Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: عملیات بازار باز یکی از سیاست‌های پولی بانک مرکزی است ‌که با استفاده از این عملیات، این بانک تلاش ‌می‌کند با خرید و فروش گروهی از اوراق بهادار، نرخ سود در بازار صکوک کشور را تعدیل و تصحیح کند.

امیر هامونی امروز (یکشنبه) در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به راه‌اندازی عملیات بازار باز به عنوان یکی از مهم‌ترین همکاری‌های ‌چهار دهه گذشته بین ارکان بازار سرمایه و بانک مرکزی، افزود: به کمک توسعه ابزارهای بازارمحور ‌سیاست‌های پولی، ‌ ‌تنظیم نرخ سود در بازار صکوک کشور و همچنین مدیریت نقدینگی از سوی بانک مرکزی از ‌طریق عملیات بازار باز امکان‌پذیر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس، بستری را برای تامین مالی دولت، ‌نهادهای عمومی غیردولتی و نیز بخش ‌خصوصی فراهم می‌کند، اظهار داشت: بر اساس تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور بانک مرکزی اجازه دارد به ‌انجام عملیات بازار باز و خریدوفروش اوراق مالی اسلامی منتشر شده دولت از طریق بازارهای موجود در ‌فرابورس ایران بپردازد که این طرح از  ۲۸ دی‌ماه از طریق بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس کلید خورد. ‌

هامونی با اشاره به اینکه در برهه‌هایی، بازارهای سهام و صکوک تحت تاثیر نوسانات یکدیگر قرار می‌گیرند، اظهار کرد: بانک مرکزی به عنوان یک بازیگر مستقل و بازارگردان بزرگ می‌تواند در بازار ابزارهای مالی اسلامی ورود کرده و به تنظیم نرخ کمک کند. از این رو هم بازار صکوک به تعادل نزدیک ‌می‌شود و هم بازار سرمایه نیز از این موضوع منتفع خواهد شد. ‌

مدیرعامل فرابورس در ادامه با بیان اینکه بانک مرکزی می‌تواند از طریق عملیات بازار باز برای کنترل و یا افزایش ‌نقدینگی، به خریداری یا انتشار اوراق بهادار دست بزند، گفت: در بسیاری از کشورها نیز مهم‌ترین وظیفه بانک ‌مرکزی کنترل نرخ تورم است که این کنترل می‌تواند از طریق عملیات بازار باز صورت ‌گیرد. از سوی دیگر ‌بانک‌های مرکزی کشورها از این عملیات یعنی خریدوفروش اوراق قرضه دولتی برای گسترش یا انقباض ‌میزان پول در ‌سیستم بانکی بهره‌ می‌گیرند که زمینه‌های رشد اقتصادی را فراهم می‌سازد. ‌

مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه بانک مرکزی می‌تواند با خرید یا فروش اوراق مالی اسلامی، اجرای سیاست‌های پولی ‌خود را کنترل کند،  افزود: همچنین بانک‌ها نیز به منظور ‌تامین کسری وجوه خود می‌توانند با فروش این اوراق به بانک مرکزی، ‌نقدینگی لازم را تامین کنند؛ چرا که ‌مشتریان معامله‌گر مستقل بانک مرکزی، تمامی بانک‌های دارای مجوز ‌از بانک مرکزی هستند. ‌

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه رابرت مک ایر سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی شهاب حسینی سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا خانه سینما نرخ سود بازار صکوک عملیات بازار باز مکانیسم ماشه رابرت مک ایر سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی شهاب حسینی سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا خانه سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۰۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سامانه‌ای جدید در جهت رفع دغدغه فعالان بازار سرمایه

محمد باغستانی ضمن اشاره به اینکه راه‌اندازی سامانه تمکن مالی (سامانه گواه) از جمله اقدامات صورت گرفته در شرکت سپرده گذاری در سال گذشته بوده است، اظهار کرد: در حدود ۱۲ هزار پرونده تمکن مالی صادر شد. همچنین رونمایی از سامانه پذیره‌نویسی حق تقدم الکترونیک بود که بیش از ۵۷ ناشر، فرآیند پذیره‌نویسی حق تقدم خود را بصورت تماماً الکترونیکی به ثبت رساندند.

مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ادامه داد: رونمایی از سامانه میراث در آبان ماه نیز از دیگر اقدامات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بوده است که براساس آن، در چهار ماهه پایانی سال، بالغ بر ۳۶۰ هزار پرونده ورثه‌ی فوتی به ورثه منتقل و سود آن نیز واریز شد.

وی خاظر نشان کرد: پس از مصوبه شورای عالی بورس، با پیگیری‌هایی که از ۳۶ شرکت ناشر صورت گرفت، توانستیم در ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۲، سود بالغ بر ۴۳ میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت را پرداخت کنیم.

باغستانی با بیان اینکه حدود هشت ناشر، سود سال مالی منتهی به ۱۴۰۱ سهام عدالت خود را واریز نکرده‌اند، گفت: مابقی مبالغ پس از تامین وجه از سوی ناشران، پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی تصریح کرد: در تلاش هستیم که در سال از جاری (۱۴۰۳) سامانه‌ی پس از معاملاتِ بازار سرمایه را تغییر داده و از سامانه‌ی جدید رونمایی کنیم تا فعالان بازار سرمایه بتوانند با دغدغه و ملاحظات کمتری به فعالیت خود در بازار سرماهی ادامه دهند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • بهترین ابزار مهار نوسان اخیر ارزی، اوراق گواهی بود
  • شاخص بورس ۴ هزار واحد افت کرد
  • نرخ رشد نقدینگی در پایان ۱۴۰۲ به ۲۵٫۶ درصد کاهش یافت
  • نرخ رشد نقدینگی در پایان ۱۴۰۲ به ۲۵.۶ درصد کاهش یافت
  • رونمایی از سامانه‌ای جدید در جهت رفع دغدغه فعالان بازار سرمایه
  • نتیجه آخرین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی اعلام شد
  • نرخ رشد نقدینگی در پایان 1402 به 25.6 درصد کاهش یافت
  • تامین مالی ۲.۶ همتی شرکت‌های کوچک از بازار سهام در ۱۴۰۲
  • نرخ رشد نقدینگی در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۵.۶ درصد کاهش یافت
  • معرفی هیات مدیره برخی بانک‌ها به هیات انتظامی بانک مرکزی