیت تبلیغ و محدودیت استفاده از کولرهای گازی از برنامه‌های چند سال اخیر وزارت نیرو برای کاهش اوج مصرف برق در فصل تابستان است، اما به‌رغم این ممنوعیت و محدودیت‌ها، همچنان شاهد تبلیغات گسترده انواع کولرهای گازی در سطح شهر هستیم. مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور درباره چرایی تضاد دستورالعمل‌ها با فضای تبلیغات و بازار به همشهری می‌گوید: فروشندگان کولرهای گازی برای اینکه کالای خود را بفروشند همچنان تبلیغات خود را دارند، اما ما به مصرف‌کنندگان توصیه می‌کنیم که در استفاده از وسایل سرمایشی، تقسیم‌بندی اقلیم در ایران را مورد توجه قرار دهند تا بابت مصرف برق، هزینه اضافی به خانوارها تحمیل نشود.

وی ادامه می‌دهد: طبق شرایط اقلیمی کشور استفاده از کولرهای گازی در تابستان تنها در مناطقی که تابستان بسیار گرم و شرجی دارند مانند حاشیه خلیج‌فارس، دریای عمان و برخی دیگر از نقاط گرمسیری کشور توجیه منطقی دارد و به نوعی مردم این مناطق ناگزیرند از کولر گازی استفاده کنند، اما در سایر مناطق که اقلیم آنها عادی و غیرگرمسیر است استفاده از کولر آبی توصیه می‌شود.

مدیرعامل شرکت توانیر می‌افزاید: طبق قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، الگوی مصرف ماهانه برق خانگی متناسب با شرایط اقلیمی، معادل سطحی از مصرف تعریف می‌شود که ۷۵درصد مشترکان خانگی یک اقلیم در دوره مشابه سال قبل کمتر از آن مصرف کرده‌اند. این در حالی است که اگر مصرف‌کنندگان از کولر گازی استفاده کنند مصرف برق آنها از الگوی تعیین‌شده بیشتر خواهد شد. باید قبض‌های سنگین و نجومی پرداخت کنند. ازاین‌رو توصیه ما این است کسانی که کولر آبی دارند اقدام به تغییر کولر آبی خود با گازی نکنند و فریب تبلیغات را نخورند؛ چون علاوه بر اینکه باید هزینه زیادی بپردازند، این کار باعث اختلال در تامین برق سایر مشترکان هم خواهد شد. بر همین اساس با توجه به اهمیت موضوع، در جلسه شورای‌عالی انرژی قرار شد که با همکاری وزارت فرهنگ و همچنین سازمان صدا و سیما در زمینه تبلیغ کولرهای گازی در مناطق عادی غیرگرمسیری ممنوعیت ایجاد شود.

سخنگوی صنعت برق کشور در پاسخ به اینکه استفاده از کولرهای گازی چقدر هزینه‌ برق مصرفی محیط‌های اداری و خانگی را افزایش می‌دهد، می‌گوید: مصرف برق کولرهای گازی تقریبا ۶تا ۱۰برابر کولرهای آبی است و این مسئله هزینه مصرف برق را بالا می‌برد. از آنجا که براساس تعرفه‌های برق، مصارف مازاد بر الگوی مصرف به‌صورت پلکانی افزایش خواهد یافت، بر همین اساس مصرف‌کنندگان باید قبض‌های میلیونی و چندمیلیونی پرداخت کنند.

بیشتر بخوانید:

چرا تبلیغ کولرهای گازی ممنوع شد؟

فروش ممنوع نیست

در حالی بحث ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی امسال هم مطرح می‌شود که این امر در تضاد با منافع بازاری‌ها و تولیدکنندگان کولرهای گازی جلوه می‌کند و این سؤال مطرح می‌شود که تکلیف آنها این وسط چیست. سخنگوی صنعت برق کشور در پاسخ به این سؤال می‌گوید: فعلا تبلیغ این کالاها ممنوع شده و فروش آن ممنوع نیست. درخصوص اینکه در آینده باید چگونه جلو برویم باید گفت که اگر ما مصرف‌کننده را آگاه کنیم خرید او منطقی خواهد شد و کولرهای گازی فقط در مناطقی که نیاز است و مردم لاجرم باید از آن استفاده کنند، استفاده می‌شود؛ بنابراین تبلیغ و استفاده از کولرهای گازی در مناطق مجاز ممنوعیت و محدودیت نخواهد داشت و اگر اصلاح روند دنبال شود قطعا به نفع مصرف‌کننده است و موجب می‌شود برق پایدار سایر مشترکان هم بدون اختلال و وقفه تامین شود.

کالاهای خوب را تبلیغ کنیم

اکبر پازوکی، ‌رئیس اتحادیه لوازم‌خانگی تهران با اظهار بی‌اطلاعی از خبر ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی به همشهری می‌گوید: من در جریان جزئیات دقیق این خبر نیستم، اما قاعده این است که ممنوعیت زمانی باشد که کالایی با مصرف انرژی بالا و بی‌کیفیت باشد. او ادامه می‌دهد: در حال حاضر در داخل کشور هم در تولید یخچال فریزر و هم کولرهای گازی از تکنولوژی روز دنیا و موتورهای اینورتر (کم‌مصرف) استفاده می‌شود.

پازوکی با اشاره به شرایط آبی کشور می‌گوید: درحالی‌که بر استفاده از کولرهای آبی تأکید می‌شود باید توجه داشت که به جای مصرف برق، مصرف آب در کولرهای آبی زیاد است؛ ضمن آنکه باید درنظر داشت کولرهای گازی که در ایران تولید می‌شوند کاملا زیر نظر وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد هستند؛ بنابراین به جای اینکه جلوی تبلیغ تولیدات خوب داخل گرفته شود، بهتر است با کالای قاچاق که هیچ نظارتی بر آن نیست، مقابله شود و به شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده اعلام شود که حق واردات کولرهای پرمصرف را ندارند و فقط کولرهای اینورتر را وارد کنند و بعد هم جلوی تبلیغ کولرهای گازی معمولی پرمصرف را بگیریم. بر این اساس، به‌نظر من، باید برعکس تبلیغ نکردن، ما کالاهای خوب را تبلیغ کنیم.

کد خبر 844829 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت نیرو تابستان برق

دیگر خبرها

  • دارندگان کارت سوخت بخوانند/ سهمیه بنزین چه تغییری کرد؟
  • هشدار صندوق بین‌المللی پول در مورد شکنندگی مالی
  • مواجهه خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های کمرشکن سلامت
  • دستگیری زنی که با موتورسیکلت برقی تریاک توزیع می‌کرد
  • راهکارهای کاهش هزینه‌های سلامت در ایران
  • اقتصاد در ورطه خاموشی / هشدار برقی به اقتصاد
  • تحول درمعاملات برقی بورس/حسابهای وکالتی خریدبرق فعال می‌شوند
  • ​آغاز برقی سازی اتوبوس ها و تاکسی ها برای کاهش آلودگی هوای شهرها
  • خودرو برقی ایستاد، نفت برگشت!
  • برق کولرهای گازی شما را نگیرد! | بالاخره کولر گازی بخریم یا نه؟