Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@05:27:46 GMT

موقع دندان‌درد چه قرصی بخوریم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۴۹۸۱

موقع دندان‌درد چه قرصی بخوریم؟

اگرچه با مراجعات دوره‌ای و معاینات منظم و افزایش بهداشت دهان و دندان ها، دندان درد‌های غیرقابل پیش بینی و ناگهانی نسبت به گذشته دیگر کمتر برای مردم ممکن است پیش بیاید، اما دندان درد برای خیلی از مردم کماکان یک کابوس تلقی می‌شود.

چه وسط یک جلسه مهم کاری، چه شب هنگام خواب و چه در زمان صعود هواپیما، دندان درد ممکن است ما را گرفتار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بیشتر مردم هنگام دندان درد سراغ دارو‌های تسکین دهنده درد می‌روند، اما اغلب این سوال برایشان پیش می‌آید که چه دارو‌هایی برای تسکین درد دندان خود استفاده کنند؟


بهترین و موثرترین روش، خلاصی از دندان درد مراجعه به دندان پزشک است. تمام درمان‌های خانگی سنتی یا مدرن، دارویی و... در بهترین حالت می‌توانند به طور موقت درد شما را برای مدت محدود تسکین دهند. تازه اگر بتوانند درد حاد شما را تسکین دهند، علت درد سر جای خود باقی می‌ماند و شما باید به دندان پزشک مراجعه کنید تا علت درد را برایتان رفع کند، اما در مواردی که واقعا به دندان پزشک دسترسی ندارید، بهترین راه تسکین درد درمان‌های دارویی است که البته ملاحظات خودش را دارد. درمان‌های سنتی شاید به اندازه درمان‌های دارویی در تسکین درد درمان موثر نباشند. اما دارو‌های موثر بر دندان درد کدام اند؟ در ادامه، پاسخ این پرسش را خواهید گرفت.

ایبوپروفن

ایبوپروفن (با نام‌های تجاری Midol IB, Genpril, Advil, Smart Sense, Proprinal, Motrin IB) یکی از موثرترین و در دسترس‌ترین دارو‌های تسکین دندان درد است. این دارو در بیشتر موارد در صورت مصرف درست می‌تواند دندان درد شما را تسکین دهد طوری که به داروی دیگری نیاز نداشته باشید. ایبوپروفن در ۲ دوز ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم در بازار دارویی ایران موجود است.

این دارو بدون نسخه در ایران و بیشتر کشور‌ها قابل تهیه است و اگر منع مصرفی برای این دارو نداشته باشید (مثلا خونریزی گوارشی، مشکلات قلبی مانند انجام جراحی بای پس قبلی اخیر و وجود حساسیت دارویی شناخته شده به این دارو و...) می‌توانید آن را برای دندان درد خود استفاده کنید. شکل ژلاتینی کپسولی این دارو (با نام ژلوفن در ایران شناخته شده) جذب گوارشی راحت تری نسبت به قرص دارد.

کتوپروفن دارویی هم خانواده با ایبوپروفن است که اثر قوی‌ای بر تسکین دندان درد دارد، ولی در حال حاضر در بازار ایران به طور عمومی وجود ندارد. پیروکسیکام و کتورولاک در بازار ایران موجود است. کتورولاک از جمله دارو‌های این خانواده است که شکل تزریقی آن هم در بازار وجود دارد.
آسپرین

در مواردی غیر از کشیدن دندان یا جراحی در ناحیه دهان، آسپرین ساده داروی خوبی برای تسکین دندان درد است. آسپرین ضددرد و ضدالتهاب خوبی است و آثار جانبی کمی دارد. برای دندان درد کودکان نباید آسپرین تجویز شود. آسپرین تشکیل لخته را در خون به تاخیر می‌اندازد و بیمارانی که مشکلاتی مانند خونریزی یا زخم‌های گوارشی دارند نباید از آن استفاده کنند.

استامینوفن

استامینوفن از دارو‌های موثر بر درد است. استامینوفن با نام Paracetamol هم در دنیا معروف است. هرچند خاصیت ضددردی دارد، ولی خاصیت ضدالتهابی شناخته شده‌ای ندارد. استامینوفن بیشتر در ترکیب با سایر دارو‌های ضددرد تجویز می‌شود. در خانم‌های باردار هم استامینوفن ضددرد خوبی در تمام مراحل بارداری تلقی می‌شود. زیاده روی در مصرف استامینوفن و تجاوز از دوز مجاز دارو می‌تواند مشکلات کبدی شدیدی ایجاد کند.

آنتی بیوتیک‌ها

آنتی بیوتیک‌ها به طور مستقیم اثری روی دندان درد ندارند. بعضی از افرادی که دچار دندان درد می‌شوند به خیال اینکه عفونت دندان وجود دارد و عامل درد است، سرخود آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند. در حالی که مصرف آنتی بیوتیک به تنهایی کمکی به کاهش درد نمی‌کند. در مواقع تورم و تب، آنتی بیوتیک‌ها ممکن است در کنترل علائم با کاهش فشار بافتی کمک کننده باشند، ولی آنتی بیوتیک‌هایی مانند آموکسی سیلین اثر ضددردی ندارند.

ضددرد‌های مخدر

معروف‌ترین ضددرد مخدر کدیین است که در بازار ایران به صورت ترکیبی وجود دارد. ضددرد‌های مخدر عوارض جانبی زیادی دارند و استفاده از آن‌ها برای دندان درد توصیه نمی‌شود. در برخی کشور‌ها ضددرد‌های ترکیبی قوی تری حاوی مخدر‌هایی مانند اکسی کدون هم برای دندان درد تجویز می‌شود که در ایران این دارو‌ها فعلا برای تجویز دندان پزشکان در دسترس نیست. ترامادول و مخدر‌های صناعی از این قبیل نباید برای دندان درد استفاده شوند.

مفنامیک اسید

معلوم نیست دقیقا چرا مفنامیک اسید به عنوان داروی تسکین دندان درد میان عامه مردم مطرح شده است. قضیه این است که حتی متاسفانه برخی از داروخانه‌ها هم برای دندان درد به جای ایبوپروفن که داروی موثرتری برای تسکین دندان درد است، مفنامیک اسید می‌دهند.

مفنامیک اسید و ایبوپروفن از یک خانواده هستند، ولی اثر ایبوپروفن در تسکین دندان درد بهتر است و مفنامیک اسید بیشتر در درد‌های عادت ماهیانه، میگرن و... تجویز می‌شود.

مسکن‌های ترکیبی

دارو‌های ترکیبی ضددرد اغلب حاوی ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین هستند که در درمان دندان درد موثر شناخته می‌شوند. این دارو‌ها اغلب به شکل کپسول و با نام‌های تجاری مانند نوافن، آسیفن، مگافن و... عرضه می‌شوند، ولی اغلب ترکیبات یکسانی دارند. ترکیب استامینوفن و کدیین هم در بازار ایران وجود دارد که بدون نسخه در حال حاضر از داروخانه‌ها قابل تهیه است.

در کشور‌های دیگر دارو‌های ترکیبی ضددرد متنوعی که حاوی اکسی کدون (ضددرد مخدر) هستند، وجود دارند. هرچند دارو‌های ترکیبی در تسکین دندان درد تاثیر خوبی نشان داده اند، ولی در مصرف آن‌ها باید احتیاط بیشتری نشان داد، زیرا احتمال حساسیت با عوارض ناخواسته با افزایش تعداد ترکیب‌های دارو ممکن است افزایش یابد.

کورتون‌ها

دگزامتازون و بتامتازون از جمله دارو‌های کورتونی هستند که متاسفانه در کشور ما مصرف و حتی تجویز آن‌ها بیش از حد لازم است که برای سلامت زیانبار است. برای دریافت کورتون از داروخانه تجویز پزشک ضروری و فروش آن‌ها بدون نسخه ممنوع است. کورتون‌هایی مانند دگزامتازون در دندان‌های معمولی نباید استفاده شوند. اثر این دارو‌ها بیشتر ضدالتهابی است. این دارو‌ها اصلا در خط اول و دوم تجویز دندان پزشکان نیستند و بهتر است تا جایی که ممکن است از آن‌ها برای تسکین دندان درد استفاده نشود.     منبع:برترین ها

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دندان درد مسکن دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۴۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری درباره رفتارهای جانی دپ سر صحنه فیلمبرداری

به گزارش همشهری آنلاین، «مایوین» فیلمساز فرانسوی در مصاحبه‌ای با ایندی‌پندنت تجارب خود را در همکاری با جانی دپ در درام تاریخی «ژان دو باری» آشکارا به اشتراک گذاشته است و صراحتاً به مسائلی از جمله دخالت در فیلمنامه، تأخیر حضور در صحنه فیلمبرداری و دیگر پیچیدگی‌های این همکاری پرداخته است.

این فیلم نخستین حضور جانی دپ را در سینما از زمان مبارزه حقوقی پر سر وصدای او با همسر سابقش «امبر هرد» را رقم زد که نمایشی جنجالی در جشنواره کن ۲۰۲۳ داشت.

«مایوین» چالش های منحصر به فردی را که در طول تولید با آن مواجه بود برجسته کرده است و با اشاره به این که دپ مکررا از فیلمنامه منحرف می‌شود و تفسیرهای خودش از فیلمنامه را مقابل دوربین می‌برد که گاهی اوقات با کارگردانی برنامه‌ریزی شده فیلم در تضاد بود، می‌گوید: «جانی با نسخه جدیدی از فیلمنامه نزد من آمد که من آن را دوست نداشتم ... بنابراین بدون ایجاد تغییراتی که او می خواست آن را فیلمبرداری کردم ... که او این کار به عنوان یک توهین تلقی کرد».

رابطه کاری بین «مایوین» و «دپ» اغلب متشنج می‌شد. این کارگردان فرانسوی توضیح می‌دهد که بسیاری از اوقات دپ به پیام‌هایی که برای او می‌فرستاد پاسخ نمی‌داد و اغلب سر موقع سر صحنه حاضر نمی‌شود. همچنین مواردی وجود داشت که او مجبور شد برخی از دیالوگ‌های دپ را حذف کند، زیرا او قادر به تمرین یا کامل کردن لهجه خود نبود.

او افزود: «زمانی برای تمرین وجود نداشت. وقت خواستم اما به هر دلیلی در دسترس نبود... او مربی داشت، اما نمی توانست از قبل با او کار کند. بنابراین متوجه شدم لهجه او کامل نیست. بنابراین چند بار تصمیم گرفتم دیالوگ‌های او را حذف کنم».

این کارگردان در مصاحبه خود کوتاه نیامد و به بیان جزئیات مشکلات کار با دپ ادامه داد، از جمله اینکه دیگر بازیگران و عوامل فیلم به درستی نمی‌دانستند چه چیزی از او انتظار داشته باشند.

او ادامه داد: «باید صادق بود. فیلمبرداری با او سخت است... همه خدمه ترسیده بودند زیرا او نوع دیگری از شوخ طبعی دارد و ما نمی دانستیم که آیا او قرار است به موقع برسد یا آیا او برای گفتن دیالوگ‌هایش مشکلی دارد یا خیر ... حتی اگه به موقع سر صحنه حاضر می‌شد، عوامل فیلم از او می‌ترسیدند. از زمان فیلمبرداری هیچ رابطه عادی بین ما وجود نداشته است. جانی از نظر من یک نابغه بزرگ است اما او در دنیای دیگری است. من نمی توانم با او ارتباط برقرار کنم».

در حالی که «مایوین» اذعان کرد که ماهیت تیره رابطه آنها در صحنه به او کمک کرد تا رابطه واقعی‌تری بین شخصیت خود و دپ در فیلم ایجاد کند، او همچنین فاش کرد که قبل از فیلمبرداری فیلم، ارتباط شخصی آنها بسیار متفاوت بوده است.

در درام تاریخی «ژان دو باری»، دپ در نقش پادشاه لوئی پانزدهم بازی می‌کند و «مایوین» علاوه بر کارگردانی در نقش اصلی ژان دوباری در کنار بازیگرانی چون «بنجامین لاورنه»، «ملویل پوپو»، «پیر ریچارد»، «پاسکال گرگوری» و «ایندیا هیر» نقش‌آفرینی کرده و داستان فیلم درباره رابطه پرفراز و نشیب لویی پانزدهم با همسرش مادام دوباری است.

تصاویر جانی دپ و شارون استون در عربستان

کد خبر 846643 منبع: ایسنا برچسب‌ها سینمای جهان خبر مهم جاني دپ بازیگران سینما و تلویزیون جهان چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • افرایش دو برابری داروخانه‌ها در خوی
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • افشاگری درباره رفتار‌های جانی دپ سر صحنه فیلمبرداری
  • افشاگری درباره رفتارهای جانی دپ سر صحنه فیلمبرداری
  • انواع درد دندان‌ و علل آن | خودمان برای تسکین درد چه کار کنیم؟ | چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟
  • " ۳ روش تسکین درد بعد از کشیدن دندان که معجزه می‌کند! + ویدیو "
  • ۳ روش تسکین درد بعد از کشیدن دندان که معجزه می‌کند! + ویدیو