Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-25@06:03:53 GMT

هوشمندسازی حمل‌ونقل در تناقض با سایر اهداف

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۵۵۲۶

هوشمندسازی حمل‌ونقل در تناقض با سایر اهداف

تین نیوز

یکی از اهداف شاخص اقتصادی و اجتماعی هوشمندسازی درحمل‌ونقل کاهش تردد است که این موضوع بعضا با هدف‌گذاری زود بازده درآمدی درتناقض است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، محمد میرزایی، مدیر «نت بار» با اعلام این مطلب در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفت: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم فعالان عرصه هوشمندسازی و فناوری اطلاعات برای بقا به امید حمایت یا مشاوره به مدعوین و مراکز متعدد و پرقدرت تصمیم‌گیر که بعضا نقش تسهیل‌گر و وام‌دهنده را دارند، پناه می‌برند که معیارها و ملاک سنجش و ارزیابی دراین مراکز به نحوی قانون‌گذاری شده است که می‌تواند ارزش‌های فعالیت‌های این فعالان را تضعیف و هدایتگر فعالان علمی به مسیرهای اشتباه و صرفا زود بازده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره هوشمندسازی حمل‌ونقل گفت: هوشمندسازی در این عرصه شمشیری دو لبه شده است و اگر درست عمل نشود باعث زیان هم خواهد شد. در هوشمندسازی حمل‌ونقل زمانی که بتوانیم تعداد تردد‌های غیرضروری را کاهش داده و همچنین بتوانیم به‌ویژه در بخش جابه‌جایی میزان پیمایش را مدیریت کنیم، به یکی از رسالت‌های دیگر هوشمندسازی رسیده‌ایم.

وی افزود: ما در مسیر جاده ابریشم قرار داریم بدون اینکه برنامه‌ای برای بهره‌وری از این پتانسیل داشته باشیم. به جرات می‌گویم با تعدادی از مسوولان در این مورد صحبت کرده‌ام ولی متاسفانه برنامه‌ای در این زمینه ندارند. این جاده می‌تواند مزایای زیادی برای تولید و اشتغال‌زایی کشور داشته باشد و برای مراکز تولید زنجیره تامین با گستردگی جغرافیایی در این جاده می‌توان مدیریتی هوشمند و پژوهش‌های هدفمندی را برنامه‌ریزی کرد.

هوشمند‌سازی در لجستیک باید به‌دنبال این مسیرها باشد.میرزایی در ادامه گفت: هدف حمل‌ونقل هوشمند ارائه خدمات با کیفیت بهتر است و نه صرفا فروش بلیت سفر یا دریافت کمیسیون صدور بارنامه. هوشمند‌سازی حمل‌ونقل با بازار‌سازی آمیخته است که نتیجه آن اشتغال‌زایی پایدار، مدیریت و کاهش پیمایش، کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک، کاهش تردد کامیون‌های بدون بار، کاهش سفرهای بی‌مورد، حذف پایانه‌های فیزیکی، نوسازی ناوگان حمل‌ونقل، مدیریت حمل، مدیریت سفر و... است.میرزایی با اشاره به عوامل مورد نیاز برای انجام هوشمند‌سازی در حمل‌ونقل گفت: اولین عامل درک معنا و مفهوم درست هوشمند‌سازی بوده تا بر این اساس هدف‌گذاری‌ها انجام شود. در هوشمند‌سازی بعضا شاهدیم درک درستی از ابزار هوشمند‌سازی و تکنولوژی نداشته‌ایم.

 نرخ کرایه را به مناقصه نگذارید

وی در ادامه گفت: نرخ حمل باید با محاسبه دقیق و معیارهای درست معین شود. در کشور روزانه حدود۵/ ۲ برابر میزان عرضه بار تقاضای حمل ازطرف رانندگان وجود دارد ما باید این پتانسیل را به بهره‌وری و به نفع اقتصاد کشور هدایت کنیم نه اینکه با برگزاری مناقصه رانندگان را برای گذران زندگی به قبول کمترین نرخ حمل مجبور کنیم. در بسیاری از مبادی قانونی، نرخ حمل بار به مناقصه گذاشته می‌شود که عایدی آن به سود دلال بوده و به ناوگان حمل کشور شامل رانندگان و کامیون‌داران آسیب جدی و معیشتی وارد می‌شود که نتیجه آن فرسودگی ناوگان کنونی است.

 تلاش برای بهبود کیفیت خدمات بین راهی

میرزایی افزود: از سال ۹۴ فعالیت سامانه «نت بار» را آغاز کرده‌ایم و همچنان سعی داریم نقاط خلأ بازار حمل‌ونقل را شناسایی کنیم. یکی از این موارد امنیت تردد است که در جاده‌های کشور نیاز به در نظر گرفتن نقاط امن بیشتری برای پارک کامیون‌ها یا تردد‌کنندگان است و مجتمع‌های بین راهی موجود عمدتا برای خودروهای سواری طراحی شده و مکان‌های کافی برای کامیون‌ها تعبیه نشده است.

با مطالعه‌ای که به‌صورت‌های مختلف از جمله پیمایش در سطح جاده‌های کشور انجام دادیم، عمده‌ترین عامل این موضوع کمرنگ شدن و زوال کسب‌وکارهای بین راهی است. زیرا دربسیاری از نقاط خدماتی با کیفیت پایین به ترددکنندگان ارائه شده است و اعتماد ترددکنندگان به ارائه‌دهندگان خدمات بین راهی تا حدودی ضعیف شده است. به همین دلیل با ارائه‌کنندگان خدمات بین راهی برای ارائه خدمات بهتر ازجمله درصورت امکان تامین مکان پارک امن برای کامیون‌ها و سایر ترددکنندگان نیز وارد مذاکره شدیم و با آنها قراردادهایی بستیم و اکنون درحال پیاده‌سازی پروژه هستیم.

وی افزود: همچنین درحال پیاده‌سازی سازوکارهای مناسبی برای سطح‌بندی، آموزش، نظارت و بالا بردن کیفیت خدمات بین راهی هستیم. حدود یک‌سال است که این کار را آغاز کرده‌ایم و با ۸۰۰ خدمات‌دهنده بین راهی در سراسر کشور قرارداد بستیم و درحال گسترش آن هستیم. در این زمینه سازوکارهای اجرایی در کشورهای منطقه نیز چیدمان کرده‌ایم. براساس مطالعه ما در کل منطقه ظرفیت عقد قرارداد با حدود ۸۵۰۰ ارائه‌دهنده خدمات بین‌راهی وجود دارد که حدود ۲ هزار خدمات‌دهنده آن در ایران و بقیه در کشورهای منطقه است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: هوشمندسازی حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۵۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی سازی سلامت در مهریز


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر مختاری افزود: هدف از اجرای مردمی سازی سلامت، طرح برون سپاری خدمات حوزه سلامت می‌باشد.


وی ادامه داد: این طرح از طریق سفیران سلامت و رابطین سلامت و آموزش‌های سلامت از طریق فضای مجازی توسط کارشناسان بهداشت و سلامت انجام می‌شود.


مختاری با اشاره به اینکه مردمی سازی موضوع سلامت یک ضرورت است، افزود: در برنامه‌های بهداشتی مردم باید مشارکت فعالی داشته باشند تا سلامت جامعه تضمین شود.


مردمی‌سازی سلامت می‌تواند به گسترش خدمات بهداشتی و درمانی به مناطق محروم و کم برخوردار، همچنین افزایش دسترسی اقشار آسیب‌پذیر جامعه به این خدمات یاری رساند.

دیگر خبرها

  • ضرورت ارتقای ایمنی راه‌ها فرهنگ سازی و قانون مداری است
  • خدمات سئو سایت
  • دستگاه‌ها در پیشبرد اهداف با فرمانداران تعامل کنند
  • مردمی سازی سلامت در مهریز
  • ورزشکار گلستانی راهی المپیک شد/ تاریخ‌سازی مهدی الفتی در ژیمناستیک
  • اجرای «طرح نور» هوشمند می‌شود!
  • پلیس: «طرح نور» به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود/ در هیچ حالتی به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعاتِ هنجاری و ارزشی نیستیم
  • طرح نور هوشمندسازی می‌شود/ پلیس دنبال پرونده‌سازی نیست
  • رسالت دانشجویان در راستای اجرای اهداف برنامه‌های زمین پاک
  • سعیدی: روش برخورد با دختران سرزمینم با شعار‌های زمان انتخابات تناقض دارد