Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرنوشت نسخه‌ای کم‌نظیر از دیوان حافظ که اخیراً کشف شده، جالب و خواندنی است؛ نسخه‌ای که پس از سال‌ها پیگیری پلیس آلمان، در آپارتمانی در آمستردام هلند کشف شده است.

به گزارش ایمنا، یک کارآگاه هلندی با نام آرتور برند، ملقب به «ایندیانا جونز دنیای هنر» ماه گذشته نسخه‌ای از دیوان حافظ را که گفته می‌شود ارزشی یک میلیون یورو دارد، کشف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نسخه پیش از این در مجموعه فردی به نام قاضی در مونیخ نگهداری می‌شد، اما در سال ۲۰۰۷ پس از مرگ این مجموعه‌دار، این نسخه به همراه دیگر نسخه‌های موجود در این گنجینه شخصی، به سرقت رفت؛ این در حالی بود که قاضی پیش از فوت، تعدادی از نسخه‌های موجود در مجموعه خود را به ایران اهدا کرده بود.

سرنوشت خواندنی از میراث حافظ

پلیس آلمان در سال ۲۰۱۱، بسیاری از این آثار از جمله ۱۷۴ جلد از این آثار را در خانه سارق که یکی از دوستان قاضی بود یافت، اما مهمترین قطعه این مجموعه که دیوان حافظ بود، پیدا نشد.

پلیس آلمان در سال ۲۰۱۶ با توجه به اهمیت این نسخه خطی، پاداش ۵۵ هزار دلاری برای پیدا شدن این نسخه در نظر گرفت، اما نتیجه خاصی تا سال ۲۰۱۸ حاصل نشد. در همین زمان فردی با برند تماس می‌گیرد و از او می‌خواهد که در رابطه با این پروند خیلی فوری با او ملاقات کند. مرد تماس گیرنده در این جلسه به برند می‌گوید که کتاب مفقودالاثر را دیده است. برند در نهایت توانست با انجام پیگیری‌هایی، خریدار را در آمستردام شناسایی کند. طبق ادعای برند، خریدار از اینکه مطلع شده بود نسخه‌ای خریده، نسخه‌ای سرقت شده است که پلیس آلمان نیز در پی آن است، مضطرب شده بود. برند در نهایت توانست او را ترغیب کند که کتاب را از طریق یک واسطه به دستش برساند تا او آن را به پلیس تحویل دهد.

برند سال گذشته نیز توانست یکی از نقاشی‌های پیکاسو را به ارزش ۳۰ میلیون دلار در یکی از قایق‌های بادبانی شیوخ سعودی در نزدیکی رودخانه فرانسه کشف کند.

نایاب و ارزشمند

گفته می‌شود نسخه خطی پیدا شده، مربوط به سال‌های ۱۴۶۲-۱۴۶۳ است؛ یعنی حدود ۷۴ سال پس از درگذشت حافظ کتابت شده است. طبق گزارش فرانس ۲۴، این نسخه را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های دیوان حافظ به شمار آورد که ارزش آن حدود یک‌میلیون یورو تخمین زده شده است. این نسخه که از قرن پانزدهم میلادی به یادگار مانده، یک برگ طلای نقاشی شده دارد و اندازه آن ۲۱ در ۱۳ سانتی‌متر اعلام شده است. در این نسخه در ۱۵۹ صفحه، اشعار پادشاه غزل فارسی کتابت شده است.

این کارآگاه معتقد است که کشف بزرگی انجام شده زیرا از حافظ میراث مکتوبی به دست ما نرسیده است، ما هرآنچه از او در دست داریم، میراث شفاهی است که سال‌ها پس از مرگ او ثبت شده است. در این میان، نسخه‌هایی که به زمان درگذشت شاعر نزدیک‌تر است، ارزش بیشتری دارند.

آیا نسخه تازه‌کشف شده به ایران بازمی‌گردد؟

برخی از کارشناسان معتقند که این نسخه می‌تواند برای پژوهشگران در حوزه شعر حافظ از نظر تاریخی و ادبی بسیار ارزشمند و کارآمد باشد. به گفته این کارشناسان؛ نسخه کشف شده، قدیمی‌ترین نسخه موجود نیست، اما می‌توان آن را یکی از انگشت‌شمار نسخه‌های قدیمی موجود در این زمینه به شمار آورد؛ به همین دلیل نسخه کشف شده از ارزش بالایی برخوردار است.

طبق برخی روایت‌ها، مرحوم قاضی قبل از فوت، دو نسخه از مجموعه خود را به دولت ایران اهدا کرده بود. حالا با کشف این نسخه، این پرسش مطرح می‌شود که آیا امکان دارد این نسخه نیز به کشور منتقل شود؟

منبع: تسنیم

کد خبر 406574

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دیوان حافظ حافظ هلند آلمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۸۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پهلوانی برند کشتی ایران است/شهدا پهلوانان واقعی هستند

مصطفی شهری با بیان اینکه کشتی پهلوانی سنت ماندگار و بخشی از فرهنگ معنوی و ورزشی ایران است و پهلوانی را نباید به ورزش یا کسب مدال خلاصه کرد، گفت: شهدای ما پهلوانانی هستند که جان خود را در راه میهن فدا کردند و می‌شود آنها را پهلوان واقعی خطاب کرد. - اخبار استانها -

مصطفی شهری؛ عضو تیم ملی کشتی پهلوانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ساری  در خصوص فرهنگ پهلوانی و تفاوت پهلوان با ورزشکار معمولی گفت: این تفاوت بیشتر مربوط به مرام و معرفت و محیط زورخانه‌ای است، برای مثال ورزشکاران زورخانه با وضو وارد گود باستانی می‌شوند و از آنجا که درب ورودی هم معمولا کوتاه است، برای ورود به نشانه تواضع باید خم ‌شوند؛ درواقع همه چیز بستگی به کسی که وارد این رشته می‌شود دارد و اینکه از این رشته چه می‌خواهد.

وی علت استقبال کم جوانان از ورزش و کشتی پهلوانی را این‌گونه بیان کرد: امروزه تنوع ورزش در کشور خیلی زیاد است، در گذشته به این شکل نبود، نهایتا یک والیبال، بسکتبال، فوتبال و کشتی بود و جوان‌ها هم به روز پیش می‌روند و به دنبال ورزش و رکوردهای جدید هستند.

شهری تصریح کرد: کشتی پهلوانی در چند سال اخیر پیشرفت قابل قبولی داشته است. همچنین در چند سال اخیر رقابت‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی به صورت مشترک میان فدراسیون کشتی و فدراسیون زورخانه‌ای برگزار شد که این مساله اتفاق بسیار خوبی است و امیدوارم تداوم یابد، زیرا تداوم این روند می‌تواند ورزش زورخانه‌ای را همگام با کشتی پهلوانی پیش برده و ارتقا دهد.

وی تاکید کرد: مسئولان کشتی پهلوانی باید شرایط را در زورخانه‌ها به گونه‌ای فراهم کنند تا کشتی‌گیرانی که در این رشته حضور دارند از روز اول طبق قوانین اصیل کشتی پهلوانی به خوبی در این حوزه آموزش ببیند.

این کشتی گیر با انتقاد از کم‌توجهی به کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای گفت: کشتی پهلوانی سنت ماندگار و بخشی از فرهنگ معنوی و ورزشی ایران زمین است. مرام و مسلک پهلوانی به مدال و بازوبند ربطی ندارد، بلکه پهلوان باید عنوان خود را از مردم بگیرد، برای همین بعد از چندین دهه هنوز نام بزرگان کشتی و پهلوانان ایران زبانزد عام و خاص است، در کشتی پهلوانی بزرگانی مانند پوریای ولی و جهان پهلوان تختی را داشتیم که هنوز معیار پهلوانی و رفتار ورزشکاران در ایران هستند؛ بر همین اساس پهلوانی را نباید تنها در ورزش یا کسب مدال خلاصه کرد.

وی افزود: برای ترویج روح و مرام پهلوانی در ورزش کشور نیاز به تبلیغات بیشتری درباره این مسابقات داریم تا جایگاه پهلوانان، مانند گذشته در جامعه ما ارزش و اعتبار بیشتری پیدا کند. البته مردم ایران پهلوانان خود را دوست دارند، زیرا پهلوان همیشه در کنار مردم بوده و با مردم زندگی کرده است و راز محبوبیت پهلوانان نیز در این است. ورزش پهلوانی در فرهنگ ایران جایگاه والایی دارد.

شهری گفت: هم در تبلیغات تلویزیونی و رسانه‌ای و هم در بخش جوایز باید اقدامات مهمی صورت گیرد تا شور و هیجان دوباره به کشتی پهلوانی بازگردد، زیرا این ورزش در رگ و خون مردم ایران جریان دارد و پهلوانان جایگاه ویژه‌ای در کشور دارند و فرهنگ پهلوانی هیچگاه در ایران کمرنگ نخواهد شد، اما بازتاب درست رسانه‌ای و تبلیغاتی آن باید بیش از پیش باشد و حیف است ورزشی که بزرگانی مانند جهان پهلوان تختی را به ایران و جهان معرفی کرده، کمرنگ شود.

این ورزشکار ادامه داد: پهلوانی، مارک و برند کشتی و ورزش ایران است و نمی‌شود تنها آن را در یک رشته خلاصه کرد؛ قهرمانان بزرگی مانند شهید ابراهیم هادی داشتیم که با وجود قهرمانی، پهلوان نیز بودند. آنها از تعلقات دنیوی دست کشیده و جان خود را در راه دفاع از میهن و آرمان‌های انقلاب فدا کردند. البته پهلوان شهید ما تنها ابراهیم هادی نیست، بلکه بزرگانی مانند شهید مهدی رضایی‌مجد در رشته فوتبال نیز داریم. بیش از 5 هزار شهید ورزشکار، پهلوانانی هستند که جان خود را در راه میهن فدا کردند و می‌شود آنها را پهلوان واقعی خطاب کرد.

این کشتی گیر در پایان خاطرنشان کرد: حضور کشتی‌گیران سرشناسی همچون کمیل قاسمی، جابر صادق‌زاده و ... در ورزش زورخانه‌ای اتفاق بسیار خوبی است و طبیعتا با حضور این قهرمانان، فرهنگ ورزش زورخانه‌ای هم بیشتر وارد کشتی می‌شود، ضمن اینکه به تازگی ورزش‌های زورخانه‌ای هم وارد تمرینات کشتی‌گیران شده که این موضوع در بالا بردن آمادگی جسمانی کشتی‌گیران به ویژه کار کردن با دست‌ها بسیار موثر است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چه دلایلی ایران رادیاتور را در رادیاتور محبوب کرد؟
  • رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • رونمایی ازنسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • هشدار درباره تزریق بوتاکس‌های خارجی
  • «معجزه سلامتی» به نان مردم بازمی‌گردد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (3 اردیبهشت)
  • «دیوان میرزا صالح تبریزی» روانه بازار نشر شد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (2 اردیبهشت)
  • پهلوانی برند کشتی ایران است/شهدا پهلوانان واقعی هستند
  • نیاز ارزی ۳۰۰ میلیون یورویی برای تولید لاستیک در کشور