Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@19:50:00 GMT

مدارس باید خاستگاه آموزش اخلاق محیط زیستی باشند

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۸۷۲۹

مدارس باید خاستگاه آموزش اخلاق محیط زیستی باشند

تورج همتی روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی هوای پاک افزود: آینده متعلق به فرزندان ماست و برای اینکه هوای پاک برایشان به یک خاطره تبدیل نشود لازم است تعهد، احساس مسوولیت اجتماعی و اخلاق زیست محیطی در مدارس نهادینه شود.

وی ادامه داد: شعار امسال هوای پاک "اقدام و عمل" است و در این راستا لازم است که اولویت نقش دانش‌آموزان در حفظ سلامت هوا و ضرورت آگاهی معلمان از چالش‌های آینده به صورت ساده‌سازی و انتقال مفاهیم دانش محیط‌زیستی به دانش‌آموزان برای اصلاح شیوه زندگی تبیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: برای آن که خشت اول را درست بنا کنیم و محیط زیستی پویا برای آینده فرزندانمان رقم بزنیم نیازمند حساس‌سازی، تغییر در رفتار و الگوها در مراکز آموزشی و مدارس در قالب آموزش‌های پایدار و آگاه‌سازی اصولی راهکارهای حفاظت محیط زیست هستیم.
همتی افزود: نگاه صرف اقتصادی به حوزه صنعت، موجب بروز مشکلاتی برای محیط زیست شده است و امروز مردم آگاه، توسعه کمی صرف را نمی‌پذیرند و مسیر توسعه را در استقرار صنایع دوستدار محیط زیست می‌دانند چرا که صنایع آلاینده و سنتی صرفا هزینه های زیست محیطی و اجتماعی را افزایش می دهد و هر دو بخش خصوصی و دولتی باید به مسوولیت و تعهدات اجتماعی خود در این زمینه عمل کنند.
وی تاکید کرد: رفع آلودگی هوا اراده پایدار همگانی را طلب می‌کند و لازم است شهروندان بدانند با هر بار استفاده از خودروهای تک سرنشین و هر سفر غیر ضروری درون شهری، حق مسلم خویش را در داشتن هوای پاک از خود سلب می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: محیط زیست مکان و فضایی است که موجود زنده در آن زندگی می کند و این محیط برای انسان که اشرف مخلوقات است بسیار حائز اهمیت است و حتما باید یک تعامل، تعادل و توازن منطقی و متناسب میان این محیط و انسان ها وجود داشته باشد تا این محیط به بهترین وجه ممکن حفظ شود.

قاسمعلی خدابنده افزود: زیست بوم ما از سه عنصر حیاتی آب، هوا و خاک شکل گرفته است که هرکدام دچار اختلال شود به سلامت انسان آسیب خواهد زد و در این بین پاکی و سالم بودن هوا به عنوان اصلی ترین ماده مورد استفاده انسان بسیار حائز اهمیت است که اگر این شاخص، آلوده باشد به بیماری‌های پوستی، چشمی، قلبی، ریوی و انواع سرطان‌ها منتج خواهد شد.

وی اضافه کرد: بیشترین آمار مرگ و میرها مربوط به بیماری‌های قلبی عروقی است که یکی از دلایل اصلی آن کمبود اکسیژن و هوای سالم است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: حفظ محیط‌زیست و کاهش آلودگی هوا با مشارکت همه آحاد جامعه اتفاق خواهد افتاد و بدون مشارکت نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد.

خدابنده افزود: انتقال مفاهیم محیط زیستی به دانش‌آموزان از رسالت‌های دستگاه تعلیم و تربیت است و باید دانش آموزان و خانواده های آنها را نسبت به موضوعات محیط زیستی حساس کنیم تا بتوانیم فرهنگ حفظ محیط زیست و کمک به کاهش آلودگی هوا را در جامعه نهادینه نماییم.

وی آشناسازی دانش‌آموزان با فرهنگ محیط زیست و هوای پاک، توسعه فضاهای سبز مدارس، کاشت درخت در هفته درختکاری در مدارس، راه‌اندازی سیستم گلخانه در بعضی مدارس، استفاده از وسایل نقلیه عمومی و کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و اصلاح سیستم گرمایشی مدارس را از جمله اقدامات مهمی دانست که آموزش و پرورش استان در جهت کمک به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا انجام داده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: آموزش و پرورش استان در جهت اصلاح سیستم گرمایشی مدارس گام های بزرگی برداشته است و به طور قطع اصلاح سیستم گرمایشی به بهبود کیفیت هوای شهر کمک خواهد کرد.

نواختن زنگ هوای پاک، امضای میثاق‌نامه همراهی توسط مدیران ارشد استان و دانش آموزان و نیز برگزاری مسابقه محیط زیستی و برپایی نمایشگاه نقاشی و دست سازه‌های دانش‌آموزان از جمله برنامه‌های این مراسم بود.

برچسب‌ها محیط زیست همتي مشهد قانون هوای پاک خدابنده خراسان رضوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست همتي مشهد قانون هوای پاک خدابنده خراسان رضوی محیط زیست همتي مشهد قانون هوای پاک خدابنده خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۸۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تک ماده» برای ۴ درس؛ کمک به دانش‌آموز یا پوشاندن ضعف آموزش در مدارس؟/ «کاهش معدل از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست از کاهش سطح آموزشی است»

به گزارش خبرآنلاین، دانش‌آموزان می‌توانند برای ۴ درس از قانون «تک ماده» استفاده کنند و قبول شوند، این را معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفته است. از این پس برای فارغ التحصیلی دانش‌آموزان، چنانچه آخرین نمره دانش‌آموزی در ۴ عنوان درس «نهایی» (از مجموع دروس دوره دوم متوسطه) حداقل ۷ و معدل کل آن نیز بیش از ۱۰ باشد (حدنصاب قبولی را در ۴ عنوان درسی نهایی کسب نکرده باشد) می‌تواند با استفاده از تبصره و یا همان «تک ماده» فارغ‌التحصیل شود.

به گفته محمدمهدی کاظمی، این مصوبه جدید از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اجرا می‌شود و دانش‌آموزان، در امتحانات خرداد ماه از مزایای این مصوبه بهره‌مند می‌شوند. بنابراین پایه دوازدهمی‌ها و دانش آموزان دوره دوم متوسطه بزرگسالان، از راه دور و داوطلب آزاد، می‌توانند از سال تحصیلی فعلی از این تبصره استفاده کنند.

البته تصمیم اخیر آموزش و پرورش با واکنش‌هایی در فضای مجازی همراه شده است، یک کاربر در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که: «در امتحانات نهایی دوره متوسطه دانش‌آموزان در ۴ درس می‌توانند تک ماده کنند! زمان ما فقط یک درس را می‌شد تک ماده کرد، هر روز بیسوادتر از قبل!»

کاربر دیگری هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که : «اون موقع‌ها تک ماده یعنی بزرگ‌ترین گناه، برای همین ما بالاخره درس‌ها را هرجور شده می‌خوندیم؛ الان دارن بی‌سواد می‌کنن همه رو»

فرد دیگری هم دراین‌باره نوشته: «دانش‌آموزان نسبت به ۱۵ سال پیش بسیار ضعیف هستن، اینکه یک دانش‌آموز دهمی نتواند تقسیم دو تا کسر را بدست بیاورد اصلا طبیعی نیست. اینکه نتواند مسئله را درست بخواند اصلا طبیعی نیست، فهم مسئله را باید دوم دبستان یاد بگیرن و آن مدل تقسیم را سال چهارم دبستان.»

رنگ‌بندی معدل دانش‌آموزان در وضعیت قرمز

این تصمیم آموزش و پرورش درحالی گرفته شده است که از مدت‌ها قبل انتقادهایی درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان متوجه این وزارتخانه شده بود و حالا برخی معتقدند تصمیم‌هایی از این قبیل نه برای کمک به دانش‌آموزان بلکه برای پوشاندن ضعف آموزش در مدرسه‌ها است.

انتشار میانگین معدل قبولی‌های خرداد سال گذشته نشان دهنده افت تحصیل دانش‌آموزان است. آن‌طورکه در گزارش‌ها آمده میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ بدین شرح است: رشته تجربی(۱۱.۲۳)، رشته ریاضی (۱۰.۷۹)، رشته انسانی (۸.۷۵)، رشته معارف (۱۰.۵۶)، معدل‌هایی که براساس آمارها نسبت‌ به سال‌های گذشت افت کرده‌اند، جدول زیر نشان دهنده سیر نزولی معدل دانش‌آموزان در چند سال گذشته است.

مسائل اقتصادی آسیب جدی به آموزش زده است

همان‌طورکه از جدول مشخص است میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸ در رشته علوم تجربی، ۱۳.۷۷ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۱.۲۳ رسیده است. در رشته علوم ریاضی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۳.۲۸ و در سال ۱۴۰۲، ۱۰.۷۹ است. در رشته علوم انسانی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۰.۷۶ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۸.۷۵ رسید. در رشته علوم و معارف اسلامی، میانگین معدل دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، ۱۲.۸۸ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۰.۵۶ رسیده است. تصویر زیر وضعیت معدل در استان‌های مختلف را نشان می‌دهد، همان‌طورکه از رنگ‌بندی‌ها معلوم است جز چند استان وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان در سایر استان‌ها قرمز و نارنجی است، یعنی میانگین معدل دانش‌آموزان ۱۰ و کمتر از ۱۰ است، رنگ‌بندی‌ای که معنای دیگری هم دارد، مثلاً رضا امیدی، جامعه‌شناس، در کانال تلگرامی خود درباره آن نوشت: «نقشه وضعیت معدل استان‌ها تا حد زیادی منطبق با نقشه فقر کشور است.»

قبل‌تر هم محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان به خبرآنلاین گفته بود: «مسائل اقتصادی آسیب جدی به آموزش زده است. ما به عنوان شهروند عادی این فشار اقتصادی را حس می‌کنیم. به زبان ساده وقتی شکم بچه‌ی آدم گرسنه است دیگر آدم به‌فکر آموزش و تحصیل نیست.»

عباس عبدی، فعال سیاسی اجتماعی، مدتی قبل در یادداشت به افت تحصیلی دانش‌آموزان واکنش نشان داد و نوشت: «این کاهش شدید معدل ناشی از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست، زیرا همین مطالعه نشان می‌دهد که فقط ۱۱درصد سوال‌ها سخت بوده‌اند و ۲۵ درصد آسان و بقیه متوسط بوده‌اند، پس حتما ناشی از کاهش سطح آموزشی آنان است. در مجموع می‌توان کارنامه دولت کنونی را در مساله آموزش و پرورش نیز از این طریق که نتیجه نهایی هر نوع سیاست و اجرایی است مشاهده کرد، خیلی است که از این پایین‌تر هم بتوان رفت.»

درهمین‌باره محمدتقی فلاحی، کارشناس آموزش به خبرآنلاین گفته بود که: «افت تحصیلی دانش‌آموزان اتفاق جدیدی نیست و سال‌ها در آموزش‌وپرورش وجود داشته است، این مسئله دلایل زیادی دارد، اما بخش زیادی از آن در خود مدرسه است، مثل این‌که دانش‌آموزان ما بی‌انگیزه هستند، علاوه بر این معلم‌ها هم بی‌انگیزه هستند، وقتی یک معلم نارضایتی داشته باشد تسلط کامل خود را موقع آموزش به دانش‌آموزان از دست می‌دهد. با نگاهی که جامعه به موفقیت دارد، این سوال در ذهن دانش‌آموز ایجاد می‌شود که آیا تحصیل کردن واقعاً او را به موفقیت می‌رساند؟ نتایج کنکور را بررسی کنید معلوم می‌شود دانش‌آموزان از کدام مدارس وارد دانشگاه‌ها می‌شوند، لذا تحصیل برای کسب موفقیت در آینده برای یک قشر خاص شده که شاید از نظر مالی هم چندان به آن نیازی نداشته باشند و فقط برای کسب وجهه اجتماعی به دنبال تحصیل هستند، لذا انگیزه دانش‌آموز برای درس خواندن کم شده است.»

سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران هم دراین‌باره به خبرآنلاین گفته که: «امروز درس و تحصیل اولویت دانش‌آموزان نیست، میان دانش‌آموزان دیگر انگیزه‌ای وجود ندارد، از خودشان سوال می‌پرسند چرا درس بخوانیم، مادر و پدر ما که درس خواندند آخرش چه شد؟ بنابراین فکر می‌کنند اگر فقط ناخن بکارند درآمد بیشتری دارند.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897068

دیگر خبرها

  • «تک ماده» برای ۴ درس؛ کمک به دانش‌آموز یا پوشاندن ضعف آموزش در مدارس؟/ «کاهش معدل از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست از کاهش سطح آموزشی است»
  • مدارس ما و مدارس آن‌ها
  • مسئولان با افزایش تعداد دروس تک ماده راه فرار را به دانش آموزان یاد می‌دهند
  • شروع طرح ماهر هلال‌ احمر در مدارس استان مرکزی
  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور