Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@04:20:17 GMT

خطای انسانی در رسانه مجال جبران ندارد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۴۶۹۲

خطای انسانی در رسانه مجال جبران ندارد

خطای انسانی در هر شغل و رسته‌ای که جای جبران داشته باشد در رسانه مجال آن نخواهد بود. اصحاب رسانه با یک خبر دروغ روح یک انسان را می‌کشند و به هیچ وجه نمی‌توان این روح مرده را دوباره به حیات بازگرداند.

یک دروغ یا سانسور و نشر آن در رسانه‌های عمومی آثار تخریبی بسیاری روی سوژه دارد. برخی مواقع شاهد آن بوده‌ایم که با یک دروغ یا تکه تکه کردن صحبت‌های یک نفر زندگی او را تحت‌الشعاع قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار مخربی که ممکن است تمام زحمات یک عمر انسانی را به باد دهد. در باب اهمیت رسانه و توجه به آن بسیاری از جامعه شناسان و بزرگان ارتباطات و رسانه سخن گفته‌اند. با گسترش شبکه‌های اجتماعی نیز حالا این اهمیت و لزوم توجه به آن دو چندان شده است. اما چرا همچنان شاهد دروغ‌پردازی و خطاهای انسانی در این حوزه هستیم جای تعجب دارد.
این معضلی است که متأسفانه رسانه‌های داخلی و بیگانه فارسی زبان دچار آن شده‌اند. چرا مردم به خبرهای اصولاً دروغ که به زرد معروف است علاقه نشان می‌دهند یا حداقل به گفته امروزی‌ها پر لایک و بیننده می‌شود. چرا مخاطبانی که با اعلام فاسد بودن یک کالای خوراکی از مراجع بهداشتی به سمت آن محصول نمی‌روند به یکباره وقتی در برابر اخبار فاسد قرار می‌گیرند بسرعت آن را منتشر می‌کنند و طعم فاسد آن را می‌چشند.
به تازگی در تصاویری که از شبکه بیگانه فارسی زبان منتشر شد مصاحبه مردی با رسانه ملی قطعه قطعه شد که نشانه و نماد معرفت در سینمای ایران است. شیرمراد گودرزی که فیلمبردار و دستیار فیلمبردار سینمای ایران است این بار طعمه این بی‌اخلاقی رسانه‌ای شده است.
او از نسل آدم‌هایی است که سال‌ها است نسل منقرض شده‌اند. از هرکه او را دیده بپرسید شهادت می‌دهد که شیرمراد انسان با شرافتی است که حالا نقطه سیبل رسانه بی‌اخلاقی شده است که تنها به‌دنبال گرم کردن تنور شبکه خود به هر قیمتی است. بدجور دستتان رو شده است که این چنین به جان مردان و زنان با شرف این مرز و بوم افتاده‌اید. دیگر حنای آزادی بیان از زبان شما رنگی ندارد.
اینگونه اخبار و حرکات که منجر به زیر پا گذاشتن‌شأن انسان‌ها شود در هیچ کجای دنیا نه تنها مرسوم نیست بلکه محکوم است. چه این تخریب از سوی رسانه‌های داخلی باشد و چه بیگانه، البته رسالت رسانه بیگانه در راستای تخریب این مرز و بوم کاملاً مشخص است اما جای سؤال اینجا است که دوستان داخلی و دلسوز چرا گاهی چنین اشتباهاتی را انجام می‌دهند.
اصولاً چرا باید شاهد تصاویری از پشت صحنه‌های گزارش‌های مردمی در رسانه ملی باشیم تا این چنین بهانه دست بیگانگانی بدهیم که برای تخریب این ملت متولد شده اند؟ خطای انسانی در هر شغل و رسته‌ای که جای جبران داشته باشد در رسانه مجال آن نخواهد بود. با یک خبر دروغ روح یک انسان می‌میرد و به هیچ وجه نمی‌توان این روح مرده را دوباره به حیات بازگرداند.
امروز قرعه به‌نام شیرمراد گودرزی افتاد و فردا یا شاید کمی دیرتر نوبت من و شما می‌شود. از رسانه‌های بیگانه نمی‌توان انتظاری داشت اما روی سخن با دوستان داخلی و رسانه ملی است که امید بخشی به  بدنه مردم  به قلم‌های آنها است؛ امیدی که در گروی انتشار اخبار سالم، دقیق و درست است.
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۴۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد

مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.

به گزارش ایسنا، ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان را درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج کرده است.

به نقل از دیلی میل، مریخ‌نورد «کنجکاوی» (Curiosity) یک جریان ثابت را از متان شناسایی کرد که از «دهانه گیل» (Gale Crater) در زمان‌های متفاوتی از روز ظاهر می‌شد و به صورت فصلی در نوسان بود. این جریان گاهی اوقات به ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول می‌رسید.

اگرچه ناسا هنوز حیات را در مریخ پیدا نکرده است، اما دانشمندان این آژانس فضایی معتقدند منبع آن از اعماق سیاره می‌آید.

نظر دانشمندان این است که متان می‌تواند زیر نمک جامد قرار بگیرد و تنها زمانی از آن خارج شود که دما در مریخ افزایش یابد یا این که کنجکاوی روی پوسته مریخ بچرخد و آن را بشکافد. این مولکول ساده که از یک اتم کربن و چهار اتم هیدروژن تشکیل شده است، روی زمین معمولا نشانه حیات است. حیوانات هنگام هضم غذا گاز متان تولید می‌کنند.

مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا از سال ۲۰۱۲ روی سطح مریخ پرسه می‌زند و در همه این مدت، گیج‌کننده‌ترین چیزی که پیدا کرده، جریان ثابت متان بوده است که از دهانه گیل می‌آید.

یک قسمت از دهانه گیل که از آن متان بیرون می‌آمد، تنها نقطه از این سیاره بود که کنجکاوی در آن گاز را شناسایی کرده است، اما کنجکاوی هیچ نشانه مشخصی را از وجود حیات در مریخ ندیده است؛ برای مثال، یک گاو یا افرادی که فقط مقدار زیادی کلم بخورند.

دانشمندان طی بررسی‌های آزمایشگاهی در شرایط مشابه خاک مریخ توانستند آنچه را که ممکن است اتفاق بیفتد، شبیه‌سازی کنند. طی این مدت طولانی، نمک‌ها از اعماق زیر سطح سنگی و غبارآلود سیاره بیرون می‌آیند.

این نمک‌ها که پرکلرات نام دارند، در مریخ به وفور یافت می‌شوند. پرکلرات‌ها سمی هستند و در یخی که زیر سطح سیاره به دام افتاده است، به صورت فراوان وجود دارند.

یخ به تدریج تبخیر می‌شود و با عبور بخار نمک از میان رگولیت، مقداری از آن را به جا می‌گذارد. وقتی مقدار کافی از این نمک‌ها در رگولیت جمع می‌شوند، نوعی پوسته را تشکیل می‌دهند که به شن و ماسه یا دانه‌های قهوه شباهت دارد.

دانشمندان این پژوهش جدید نوشتند: روی مریخ، چنین فرآیندی می‌تواند به طور طبیعی طی یک دوره زمانی طولانی در مناطق کم‌عمق همیشه منجمد اتفاق بیفتد و ممکن است نمک در لایه بالایی جمع شود.

در همان زمان که بخار نمک بیرون می‌آید، متان نیز منتشر می‌شود. منبع این انتشار هنوز ناشناخته است. این منبع می‌تواند ناشی از موجودات زنده یا ناشی از فرآیند‌های زمین‌شناسی زیر سطح سیاره باشد که هنوز برای دانشمندان نامرئی هستند.

در هر حال، این متان از هر کجا که بیاید، زیر پوسته نمک به دام می‌افتد. دانشمندان با پمپاژ غلظت‌های متفاوتی از پرکلرات به رگولیت شبیه‌سازی‌شده مریخ دریافتند که سه تا ۱۳ روز زمان برای تشکیل شدن این پوسته نفوذناپذیر کافی است. برای ایجاد یک پوسته نمک جامد نیز به غلظت پنج تا ۱۰ درصد پرکلرات نیاز بود.

دانشمندان گاز نئون را به عنوان جایگزین متان به زیر پوسته پمپاژ کردند و دریافتند این لایه آن قدر قوی است که گاز زیر آن به دام بیفتد، اما هنگامی که دمای سیاره در زمان‌های خاصی از روز یا فصول خاصی افزایش می‌یابد، این پوسته می‌شکند و متان را بیرون می‌فرستد.

آن زمان بود که مریخ‌نورد کنجکاوی، متان را در هوا تشخیص داد. فقط دما نیست که می‌تواند پوسته را بشکند. پژوهشگران نوشتند: پوسته احتمالا حدود دو سانتی‌متر ضخامت دارد که کمی کمتر از یک اینچ است و کنجکاوی به اندازه‌ای سنگین است که بتواند هنگام حرکت کردن آن را بشکند.

این پژوهش در مجله «JGR Planets» به چاپ رسید.

دیگر خبرها

  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • چرا دیگر از دیدن سریال‌های «نون. خ» و «زیرخاکی» نمی‌خندیم
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • چرا دیگر از دیدن سریال‌های «نون. خ» و «زیرخاکی» نمی خندیم
  • رونمایی از بزرگ‌ترین مسئله ایران و جهان که از فقر هم وحشتناک تر است
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • باید دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟