Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، هدایت تحصیلی یکی از مهم‌ترین مرحله تحصیل دانش‌آموزان به‌شمار می‌رود که طی آن افراد با استعداد‌ها و توانایی‌های خود با رشته‌های تحصیلی مختلف و بازار کار آشنا می‌شوند.

در ماده‌های ۹۶ تا ۱۰۰ آیین‌نامه آموزشی دوره متوسطه، استعداد، علاقه و امکانات بازار به‌عنوان عناصر پایه هدایت تحصیلی به‌شمار می‌روند و بر آن تاکید شده است، در صورت تحقق این سه عامل می‌توان ادعا کرد که هدایت تحصیلی صحیحی صورت گرفته است، اما متاسفانه بازار کار و فرصت‌های شغلی در انتخاب رشته دانش‌آموزان حرف اول را می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایسکانیوز قصد دارد در پرونده «مسیر پر‌پیچ‌و‌خم هدایت تحصیلی» ابعاد مختلف این امر را از دیدگاه مسئولان و کارشناسان حوزه آموزش بررسی کند.

رضا نهضت در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه گرایش دانش‌آموزان به یک رشته خاص تنها مختص آموزش و پرورش نیست،‌ اظهار کرد: باید این مسائل در سیاست‌های کلان کشوری در نظر گرفته شود. نمی‌توان معضل بیکاری را در کشور کتمان کرد؛ بسیاری از دانشجویان پس از اخد مدرک کارشناسی ارشد و حتی دکتری شغل مناسبی ندارند.

وی ادامه داد: خانواده‌های دانش‌آموزان با در نظر گرفتن وضعیت اشتغال در جامعه در می‌یابند فارغ‌التحصیلان رشته ریاضی که در بهترین دانشگاه‌های کشور نیز درس‌ خوانده‌اند، بیکار هستند. در برخی موارد ممکن است فردی که از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شده باشد، با حقوق یک میلیون و 500 هزار تومانی مشغول به کار شود.

این کارشناس آموزش و پرورش گفت: از طرفی 5-4 رشته درجه یک در گروه علوم تجربی وجود دارد که هم از لحاظ مالی پول‌ساز هستند و هم دانش‌آموز با تحصیل در آن رشته، می‌تواند از تضمین آینده خود مطمئن شود. از جمله این رشته‌های می‌توان به پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و غیره اشاره کرد.

نهضت با اشاره به اجبار والدین برای تحصیل در یک رشته‌های پردرآمد گفت: بیشتر والدین وضعیت بازار کار در میزان درآمد از یک رشته را در نظر می‌گیرند، بیشتر دانش‌آموزانی گروه تجربی برای رسیدن به رشته‌های رده بالا و پردرآمد این گروه در کنکور با یکدیگر رقابت می‌کنند.

وی بیان کرد: اگر در رشته ریاضی و انسانی مشکلات مربوط به اشتغال برطرف شود، دانش‌آموزان نیز قطعاً به سمت تحصیل در این رشته‌ها گرایش پیدا می‌کنند. بازار کار را می‌توان عامل نامتوازن بودن داوطلبان در رشته‌های مختلف تحصیلی در نظر گرفت. در چنین شرایطی نمی‌توان آموزش و پرورش را عامل کاهش علاقه دانش‌آموزان برای تحصیل در رشته‌ای خاص معرفی کرد؛ بلکه بازار کار نیز بر این امر تاثیر مستقیمی می‌گذارد.

این کارشناس آموزش و پرورش افزود: در چند سال گذشته یکی از رتبه‌های برتر کنکور، برای شرکت در رشته پزشکی بار دیگر در آزمون سراسری شرکت کرده بود. بسیاری از دانش‌آموزان علامه حلی که از جمله مدارس تیزهوشان است بارها به من اعلام کرده‌اند که رشته ریاضی بازار خوبی ندارد؛ مگر اینکه در خارج از کشور مشغول به کار شویم!

نهضت اضافه کرد:‌ برخی از دانش‌آموزان به امید گرفتن بورس و رفتن به خارج در برخی رشته‌ها ادامه تحصیل می‌دهند چون بین نیاز بازار کار و فارغ‌التحصیلان رشته تحصیلیشان تناسب چندانی وجود ندارد.

وی با اشاره به گلایه‌هایی که در زمینه کاهش متقاضیان رشته ریاضی مطرح می‌شود، گفت: هر زمانی دانشگاه‌های سطح یک کشور خالی از دانش‌آموزانی باشد که در رشته ریاضی درس خوانده‌اند، در آن زمان می‌توان وضعیت را نگران کننده تلقی کرد. در حال حاضر کاهش متقاضیان رشته ریاضی نگران کننده نیست، بلکه حجوم دانش‌آموزان برای تحصیل در رشته تجربی کمی نگران کننده به نظر می‌رسد.

این کارشناس آموزش و پرورش افزود: بسیاری از دانش‌آموزان استعداد و توانایی تحصیل در رشته تجربی را ندارند؛ اما اولیا برای موقعیت شغلی مناسب این رشته به دانش‌آموزان فشار می‌آورند تا رشته تجربی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. زمانی که صندلی‌های دانشگاه شریف و تهران از متقاضیان رشته مهندسی خالی نشده، نمی‌توان ادعا کرد علاقه دانش‌آموزان به تحصیل در این رشته‌ها کاهش پیدا کرده است.

نهضت بیان کرد: متاسفانه در کشور ما تعداد دانشگاه‌ها در کشور رشد زیادی داشته که برخی از آن‌ها نیز استانداردهای آموزشی لازم برخوردار نیستند. پس نباید نگران کاهش متقاضیان رشته ریاضی در جامعه بود، اگر یک دانشگاه‌ غیرانتفاعی یک شهرستان دورافتاده با کاهش متقاضی رشته ریاضی مواجه شده باشد، چندان نگران کننده به‌نظر نمی‌رسد.

وی افزود: تعداد دانشگاه‌ها در کشور ما رشد سرطان‌گونه داشته‌ است. لزومی ندارد مراکز کوچک آموزشی تا این اندازه دانشجو جذب کنند، مراکز غیرانتفاعی با چنین اقداماتی به نظام تعلیم و تربیت ضربه می‌زنند. تنها فارغ‌التحصیل شدن دانشجویان و اخذ مدرک لیسانس و فوق‌لیسانس آنان کافی نیست، وقتی برای آن بازار کاری در نظر گرفته نشده باشد.

این کارشناس در پایان تاکید کرد: مشاوران به جای هدایت دانش‌آموزان به سمت تحصیل در رشته‌های مهارتی که از بازار کار خوبی برخوردارند، به سمت شاخه‌های نظری گسیل داده شده‌اند. چنین دانش‌آموزان پس از چندین سال تحصیل در دانشگاه مدرک لیسانس خود را اخذ کرده و در انتهای می‌بینیم که در تاکسی‌های اینترنتی مشغول به کار شده است.

انتهای پیام/

31 / 320 هدایت تحصیلی بازار کار دانش‌آموز مسیر پر پیچ و خم پزشکی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: هدایت تحصیلی بازار کار دانش آموز مسیر پر پیچ و خم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۷۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری المپیاد دانش آموزی و دانشجویی صنعت فرش دستباف گلستان

درویش علی حسن زاده گفت: مرحله استانی المپیاد دانش آموزی و دانشجویی فرش دستباف کشور در سال ۱۴۰۳ در چهار گرایش بافت، طراحی، مرمت و رنگرزی توسط اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان در روز ۱۷ اردیبهشت امسال در محل دانشگاه فنی و حرفه‌ای دختران کوثر شهرستان گنبد کاووس برگزار خواهد شد.

او افزود: این رویداد با هدف ایجاد انگیزه به منظور تحصیل علوم و کسب مهارت‌های علمی هنرجویان فرش دستباف، ارزیابی توان علمی و عملی هنرجویان رشته فرش دستباف، شناسایی هنرجویان مستعد و نمونه در سطح استان و آشنایی بیشتر جامعه با فرش دستباف در رشته‌های مختلف مرتبط با آن از طریق پوشش تبلیغاتی مناسب برگزار می‌شود.

حسن زاده اضافه کرد: دانش آموزان دختر و پسر پایه‌های یازدهم و دوازدهم شاغل به تحصیل در هنرستان‌های کار و دانش و فنی حرفه‌ای رشته فرش و نیز دانشجویان شاغل به تحصیل در رشته‌های فرش دستباف استان گلستان می‌توانند تا تاریخ ۱۵ اردیبهشت امسال با مراجعه به اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان  و یا تماس با شماره تلفن ۰۹۱۱۲۷۰۵۲۴۷ آمادگی خود را برای شرکت در این رویداد اعلام کنند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • توزیع کتب درسی براساس محل تحصیل دانش آموزان
  • برپایی نمایشگاه دانش آموزان فنی و حرفه‌ای و کارودانش کیش
  • فراهم شدن امکان تغییر رشته تحصیلی دانش آموزان
  • ضرورت افزایش آگاهی والدین از هدایت تحصیلی دانش آموزان
  • آگاهی والدین از هدایت تحصیلی دانش آموزان اندک است
  • ضرورت ایجاد بازار کار مناسب برای تشویق دانش‌آموزان به تحصیل در رشته ریاضی 
  • ضرورت ایجاد بازار کار مناسب برای تشویق دانش آموزان به تحصیل در رشته ریاضی 
  • برگزاری المپیاد دانش آموزی و دانشجویی صنعت فرش دستباف گلستان
  • آغاز به کار نمایشگاه هفته مشاغل در هنرستان تربیت زرین شهر
  • تحصیل در خارج از کشور، مطمئن‌ترین روش مهاجرت