Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - +نشست خبری چهارمین دوره از فستیوال موسیقی شب‌های جنوب که هر ساله به همت نهاد فرهنگی «سازباز» برگزار می‌شود در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. این رویداد امسال هم همچون سه سال گذشته در روزهای برفی زمستان تهران آغاز می‌شود و البته پربارتر از هر سال در سه شب و با حضور شش گروه برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست با حضور پدرام نیک‌سیرت، ماهان میرعرب و امید خاکباز برگزار شد موانع و مشکلات رویدادهای مستقل و خصوصی بیش از مسائل دیگر مورد بررسی قرار گرفت.
پدرام نیک‌سیرت مدیر سازبار در ابتدای این نشست توضیح داد: این رویداد در سه سال اول کارش با تمرکز بر موسیقی جنوب و جنوب غرب ایران غاز شد و حالا برای سال چهارم دوست داشتیم با دعوت از موزیسین‌های جهانی که با سبک‌های مشابه کار می‌کنند تفاوت و رنگ جدیدی ایجاد کنیم. در سال‌های اول تقریبا تمام گروه‌هایی که امکان حضورشان بود در این رویداد شرکت کردند؛ از جالبوت و سلیدون و لیان گرفته تا داماهی و کماکان و ناصر منتظری. همچنین امسال دوست داشتیم خدر عزیززاده و پسرش مرتی عزیززاده و آنسامبل جدید کماکان در این رویداد حضور داشته باشند که متاسفانه مجوز اجرا دریافت نکردند.
ماهان میرعرب از موزیسین‌های برجسته سبک جز در ایران هم در رابطه حضورش در این رویداد چنین توضیح می‌دهد: من خودم را موزیسین جز می‌دانم و سعی کردم با ریشه‌های خودم این موسیقی را بسط دهم. در گروه خودم خیلی نمی‌توانم مرزبندی سبکی قائل باشم. اما مارتین برار از اعضای گروهم در پروژه‌های مختلفی از مراکش و الجزیره همکاری داشته است که موسیقی شبیه به موسیقی جنوب ایران دارند. همین‌طور امیر وحبا پرکاشنیستی است که پدر مصری دارد و دائما در حال تلفیق و ترکیب صداهای مختلف است. من هم با موزیسین‌های زیادی از بندرعباس و بوشهر و اهواز همکاری کردم. ما در اجرا بر این بخش‌ها تمرکز بیشتری کردیم.
نیک‌سیرت در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره رپرتوار انتخابی رویداد شب‌های جنوب 4 بیان کرد: ما فکر می‌کردیم در این شرایط برگزاری رویداد شب‌های جنوب شدنی نباشد. از ابتدا واقعاً نمی‌دانستیم که باید این فستیوال در دوره چهارم برگزار کنیم یا نه؟ اما وقتی تمرکز بیشتری روی ماجرا داشتیم، فکر کردیم موسیقی می‌تواند در این شرایط نقش بسیار عمده‌ای در فضای فعلی جامعه داشته باشد. ضمن اینکه ما به هیچ عنوان برای برگزاری رویداد دنبال درآمدزایی نبوده و نیستیم. پس این انگیزه علاقه به موسیقی و فضای رویداد شب‌های جنوب بود که ما را تشویق به برگزاری این فستیوال کرد. همچنین عدم برگزاری این رویداد به دلیل ضررهای مالی که ایجاد می‌کرد چندید سال فعالیت نهاد مستقلی مثل سازباز را با مشکل مواجه می‌کرد. از ما مخالف کوبیدن بر طبل ناامیدی و سیاهی هستیم و باور داریم برای انجام کارهای بزرگ به روح و جسم توانمند احتیاج است که کار کردن را یکی از ابزارهای ساخت آن می‌دانیم.
امید خاکباز که به نمایندگی از فرهنگسرای نیاوران در این نشست حضور داشت در رابطه با دیدگاه حمایتی مجموعه توضیحات کوتاهی ارائه کرد: ما در مجوعه فرهنگی نیاوران نسبت به رویدادهای منسجم و منظمی چون شب‌های جز و شب‌های جنوب و فستیوال شو آف هندز دیدگاه حمایتی داریم و قطعا توافقات مناسبی با آن‌ها داریم. ما دیگر می‌دانیم که هر سال باید زمان مناسبی را برای این رویدادها خالی بگذاریم.
نیک‌سیرت تصریح کرد: ما طی سه سال اخیر با هنرمندانی کار کردیم که همگی از نوازندگان مطرح و شناخته شده موسیقی کشورمان هستند. از این به بعد هم دوست داریم چنین شرایطی ادامه پیدا کند اما اکنون در شرایطی هستیم که موضوع فقط کمبود بودجه نیست بلکه عبور از یکسری بحران‌هایی است که فارغ از مسائل مالی در کشور مطرح می‌شود. پس عبور از این شرایط سخت نیز کار ما را برای ادامه دشوار کرده است اما در هر صورت امیدوارم بتوانیم به این روند که برای ادامه کار انتخاب کردیم استمرار بخشیم.
وی گفت: با اینکه در جریان محدودی از موسیقی فعالیت می‌کنیم اما گاهی با برخی واکنش‌ها از سوی هنرمندان مواجه می‌شویم که موجب بروز حاشیه می‌شود. نمی‌دانم چه مساله‌ای است که تعدادی از هنرمندان وقتی مطلع می‌شوند که فلان هنرمند در در فستیوال حضور دارد همگی گارد می گیرند با اینکه ما همیشه توانستیم همه را کنار هم جمع کنیم اما اینگونه مسائل برای ما چالش جدید ایجاد می‌کند. همچنین بسیاری از گروه‌هایی که با آن‌ها مذاکره می‌کنیم در همکاری و پیگری ضعیف عمل می‌کنند و به همین دلیل در این رویداد حضور پیدا نمی‌کنند. برای مثال در جمع آوری و ارسال فیلم اجرا برای مجوز یا مدارک و مشخصات گروه با تاخیر بسیار عمل می‌کنند.
لازم به ذکر است چهارمین دوره شب‌های جنوب از امشب 31 دی ماه تا 1 بهمن در فرهنگسرای نیاوران با حضور خالو قنبر راستگو و گروه داماهی آغاز می‌شود. در روز دوم اجرای تریوی ماهان میرعرب و همراهی این تریو با رضا کولغانی، ابراهیم علوی و حمزه یگانه برگزار می‌شود. در شب سوم بابک مداح درامر خوزستانی با تریوی خود رو صحنه می‌رود و در بخش پایانی سورپرایزهایی با حضور موزیسین بین‌المللی یعنی تیتی روبن اتفاق می‌افتد. همچنین تمام بلیت‌های دو شب اول این رویداد فروخته شده و علاقه مندان می‌توانند برای تهیه بلیت شب آخر از طریق سایت ایران کنسرت اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۲۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کسری حاجی‌زاده خواننده، آهنگساز، تهیه کننده، مدیر هنری و مدیر شرکت فرهنگی و هنری «نوای هنر آرنا» است. وی از کودکی شروع به آموزش موسیقی و پیانو کرد و پس از یادگیری و اجرای چندین کنسرت هنرجویی علاقه‌مند به آواز شد. پس از فراگیری آواز کلاسیک و پاپ به عضویت گروه کُر و ارکستر «آوای شفق» درآمد و در چندین کنسرت در تالار وحدت، تالار اندیشه، سالن محک، ایوان شمس و … حضور داشت.

او همچنین به عنوان مدیر هنری سابقه همکاری با شبکه‌های مختلف تلویزیونی و همچنین برنامه تلویزیونی «باهمستان موسیقی» را دارد و در تولید و انتشار چندین هزار قطعه موسیقی به عنوان مدیر تولید و مدیر پخش نقش بسزایی داشته است. با این هنرمند گفت‌وگویی انجام دادیم از نظرتان می‌گذرد:

کمی درباره مشکلات گروه کُر در ایران صحبت کنید.

مشکلاتی که درباره هنر در ایران وجود دارد فقط مختص به گروه‌های کُر نیست ولی بیشترین مشکلات مختص گروه‌های کر و ارکستر‌ها است. مگر می‌شود از هیچ سمت حمایتی از این گروه‌ها نشود؟ آنقدر بی تفاوتی به گروه‌های کُر و ارکستر‌ها شده است که بیشتر آنها تعطیل شده‌اند و دیگر کسی تمایل به همکاری ندارد و ترجیح می‌دهند یا در گروه‌های پاپ فعالیت کنند یا به کار‌های غیر از موسیقی بپردازند. متاسفانه نه حمایت از سوی ارگانی صورت می‌گیرد و نه اطلاع رسانی درستی از این گروه‌ها می‌شود در نتیجه انگیزه‌ای برای اعضای این گروه‌ها نمی‌ماند.

مخاطب امروز با کنسرت‌های گروه کُر ارتباط برقرار می‌کند؟

مخاطب امروز پذیرای چیزی است که آن را ببیند. وقتی کسی غذایی را نه هرگز دیده و نه هرگز خورده معلوم است که پذیرای آن نمی‌شود. تمام تبلیغات، تمام سالن‌ها و تمامی رسانه‌ها تمایل زیادی برای نشان دادن این گروه‌ها ندارند، چون سال‌های سال است که فقط به موسیقی پاپ اهمیت داده شده و درآمد بالایی از این راه دارند. انگار موسیقی پاپ انحصار موسیقی ایران شده است. نه فقط گروه‌های کر بلکه ما در چند سال اخیر تبلیغاتی از اجرا‌های سنتی، گروه‌های بانوان و دیگر گروه‌ها هم نمی‌بینیم.

چه مخاطبانی جذب این کنسرت‌ها می‌شود؟

متاسفانه الان مخاطبانی که عاشقانه این فضا را دوست دارند یا از قدیم با این گروه‌ها آشنا بودند فقط مخاطب این کنسرت‌ها هستند. مشکل ما ریشه‌ای است و زمان می‌برد تا حل شود. آموزش‌هایی که در فضای مجازی داده می‌شود به این مشکلات دامن زده است. بیشتر اساتیدی که واقعا سواد بالایی در موسیقی دارند بیکار نشسته اند تا عده‌ای با آموزش‌های تجربی بدون اصول این مشکلات را بیشتر کنند.

در کشور‌های دیگر به چه صورت است؟

بر خلاف ایران در کشور‌های اروپای غربی از دوران رنسانس با این فضا آشنایی دارند و در کلیسا‌ها گروه‌های کر فعالیت داشتند و آواز‌های مذهبی اجرا می‌کردند و در دوران باروک به اوج خودش رسید. علاوه بر آن وقتی از دوران کودکی در مدارس موسیقی تدریس می‌شود همه افراد گوش موسیقیایی دارند و درست را از غلط به راحتی تشخیص می‌دهند. برای همین است که خوانندگان آنها همه بسیار کوک و ژوست اجرا می‌کنند، چون مردم به راحتی فالش خواندن خواننده را متوجه می‌شوند. علاوه بر تمامی این جریانات مردم تصمیم می‌گیرند که چه نوع موسیقی را گوش دهند نه اینکه برای آنها تصمیم گرفته شود.

آیا ارکستر و گروه کر در ایران با شکست مواجه شده است؟

هنر همیشه راه خودش را پیدا می‌کند و یک زمانی تاریخ انقضای این موسیقی‌های بی سر و ته هم تمام می‌شود، اما با سیاست‌های گرفته شده در ارتباط با ارکستر‌ها و گروه‌های کر فعلا دچار یک خفقان بزرگی شدیم که امیدوارم به زودی با حمایت مسئولین از این بحران بزرگ عبور کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • رفع موانع تولید در ۱۷ طرح صنعتی چهارمحال و بختیاری
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • کمک به رفع مشکل ۳ واحد تولیدی در گلستان
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • کمک به رفع مشکل واحدهای تولیدی
  • بررسی مشکلات ۶ طرح نیمه تمام در جلسه رفع موانع تولید
  • بررسی مشکلات یک هزار و ۱۶۳ واحد تولیدی استان همدان
  • دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد
  • بررسی مشکلات چند واحد تولیدی در شهرک صنعتی بوکان