Web Analytics Made Easy - Statcounter

فراموشی رمز عبور تلفن هوشمند یک مشکل متداول در جهان محسوب می‌شود، در این گزارش راه حل‌های عملی برای شکستن رمز عبور تلفن هوشمند معرفی شده است.

به گزارش شریان نیوز، قفل صفحه تلفن هوشمند، یکی از اولین مواردی است که در هنگام خرید موبایل، تنظیم می‌کنیم. برای حفاظت از حریم شخصی خود و اطلاعات موجود در تلفن هوشمند، انتخاب یک قفل صفحه مناسب با روش‌های موجود، حیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور عمومی، رمز عبور یکی از مشهورترین روش‌ها برای قفل تلفن هوشمند است، مواردی دیگر مانند پترن یا قفل تشخیص چهره نیز توسط بسیاری از افراد مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما به تازگی قفل بیومتریک اثرانگشت موجب شده تا روشی بسیار امن و آسان برای کاربران به جهت قفل کردن تلفن هوشمند خود در دسترس باشد. فراموش کردن رمز عبور یکی از متداول‌ترین مشکلات کاربران محسوب می‌شود اما با ورود حسگر اثرانگشت، این مشکب به دست فراموشی سپرده خواهد شد. البته گاهی بر اثر ایجاد زخم یا مانعی بر روی انگشت یا به واسطه مرطوب بودن دست یا آسیب دیدن حسگر اثرانگشت نیز، استفاده از رمز عبور برای کاربران واجب می‌شود.

در هر صورت روزانه میلیون‌ها کاربر با رمز عبور، قفل تلفن هوشمند خود را باز می‌کنند و فراموش کردن این رمز امری متداول است. کاربران بسیاری، از اعداد معنی دار مانند کد ملی، تاریخ تولد یا موارد مشابه برای زمر عبور خود استفاده می‌کنند که فراموش کردن آن را دشوار می‌سازد، اما تعداد زیادی به دنبال استفاده از یک رمز کاملا جدید و منحصربه‌فرد هستند تا پیش‌بینی قفل ورودی آن‌ها برای دیگران غیرممکن شود. مورد دوم به خصوص یکی از دلایل فراموش کردن رمز عبور قفل تلفنن هوشمند به شمار می‌رود.

با توجه به فراگیر بودن مشکل فراموشی رمز عبور، در این گزارش چند راه حل برای افرادی که رمز عبور خود را فراموش کرده و قادر به باز کردن قفل تلفن هوشمند خود نیستند، ارائه می‌دهیم. اگر شما یا یکی از اطرافیانتان با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند، با ادامه گزارش با ما همراه باشید:

اگر نتوانیم قفل تلفن هوشمند را باز کنیم چه می‌شود؟

قبل از هرچیزی بهتر است به آخرین راه حل موجود در زمان فراموشی رمز عبور بپردازیم، اگر کاربر رمز عبور قفل گوشی خود را فراموش کرده و به هیچ طریقی نتواند آن را باز کند، آخرین راه، ریست کارخانه تلفن همراه است که با این کار تمامی اطلاعات داخل گوشی حذف خواهد شد. به همین دلیل کاربران برای از دست ندادن اطلاعات خود و درگیر نشدن با راه حل‌های موجود، بهتر است از یک رمز عبور کوتاه اما نه‌چندان ساده برای قفل تلفن هوشمند خود استفاده کنند.

یک رمز عبور ۴ یا ۶ عددی که ترکیبی از شماره دانشجویی و تاریخ تولد یا ارقام ابتدایی کارت بانکی یا مواردی از این دست باشد، مناسب خواهد بود. این اعداد هم به آسانی به خاطر سپرده می‌شوند و هم در صورت فراموش کردن آن می‌توان با مراجعه به منبع انتخاب مانند کارت دانشجویی یا کارت بانکی، رمز عبور را به یاد آورد، همچنین این گونه رمز‌ها به آسانی قابل پیش‌بینی نیستند. اما در هر صورت اگر رمز عبور تلفن هوشمند خود را فراموش کردید از طریق چندین روش اعلام شده می‌توانید قفل گوشی را باز کنید.

از قفل هوشمند استفاده کنید

قفل هوشمند یا Smart Lock، یک ویژگی برای دستگاه‌های اندرویدی به شمار می‌رود که به کاربر اجازه می‌دهد در موارد خاص، با راه حل‌هایی به جز وارد کردن رمز عبور، تلفن هوشمند خود را باز کند. اگر در حال حاضر رمز عبور تلفن هوشمند خود را فراموش کرده‌اید، تنها در صورتی که گزینه‌های قفل هوشمند پیشتر فعال شده بودند، قادر به استفاده از این ویژگی هستید. در غیر این صورت بهتر است برای جلوگیری از ایجاد مشکل در آینده، حال به سراغ این ویژگی رفته و خود را برای آینده و زمانی که شاید رمز عبور خود را فراموش کنید، آماده نمایید.

برای تغییر تنظیمات این بخش باید به مسیر Settings > Security & location > Smart Lock بروید، حال باید رمز فعلی خود را وارد کرده و وارد تنظیمات این بخش شوید، در این قسمت با توجه به نحوه استفاده خود از گوشی، باید یک یا چند گزینه از 5 روش موجود برای بازکردن تلفن هوشمند بدون واردکردن رمز عبور را انتخاب کنید. این گزینه‌ها شامل:

On-body detection: با انتخاب این گزینه زمانی که گوشی در جیب شما قرار دارد، به حالت آماده به کار درمی‌آید و قفل آن باز می‌شود. Trusted places: می‌توانید مکانی مانند خانه خود را از روی نقشه انتخاب کرده و به عنوان محل مورد اعتماد خود مشخص کنید تا گوشی همواره در خانه بدون قفل باشد. Trusted devices: با این گزینه زمانی که گوشی به دستگاه‌های مشخص شده شما (مانند دستبند یا ساعت هوشمند، هدفون بلوتوث و غیره) با اتصال بلوتوث متصل باشد، قفل نمی‌شود. Trusted face: با این گزینه می‌توان به جای رمز عبور، با قابلیت تشخیص چهره قفل گوشی را باز کرد. Voice match: این قابلیت نیز کمک می‌کند تا به جای رمز عبور، با صدای کاربر، گوشی باز شود. قابلیت‌هایی اختصاصی برای گوشی‌های سامسونگ

شرکت سامسونگ دو ویژگی اختصاصی برای بازکردن قفل تلفن هومند برای کاربران خود ارائه داده است:

استفاده از رمز عبور پشتیبان (برای نسخه‌های قدیمی اندروید)

اگر از یک تلفن هوشمند قدیمی سامسونگ استفاده می‌کنید، به احتمال فراوان در هنگام تنظیم رمز عبور یا پترن خود، یک کد پین به عنوان پشتیبان نیز فعال کرده‌اید. این کد در هنگام فراموشی رمز عبور به کمک شما می‌آید، به این منظور در صفحه قفل گوشی گزینه Backup PIN را انتخاب کنید و با نوشتن رمز پشتیبان، وارد گوشی شوید. در ادامه می‌توانید رمز عبور خود را دوباره تنظیم کنید. نکته مهم آن است که این ویژگی برای نسخه‌های اندروید ۴.۴ قدیمی‌تر فعال است.

مراجعه به سایت Find My Mobile

سامسونگ برای تمامی گوشی‌های خود ویژگی را ارائه می‌دهد که با آن می‌توان از راه دور به برخی تنظیمات تلفن هوشمند دسترسی داشت. برای استفاده از این ویژگی باید به سایت findmymobile.samsung.com رفت. البته برای استفاده از این قابلیت باید ارتباط اینترنت گوشی از طریق وای‌فای یا داده همراه، فعال باشد. در اکثر تلفن‌های هوشمند با وجود قفل صفحه نیز می‌‌توان اتصال به اینترنت را فعال کرد. با اتصال گوشی به اینترنت، از یک دستگاه دیگر مانند رایانه شخصی به سایت مذکور رفته و وارد اکانت سامسونگ خود شوید. در ادامه با انتخاب گزینه Unlock my Device می‌توانید قفل تلفن خود را باز کنید.

استفاده از گزینه فراموشی رمز عبور (برای نسخه‌های قدیمی اندروید)

متاسفانه این گزینه نیز برای اندروید نسخه ۴.۴ و قدیمی‌تر فعال است، با این وجود اگر یک تلفن هوشمند قدیمی دارید و الگوی قفل خود را فراموش کردید بعد از چندبار اشتباه وارد کردن الگو با پیام You have made several unsuccessful attempts. Try again in ۳۰ seconds مواجه خواهید شد. این پیام به معنای آن است که باید ۳۰ ثانیه تا تلاش بعدی برای وارد کردن پترن صبر کنید. با نمایش این پیام، گزینه Forgot Pattern به صفحه قفل اضافه می‌شود که با لمس آن به صفحه اکانت گوگل خود هدایت می‌شوید. با وارد کردن ایمیل و رمز عبور، وارد حساب کاربری گوگل شده و با انتخاب گزینه Screen Unlock، یک الگو جدید برای خود تنظیم کنید. متاسفانه قابلیت‌های کاربردی اینچنینی در نسخه‌های جدید اندروید حذف شده است.

استفاده از چند راه حل مخفی

زمانی که راه حل‌های گفته شده پاسخگو نبود باید از راه‌های دشوارتری وارد عمل شد. دو روشی که در ادامه گفته می‌شود توسط برخی هکرها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورت عمل نکردن دقیق به روش انجام کار، ممکن است به تلفن هوشمند شما آسیب وارد کند. بنابراین باید با دقت کامل و در صورت نداشتن چاره‌ای دیگر به سراغ این دو روش رفت:

حذف رمز عبور با ADB

پل عیب‌زدایی اندروید یا ADB یک راه میانبر برای دسترسی به برخی تنظیمات گوشی‌های اندرویدی است، با این روش می‌توان رمز عبور گوشی را نیز از بین برد، اما برای این کار در ابتدا باید صفحه عیب‌زدایی توسط USB در گوشی فعال باشد. اگر تاکنون به پنل Developer Options گوشی وارد نشده‌اید، احتمالا این گزینه غیرفعال است. اما در صورت فعال بودن این گزینه باید عیب‌یابی از طریق درگاه USB در ویندوز را نیز فعال کنید. (توضیح این عمل از مبحث گزارش خارج است، با جست‌و‌جو در اینترنت می‌توانید روش فعال‌سازی عیب‌یابی از طریق درگاه USB برای ADB را پیدا کنید). شرط نهایی برای استفاده از این ویژگی داشتن سیستم عامل اندروید ۶ و قدیمی‌تر است. در صورت فراهم نبودن هر کدام از این سه شرط، به سراغ راه حل بعدی بروید.

اما اگر سه شرط گفته شده برقرار است، دستورات زیر را به ترتیب انجام دهید:

گوشی خود را با یک کابل USB به رایانه متصل کنید. یک پنجره Command Prompt یا Terminal را با دایرکتوری ADB باز کنید. عبارت adb shell rm /data/system/gesture.key را تایپ کرده و دکمه اینتر را فشار دهید. گوشی خود را ریستارت کنید، خواهید دید که پنجره قفل از بین رفته است. این یک راه حل موقت است، بنابراین سریعا یک رمز عبور جدید برای گوشی تنظیم کنید.

از بین بردن قفل صفحه

این راه حل نیز تنها برای گوشی‌هایی که به اندروید ۵.۰ تا ۵.۱.۱ مجهز هستند قابل استفاده است و تعداد کمی از کاربران می‌توانند از این روش استفاده کنند.

برای از بین بردن قفل صفحه در این روش باید اقدامات زیر را انجام دهید:

گزینه تماس اضطراری یا Emergency Call را انتخاب کنید. از صفحه شماره گیری، ۱۰ رقم به صورت تصادفی وارد نمایید. دو بار بر روی عدد ۱۰ رقمی لمس کنید تا کل متن انتخاب و سپس آن را کپی کنید. همان اعداد کپی شده را در انتهای عدد ۱۰ رقمی Paste کنید. حال عدد ۲۰ رقمی را کپی و پیس کنید، این کار را انقدر ادامه دهید تا اعداد دیگر با دوبار لمس انتخاب (هایلایت) نشوند. دوربین گوشی را از قسمت میانبر فعال کنید و سپس پنل اعلان‌ها را پایین بکشید. بر روی آیکون settings ضربه بزنید، حال از شما خواسته می‌شود تا رمز عبور را وارد کنید. کادر رمز عبور را لمس کرده تا گزینه Paste نمایان شود، با انتخاب این گزینه عدد چند ده رقمی انتخاب شده Paste می‌شود، این کار را چند بار تکرار کنید تا رقمی بزرگ درون کادر وارد شود. این کار را انقدر ادامه دهید تا قفل اصطلاحا کراش شده و صفحه باز شود. گوشی را ریست کارخانه کنید

همانطور که در ابتدا گفته شد، اگر هیچکدام از این روش‌ها جواب نداد، باید گوشی ریست کارخانه شود. این کار در تلفن‌های هوشمند مختلف، متفاوت است، با جست‌و‌جو در اینترنت روش ریست کارخانه گوشی خود را پیدا کنید.

به طور کلی راه‌ حل ‌های زیادی برای عبور از صفحه قفل صفحه نیست، رعایت شدن موارد امنیتی از طرف گوگل و سازندگان تلفن هوشمند، باز کردن گوشی بدون وارد کردن رمز عبور را بسیار دشوار و تاحدودی غیرممکن کرده است. اما روش‌های گفته شده برای بسیاری از کاربران دردسترس است و می‌توان از آن استفاده کرد. اگر تاکنون به چنین مشکلی برخورد نکرده‌اید، بهتر است رمز عبور خود را جایی یادداشت کنید تا مجبور به ریست گوشی و پاک کردن تمامی اطلاعات خود نشوید. در گوشی‌های جدید نیز گزینه قفل هوشمند بسیار کارآمد است.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۸۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ دلیل برای اینکه جدیدترین مدل آیفون را نخریم!

نزدیک به ۱۷ سال است که اپل هرساله در زمانی مشخص از نسل جدید آیفون‌های خود رونمایی می‌کند. هنر بزرگ اپل در بازاریابی این است که هر سال کاربران آیفون را به‌نوعی به ارتقا گوشی و خرید جدیدترین مدل از پرچمدارانش ترغیب می‌کند. حس نیازی که اپل هرساله در کاربرانش ایجاد می‌کند یکی از موتورهای اصلی پیشرانه فروش خارق‌العاده این محصولات در سطح جهانی بوده است.

به گزارش گجت نیوز، بسیاری کاربران در این چرخه بی‌تکرار بازاریابی اپل گرفتار شده‌اند و هر سال نسبت به خرید مدل جدید این گوشی‌ها اقدام می‌کنند. با این وجود، با توجه به قیمت بسیار بالاتر این محصولات نسبت به سال‌های گذشته نمی‌توان همانند قبل به ارتقا سالیانه آیفون فکر کرد! خصوصا با در نظر گرفتن مشکلات عجیبی که در رجیستر شدن آیفون در کشورمان ایجاد شده، خرید جدیدترین مدل های آیفون نیازمند تامل بسیار بیشتری است!

در این شرایط شاید لازم نباشد هر سال آیفون‌های جدید اپل را خریداری کنیم! اگر این‌طور فکر نمی‌کنید، در ادامه با ما همراه باشید تا به دلایل منطقی نبودن خرید جدیدترین مدل آیفون در هر سال بپردازیم.

چرا نباید هر سال جدیدترین مدل آیفون را بخریم؟

طبیعتا عاشقان سینه‌چاک و متمول آیفون‌های اپل فارغ از این که به چه استدلال‌هایی روبرو شوند، چشم‌بسته جدیدترین مدل‌های iPhone را خریداری می‌کنند. در این میان اما افرادی هم هستند که منطقی‌تر رفتار کرده و مزایا و معایب خرید آیفون‌های جدید را در نظر گرفته و سپس در خصوص انجام این کار تصمیم می‌گیرند. اما چرا به نظر ما نباید هر سال جدیدترین آیفون اپل را خرید؟

پیشرفت‌های جزیی در هر نسل

چند نسل از آیفون‌های اپل را می‌شناسید که واقعا تغییراتی زیربنایی در طراحی یا عملکرد ارائه کرده باشند؟ برای مثال آیفون 14 عملا شباهت فراوانی به آیفون 13 داشت و حتی از همان تراشه A15 با افزودن یک هسته به پردازشگر گرافیکی استفاده کرده بود!

این مساله به‌طور کامل در خصوص آیفون 7 و آیفون 8 صادق بود؛ با این تفاوت که iPhone 8 از مواد اندکی متفاوت ساخته شده بود. بنابراین با نگاه به تاریخچه آیفون‌های اپل می‌توان متوجه شد که تغییرات نسل‌های پیاپی این محصول روز به روز نامحسوس‌تر می‌شوند.

البته اپل در رویداد معرفی آیفون‌هایش کوچکترین تغییرات را با برچسب‌هایی مثل «انقلابی» یا «متحول‌کننده» به کاربران ارائه می‌نماید تا آن‌ها را به خرید ترغیب کند. با این وجود اگر صادقانه به این مساله بنگریم، اپل سال‌هاست که فراتر از قدرت بالاتر، دوربین بهتر و موارد مشابه چیز جدیدی در نسل‌های مختلف آیفون ارائه نکرده است. به این ترتیب شاید بهتر باشد خرید نسل بعدی آیفون را به زمانی موکول کنید که واقعا با تغییری انقلابی در این خانواده روبرو شوید.

پشتیبانی نرم افزاری طولانی مدت

سیستم عامل iOS در آیفون‌ها دلیل اصلی جذابیت این گوشی‌ها برای بسیاری افراد است. جدیدترین نسخه از این سیستم عامل همواره قابلیت‌های هیجان‌انگیزی را به آیفون‌های اپل آورده و ایرادات، باگ‌ها و حفره‌های امنیتی آن‌ها را نیز برطرف می‌کند.

اگر گوشی موبایل شما همچنان توسط اپل پشتیبانی می‌شود، بسیار خوش‌شانس هستید؛ چراکه می‌توانید از جدیدترین قابلیت های نرم افزاری اپل و ویژگی‌های جدید آن بهره‌مند شوید و به‌صورت رایگان ایمن‌ترین و بهترین تجربه کار با آیفون را تجربه کنید.

خوشبختانه اپل آیفون‌های خود را با تضمین بروزرسانی 5 یا 6 ساله روانه بازار می‌کند. بنابراین لزومی ندارد حتما جدیدترین مدل آیفون را در اختیار داشته باشید تا بتوانید از جدیدترین قابلیت‌های iOS در آن بهره ببرید. البته برخی ویژگی‌های جدید آی او اس به‌طور انحصاری در اختیار کاربران گوشی‌های جدیدتر قرار خواهند گرفت؛ اما اساس و پایه ارتقای سیستم عامل در تمامی آیفون‌های دریافت‌کننده بروزرسانی یکسان خواهد بود.

بر این اساس، صاحب یک آیفون 14 علی‌القاعده از نظر دریافت قابلیت‌های نرم افزاری تفاوتی با آیفون 16 که چند ماه دیگر به بازار عرضه می‌شود نخواهد داشت!

قیمت مناسب‌تر مدل‌های قدیمی

اپل معمولا آیفون‌های جدید خود را با قیمتی دقیقا برابر نسل قبلی روانه بازار می‌کند.‌ بنابراین با رونمایی نسل جدید از این پرچمداران، قیمت نسخه‌های قدیمی‌تر اندکی کمتر می‌شود. این کاهش قیمت که عموما حدود ۱۰۰ دلار است فرصتی استثنایی برای خرید مدل سال گذشته آیفون را در اختیار کاربران قرار خواهد داد.

به این ترتیب می‌توان به‌جای این که به‌سرعت دنبال خرید مدل جدید رفت، مدل سال گذشته که تا پیش از رونمایی حدود صد دلار گران‌تر بود را با قیمتی بسیار مناسب‌تر خریداری کرد! این مساله البته با توجه به شرایط غیرعادی آیفون‌ها در کشور ما حداقل در چند مدل اخیر قابل استناد نیست؛ چراکه به دلیل رجیستر نشدن نسل‌های جدید این گوشی، اکنون قیمت مدل‌های مختلف آیفون ۱۳ بالاتر از آیفون ۱۴ یا حتی آیفون ۱۵ است! با این وجود در شرایط یکسان، مدل‌های سال گذشته آیفون عموما ارزش خرید فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کنند.

در این میان، آیفون‌های ریفربیش شده نیز گنج‌هایی باارزش برای کاربران علاقمند به این گوشی‌ها به شمار می‌روند که عملا تمامی قابلیت‌ها و ویژگی‌های یک گوشی نو را با قیمتی بسیار مناسب‌تر به خریداران ارائه خواهند داد.

قیمت غیرمنطقی مدل‌های جدید

قیمت مدل های جدید آیفون، همانند بسیاری گوشی‌های موبایل دیگر به جایی رسیده که مشتریان بی‌تعصب بعضا به‌سختی می‌توانند خرید آن را برای خود توجیه کنند! در سال‌های گذشته، قیمت آیفون‌های اپل به‌طور دائم در حال افزایش بوده و عرضه نسخه‌های Pro از این گوشی‌ها نیز روند افزایش قیمت را به‌شدت تندتر کرد. بنابراین هزینه بسیار بالایی که باید برای خرید یک نسخه جدید از iPhone متحمل شد، مساله حائز اهمیت دیگری است که می‌تواند مانع خرید آن توسط بسیاری از افراد شود.

البته افزایش قیمت ناگهانی آیفون‌های اپل در طول تاریخ بی‌سابقه نبوده است. مثلا آیفون ۶ با قیمت ۲۰۰ دلار رونمایی شد؛ درحالیکه در آیفون ۷ شاهد افزایش قیمت بیش از سه برابری بودیم؛ به‌طوری که قیمت به ۶۵۰ دلار رسید. این مورد در خصوص آیفون ۸ و آیفون ۱۰ هم صادق بوده است.

البته قابلیت‌هایی مثل عکسبرداری در شب یا پردازشگر سریع‌تر قطعا مواردی ارزشمند به شمار می‌روند؛ اما نه درازای پرداخت ۳۰۰ دلار بیشتر! بر این اساس اگر یکی از مدل‌های اخیر آیفون را در اختیار دارید، خرید نسل جدید به جز اینکه بدون ارائه قابلیت جدید نزدیک به صد میلیون تومان هزینه به شما تحمیل کند چیز زیادی برایتان نخواهد داشت!

عملکرد بسیار خوب نسل‌های گذشته آیفون

آیفون‌های اپل اساسا محصولاتی فوق‌العاده بادوام هستند. علاوه بر پشتیبانی نرم افزاری طولانی مدت که در بالا به آن اشاره شد، عملکرد فنی پایدار و عمر باتری طولانی از جمله مهم‌ترین دلایلی هستند که بسیاری افراد هنوز بدون هیچ مشکلی از آیفون ۱۱ پرو مکس خود یا مدل‌های قبل از آن استفاده می‌کنند!

بنابراین اگر یکی از مدل‌های چند سال پیش گوشی‌های اپل را خریداری کرده‌اید، احتمالا هنوز شاهد عملکردی بسیار روان، سریع و قدرتمند از آن هستید. در این شرایط چرا باید جدیدترین مدل آیفون را با هزینه‌ای سرسام‌آور خرید که عملکردی مشابه دارد؟

البته ضعیف شدن باتری یک گوشی مساله‌ای اجتناب‌ناپذیر است. کوپرتینویی‌ها ادعا کرده‌اند که باتری آیفون‌های جدیدش تا هزار سیکل شارژ قابل استفاده است. بنابراین اگر چند سال از خرید آیفون شما می‌گذرد و متوجه افت شارژدهی آن شده‌اید، می‌توانید به‌جای خرید شتاب‌زده آیفون ۱۶ با هزینه‌ای اندک تنها باتری گوشی کنونی‌تان را تعویض کرده و چند سال دیگر به استفاده از آن بپردازید.

پرچمداران بهتر رقبا

اگر چند سال پیش دنبال خرید بهترین گوشی هوشمند در بازار بودید، بعید بود محصولی پیدا کنید که یارای رقابت با آیفون‌های اپل را داشته باشد. با این وجود امروز نمی‌توان چنین ادعایی کرد؛ چراکه گوشی‌سازان اندرویدی در سال‌های اخیر به پیشرفت‌هایی شگفت‌انگیز دست یافته و در بسیاری موارد از پرچمداران اپل پیشی گرفته‌اند.

امروزه برخی گوشی‌های اندرویدی قابلیت‌هایی دارند که آیفون فاقد آن‌هاست! به‌عنوان مثال گوشی‌های اندرویدی سریع‌تر شارژ می‌شوند و حتی بعضا شارژدهی بهتری دارند. از سوی دیگر، گوشی‌سازان برجسته‌ای مثل سامسونگ هم در سال‌های اخیر با ارائه فناوری‌های پیشرفته و کاربردی مثل محصولات تاشو سری گلکسی زد فولد و زد فلیپ یا قلم‌های استایلوس S Pen گوی سبقت را در مساله خلاقیت و نوآوری از اپل ربوده‌اند.

از سوی دیگر، اندروید نیز مثل همیشه آزادی عمل بسیار بیشتری به کاربران داده و اکوسیستمی فوق‌العاده جامع‌تر را تشکیل داده است! به‌طور کلی اپل در استفاده از فناوری‌های جدید چندان پیشرو و مشتاق نیست. بنابراین قابلیت‌های جدید و جذاب معمولا چند سال پیش از آیفون‌های اپل به گوشی‌های اندرویدی افزوده می‌شوند.

در این شرایط شاید بد نباشد پیش از خرید نسل جدید آیفون‌های اپل اندکی تامل به خرج دهید!

رجیستر نشدن در کشورمان

مهم‌ترین دلیلی که بسیاری از ما ایرانی‌ها را از خرید نسل‌های جدید آیفون باز می‌دارد، سیاست‌های عجیب و غریب و فوق‌العاده بازدارنده در خصوص رجیستری این گوشی‌هاست. آخرین نسل آیفون که در کشور ما رجیستر شده و قادر به دریافت خدمات مخابراتی است، خانواده iPhone 13 است.

بنابراین کاربران نسل‌های پس از آن و احتمالا مدل‌های آتی این گوشی به هیچ وجه نمی‌توانند از گوشی خود برای ابتدایی‌ترین کاربری آن یعنی برقراری تماس و ارسال پیام استفاده کنند!

این سیاست که دلایل واقعی آن هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست، مشکلات فراوانی را در بازار ایجاد کرده است. سر به فلک کشیدن قیمت مدل‌های قدیمی‌تر آیفون به دلیل پشتیبانی مخابراتی، ارائه طرح‌های نصفه و نیمه رجیستری که هیچ‌یک تضمین‌شده نبوده و اکثرا عملکردی ناپایدار دارند، در کنار احتمال ایجاد انحصار شدید برای واردکنندگان برخی برندها در آینده نزدیک از جمله مواردی هستند که دورنمایی خرید جدیدترین مدل های آیفون در کشورمان را تاریک‌تر از هر زمان دیگری کرده‌اند.

بنابراین علاوه بر ریسک‌های همیشگی ناشی از خرید یک آیفون جدید، علاقمندان به آیفون در کشورمان باید احتمال عدم رجیستر دائمی این گوشی در کشورمان را نیز به جان بخرند. در این وضعیت آیا خرید iPhone 16 در ایران منطقی است؟

احتمال بروز ایرادات سخت افزاری غیرقابل رفع

حتی اگر قصد خرید نسل بعدی آیفون‌های اپل را دارید هم به شما توصیه می‌کنیم جزو اولین نفرات نباشید و چند ماهی منتظر بمانید! نخستین خریداران آیفون (یا هر گجت دیگر) در شمار اولین افرادی هستند که باید با مشکلات سخت افزاری، باگ‌های نرم افزاری و سایر ایرادات این گوشی‌ها دست و پنجه نرم کنند! البته بخش بزرگی از این مشکلات عموما با ارائه آپدیت‌هایی از سوی اپل برطرف خواهد شد.

در عین حال این احتمال هم وجود دارد که مشکل، حادتر از آن باشد که صرفا با یک بروزرسانی برطرف شود! در این شرایط چاره‌ای جز بازگرداندن گوشی به خود اپل یا مراجعه به تعمیرکار نیست!

بررسی تاریخچه اپل به‌خوبی گویای ایرادات متعدد در نسل‌های مختلف این گوشی است. علاقمندان به آیفون حتما فاجعه‌های Antennagate آیفون 4 که منجر به پرش آنتن حین در دست گرفتن گوشی می‌شد یا Bendgate که به دلیل ایرادات طراحی فاحش آیفون 6 پلاس خم شدن آن تحت فشارهای اندک را باعث می‌شد را به یاد دارند!

همچنین در نسل‌های اخیر آیفون نیز مساله خالی شدن ناگهانی شارژ آیفون 14 دیگر مشکل نگران‌کننده آیفون‌های اپل بوده است. بنابراین توصیه ما این است که پیش از خرید آیفون جدید اندکی منتظر بمانید و سپس نسبت به خرید تصمیم‌گیری کنید.

اثرات بلندمدت خرید گوشی جدید روی محیط زیست

فاکتوری اثرگذار دیگری که می‌تواند ما را از خرید شتاب‌زده جدیدترین مدل آیفون بازدارد، تاثیرات زیست‌محیطی درازمدت این کار است! اتحادیه اروپا مدتی پیش در یک گزارش اعلام کرد که تنها در سال 2022 حدود 62 میلیون تن زباله‌های الکترونیکی (e-waste) در اروپا تولید شد که بخش عمده‌ای از آن طبیعتا به‌خاطر از رده خارج کردن و دور ریختن گوشی‌های موبایل، شارژرها، گجت‌ها و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی بوده است.

علاوه بر این، تاثیرات منفی ناشی از استخراج بیشتر منابع به منظور تولید دستگاه‌های الکترونیکی جدید و آلودگی ناشی از فرآیند ساخت و حمل و نقل آن‌ها نیز دیگر اثرات نابخشودنی فرهنگ مصرف‌گرایانه در دنیا به شمار می‌روند.

اپل البته ادعا کرده که در تمامی مراحل ساخت و تحویل آیفون‌هایش بیشترین دقت را به حفاظت از محیط زیست داشته است. با این حال علیرغم ادعای مسئولین این کمپانی شکی نیست که خرید مدل‌های پیاپی این گوشی می‌تواند تبعات فاجعه‌باری برای محیط زیست داشته باشد. بنابراین با عدم خرید سالیانه آیفون می‌توانید کمک بزرگی به طبیعت و محیط زیست کنید.

خلاقیت‌های آینده

همان‌طور که اشاره شد، اپل در استفاده از قابلیت‌های جدید نرم افزاری و سخت افزاری در آیفون‌هایش بسیار کندتر از رقباست. به‌طور خاص گوشی‌سازان اندرویدی سال‌ها زودتر از اپل قابلیت‌هایی مثل حسگر اثر انگشت، اندازه کوچکتر ناچ بالای صفحه نمایش و نرخ رفرش بالای پانل نمایشگر را در پرچمدارانشان تعبیه کردند.

البته برخی ادعا می‌کنند اپل علیرغم این که دیرتر از سایرین قابلیت‌های جدید را به آیفون‌هایش اضافه می‌کند، اما معمولا در انجام این کار بهتر عمل کرده و تجربه برتری به کاربران ارائه می‌دهد.

در هر صورت، کندتر بودن اپل در استفاده از نوآوری‌های تکنولوژیک باعث شده که حتی پیش از رونمایی از آیفون‌های این کمپانی بازار شایعات در خصوص قابلیت‌های نسل بعدی آن‌ها بسیار داغ باشد! به‌عنوان مثال همین الان در فاصله چند ماه باقی مانده تا رونمایی خانواده آیفون ۱۶، برخی منابع از قابلیت‌های صفحه نمایش و توان پردازشی آیفون ۱۷ سخن گفته و در خصوص آن اظهار نظرهای فراوان کرده‌اند.

بر این اساس توصیه می‌کنیم برای خرید نسل جدید آیفون عجله نکنید و تنها زمانی یک آیفون بخرید که تکنولوژی جدید و معناداری به شما ارائه دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • (ویدیو) غوغای دوربین گوشی پی ۷۰ هواوی؛ سامسونگ و اپل گرفتار شدند
  • غوغای دوربین گوشی پی70 هواوی / سامسونگ و اپل گرفتار شدند (فیلم)
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • تصاویر واقعی از گوگل پیکسل ۸A منتشر شد/ پرچمدار گوگل در رنگ‌های جدید در راه است
  • نگاهی به بدترین گوشی های هوشمند جهان؛ از آیفون ۶ تا گلکسی نوت ۷ انفجاری (+عکس)
  • تولید برق از عرق بدن در حین ورزش!
  • افراد ۱۴۴ بار در روز تلفن‌های خود را چک می‌کنند!
  • سندرم انگشت آیفون چیست و پزشکان در موردش چه می‌گویند؟
  • ۱۰ دلیل برای اینکه جدیدترین مدل آیفون را نخریم!