Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@15:34:37 GMT

آفلاتوکسین موجود در شیرها در حد مجاز قرار دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۸۲۹۰

آفلاتوکسین موجود در شیرها در حد مجاز قرار دارد

صحبت از مضر بودن شیر این روزها در بین مردم رواج پیدا کرده است در حالیکه برخی سم آفلاتوکسین موجود در شیر را آلوده می دانند اما کارشناسان آنرا در حد مجاز و پایینتر از نرم های جهانی می دانند.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، هادی دهقانی: یکی از مواردی که مردم جامعه بر روی آن حساسیت ویژه ای دارند سالم بودن غذای روزانه است، این حساسایت تا آنجا است که اگر در بین مردم گفته شود که یک ماده غذایی ناسالم است فروش آن به سرعت محدود شده و مردم از خریدن و مصرف آن خودداری می کنند، هرچند این کار خوب است، اما در بسیاری از موارد برخی بدون داشتن آگاهی، تخصص و یا از روی عمد یک کالا یا ماده غذایی را برای سلامتی مردم مضر بر شمرده که موجب ضرر و زیان بالا به آن شرکت و کارخانه شده و در کنار آن جامعه نیز با عدم استفاده از آن کالا دچار بیماری و یا عدم تغذیه مناسب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ایران سرانه مصرف شیر که برای سلامتی بسیار حائز اهمیت و توجه است بسیار کمتر از متوسط جهانی است تا جایی که برای جبران ان در بسیاری از مدارس تغذیه با شیر در برنامه روزانه دانش آموزان گنجانده شده است ولی این روزها ان هم در رسانه ملی یک کارشناس خبر از آلوده بودن شیرهای مصرفی به سم آفلاتوکسین داد خبری که در فضای مجازی هنوز هم در حال دست به دست شدن بین مردم است، این در حالی است که با پیگیری های صورت گرفته سازمان استاندارد ایران، وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی که همگی از سازمانهای مربوطه برای اعلام سلامتی غذاهای مورد مصرف مردم هستند از سلامتی شیرهای مصرفی مردم خبر داده اند و آلوده بودن شیر به سم آفلاتوکسین را در حد مجاز آن اعلام کرده اند.

 

 

لبنیات و آفلاتوکسین؛ واقعیت یا تشویش

 

به گزارش خبرگزاری شبستان: «ایرج حریرچی» با بیان این که حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه ترین کدکس ها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، باید توجه داشت میانگین این سم حدود ۵۰ تا ۶۰ نانو گرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است.

معاون کل وزارت بهداشت در تشریح گفت: اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد، خود عدد تقریبا بالاست چون عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است. اگر کدکس ایران باشد،  حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا   باشد که میزان آن  ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونه ها قابل قبول هستند.

دکتر حریرچی تاکید کرد: بررسی 50  مطالعه در ایران در چند سال اخیر  نشان میدهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان این سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز با میزانی که با محصولات کشورهای اروپایی است قابل مقایسه نیست و حداقل 30 تا 40 نانو گرم در لیتر بیشتر است. 

وی با بیان این که با توجه به ارزیابی خطر باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت:  همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه ما پایین است و مصرف شیر در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد و به مردم توصیه می کنیم که مصرف شیر  را از سبد غذایی خود حذف نکنند و نکته دیگر این که  خطر جدی این ماده با دوز ۳و نیم میلی گرم به ازای وزن مصرف کننده دیده شده که بسیار بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.

دکتر حریرچی در پایان تصریح کرد: سرطان کبد اولیه در ایران عمدتا ناشی از سیروز هپاتیت مزمن است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین نادر است. حتی ابتلا به سرطان اولیه کبد هم در ایران در سالهای اخیر رو به کاهش است.

 

«علی‌صفر ماکنعلی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهارات مطرح شده در خصوص وجود سم افلاتوکسین در شیرخام مصرفی صنعت لبنیات را کذب محض، غیر علمی، غیر مستند و مصداق واقعی تشویش اذهان عمومی عنوان کرد.
وی افزود: بر اساس برنامه های توسعه ای انجام گرفته، در حال حاضر ۴۰۰ کارخانه شیر پاستوریزه در کشور فعال هستند و در حوزه‌ تولید شیرخام رتبه ۱۱ دنیا متعلق به ایران است.
معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان اظهار داشت: در حوزه‌ تامین ماده اولیه کارخانجات لبنی تعداد ۱۶۰۰ مرکز جمع‌آوری شیر خام و صنایع وابسته در حال فعالیت هستند که این مراکز در چهارچوب ضوابط بهداشتی دامپزشکی، کنترل های تخصصی بهداشتی اعم از نمونه برداری و  آزمایشات لازم را انجام می دهند.
وی تصریح کرد: همچنین حمل و نقل شیر و فراورده های آن با مدرن‌ترین روش های بهداشتی صورت می پذیرد و حتی تردد وسایل  نقلیه شیر و فرآورده های لبنی رصد و پایش می شود که مواد اولیه ۴۰۰ کارخانه تولید لبنیات کشور را فراهم می کنند.

 

مردم بدون نگرانی شیر و لبنیات مصرف کنند

 

به گزارش خبرگزاری شبستان: «محمدرضا شانه ساز »درمورد آلودگی شیر و لبنیات اظهار کرد: یکی از معضلات اساسی کشور پایین بودن سرانه مصرف شیر و لبنیات است و بخش اعظمی از مردم جامعه ما در معرض آسیب کمبود کلسیم هستند.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: اینکه با ارائه اعداد و ارقامی گفته می شود میزان آفلاتوکسین در لبنیات و شیر بالاست، درست نیست و فکر می کنیم که اطلاعات رجوع شده بیشتر براساس کار دانشگاهی بوده و مراکز معتبر و رسمی که کار آزمایشگاهی را انجام می‌دهند به هیچ عنوان این اطلاعات را تائید نمی‌کنند.

وی با تاکید براینکه اطلاعات ارائه شده درمورد میزان آفلاتوکسین لبنیات قطعا غلط است، گفت:  با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور که به کمتر از یک لیوان در روز می رسد نمی توان خطر قطعی ناشی از کمبود مصرف لبنیات که همان پوکی استخوان است را با القای این اطلاعات غلط به یک خطر احتمالی تحت عنوان بالا بودن آفلاتوکسین معاوضه کرد.


وی تصریح کرد: از حدود هفت سال پیش محصولات لبنی به صورت مرتب از این بعد پایش می‌شوند. آمار اداره کل غذا کمتر از 3.5 درصد آلودگی را نشان می‌دهد در حالی که بسیاری از کشورهای همسایه و کشورهای دیگر میزان آلودگی بسیار بالاتر است.


دکتر شانه ساز با تاکید براینکه ابتلا به سرطان در کشور ما بالاتر از نرم جهانی نیست،  عنوان کرد: این میزان نسبت به کشورهای اطراف بسیار پایین‌تر نیز هست. از دست اندرکاران حوزه سلامت، رسانه  وکارشناسان می خواهیم با دقت عمل و وسواس بیشتری اطلاعاتی را به مردم منتقل کرده و از بیان نسنجیده مطالب و آمار و اطلاعات غیرمستند که باعث می‌شود مردم را نگران کند، خودداری کنند.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان مصرف شیر در کشور یک پنجم استاندارد است، گفت: بدون شک در صنعت غذا و کارخانجات لبنی با حضور مسئولان فنی، آزمایشگاه های مجهز و نظارت مستمر سازمان غذاو دارو نگرانی به مراتب کمتر از مراکز سنتی است که لبنیات در آنها عرضه می‌شود.


معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه میزان آلودگی شیر طی سال های گذشته روند نزولی داشته است، افزود: 3.5 درصد در واقع میزان قابل اعتنایی نیست و نباید از این بابت نگران بود، توصیه اکید ما این است که مردم به این تبلیغات سوء توجه نداشته باشند و  مصرف شیر را متوقف نکنند.


 وی خاطرنشان کرد: به مردم اطمینان کامل می دهیم که شیر و انواع لبنیات پاستوریزه را که تحت کنترل وزارت بهداشت است را بدون نگرانی مصرف کنند.


دکتر شانه ساز در پایان با اشاره به اینکه صنعت غذای کشور مورد هجمه قرار گرفته است، عنوان کرد: به نظر می‌رسد بعد از قضیه کیک ها و دستکاری هایی که صورت گرفته بود الان صنعت لبنیات ما به عنوان یک صنعت بسیار موفق که نقش خوبی در صادرات غیرنفتی دارد و در منطقه شناخته شده است، مورد هجمه قرار گرفته، این صنایع موفق ما الان در هدف حمله تبلیغات است و نباید با دشمن همصدایی کرده و در آسیاب دشمن آب بریزیم.

 

این روزها به خصوص در فضای مجازی تشخیص راست یا دروغ بودن خبرهایی که در حوزه تغذیه منتشر می شود برای بسیاری سخت است چرا که باید آنرا پیگیری کرد و حرف نهایی را از زبان مسئولین مربوطه شنید ولی هستند بسیاری که به همان خبر اولیه استناد کرده و از نسخه ای استفاده می کنند که نه تنها سودمند نیست بلکه می تواند در طولانی مدت بر سلامتی آنها اثر معکوس داشته باشد.

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی فعالیت های مسجدی نماز جمعه رویداد ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد فهما شیرهای آلوده سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۸۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: چند روزی است که بحث بر سر قلیان‌های اکسیژن داغ شده؛ قلیان‌هایی که البته عمر تازه‌ای ندارند و گفته می‌شود که چندسالی است در برخی کافه‌های خاص عرضه می‌شوند.عرضه‌کنندگان از فوایدش می‌گویند و سوی دیگر هم معترضان به مضر بودن آنها قرار گرفته‌اند.

یک جست‌وجوی ساده در فضای مجازی، زنجیره‌ای از کافه‌های مختلف را پیش‌روی‌تان قرار می‌دهد که شما را به کشیدن قلیان‌ اکسیژن که ماهیت شادی‌آور هم دارد، دعوت می‌کنند؛ قلیان‌هایی که گفته می‌شود ترکیب گاز اکسیژن و گاز N2O (نیتروزاکسید) دارند، اما هنوز هیچ مستندات علمی درباره کم‌خطر بودن آنها هنگام مصرف این قلیان‌ها اعلام نشده است.

خبرگزاری تسنیم هم دیروز در گزارشی ادعا کرده این قلیان‌ها، طرح مطالعاتی وزارت بهداشت برای جایگزینی قلیان‌های تنباکویی و زغالی است تا متولیان نظام سلامت از طریق مصرف‌کنندگان به عوارض پیدا و پنهان استعمال قلیان اکسیژن پی ببرند!

این در حالی است که تبلیغات شدیدی برای افزایش مصرف این قلیان‌ها شکل گرفته و تعداد کافه‌های عرضه‌کننده هم در حال افزایش است. اما دقیقا شهریور سال 97 بود که نماینده وزیر بهداشت در کمیسیون ماده ۱۱ تعزیرات حکومتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تعطیلی کافه‌ای خبر داد که قلیان‌هایی با ترکیب گاز خنده و اکسیژن با تبلیغ کمک به تسریع در ترک اعتیاد عرضه می‌کند و به دلیل تهدید سلامت عمومی تعطیل شد.

البته ارائه‌دهندگان این کالا تأکید می‌کنند که مجوزهای لازم برای عرضه قلیان اکسیژن را از معاونت بهداشت وزارت بهداشت گرفته‌ و فعالیت‌های‌شان درباره گاز نیتروزاکسید و اکسیژن هم با نظارت اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو و مرکز تحقیقات و پیشگیری دخانیات است. قلیان‌هایی که البته قیمت کمی هم ندارند و یک‌ساعت مصرف آنها چیزی حدود 250 تا 350هزار تومان می‌شود، برای تجربه‌اولی‌ها هم 5دقیقه تست رایگان است.

شادی‌های کوتاه در قلیان‌های اکسیژن

متصدی کافه‌ای در محدوده پونک تهران در پاسخ به همشهری درباره قلیان‌های اکسیژن می‌گوید: این قلیان‌ها شبیه قلیان‌های عادی و برای مصرف یک‌ساعته است، یک تا 4نفر هم می‌توانند همزمان استفاده کنند. این قلیان‌ها زغال، تنباکو و البته دود هم ندارند. ترکیب گاز اکسیژن با گاز خنده است که باعث شادی یا حالت سرخوشی موقت می‌شود. به همین دلیل طرفداران آن در حال افزایش هستند.

به‌گفته این کافه‌دار برای اینکه افراد دچار مشکل نشوند، 5دقیقه تست رایگان داریم و اگر مشکلی نداشتند، می‌توانند ادامه دهند. هزینه هر قلیان‌ اکسیژن‌ هم برای یک‌ساعت 250هزار تومان است.

او درباره رفع حالت‌های ناشی از مصرف این قلیان هم عنوان می‌کند: خیلی کوتاه، به محض آنکه دیگر شلنگ را در دست نداشته باشید، دیگر حالت خوشی در شما وجود ندارد.

این کافه‌دار در پاسخ به این سؤال که وزارت بهداشت قصد دارد، چنین قلیان‌هایی را جایگزین قلیان‌های دودی و زغالی کند و آیا این مساله قابل تحقق است، می‌گوید: این‌ها 2مقوله جدا هستند و هر کدام هم طرفداران خودشان را دارند. ما هر دو را عرضه می‌کنیم و طی این چند سال مشتری‌های هر دو قلیان تقریبا مساوی بوده‌اند، یعنی از هر 20مشتری ما 10نفر قلیان اکسیژن می‌خواهند و مابقی قلیان زغالی. این انتخاب کاملا سلیقه‌ای است و نمی‌توان چندان امیدوار بود که قلیان‌های دودی با این اکسیژنی‌ها حذف شوند.

فقط کافه‌ها قلیان اکسیژن دارد

کافه‌دار دیگری در خیابان مطهری هم درباره قلیان اکسیژن به همشهری می‌گوید: از اول امسال 50هزار تومان نرخ ما افزایش پیدا کرده و هر قلیان برای مصرف یک‌ساعته 350هزار تومان است. البته قیمت ما خوب است و خیابان‌های بالای شهر دوبرابر گران‌تر هستند.

او درباره اینکه این قلیان‌ها در بیرون از کافه‌های عرضه‌کننده هم وجود دارد، عنوان می‌کند: خیر، فروش مغازه‌ای ندارند. این قلیان‌ها فقط در شعبه‌های خاص عرضه می‌شوند. در این قلیان‌ها گاز خنده با اکسیژن ترکیب می‌شود و برای سلامت بدن هم خوب است. البته توصیه ما به مشتری‌ها این است که هفته‌ای 2 بار از این قلیان‌ها مصرف کنند.

با وجودی که کافه‌دارها تنها از فواید و بی‌ضرر بودن این قلیان‌ها صحبت می‌کنند، اما تسنیم در گزارشی نوشته که برخی مصرف‌کنندگان این قلیان‌ها رفتارهای غیرعادی دارند و حتی دچار بیهوشی هم می‌شوند. عرضه آنها هم در کافه‌های تهران و دیگر شهرها برای مصرف‌کنندگان عوارض بسیار عجیب و بعضا خطرناک داشته، اما منجر به بروز واکنش از سوی وزارت بهداشت برای توقف در عرضه آن نبوده است.

بی‌خبری مصرف‌کنندگان از طرح مطالعاتی

براساس اعلام وزارت بهداشت طرح مطالعاتی قلیان‌های اکسیژن 2 سالی است که به‌صورت آزمایشی با نظارت وزارت بهداشت در 10 استان (تهران، آذربایجان‌شرقی، البرز، فارس، خوزستان، گیلان، مازندران، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان) آغاز شده است. قرار است بعد از مشخص شدن نتایج مطالعه که با نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط انجام می‌شود و درصورت اثبات اثربخشی و تأثیر آن بر کاهش مصرف قلیان دخانی، به‌صورت سراسری اجرا خواهد شد.

این در حالی است که تسنیم در ادامه گزارش خود عمر عرضه این قلیان‌ها را 8ساله، یعنی از سال95 اعلام کرده و نوشته «سؤال اینجاست که بعد از 8سال عرضه و مصرف این قلیان همچنان در حالت مطالعاتی قرار دارد و نتایج مخرب و اعتیادآور آن هنوز هم برای وزارت بهداشت احراز نشده است؟!» بررسی‌های همشهری از کافه‌های دارای مجوز برای عرضه این قلیان‌ها هم نشان می‌دهد، مراکز شرکت‌کننده در این طرح مطالعاتی، به مشتریان خود چنین چیزی را اعلام نمی‌کنند.

البته بهزاد ولی‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره عرضه آزادانه قلیان اکسیژن در سطح شهر تهران و بسیاری از استان‌های کشورمان و عوارض خطرناکی که پس از استعمال آن در افراد مشاهده می‌شود اینطور توضیح داده که این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده است. این قلیان‌ها با نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی عرضه می‌شود و مراکز صنفی هم با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند.

او همچنین تأکید کرده در مرحله اولیه مطالعه، شاخص‌های سلامتی هنگام استفاده از این دستگاه مورد بررسی قرار گرفته که نتایج نشان داده براساس شاخص‌های مدنظر، استفاده از قلیان اکسیژن ضرری را از نظر سلامتی افراد ندارد.

ادعایی که البته با واکنش کیانوش جهانپور، سخنگوی اسبق وزارت بهداشت همراه شد. او در این باره گفته چیزی که در ایران به‌عنوان قلیان اکسیژن شناخته می‌شود، به‌نوعی الگوبرداری و تغییر فرم چیزی است که در کشورهای دیگر با عنوان اکسیژن‌کلاب شناخته می‌شود؛ این یک اسم شبهه‌ناک است. ماده مورد استفاده در این دستگاه هم گاز اکسیژن نیست و نیتروزاکسید است که به‌عنوان گاز خنده نیز شناخته می‌شود. این گاز کاربردهایی در حوزه پزشکی و صنایع غذایی و شیمیایی دارد، اما الگوی مصرف به‌سمت استفاده نابه‌جا، به‌عنوان سرگرمی و تا حدودی به‌عنوان مخدر رفته است!

جهانپور همچنین در پاسخ به همشهری درباره این که نباید اجرای این طرح مطالعاتی اعلام و مصرف‌کنندگان نسبت به آن آگاهی داشته باشند، بیان می‌کند: در جریان جزئیات آن نیستم اما احتمالا این طرح یک پایلوت یا طرح آزمایشی است که در مناطق محدودی در حال اجراست با هدف بررسی این که چقدر روی الگوی رفتاری افراد مؤثر است، نه یک کارآزمایی بالینی مشابه داروها که نیاز باشد عوارض آن تست شود و ظرائف آن هم در نظر گرفته شود.

او در پاسخ به این سؤال که آیا چنین طرح‌هایی می‌توانند در کاهش مصرف دخانیات و قلیان مؤثر باشد، عنوان می‌کند: در کشورهای دیگر هم مواجهه با این موضوع مختلف بوده است، برخی این ماده را ممنوع و برخی مجاز اعلام کرده‌اند و به شکل اسپری و کپسول‌های دستی در دسترس است. با توجه به این که موضوع قلیان بومی کشورهای آسیایی از جمله ایران، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربی است، این مساله در کشورهای غربی و آمریکایی چندان موضوعیت ندارد. اگر بررسی می‌شود از این نظر است که احتمالا عوارض این ماده کمتر از استشناق قلیان‌ها و تنباکوهاست و آیا می‌تواند منجر به تغییر الگوی مصرف شود. اگر رفتاری کم‌خطرتر باشد، ممکن است سیاستگذار به سمت این برود که افراد را به سمت رفتارهای کم‌خطرتر سوق دهد. احتمالا وزارت بهداشت هم از این منظر به موضوع نگاه کرده است.

عوارض

کارشناسان می‌گویند استفاده از قلیان اکسیژن ممکن است عوارض یا خطراتی داشته باشد، از جمله:

سمی بودن اکسیژن: تنفس با غلظت‌های بالای اکسیژن برای مدت طولانی می‌تواند منجر به مسمومیت با اکسیژن و آسیب ریه و سایر مشکلات سلامتی شود.

وابستگی: استفاده منظم از قلیان اکسیژن ممکن است منجر به وابستگی به اکسیژن مکمل شود که می‌تواند اثرات منفی بر توانایی بدن در تنظیم طبیعی سطح اکسیژن داشته باشد.

آلودگی: اگر تجهیزات به درستی نگهداری یا تمیز نشوند، خطر آلودگی با باکتری یا سایر عوامل بیماری‌زا وجود دارد.

عوارض ترکیب گاز خنده و اکسیژن

نیتروزاکسید (گاز خنده)، گازی بی‌رنگ و بوست که گاهی برای بیهوشی و ضد درد استفاده می‌شود. در قلیان‌های اکسیژن این گاز را با اکسیژن مخلوط کنند تا یک تجربه تفریحی یا اجتماعی برای مصرف‌کنندگان ایجاد کنند. این ترکیب گازها هنگام استنشاق می‌تواند یک اثر سرخوشی یا خنده ایجاد کند. با این حال مطالعات علمی اعلام می‌کند که یک نکته مهم هم وجود دارد، اینکه استفاده از آن در خارج از محیط پزشکی می‌تواند خطرناک و مضر باشد.

این گاز می‌تواند باعث ایجاد طیفی از عوارض جانبی ازجمله سرگیجه، گیجی، حالت تهوع و اختلال در هماهنگی بدن شود. استنشاق آن در غلظت‌های بالا یا برای دوره‌های طولانی هم می‌تواند منجر به خطرات جدی‌تری برای سلامتی شود، مانند کمبود اکسیژن، از دست دادن هوشیاری یا حتی مرگ. علاوه بر این، مخلوط کردن نیتروزاکسید با اکسیژن در یک قلیان اکسیژن یا دستگاه مشابه می‌تواند خطرات بیشتری را به همراه داشته باشد، زیرا مخلوط کردن یا دوز نادرست می‌تواند منجر به اثرات غیرقابل پیش‌بینی و خطرات بالقوه سلامتی شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که از استنشاق آن در قلیان‌های اکسیژن خودداری شود.

کد خبر 847061 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان كافه - كافه‌رستوران خبر مهم دخانیات - قلیان دخانیات - سیگار

دیگر خبرها

  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه
  • جمع آوری بیش از ١١ هزار انشعاب غیر مجاز آب در اهواز