Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

چرا که در قدیم به دلیل کمبود مواد غذایی در دسترس در زمستان و تمایل به حفظ بقا موجب می‌شد تا افراد غذای بیشتری بخورند. از طرفی روزهای کوتاه‌تر و تاریک‌تر زمستان، افراد را به خانه‌نشینی و تحرک کمتر وامی‌دارد و این‌ها بخش مهمی از عوامل افزایش وزن در فصل زمستان هستند.

افزایش وزن زمستانی
کنترل وزن در فصل زمستان کار دشواری است و معمولاً افراد با پایان این فصل متوجه می‌شوند که چند کیلویی به وزنشان اضافه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد کنترل هوس‌های غذایی، به خصوص شیرینی‌هایی که در آن قند و روغن وجود دارد، تقریباً غیرممکن است. به همین ترتیب، رفتن به باشگاه نیز در روزهای سرد دشوار است؛ مخصوصاً اگر هوا آلوده هم باشد. بنابراین بیشتر خوردن و کمتر سوزاندن دو دلیل اصلی افزایش وزن در این فصل هستند؛ اما فقط این‌ها نیستند، چندین عامل دیگر نیز وجود دارد که باعث افزایش وزن زمستانی می‌شوند. در این مطلب به برخی از آن‌ها و تغییراتی در عادات سبک زندگی که می‌تواند به شما در حفظ وزنتان کمک کند، اشاره کرده‌ایم.

تمایل به مصرف غذاهای گرم و پرکالری
از آنجا که بدنمان در این فصل احساس سرما می‌کند، تمایل ما به مصرف غذاهای گرم و راحت برای تأمین انرژی و گرمای بدن بیشتر می‌شود. به همین دلیل است که میل به مصرف پودینگ‌های گرم و شیرینی‌ها با آمدن فصل زمستان افزایش می‌یابد. شیرینی‌ها کالری بالایی دارند که به معنی گرمای بیشتر نیز می‌باشد.

خواب زمستانی!
اعتراف بکنیم یا نه، همه‌ی ما دوست داریم در ماه‌های سرد سال با پتوهایمان به گوشه‌ای دنج پناه ببریم. به عبارت ساده‌تر، در حالت خواب زمستانی! حالتی که در آن ما معمولاً سعی می‌کنیم بهانه‌ای پیدا کنیم تا در رختخوابمان بمانیم و بیرون نیاییم.
طبق نظر برخی دانشمندان انسان‌ها نیز مانند خرس‌ها! در هنگام سرما کالری ذخیره می‌کنند. در واقع ما در زمستان روزانه بیش از 200 کالری اضافه مصرف می‌کنیم.

فعالیت بدنی کمتر
در زمستان قید باشگاه رفتن را می‌زنید؟ این فکر کافی است تا باعث شود شما بخواهید در خانه بمانید و در یک تخت گرم و نرم بخوابید! در روزهای بلند تابستان، ما به بیرون رفتن، ملاقات دوستان و ورزش تمایل بیشتری داریم، در حالی که در زمستان ترجیح می‌دهیم که روی مبلی لم داده و تلویزیون ببینیم و زمان را سپری کنیم. در واقع فعالیت بدنی کمتر یکی از دلایل اصلی افزایش وزن در زمستان است.
به دلیل کمبود نور خورشید، غده پینه آل هورمون ملاتونین بیش از حدی را تولید می‌کند که باعث می‌شود ما همیشه احساس خواب‌آلودگی کنیم. علاوه بر این، افزایش ملاتونین باعث افزایش اشتها نیز می‌شود. خلاصه آن که، ما در هوای سرد غذای بیشتری می‌خوریم و حرکت کمتری می‌کنیم که باعث می‌شود دچار افزایش وزن زمستانی شویم


افزایش هورمون خواب
همه ما می‌دانیم که خورشید در فصل زمستان به سختی ظاهر می‌شود و این یعنی به بدن ما نور خورشید کم‌تری می‌رسد؛ اما بسیاری از مردم نمی‌دانند که کمبود نور خورشید می‌تواند بر ساعت بیولوژیکی بدن و هورمون‌های خواب تأثیر بگذارد. این عامل حتی ممکن است باعث SAD (اختلال عاطفی فصلی) نیز بشود که این عامل هم خودش موجب افزایش تمایل به مصرف کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌جات و در نتیجه اضافه شدن وزن می‌شود.
یکی دیگر از اشکالات نور کم، افت سطح ویتامین D است. هنگامی که پوستتان در معرض آفتاب قرار می‌گیرد، پیش سازهای ویتامین D را تولید می‌کند. برخی مطالعات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D می‌تواند موجب افزایش وزن شود. علاوه بر این کمبود ویتامین D باعث می‌شود احساس خستگی و انرژی کمتری داشته باشید که خود باعث فعالیت کمتر و در نتیجه افزایش وزن بیشتر می‌شود. در صورت کمبود نور خورشید، از پزشکتان در مورد مصرف مکمل این ویتامین در طول زمستان سؤال کنید.

به دلیل کمبود نور خورشید، غده پینه آل هورمون ملاتونین بیش از حدی را تولید می‌کند که باعث می‌شود ما همیشه احساس خواب‌آلودگی کنیم. علاوه بر این، افزایش ملاتونین باعث افزایش اشتها نیز می‌شود. خلاصه آن که، ما در هوای سرد غذای بیشتری می‌خوریم و حرکت کمتری می‌کنیم که باعث می‌شود دچار افزایش وزن زمستانی شویم!

تغییر متابولیسم و به تبع آن تغییر الگوی خوردن
با کمال تعجب، میزان سوخت و ساز ما در فصل زمستان افزایش می‌یابد تا با تثبیت دمای بدن، بدنمان گرم شود. اما با سوخت و ساز بیشتر، ممکن است الگوی غذا خوردن ما تغییر کند. در واقع در این شرایط ما به مواد غذایی بیشتری نیاز داریم. بنابراین، برای جلوگیری از پرخوری، پیشنهاد می‌شود که یا غذاهای سالم کم کالری مصرف کنید یا در یک محیط گرم بمانید تا بدنتان گرم شود.

نکاتی برای پیشگیری از افزایش وزن زمستانی
اگر به دنبال نکات مفیدی برای تناسب‌اندام در هر فصل و البته جلوگیری از افزایش وزن در زمستان هستید، در ادامه چند مورد ذکر شده است:
. یک رژیم متعادل داشته باشید و از غذاهای هوس برانگیز و فست فودها اجتناب کنید.
. بهتر است از رژیم غذایی مایع با انواع سوپ‌ها و آش‌های سالم پیروی کنید.
. از سبک زندگی یکجانشینی دوری کنید و بدنتان را به حرکت در آورید. برای به حرکت درآوردن بدنتان می‌توانید اطراف خانه یا محل کارتان قدم بزنید. در کنار فعالیت‌های هوازی، بر روی عضلاتتان هم کار کنید. افزایش عضله باعث افزایش متابولیسم می‌شود.

. از ادویه‌های زمستانی در تهیه‌ی غذاهایتان استفاده کنید تا بدنتان گرم‌تر شود و انرژی بیشتری برای فعالیت بدنی داشته باشید.
. گرسنگی بی‌موقع را با نوشیدن آب سرکوب کنید. در زمستان ممکن است میل به نوشیدن آب و مایعات کمتر شود و این باعث گرسنگی کاذب و یا خستگی شود.
. حتماً یک صبحانه‌ی خوب و سالم بخورید. تحت هیچ شرایطی این وعده‌ی غذایی را حذف نکنید.
. به جای غذاهای پرکربوهیدرات، از غذاهای دارای شاخص قند خون پایین و پروتئین بیشتری استفاده کنید.
. تا حد ممکن از نور خورشید بهره ببرید.
. حواستان به الگوی خوابتان باشد.
. قبل از رفتن به رختخواب نباید غذایی مصرف کنید. گرسنگی نیمه‌شب را باید با میان‌وعده‌های سالم سرکوب کرد.

. در طول روز از مصرف میوه‌ها و سبزیجات دارای ویتامین C غافل نشوید.
. غذاهایی مانند انواع سیب زمینی، تخم مرغ‌ها، روغن ماهی و پنیر غنی شده با ویتامین D را در برنامه‌ی غذایی‌تان داشته باشید.
. مصرف کربوهیدرات و قند باید از غذاهای سالمی مانند غلات کامل، حبوبات، آجیل و دانه‌ها باشد.

منبع :تبیان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: افزایش وزن مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۹۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاچه‌ ورمالیده کیست؟ | چگونه از حواشی یک شغل یک ناسزا خلق شد؟

همشهری آنلاین- سمیراباباجانپور: زیبایی حوض‌های وسط حیاط هر سال با آمدن بهار صدچندان می‌شد و صاحب خانه دورتا دورش را با گلدان‌های سفالی و گل‌های شمعدانی چشمنواز می‌کرد. در آن روزها برای همین حوض‌های فیروزه‌ای شغلی وجود داشت که به آب‌حوضی معروف بود. آب‌حوض‌کش وظیفه داشت تا آب حوض را خالی و دیواره حوض را تمیز کند. هر سال با ‌پایان فصل زمستان و نزدیک شدن به بهار این شغل رونق بیشتری پیدا می‌کرد. چون فصل زمستان آب حوض حیاط خانه از سرما یخ می‌بست و یا با برگ‌های خشک‌شده پر می‌شد، نظافت حوض‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های نظافت خانه به حساب می‌آمد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

آب‌حوضی علاوه بر اینکه حوض‌ها را تمیز می‌کرد، وظیفه نظافت آب‌انبار خانه‌ها را هم برعهده داشت. این شغل بیشتر به‌صورت دوره‌گردی بود. یعنی آب‌حوضی‌ها جای ثابتی نداشتند. در کوچه و خیابان‌های محله‌های تهران پیاده قدم می‌زدند و فریاد می‌کشیدند: «آب حوض می‌کشیم، آااب‌حوووضیییه» برخی از آنها البته فرش هم می‌شستند.»

بیشتر این کارگران جزو مهاجرانی بودند که از شهرهای دیگر به تهران می‌آمدند و وضع مالی خوبی نداشتند. به پیت‌های فلزی دسته‌های آهنی می‌چسباندند تا بتوانند به راحتی آب حوض را خالی کنند. اغلب آنها به‌صورت گروهی کار می‌کردند. مثلاً یکی آب حوض را خالی می‌کرد، دیگری لجن‌های کف حوض را تمیز و نفر سوم زباله‌ها را از خانه بیرون می‌برد.

نصرالله حدادی، تهران‌پژوه، می‌گوید: «درباره آب‌حوض‌کش‌های تهران ضرب‌المثلی وجود دارد. این شغل از مشاغلی بود که با آب ارتباط داشت و نظافت حوض‌ها و آب‌انبارها را با مهارت انجام می‌دادند، اما از آنجا که آنها اغلب آب‌حوضی‌ها ژولیده و کثیف بودند، در میان عموم مردم چندان مورد احترام قرار نمی‌گرفتند. از طرفی، چون حوض‌ها در فصل زمستان یخ می‌بستند و یا با زباله و برگ ‌پر می‌شدند، اگر شی‌ئ گرانقیمتی مثل انگشتر و... صاحبخانه در آن می‌افتاد نمی‌توانست آن را پیدا کند و در نتیجه چشم امید داشت تا زمان تخلیه آب حوض، شیء مورد نظر توسط آب‌حوضی پیدا شود.

حدادی می‌افزاید: «آب‌حوضی‌ها هم پاچه‌های شلوار را بالا می‌دادند و پا را در آب حوض فرو می‌بردند و به آرامی راه می‌رفتند تا اگر شیئی به پایشان خورد متوجه شوند، اما متأسفانه برخی اشیای گرانقیمت پیداشده را تحویل نمی‌دادند. از این‌رو اگر فردی چندان اعمال درستی نداشت و روراست نبود به او «پاچه ورمالیده» می‌گفتند که حکایت از همان پاچه‌های بالازده آب‌حوضی‌ها در آب کثیف حوض را دارد.»

کد خبر 844272 برچسب‌ها هویت شهری خبر مهم همشهری محله

دیگر خبرها

  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر
  • پاچه‌ ورمالیده کیست؟ | چگونه از حواشی یک شغل یک ناسزا خلق شد؟
  • دلایل سرریز کمک‌های غرب به میدان بازی منافعی به نام اوکراین
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • ثبت بیش از ۱۰ هزار بازدید کنترل‌کیفی در پخش منطقه آذربایجان شرقی
  • نکاتی که باید در مورد کلسترول بدانید/ اینفوگرافیک
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
  • بارش‌ها در آذربایجان غربی ۱۴ درصد افزایش یافت