Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در پاییز جاری بخش خدمات با 39.9 درصد بیش ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.

جواد لطفی، امروز یکشنبه در نشست تحلیل عوامل مؤثر بر کاهش نرخ بیکاری استان، اظهار کرد: نرخ بیکاری در پاییز سال گذشته در کل کشور 11.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 بوده که این مقدار در استان 8.4 است.

وی افزود: همچنین این نرخ در پاییز سال جاری در کشور 10.6 بوده که در خراسان جنوبی 5.4 برآورد شده است که در بین استان‌ها کم‌ترین نرخ بوده است.

به گزارش ایسنا، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که 5.4 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند.

لطفی افزود: بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال ١٣٩٧، سه درصد کاهش یافته است.

وی بیان کرد: در پاییز جاری به میزان 46.1 درصد جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی ادامه داد: بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ١٣٩٧) 1.5 درصد کاهش داشته است.

لطفی ادامه داد: بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در پاییز جاری بخش خدمات با 39.9 درصد بیش ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با 31.1 درصد و کشاورزی با 29 درصد قرار دارند، تصریح کرد: نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله حاکی از آن است که 18.3 درصد از فعالان این گروه سنی در پاییز ١٣٩٨ بیکار بوده‌اند.

لطفی بیان کرد: بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ١٣٩٧) 8.3 درصد کاهش یافته است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی افزود: بررسی نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نیز نشان می‌دهد که درپاییز ١٣٩٨، 15.2 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند، این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به پاییز ١٣٩٧، به میزان 7.2 درصد کاهش یافته است.

لطفی اظهار کرد: بررسی سهم اشتغال ناقص جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که در پاییز جاری 6.8 درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ٤٤ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که 17.3 درصد از شاغلین ١٥ ساله و بیش‌تر، 50 ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.

وی بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در پاییز سال جاری در کل کشور 44.3 بوده که در خراسان جنوبی 46.1 است و همچنین نسبت اشتغال در کل کشور 39.6 و در استان 43.6 بوده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی یادآور شد: فعالیت‌هایی که بیش‌ترین افزایش تعداد شاغلان را در خراسان جنوبی در فصل پاییز داشته‌اند شامل؛ استخراج کانی‌های فلزی، بازیافت مواد، تولید فرآورده‌های لاستیکی و پلاستیکی، فعالیت‌های خانوارها به عنوان کارفرمایان کارکنان خانگی، فعالیت‌های املاک و مستغلات، فعالیت‌های ورزشی، تفریحی و سرگرمی، فعالیت‌های خدماتی مربوط به غذا و آشامیدنی‌ها و مهندسی عمران بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۹۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد وضعیت بارندگی در کشور/ افزایش و کاهش۱۶ درصدی بارش ها

احد وظیفه افزود: کشور از ابتدای بهار تا ۲ اردیبهشت‌ به‌طور متوسط ۴۳ میلی‌متر بارش دریافت کرد. با توجه به اینکه میانگین بلندمدت بارش طی این بازه زمانی ۳۷ میلیمتر است، بارندگی در سال جاری نسبت به وضعیت نرمال بیشتر بوده و ۱۶ درصد فراتر از میانگین بلندمدت ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال آبی (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۲ اردیبهشت‌ماه به‌طور متوسط ۱۶۷ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شده که مقدار نرمال به طور میانگین ۱۹۸ میلیمتر است بنابراین حدود ۱۶ درصد بارندگی کشور نسبت به میانگین بلند مدت کاهش یافته است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به کم‌بارش‌ترین استان‌ها گفت: استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند.

وظیفه ادامه داد: مرکز تا جنوب و جنوب شرق کشور نیز کم‌بارشی‌ قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. فارس۳۰ درصد، هرمزگان با ۲۸ درصد و کرمان ۲۵ درصد  بارش کمتر از نرمال داشته‌اند.

خنکی هوای کشور تا ۲ درجه سلسیوس

وی با اشاره به وضعیت دمای کشور طی یک هفته گذشته اظهار کرد: از نظر دما شرایط تقریباً مناسبی داشته‌ایم البته در روزهای اخیر شمال غرب کشور سردتر از وضعیت نرمال و نیمه شرقی و جنوبی دما زیر نرمال بوده است.

وظیفه افزود: میانگین کشوری دما ۱.۵ تا ۲ درجه خنک‌تر از شرایط نرمال بوده است البته استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل بین ۴ تا ۵ درجه سلسیوس دما بیش از حد نرمال اما هوا در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و یزد حدود ۴ تا ۷ درجه سلسیوس سردتر از میانگین بلندمدت و میانگین کشوری ۱.۸- درجه  ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا ۲ اردیبهشت تقریبا عرض‌های شمالی کشور با بی‌هنجاری (آنومالی) دمایی  ۰.۵ تا ۲.۵ درجه سلسیوس مواجه بودند.  شرایط دمایی در استان‌های تهران، قزوین، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، غرب و شمال غرب نرمال و بیش از نرمال بوده است. در عرض‌های جنوبی تقریبا شرایط نرمال دمایی را تجربه کردیم.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: به‌طور کلی طی اردیبهشت میزان بارندگی به‌طور نسبی نسبت به فروردین حدود ۵۰ درصد در بازه بلندمدت کمتر است. توقع داریم میزان بارش در اردیبهشت نرمال با گرایش به بیش از نرمال باشد اما در استان‌هایی مانند قزوین و تهران بارش‌ها به گونه‌ای نیست که کمبود بارش سال آبی جاری ( ۷ ماهه اخیر) را  جبران کند بنابراین استان‌هایی مانند تهران، قزوین، سمنان، خراسان رضوی با تابستانی مواجه می‌شوند که هوا یک تا دو درجه سلیسیوس بالاتر از حد نرمال خواهد بود.

وظیفه در پایان گفت: از سوی دیگر به‌طور نسبی با کم‌آبی شدیدی مواجه می‌شویم چرا که این استان‌ها در حال گذراندن چهارمین سال پی در پی خشکسالی هستند. وقتی آورده آب‌های سطحی کاهش می‌یابد، فشار بر منابع آب زیرزمینی به‌ویژه در استان‌هایی مانند تهران و خراسان رضوی برای تامین آب شرب افزایش می‌یابد. در این شرایط همکاری مردم برای مدیریت مصرف آب از اهمیت زیادی برخوردار است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۹ درصد صادرات تعاونی های خراسان جنوبی
  • ۴۹ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در خراسان جنوبی جذب شد
  • افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور
  • صادرات تعاونی های خراسان جنوبی ۴۹ درصد افزایش یافت
  • بارش‌های کشور در سال گذشته چطور بود؟/ پاسخ احد وظیفه
  • خوب و بد وضعیت بارندگی در کشور/ افزایش و کاهش۱۶ درصدی بارش ها
  • ۳۸۵ اردوی جهادی در خراسان جنوبی برگزار شد
  • انجام بیش از ۲۵ هزار خدمت جهادی در خراسان جنوبی طی ایام نوروز
  • انجام بیش از ۲۵ هزار خدمت جهادی در خراسان جنوبی
  • ارائه بیش از ۲۵ هزار خدمت جهادی به محرومان