Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

سرپرست هیئت باستان‌شناسی کشتی تاریخی قروق گفت: گمانه‌زنی در کشتی تاریخی قروق با احتیاط کامل انجام شده است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از میراث فرهنگی گیلان سرپرست هیئت باستان‌شناسی کشتی تاریخی قروق گفت: تصاویر ماهواره‌ای و پهپادی از یک دهه گذشته و اطلاعات مردم‌شناسی هیئت کاوش باستان‌شناسی نشان می‌دهد که محتویات داخل کشتی، ماسه ساحلی است که توسط امواج وارد کشتی شده و فاقد لایه‌های تاریخی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین توفیقیان با بیان اینکه اواسط دهه ۸۰ گزارش‌های پراکنده‌ای از وجود شناوری چوبی در آب‌های سواحل قروق تالش ارائه شد، افزود: طی سال‌های بعد با کاهش تراز آب دریای خزر، به تدریج بقایای یک شناور چوبی آشکار شد.

وی با اشاره به ارسال پرونده ثبت ملی شناور تاریخی قروق تالش به پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و شورای ثبت آثار ملی، گفت: به دلیل سوال‌های متعددی همانند سن شناور، چوب‌شناسی، ابعاد و اندازه واقعی، مالکیت و نحوه ساخت آن و دلایل وجود شناور در این مکان مطرح و ثبت آن به بررسی و مطالعه آن منوط شد.

توفیقیان تصریح کرد: بررسی جامع این شناور در چارچوب طرح «شناسایی و حفظ میراث‌فرهنگ دریایی، مطالعات کشتی تاریخی قروق تالش» توسط پژوهشکده باستان‌شناسی و با حمایت مالی سازمان بنادر و دریانوردی و همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی گیلان و پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی در حال انجام است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده باستان‌شناسی با اشاره به اینکه تاکنون مطالعات متعددی بر روی این شناور شامل بررسی باستان‌شناسی سطحی منطقه، ژئوفیزیکی زیر بستر محوطه، مطالعات رسوب‌شناسی محوطه، مستند نگاری شناور، سن سنجی رادیو کربن چوب، مطالعات چوب‌شناسی، میزان حفظ‌شدگی شناور و تعیین ابعاد و وزن شناور و نیز معرفی روش‌های حفاظت، مرمت شناور انجام شده است، افزود: مطالعات باستان‌شناسی سطحی، پیمایش سواحل پیرامون و مطالعات اولیه که در ابتدای امسال به انجام رسید، نشان داد که به فاصله حدود ۷۰۰ متری جنوب کشتی تاریخی قروق، بقایای کوچکی از الوار یک کشتی دیگر در عمق حدود نیم متری رسوبات قرار دارد.

توفیقیان ادامه داد: با انجام مطالعات مردم شناسی، اطلاعات با ارزشی درباره دریانوردی، کشتی‌رانی و صیادی ساحل‌نشینان جمع‌آوری شد و مصاحبه با آگاهان و محققان محلی پیش زمینه مناسبی در خصوص پیدایش کشتی تاریخی قروق در اختیار هیئت مطالعاتی قرار دارد.

مدیرگروه باستان‌شناسی دریایی بیان کرد: مجوز کاوش با هدف خوانا سازی و بررسی سریع شناور در ۲۴ آذر ماه امسال توسط رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به سرپرستی اینجانب صادر شد و عملیات گمانه‌زنی کشتی تاریخی قروق در دی سال جاری توسط هیئت مطالعاتی شامل باستان شناس، مرمتگر آثار تاریخی با هدف مطالعه وضعیت فعلی کشتی و میزان حفظ شدگی چوب و ارائه برنامه حفاظتی انجام شد.

او افزود: گمانه‌های سه‌گانه با احتیاط کامل کاوش باستان شناختی آغاز و این عملیات با توجه به ملاحظاتی که در این زمینه وجود داشت با سرعت در دو مرحله جمع‌آوری رسوبات سطحی با استفاده از بیل و برداشت رسوبات نزدیک به بافت چوب با استفاده از ابزار سبک‌تر نظیر کمچه، جارو و برس انجام شد.

سرپرست هیئت باستان‌شناسی کشتی تاریخی قروق با بیان اینکه برپایی کارگاه مفصل با توجه به اهداف این مرحله از کاوش‌های باستان شناسی شناور تاریخی قرق تالش، موضوعیتی نداشته است، بیان کرد: با توجه به موقعیت شناور و نوع رسوبات و سطح ایستایی، برپایی هرنوع سازه در اطراف شناور ناپایدار بوده و در صورت ریزش، تهدید کننده شناور است.

وی افزود: برپایی هرنوع سازه در اطراف شناور می‌تواند موجب تغییر نظام رسوب‌گذاری در اطراف شناور و موجب فرسایش موضعی محل شود که خود، نوعی تهدید برای شناور خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: کشتی تاریخی قروق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیم ملی کشتی فرنگی با سهمیه کامل در المپیک ؛ رشادت کاویانی و مهمدی در بیشکک

ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی ایران در المپیک پاریس با شش عضو، کامل شد.

به گزارش تابناک ورزشی؛ دو عضو تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان امروز در رقابت‌های گزینشی قاره‌ آسیا در بیشکک قرقیزستان با صعود به فینال ، سهمیه المپیک ۲۰۲۴ کسب کردند.

امین کاویانی‌نژاد و مهدی مهمدی امروز خیال حسن رنگرز، علیرضا دبیر ، وزارت ورزش و کاروان ایران در المپیک پاریس را راحت کردند و شش سهمیه کامل تیم فرنگی را رقم زدند.

مهدی محسن‌نژاد در 60 کیلو، محمدرضا گرایی در 67 کیلو، محمدهادی ساروی در 97 کیلو و امین میرزازاده در 130 کیلوگرم در پیکارهای قهرمانی جهان سهمیه المپیک را گرفته بودند.

 

صعود نفس‌گیر کاویانی مقابل کشتی‌گیر چینی

امین کاویانی‌نژاد با برتری مقابل حریف چینی، موفق به کسب سهمیه وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی فرنگی بازی‌های المپیک پاریس شد. نماینده وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی فرنگی با غلبه بر لی یو از چین، موفق به کسب سهمیه المپیک شد. این رقابت‌ها در رشته کشتی فرنگی از صبح امروز (2 اردیبهشت) در بیشکک آغاز شده است.

 امین کاویانی‌نژاد که دور اول مرحله مقدماتی استراحت کرده بود، در ادامه هفت بر یک علی محمد ال عبوداح از عراق را برد و به نیمه‌نهایی رسید. وی در نیمه‌نهایی مقابل کشتی‌گیری از چین با نتیجه 6 بر 5 به پیروزی رسید و با صعود به فینال سهمیه المپیک را کسب کرد. این کشتی بسیار نزدیک و نفس‌گیر شد و نزدیک بود مقابل حریفی معمولی، سهمیه را از دست بدهیم.

پیش از این محمدعلی گرایی نماینده این وزن ایران در مسابقات جهانی 2023 بلگراد بود که موفق به کسب سهمیه نشد.

 

مهمدی با دو جدال سخت، کار را تمام کرد

علیرضا مُهمدی دیگر نماینده ایران در مسابقات گزینشی قاره‌ای موفق به کسب سهمیه المپیک در وزن 87 کیلوگرم شد. مهمدی که دور اول استراحت کرده بود، در ادامه 6 بر 3 آسان ژانیشوف از قرقیزستان را برد و به نیمه‌نهایی رسید. کشتی‌گیر ایذه‌ای برای آنکه بتواند در المپیک حضور داشته باشد، باید از سد قهرمان بازی‌های آسیایی می‌گذشت. وقت اول ۲-صفر به سود بردی‌مرادوف تمام شد، اما در وقت دوم این مُهمدی بود که سه امتیاز در خاک گرفت و نتیجه را درنهایت 3-2 به سود خود تمام کرد تا سهمیه المپیک بگیرد.

این کشتی‌گیر سال گذشته در وزن 82 کیلوگرم عضو تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات جهانی بود که به مدال نقره جهانی رسید و پس از آن تصمیم به تغییر وزن گرفت و کار خود را در چرخه انتخابی المپیک در 87 کیلوگرم استارت زد.

پیش از این ناصر علیزاده نماینده این وزن ایران در مسابقات جهانی بود که در صربستان موفق به کسب سهمیه المپیک نشد. تیم ملی کشتی فرنگی ایران در بازی‌های المپیک 2020 توکیو نماینده‌ای در وزن 87 کیلوگرم نداشت.

دیگر خبرها

  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • ورود پژوهشگران ایرانی به «باستان شناسی جنایی» برای نخستین بار
  • سهمیه کشتی فرنگی در المپیک کامل شد
  • تیم ملی کشتی فرنگی با سهمیه کامل در المپیک ؛ رشادت کاویانی و مهمدی در بیشکک
  • سهمیه کشتی فرنگی درالمپیک کامل شد/کدام ملی‌پوشان به پاریس می‌روند
  • کولاک علیرضا مهمدی؛ ۶ سهمیه المپیک کشتی فرنگی کامل شد
  • کولاک نماینده کشتی ایران در بیشکک | سهمیه المپیک کشتی فرنگی کامل شد
  • سهمیه کشتی فرنگی ایران کامل شد؛ مهمدی به المپیک رسید
  • مهمدی آخرین سهمیه را کسب کرد/شاگردان رنگرز با ترکیب کامل در پاریس
  • برای نخستین بار در ایران؛ باستان‌شناسی در خدمت پلیس آگاهی