Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: حد مجاز سم آفلاتوکسین شیر در کشور ۱۰۰ نانو گرم بر لیتر و استاندارد ایران سختگیرانه‌تر از آمریکا است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مرتضی رضایی در رابطه با شایعه وجود سم آفلاتوکسین در شیر پاستوریزه و خام اظهار کرد: موضوع وجود این سم در شیر خام شیر و پاستوریزه را تکذیب می‌کنم، ما در حال پیگیری هستیم که کارشناس برنامه اطلاعات خود را از چه منبعی بیان کرده است و این موضوع باید مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سم آفلاتوکسین از گروهی از قارچ‌ها به نام آسپرژیلوس تولید می‌شود و عموماً در مواد خوراکی که به خوبی نگهداری نشده، رطوبت آن بالاست یا شرایط تهویه مناسب نداشته، تولید می‌شود.

رضایی ادامه داد: زمانی که این سم را دام و انسان را مصرف کنند، در کبد به سم خطرناک‌تری به نام M۱ تبدیل می‌شود.

وی تصریح کرد: نکته مهم این است که این آلودگی در تمام دنیا گزارش شده و خلق‌الساعه ایجاد نشده است، در تمام کشورها چندین دهه است که محققان بر روی آن کار می‌کنند تا روشهای کاهش و خنثی سازی آن را پیدا کنند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با حد مجاز آفلاتوکسین در مواد خوراکی دامی گفت: حد مجاز آن در مواد خوراکی در ایران ۵ppb یا ۵ قسمت در میلیارد است که سازمان استاندارد آن را برای خوراک دام در نظر گرفته اما در مورد شیر در کشورهای مختلف، میزان آن متفاوت است.

وی افزود: استاندارد ایران بسیار سختگیرانه عمل می کند و در حالی که حد مجاز این سم در شیر، در اتحادیه اروپا ۵۰ نانوگرم بر لیتر است، در ایران ۱۰۰ نانوگرم بر لیتر و در ایالات متحده ۵۰۰ نانوگرم بر لیتر است بنابراین ایران ۵ برابر سخت‌گیرانه‌تر از آمریکا در رابطه با شیر خام و پاستوریزه عمل می‌کند.

رضایی ادامه داد: در این رابطه تحقیقات بسیاری انجام شده و مقاله‌های آن در دسترس عموم قرار دارد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: به صورت متداول کارخانجات لبنی برای دریافت شیر، از آن نمونه‌‌گیری می کنند تا همین سموم را اندازه‌گیری کنند که از حد مجاز آلاینده‌ها فراتر نرفته باشد.

وی افزود: اگر میزان آلایندگی در شیر بالاتر از حد مجاز باشد، رد شده و دور ریخته می‌شود و کارخانجاتی که این آلاینده‌ها را در شیر پیدا کنند معمولاً به گاوداری ها سر می‌زنند تا منشاء آلودگی را کشف کنند؛ بنابراین این امکان که شیر حاوی آلاینده در چرخه مصرف قرار گیرد، وجود نخواهد داشت.

رضایی با اشاره به این نکته که وجود این سم در ابتدا دام را تلف خواهد کرد، اظهار کرد: در گاوداری‌ها، گاوی هم که این شیر را تولید می کند، چند میلیون تومان قیمت دارد و دامداران می‌دانند که وجود این سم در خوراک دام ابتدا گاو را بیمار و نهایتاً تلف می‌کند.

وی افزود: بنابراین دامداران به آلودگی‌های قارچی حساس هستند و دام‌ها را با علوفه آلوده به قارچ تغذیه نمی‌کنند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: دامداران مواد جاذب و خنثی کننده سموم (توکسین بایندر) را به جیره اضافه می‌کنند تا اگر احیانا کوچکترین آلودگی قارچی داشته باشد، خنثی شود، البته در صورتی هم که مواد وارد شیر شوند، حد مجاز ایران ۱۰۰ نانو گرم بر لیتر است و عموماً میزان این مواد در شیر کمتر از این حد مجاز است.

وی با اشاره به این نکته که اخبار کذب منجر می‌شود میزان مصرف شیر کاهش یابد، بیان کرد: شیر جزو جیره اصلی غذایی محسوب می‌شود و کاهش یا حذف آن از جیره غذایی، باعث آسیب به بدن خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شیر آمریکا وزارت جهاد کشاورزی آفلاتوکسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۸۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به منظور ارتقای بخش کشاورزی مازندران

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران از دیدار و نشست با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به منظور ارتقای بخش کشاورزی این استان خبر داد.

بابک مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مازندران در پی دیدار و نشست با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به منظور ارتقای بخش کشاورزی این استان در امر تنظیم بازار مرغ و عرضه مرغ مازندران به پایتخت اظهار کرد: این استان تأمین‌کننده اصلی مرغ پایتخت است و روزانه حداقل ۱۵۰ تن گوشت مرغ به میدان بهمن و ۱۵۰ هزار قطعه مرغ زنده به کشتارگاه‌های تهران ارسال می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه در این دیدار برای بهبود نظام عرضه محصولات باغی و مشکلات نظام عرضه مرکبات در استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: قرار شد تا در زمینه مربوط تسهیلات سرمایه در گردش سورتینگ‌داران پیگیری‌ها در سطوح ملی و وزارتخانه‌ای انجام شود و در فصل پیش‌رو با توجه به اجرای برنامه‌های جهش تولید در استان، در ابتدای فصل برداشت مرکبات موضوعات پیگیری و حل شوند.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران افزود: در برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در مازندران، معاون وزیر در امور باغبانی بر حمایت کامل از این رویداد مهم در استان قول مساعد همکاری دادند.

مؤمنی با اشاره به اینکه در ادامه این نشست به منظور رایزنی‌های ملی برای ارتقا صنعت طیور استان مطرح شد، یادآور شد: در این دیدار با برشمردن سیاست‌های سازمان جهاد کشاورزی مازندران در راستای تداوم تولید مرغ و گوشت قرمز، درباره توسعه فعالیت‌های مرکز پشتیبانی و اصلاح نژاد مرغ بومی و رفع مشکلات صنعت طیور استان توضیحاتی ارائه داد.

وی از دغدغه‌های مرغداران استان را برای تداوم تولید و پایداری قیمت گوشت مرغ بیان و عنوان کرد: برای پایداری تولید و بازار نیاز است منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تضمین شود.

این مسئول یکی از موضوعات مهم این استان تأمین کود و بذر حوزه زراعت دانست و گفت: با این رایزنی ملی با معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تأمین کودهای پایه زراعت برنج، تأمین کود سرک گندم و تأمین بذر مناسب و گواهی شده سال آینده برای گندم‌کاران مازندرانی لحاظ شد.

وی با تاکید بر اینکه معرفی مباشران توانمند برای تهیه بذر یک امر ضروری است، خاطرنشان کرد: تأمین کود مورد نیاز کشاورزان استان برای تحقق جهش تولید یک امر اجتناب‌ناپذیر است.

کد خبر 745197

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیر مجاز در زمین‌های کشاورزی
  • واکنش اسبقیان به ادعای وزیر اقتصاد در مورد مسائل مالی فدراسیون فوتبال+فیلم
  • اصلاح الگوی کشت برنج در کهگیلویه و بویراحمد
  • گوشت، شکر و برنج دولتی افزایش قیمت نداشته است
  • احیا ۳۵ واحد پرواربندی دام در لرستان
  • احیا ۳۵ واحد پرواربندی در لرستان
  • سرپرست جدید جهاد کشاورزی استان بوشهر معرفی شد+عکس
  • نشست مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به منظور ارتقای بخش کشاورزی مازندران
  • توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص اعتبارات به خراسان شمالی