Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر حمایت از بخش تعاون، گفت: بی‌شک، این حوزه پتانسیل تلفیق با زیست‌بوم نوآوری در کشور را دارد.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در نشست مشترک مسئولین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اتاق تعاون ایران، اظهار کرد: از روزهای اولیه پایه‌گذاری و گسترش زیست‌بوم دانش بنیان در کشور، تعاونی‌ها یکی از محورهایی بود که مورد توجه قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در جلسات متعددی با مسئولین وقت تعاون کشور از جمله مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مورد بررسی قرار گرفت.

تفکر مدیریتی نفتی

وی با اشاره به لزوم تدارک برخی پیش نیازها برای توسعه فناوری در بخش تعاون کشور، گفت:  باید توجه داشت که یک اکوسیستم به صورت خلق‌الساعه و لحظه‌ای به وجود نمی‌آید، ایجاد نوآوری با تزریق بی‌هدف وام از جمله آسیب‌های تفکر و مدیریت نفتی است.

ستاری با اشاره به ظرفیت‌های بالای منابع انسانی در کشور، گفت: رتبه نوآوری در ایران از ۱۲۰ به ۶۱ ارتقاء یافته است و کشور در بسیاری از حوزه‌های علوم انسانی توانسته است رتبه‌های ممتازی را کسب کند.

همگام شدن با تحولات

به گفته معاون علمی رییس‌جمهور این بستر مناسب می‌تواند مورد استفاده بخش تعاون قرار گیرد و ممکن است تعاونی‌هایی که بر ادامه روش و تفکر سنتی خود اصرار دارند، در سال‌های آتی، رو به اضمحلال بروند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، راه جلوگیری از این موضوع را انطباق بخش تعاون با شرایط جدید معرفی و اظهار کرد: تعاونی‌ها می‌توانند با شناسایی فرصت‌ها و ایده‌های جدید، در زمینه سرمایه‌گذاری جسورانه (ونچر کپیتال) بر روی استارتاپ‌ها پیشگام باشند. تاسیس مراکز نوآوری تخصصی، ویژه بخش تعاون از جمله دیگر حوزه‌هایی است که بخش تعاون و شرکت‌های تعاونی بزرگ می‌توانند در ایجاد آن، پیشقدم شوند.

ستاری افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز آمادگی دارد تا در چارچوب قوانین موجود از بخش تعاون و تعاونی‌های نوآور، به صورت جدی حمایت کند. 

بالا بردن راندمان

بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون ایران نیز در  این نشست با اشاره به اهم فعالیت‌های انجام گرفته در بخش تعاون، گفت: بخش تعاون در زمینه کمی از رشد مطلوبی برخوردار بوده است، اما مدیریت این بخش در نظر دارد تا توان و تمرکز خود را بیش از گذشته بر توسعه کیفی متمرکز کند.

به گفته عبدالهی، کیفی‌سازی خدمات و بالا بردن راندمان بخش تعاون می‌تواند از مسیر دانش‌بنیان کردن تعاونی‌ها محقق شود، امیدوار هستیم که با همکاری و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بتوانیم بخش تعاون را هر چه بیشتر با تحولات سریع نوآوری و دانش در کشور همگام کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتاق تعاون ایران معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري سورنا ستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۸۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گرو مسیر تکنولوژی است 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکترمسعود ابراهیمی، معاون رئیس جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاری سازی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در نخستین گردهمایی مدیران مراکز نوآوری دانشگاهی و مراکز نوآوری پارک‌های علم و فناوری کل کشور که امروز صبح در کارخانه نوآوری امیدینو برگزار شد، گفت: دنیا مدت هاست از مدل‌های رشد اقتصادی مبتنی بر کار، صنایع و منابع گذشته است. اکنون رشد اقتصادی مبتنی بر افزایش بهره وری را تجربه می‌کند که از مسیر نوآوری‌ها رخ می‌دهد. 

وی افزود: اکنون گوشی‌های آیفون در بازار‌های خرده فروشی با قیمت هزار دلار یا بیشتر خرید و فروش می‌شود، قیمت قطعات داخل آن ۷۵ دلار است. مابقی ناشی از ارزش افزوده‌ای است که نوآوری‌ها ایجاد کرده اند.

وی گفت: صادرات شرکت لویی ویتون فرانسه در حوزه عطر نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار بود در صورتی که سال گذشته ما به زحمت ۲۰ میلیارد دلار نفت فروخته باشیم. با این نگاه از سال‌های یک تا دو دهه گذشته کشور نیز به واسطه فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری  وارد این فضا‌های مبتنی بر نوآوری شکل گرفته اند. امروز مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها، پارک‌های علم و فناوری از حجم برگشت پذیر گذشته اند و دیگر زمانی فرا رسیده که آنها را به سمت کیفی سازی و کیفیت بخشی سوق دهیم. 

وی تاکید کرد: مراکز نوآوری را می‌توان به عنوان اولین حلقه زنجیره در حوزه زیست بوم و فناوری نام ببریم. 

رئیس سازمان تجاری سازی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی طی ۴ دهه گذشته با رویکرد حل مساله در کشور شکل گرفته است و فعالیت‌های پرشماری در حوزه‌های مختلف را داشته است. پژوهشگاه رویان سنبل جهاددانشگاهی در حوزه سلول‌های بنیادی و درمان‌های ناباروری فعالیت دارد. در حوزه‌های فنی، مهندسی، کشاورزی و ... نیز دستاورد‌های فاخری مبتنی بر نیاز کشور انجام شده است.

وی عنوان کرد: جهاددانشگاهی مبتنی بر این تجربیات، سازمان تجاری سازی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان این نهاد شکل گرفته است تا تجارب جهانی و ملی ترکیب و به شکل موثرتر در زیست بوم نوآوری و فناوری بکار ببرد. در حال حاضر این مرکز علاوه بر سه پارک علم و فناوری، بیش از ۷۰ مرکز رشد و مراکز رشد و شتاب‌دهی در سطح کشور دارد. حدود ۱۷۰۰ صاحب ایده، تیم پژوهشی و شرکت‌های فناور و دانش بنیان در این زنجیره فعالیت دارند.

ابراهیمی عنوان کرد: جهاددانشگاهی تمام المان‌های یک زیست بوم نوآوری و فناوری را در خود جذب کرده است. دو مرکز بزرگ دانشگاه و ۱۵۰ گروه پژوهشی داریم. این سازمان به عنوان نهاد واسطه در این اکوسیستم قصد دارد این مراکز و گروه‌ها را به یکدیگر مرتبط سازد.

وی گفت: همکاری بین جهاددانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان وجود دارد. به واسطه این همکاری، کار ارزیابی مراکز نوآوری در سطح کشور به جهاددانشگاهی واگذار شده است. بر اساس این ارزیابی‌ها و شاخص ها، خدمات معاونت علمی‌و فناوری به مراکز نوآوری ارائه خواهد شد. در این مسیر تجربیات جهانی و داخلی را تطبیق خواهیم کرد. اکنون شاخص‌های آن استخراج شده و در حال تکامل است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • گردهمایی مدیران مراکز نوآوری در کارخانه نوآوری امیدینو
  • ظرفیت ۱۵ همتی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای حل مسائل
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گرو مسیر تکنولوژی است 
  • ظرفیت ۱۵ همتی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در خدمت حل مسائل کشور
  • فعالیت 490 مرکز نوآوری در کشور/ ضرورت رفع مسائل اساسی با ظرفیت‌های قانون جهش تولید