Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-24@15:55:03 GMT

عوارض و فواید دگزامتازون

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۷۰۹۸

عوارض و فواید دگزامتازون

دگزامتازون جزو آن دسته از داروهایی است که در شرایط التهابی برای بیمار تجویز می‌شود، ولی استفاده بیش از حد آن می‌تواند با عوارض خطرناکی همراه باشد.

به گزارش جنوب نیوز، از drugs.com، دگزامتازون دارویی کورتیکواستروئیدی است که مانع از انتشار موادی می‌شود که باعث التهاب در بدن است. این دارو برای درمان بسیاری از شرایط التهابی مختلف مانند اختلالات آلرژیک و مشکلات پوستی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو همچنین برای بیماری‌هایی مانند اختلالات تنفسی و التهاب مفاصل نیز تجویز می‌شود.

در چه مواردی نباید از دگزامتازون استفاده کرد؟

افرادی‌که در معرض ابتلا به آبله مرغان یا سرخک قرار دارند به‌واسطه مصرف دگزامتازون در معرض آسیب کشنده قرار می‌گیرند.
در زمان دریافت این قبول واکسن زنده پرهیز کنید، زیرا ممکن است در این زمان واکسن کار نکند و از بیمار در برابر بیماری محافظت نکند.

این دارو همچنین سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کرده و عفونت را بدتر می‌کند.

عوارض استفاده از دگزا چیست؟

گلودرد، تشنج، مشکلات بینایی، تنگی نفس، کاهش ضربان قلب، کهیر، افزایش فشارخون، خارش، افزایش ناگهانی وزن، سرگیجه و افزایش اشتها از جمله عوارض جانبی استفاده از دگزامتازون است.

استفاده طولانی دگزامتازون باعث آهسته شدن روند رشد کودکان می‌شود. خطر ابتلا به آب مروارید و همچنین پوکی استخوان (به‌ویژه در زنان یائسه) از سایر عوارض جانبی است که استفاده بیش از اندازه و بدون تجویز پزشک می‌تواند فرد را در معرض آن قرار دهد.

دگزامتازون با چه داروهایی تداخل دارد؟

استفاده همزمان دگزامتازون با برخی از داروها می‌تواند عوارض جانبی آن را افزایش داده و یا اثربخش آن را کم کند که از آن جمله می‌توان به داروهای آنتی بیوتیک یا ضد قارچ، قرص‌های ضدبارداری، داروهای خوراکی انسولین یا دیابت، رقیق‌کننده‌های خون و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن اشاره کرد.

منبع: آنا

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۷۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور

رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو گفت: داروهای "متفورمین" و "سرماخوردگی بزرگسالان" پرمصرف‌ترین داروهای سال ۱۴۰۲ بوده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدحسین متولی اظهار کرد: پرفروش‌ترین داروها از لحاظ تعدادی در سال گذشته ترتیب متفورمین با 2 میلیارد و 209میلیون عدد، سرماخوردگی بزرگسالان با یک میلیارد و 920 میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و 763 میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و 235 میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیاردو 231 میلیون عدد بوده‌اند.

وی افزود: داروهایی همچون «آموکسی سیلین»، «استامینوفن+کافئین+ایپوپروفن»، «کدئین»، «لوزارتان» و «آتورواستاتین» نیز از لحاظ فروش در رده‌های پنجم تا دهم فروش قرار دارند.

فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند

به گفته رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو پرمصرف‌ترین داروهای تأمینی سال 1402 از نظر ریالی نیز به ترتیب آموکسی سیلین، سفکسیم، IVIG، سرماخوردگی بزرگسالان، انوکساپارین، متفورمین، استامینوفن، کوآموکسی کلاو بوده‌اند.

متولی خاطرنشان کرد: داروهای ذکر شده 10 درصد ارزش ریالی بازار دارویی را به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فواید و مضرات سشوار برای مو
  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • تامین بودجه دولت از جیب مردم / عوارض خروج از کشور هیچ نقشی در بخش گردشگری ندارد
  • دارو زباله نیست!
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم
  • فواید خوردن کره برای بدن