Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین نقل از ایلنا، سیدعباس عراقچی در نشست «ابعاد سیاسی و راهبردی پیامدهای ترور سردار شهید قاسم سلیمانی» که در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه برگزار شد، ضمن گرامیداست یاد و خاطره سردار شهید قاسم سلیمانی و همراهان شهید وی گفت: ترور سردار سلیمانی سه تاثیر در جبهه مقاومت، مبارزه با تروریسم داعش و تکفیری و همچنین معادله قدرت در میان ایران و آمریکا دارد و معتقد هستم در بحث مقاومت، از دست دادن سردار سلیمانی تبعات مثبتی دارد؛ ما یک فرمانده بزرگ از دست دادیم که در محور مقاومت تاثیر زیادی داشت ولی وقتی جریان مقاومت را در کلیت نگاه می‌کنیم، محور مقاومت جغرافیایی از دست نداده، سلاح و آرمان مقاومت سرجایش است، گروه‌های مقاومت همچنان موجود هستند ولی گفتمان و فرماندهی مقاومت همچنان باقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اکنون انگیزه‌های مقاومت بیشتر از دوران قبل از ترور سردار سلیمانی است و اثر شهید سلیمانی در پیشبرد مقاومت بیشتر از اثر سردار سلیمانی است یعنی کسانی که از ترور سردار سلیمانی و شهادت وی خوشحال شدند، باید بدانند شهادت ایشان حتما به مقاومت پیشبرد بیشتری خواهد داد. 

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: برخی فقدان سردار سلیمانی را یک پیروزی و خوشحالی برای داعش و عناصر داعش دانستند زیرا فرمانده اصلی مبارزه با تروریسم و داعش به شهادت رسیده است؛ به نظرم این تحلیل درست نیست. این فقدان اثرات تاکتیکی دارد ولی مبارزه با داعش، یک مبارزه راهبردی است که جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای منطقه و گروه‌های مقاومت آن را ادامه می‌دهند و خللی در این رابطه ایجاد نمی‌شود مگر خلل‌های موقت و تاکتیکی که به زودی جبران خواهد شد. 

وی ادامه داد: در مقطعی انگلیسی‌ها در منطقه بودند که قبل از انقلاب بود؛ بعدا آمریکایی‌ها وارد شدند. سیاست آمریکایی‌ها دو پایه‌ای بود که ایران و عربستان نقش‌آفرین بودند که با انقلاب اسلامی این معادله بهم خورد. انقلاب اسلامی اولین تاثیر خود را در معادلات منطقه‌ای گذاشت زیرا آمریکا مهمترین متحد منطقه‌ای خود را از دست داد و مجبور شد در منطقه حضور فیزیکی پیدا کند. 

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران بعد از جنگ، با اتکا و اعتماد به نفس بیشتر به توانمندی و قدرت دفاعی خود ادامه داد که بدون جنگ به رویکرد استراتژیک مبنی بر اتکای به توانمندی داخلی برای دفاع خود نمی‌رسید که براساس آن بتواند دشمنان به ایران فکر ضربه زدن و جنگ نیفتند. این مسئله‌ای بود که موجب تغییر موازنه منطقه‌ای به سود ایران شد.

عراقچی  گفت: در زمان حمله آمریکا به افغانستان و عراق وقتی دو دشمن اصلی ایران در شرق و غرب یعنی طالبان و صدام از بین رفته و دولت‌های دوستی در شرق و غرب ایران پدید آمدند، نقطه عطفی در تاریخ معادلات منطقه‌ای بود چراکه ظرفیت‌هایی منطقه‌ای ایران آزاد شد و محور مقاومت تقویت شد اما ایجاد داعش و تروریسم در منطقه حرکت و اشتباه بعدی بود که انجام شد که مقابله با داعش، ظرفیت‌های جدیدی از ایران و محور مقاومت آزاد کرد چراکه گروه‌های جدیدی برای دفاع از حرم ایجاد شدند که ظرفیت‌های راهبردی و ژئوپولتیکی جدیدی فراهم کردند. 

وی ادامه داد: اینکه در این برهه زمانی دولت اوباما با ایران وارد تعامل شد؛ به خاطر متفاوت بودن وی نبود بلکه وی تجارب دولت‌های قبلی برای تهدید و فشار را داشته و چاره‌ای جز تعامل با ایران نداشت. برجام ظرفیت‌های جدیدی برای جمهوری اسلامی ایران آزاد کرد یعنی هم فرصت‌هایی اقتصادی فراهم شد و هم ظرفیت‌های منطقه‌ای جدیدی آزاد شد. 

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: اولین کسی که متوجه این مسئله شد نتانیاهو بود، بعد از اسرائیل، کشورهای دیگری هم فعال شدند. سعود فیصل به چند کشور رفت و رایزنی کرد و حتی در یک مورد به ژنو رفت و جان کری با او در هواپیما دیدار کرد. بعد از برجام، اوباما برخی از سران کشورهای عربی را در کمپ دیوید جمع کرد و در مقابل انتقاداتی که از او شده بود، گفته بود باید روی ظرفیت‌های خود متمرکز شوید و شما کدام سردار سلیمانی را دارید که در چهار جبهه بجنگد.

وی ادامه داد: بعد از آمدن ترامپ، برخی کشورهای عربی و صیهونیست‌ها، رئیس‌جمهور آمریکا را قانع کردند که برجام جواب نمی‌دهد چراکه موجب قدرت گرفتن ایران، آزاد شدن ظرفیت‌های منطقه‌ای ایران و... شده که منجر به در پیش گرفتن سیاست فشار حداکثری علیه ایران شد چراکه بدون مقابله با ایران، جمهوری اسلامی در مسیر اقتدار منطقه‌ای بیشتر حرکت می‌کند. 

وی افزود:  آمریکا برای مقابله با ایران از برجام خارج شد و تحریم‌ها را اعمال کرد؛ علاوه بر تحریم‌ها، آمریکا از همه عرصه‌ها فشار آورد. در مقابل سیاست فشار حداکثری ایران سیاست مقاومت حداکثری را در پیش گرفت و از هشت ماه پیش سیاست فعال اجرایی شد که موجب شکست سیاست فشار حداکثری شد چراکه آمریکایی‌ها فکر می‌کردند سیاستشان موجب فروپاشی ایران یا به پای میز مذاکره آمدن ایران می‌شود. 

بزرگترین اشتباه آمریکا در چهل سال گذشته

عراقچی گفت: بزرگترین اشتباه آمریکا در چهل سال گذشته ورود به برخورد نظامی با ایران بود؛ آنها فکر می‌کردند که با یک ضربه نظامی شدید ایران قادر به پاسخگویی نیست و سیاست فشار حداکثری‌شان تکمیل می‌شود. وقتی حادثه ترور سردار سلیمانی با شلیک موشک به پایگاه‌های آمریکایی پاسخ داده شد و آمریکا قادر به پاسخگویی نبود، بزرگترین تغییر معادله‌ منطقه‌ای بعد از ترور سردار سلیمانی رخ داد. 

وی افزود: آمریکایی‌ها همچنین فکر می‌کردند که با ترور سردار سلیمانی محور مقاومت شکسته می‌شود ولی ایران با دو اقدام این تفکر را به شکست رساند؛ یکی با تشیع پیکر میلیونی مردم که با ابزار اعتقاد و خشم‌شان بود که عزم ملی شکل گرفت و در ادامه آن، یک ضربه راهبردی به آمریکا زده شد که ۱۵ موشک قدر و سنگین به بزرگترین پایگاه آمریکا شلیک شد. به نظر من، میزان تلفات مهم نیست. مهم این بود که آمریکایی‌ها به این رسیدند که نمی‌توانند به اقدام ایران پاسخ دهند که این مسئله منجر به ضربات بیشتری می‌شود. نتیجه این مسئله موازنه راهبردی و بازدارندگی راهبردی میان ایران و آمریکا بود که مسئله کوچکی نیست. آنها یک سیلی محکمی خورده و هیمنه آنها شکسته شد. یک موازنه راهبردی و بازدارندگی راهبردی میان ایران و آمریکا شکل گرفته است. 

وی ادامه داد: در تئوری بازدارندگی تهدیدات دشمن براساس توانمندی داخلی رفع می‌شود؛ وقتی این بازدارندگی موثر است که بتوانی ضربه‌ای بزنی و ضربه دوم را نخوری. اینکه می‌گویند تلفات ندادیم یک بهانه است. مگر می‌شود به یک پایگاه ضربه بزنی و تلفات نداد. ما با یک تحول بزرگ در ژئوپولتیک در منطقه روبرو هستیم که یک توازن قدرت و بازدارندگی میان ایران و آمریکا در منطقه است. اسرائیل در یکی دو سال اخیر تلاش کرد با اقداماتش در سوریه ایران را تحریک کرده و وارد بازی جدید کند تا یا درگیری جدیدی در سوریه ایجاد کرده یا پای آمریکا را بازی کند ولی ایران گفت طرف من تو نیستی بلکه آمریکا است. قد و قواره اسرائیل به حدی است که دیگران پاسخ آن را بدهند و نه ایران. 

این دیپلمات ارشد گفت: آمریکا در چهل سال گذشته اشتباهات راهبردی داشته که هر کدام دستاوردهای زیادی برای ایران داشته است؛ اشتباه اخیر آنها بزرگترین دستاورد را برای ایران داشته است. البته فقدان سردار سلیمانی بسیار بزرگ است ولی شهادت ایشان برکات راهبردی دارد که به نظرم، برابر راهبردی ایران و آمریکا در قدرت بود. به اصطلاح، ایران چک آخری را در این معادله به ایالات متحده زد.

کد خبر 479167 برچسب‌ها سيد عباس عراقچي ایران و آمریکا عملیات شهید سلیمانی قاسم سلیمانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سيد عباس عراقچي ایران و آمریکا عملیات شهید سلیمانی قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۸۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استوری جدید گروسی با تگ ایران

  رافائل گروسی که به نیویورک سفر کرده، در جمع خبرنگاران توضیح داد: بازرسان ما در ایران روز گذشته از سوی دولت این کشور مطلع شدند که تمام مراکز هسته‌ای که ما هر روز بازرسی می‌کنیم، بنا به دلایل امنیتی تعطیل است. این مراکز امروز برای ادامه بازرسی‌ها باز شدند اما من تصمیم گرفتم بازرسان ما تا زمانی که اوضاع آرام نشود، بازنگردند؛ بنابراین ما کار خود را از فردا از سر می‌گیریم. وی با بیان این‌که تنش‌های اخیر تاثیری بر فعالیت‌های آژانس نداشته، افزود: ما در ایران هستیم و به کارمان ادامه می‌دهیم. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره تحولات جدید در برنامه هسته‌ای ایران، برخی ادعاهای سیاسی را تکرار کرد و گفت: ایران از ذخایر اورانیوم غنی‌شده در سطح بسیار بالایی برخوردار است اما این به‌ خودی‌ خود به این معنا نیست که ایران دارای سلاح اتمی است. وی افزود: تا جایی که به آژانس مربوط است (البته باید هنگام اظهارنظرهای عمومی محتاط باشیم) ما هیچ‌گونه اطلاعات یا نشانه‌ای مبنی بر این‌که ایران از برنامه ساخت سلاح اتمی برخوردار است، نداریم. در عین حال ما به طرف ایرانی گفته‌ایم که این سطح از ذخایر مواد اتمی که به لحاظ فنی نزدیک به ساخت سلاح هسته‌ای است، در سطح جهانی پرسش‌برانگیز است و به همین خاطر از آنها خواسته‌ایم که به‌طور کامل با ما همکاری کنند. 
گروسی ابراز امیدواری کرد ظرف چند هفته آینده راهی تهران شود و اوضاع را روی ریل قرار دهد. گفتنی است ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهدات‌شان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت تا توازن در اجرای این توافق را برقرار کند. جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده که تدابیر صورت‌گرفته برگشت‌پذیر بوده و هر زمان که سایر طرف‌ها به‌طور کامل به تعهدات ‌خود عمل کنند، ایران نیز متقابلا رفتار خواهد کرد. ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مسأله در ۱۶ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد تایید قرار گرفت اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، تحریم‌هایی که به واسطه برجام رفع شده بود، با تصمیم یکجانبه وی برای خروج از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷(۸ می ‌۲۰۱۸) بازگردانده شد. جمهوری اسلامی ایران سال ۲۰۱۸ سازوکار حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران امور خارجه اعضای باقیمانده در این توافق فعال کرد. در نتیجه این نشست، طرف‌های عضو برجام با صدور بیانیه‌ای، ۱۱ تعهد را برای جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از اقدام یکجانبه آمریکا مطرح کردند اما اجرای نامتوازن این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، شورای‌ عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف‌کردن گام‌به‌گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰روزه به دیپلماسی اتخاذ کند. ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمام تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد که برای تحقق این وعده تلاش کنند اما با توجه به این‌که کشورهای اروپایی به وعده‌های‌شان عمل نکرده‌اند، ایران نیز در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۵+۱ محکوم کرد اما همچنان سیاست‌های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است. در واقع، تجربه نشان داده که کاخ سفید با وجود ادعای دیپلماسی، اراده لازم را برای تصمیم‌گیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست‌خورده دولت ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه ایران ندارد. مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام در هشت دور با حضور نمایندگان گروه ۴+۱، اتحادیه اروپا و ایران در وین برگزار شد. هیات آمریکایی نیز به‌صورت غیرمستقیم در گفت‌‌وگوها حاضر بود اما نتیجه مذاکرات به‌دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل ماند. ایران به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر همواره اعلام کرده که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین‌شده رفع کند و موضوعی به‌عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.

دیگر خبرها

  •  واکنش ایران به بیانیه‌ سران اروپا و گروه هفت علیه ایران
  • واکنش کنعانی به بیانیه‌ سران اروپا و گروه هفت علیه ایران
  • واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌ سران اروپا | تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی قرار نمی‌گیریم
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به ادعا‌های اخیر سران اروپا و وزرای گروه هفت
  • واکنش سردار حق‌طلب به تهدید اسرائیل: تجدیدنظر در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل است
  • سردار سلیمانی:‌ حمله به اسرائیل فقط با ذره‌ای از قدرتمان بود
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل (+عکس)
  • واکنش ایران به درخواست عجیب آمریکا برای حمله اسرائیل
  • واکنش ایران به درخواست عجیب آمریکا برای حمله نمادین اسرائیل