Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک منبع نظامی مصری فاش کرد که هدف از تأسیس پایگاه نظامی«برنیس» در دریای سرخ ایجاد پایگاه دائمی برای نیروهای دریایی وابسته به ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی علیه یمن است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک منبع نظامی مصری با اشاره به اینکه هدف از تأسیس پایگاه نظامی «برنیس» در دریای سرخ، ایجاد پایگاه دائمی برای نیروی دریایی وابسته به ائتلاف عربی علیه یمن است، گفت که قرار است همه نیروهای دریایی مصری مستقر در نزدیکی سواحل یمن خارج شده و به پایگاه نظامی جدید منتقل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این منبع افزود که مأموریت نیروهای دریایی مصری در سواحل یمن منحصر به رصد کشتی‌ها و شناورهایی بود که از بنادر یمنی به ویژه الحدیده خارج یا به آن وارد می‌شوند، بی‌آنکه در درگیری مسلحانه با هیچ یک از طرف‌های دیگر مشارکت داشته باشند.

این منبع نظامی که به نام آن اشاره‌ای نشده است، در مصاحبه با وبگاه «العربی‌الجدید» افزود که این نیروها در عملیات اطفاء حریق قایق جنگی سعودی مشارکت داشتند و دستوراتی از فرماندهی کل نیروهای مسلح مصر در خصوص خروج نیروی دریایی از آب‌های منطقه‌ای یمن و استقرار آن‌ها در پایگاه برنیس که چهارشنبه گذشته توسط «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر در دورترین نقطه جنوب مصر افتتاح شد، صادر شده است.

پایگاه برنیس بزرگ‌ترین پایگاه در سواحل دریای سرخ است و در افتتاحیه آن شماری از مقامات عرب حاشیه خلیج فارس از جمله «محمد بن زاید» ولی‌عهد ابوظبی و «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع سعودی حضور داشتند و انواع جدیدی از سلاح‌ها از جمله هواپیماهای جنگی «میگ ۲۵» نیز به نمایش گذاشته شدند.

 

در همین ارتباط یک منبع آگاه مصری گفت که افتتاح این پایگاه بیانگر هماهنگی در سطح عالی بین قاهره و ابوظبی است تا جائی که سلاح‌ها و جنگنده‌های اماراتی نیز در رژه نظامی که در جریان افتتاح پایگاه برگزار شد، مشارکت داشتند و هدف از این همکاری نیز ارسال پیام‌هایی از ائتلاف نظامی دو کشور به «دشمنان مشترک» بود.

این منبع افزود که حجم و نوع سلاح‌هایی که در جریان مانور «قادر ۲۰۲۰» و افتتاحیه پایگاه برنیس به نمایش گذاشته شد، فراتر از توان مصر بود و در طول یک هفته کامل مقادیری بمب‌افکن و جنگنده از امارات به مصر انتقال داده شد تا در جریان مانور نمایش داده شده و پیام تهدیدی به ترکیه باشد چرا که ترکیه سعی دارد نیروهای نظامی به لیبی اعزام کرده و با نفوذ امارات و عربستان در منطقه دریای سرخ و شاخ آفریقا مقابله کند.

 

به گفته این منبع، به دنبال امضای توافق بین «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و «عمر البشیر» رئیس‌جمهور سابق سودان درباره تحویل جزیره سواکن در ساحل دریای سرخ به ترکیه به منظور مقابله با عربستان سعودی، موقعیت پایگاه برنیس نیز با دقت فراوان و تجهیز و حمایت مالی امارات و عربستان انتخاب شد.

این منبع همچنین گفت که «در دوره اخیر به دنبال افزایش نفوذ ترکیه در منطقه غرب آسیا و مشخصا منطقه عربی، هماهنگی بین قاهره، ریاض و ابوظبی بیشتر شده است».

اردوغان در دسامبر ۲۰۱۷ اعلام کرد که سودان جزیره سواکن واقع در دریای سرخ را به ترکیه تحویل داده تا برای یک دوره زمانی مدیریت و بازسازی آن را انجام دهد. در همان زمان گفته شد که هدف از تحویل این جزیره به ترکیه، ایجاد پایگاه نظامی ترکیه است. آوریل ۲۰۱۹ به دنبال سرنگونی رژیم عمر البشیر وزارت خارجه ترکیه لغو قرارداد امضاشده با سودان درباره جزیره سواکن را تکذیب کرد و گفت که عملیات‌های مربوط به این جزیره در حال انجام است.

امارات و عربستان سعودی در شاخ آفریقا فعال هستند و ابوظبی در تلاش است تا با ایجاد بزرگ‌ترین پایگاه‌های نظامی در این منطقه، جلوی نفوذ ترکیه را بگیرد.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: نیروی دریایی مصر ائتلاف علیه یمن دریای سرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۸۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟

"فاتح اربکان" فرزند نجم الدین اربکان نخست وزیر اسلامگرای فقید ترکیه و رهبر حزب "دوباره رفاه" ترکیه، روز چهارشنبه (دیروز) در سخنانی از سیاست دولت اردوغان در زمینه عدم قطع روابط اقتصادی با اسرائیل انتقاد کرده و گفت: همکاری نوادگان امپراتوری عثمانی با اسرائیل زیبنده این کشور اسلامی نیست.

به گزارش عصرایران، فاتح اربکان روز چهارشنبه در سخنانی، از اینکه به رغم گذشت نزدیک به 7 ماه از آغاز جنگ غزه، دولت ترکیه همچنان به بهانه بخش خصوصی و توافق نامه تجارت آزاد، مبادلات اقتصادی خود را با رژیم اسرائیل ادامه می دهد، به شدت انتقاد کرد.

او همچنین با اشاره به حمله تلافی جویانه اخیر ایران به اسرائیل گفت: حمله موشکی ایران به اسرائیل با 120 موشک بالستیک و 30 کروز انجام گرفت که بیش از 90 درصد آنها را سیستم دفاعی اسرائیل مورد هدف قرار داد و این هدف‌گیری‌ها در سایه رادارهای پایگاه کورجیک در ترکیه انجام شد."

او افزود: "به لطف پایگاه کورجیک بود که این موشک ها زود شناسایی شدند و اقدامات احتیاطی انجام شد. آیا این سیاست برای ما مناسب است؟ این پایگاه که کاملا برای محافظت از رژیم صهیونیستی در برابر حملات احتمالی ایران ایجاد شده است، باید بسته شود."

این شخصیت سیاسی ترکیه در ادامه گفت:" در نتیجه اظهارات ما، نهاد ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه بیانیه ای صادر کرده و گفته که "اطلاعات به دست آمده توسط پایگاه راداری کورجیک با کشورهای ناتو به اشتراک گذاشته می شود، نه با اسرائیل." در میان کشورهای ناتو، آمریکا و انگلیس نیز وجود دارند. بنابراین دادن اطلاعات به این کشورها یعنی دادن آن به اسرائیل. چه کسی می تواند تضمین کند که ایالات متحده این داده ها را نمی گیرد و با اسرائیل به اشتراک نمی گذارد؟"

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دیدار سفیر ایران با رئیس بنیاد اربکان

دیگر خبرها

  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک‌های ایران را زد
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک های ایران را زد
  • اربکان: اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه موشکهای ایران را زد
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • دریای کاسپین: اهداف استراتژیک و چالش‌های جدید برای روسیه
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات