Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مچ پا از مفاصل متعددی تشکیل شده است و در انتهای زنجیره حرکت بدنی انسان قرار دارد. تمام فشار وزن بدن روی مچ پا قرار می‌گیرد، به ویژه در وضعیت‌هایی مانند دویدن این فشار مضاعف و چندین برابر می‌شود و در نتیجه لازم است مچ پا از استحکام زیادی برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آسیب دیدگی مچ پا شایع‌ترین آسیب ورزشی محسوب می‌شود. شایع‌ترین مکانیزمی که در آن مچ پا دچار آسیب‌دیدگی می‌شود، مواقعی است که در فرهنگ عامه می‌گویند مچ پا دچار پیچ خوردگی شده است. در این حالت کف پا و انگشتان به سمت داخل و قوزک خارجی پا به سمت بیرون بدن متمایل می‌شود.

پیچ خوردگی مچ پا یا کشیدگی رباط در ورزش‌هایی شایع است که در آن‌ها وظیفه تحمل وزن بدن بر عهده مچ پا بوده و با حرکات جهشی و پرشی سریع همراه است؛ مانند فوتبال، هندبال و بسکتبال. در بسیاری از مواقع مشاهده کرده ایم که ورزشکاران در هنگام فوتبال بازی کردن و یا سایر ورزش‌ها دچار این عارضه می‌شوند که در بسیاری از مواقع باعث می‌شود، فرد دچار آسیب جدی شده و با ورزش خداحافظی کند.

اما اکنون فناوری نانو راه حلی برای آن نیز اختراع کرده است. نانو ابزاری که با تصویربرداری از مچ پا در زمان کوتاه‌تری می‌تواند آسیب وارد شده به مچ پای ورزشکار را مشخص کرده و به درمان آن بپردازد.

سیستم آتروسکوپی نانو یا سوزنی که برای استفاده بالینی از سپتامبر ۲۰۱۹ در ایالات متحده به بازار عرضه شده است، یک سامانه آرتروسکوپی ۱٫۹ میلی‌متری است که می‌تواند به داخل مفصل مچ پا وارد شده و از آن تصویربرداری کند. این سامانه در حالت بی‌حسی موضعی در مطب قابل استفاده بوده و نسبت به سیستم‌های مینی‌باز آرتروسکوپی رایج زمان کمتری نیاز دارد.

این دستگاه به‌صورت تراشه روی اپتیک بوده و می‌تواند با میدان دید ۱۲۰ درجه‌ای، قدرت تفکیک ۴۰۰ در ۴۰۰ را ایجاد کند. با استفاده از این دستگاه می‌توان عکس و فیلم تهیه کرد. در این سامانه از ابزاری به قطر ۲ میلی‌متر برای پایش بافت نرم و استخوان استفاده می‌شود.

این دستگاه که با استفاده از فناوری‌نانو ساخته شده می‌تواند جایگزین روش‌های تصویربرداری رایج شود و از آن در بخش پزشکی و ورزشی استفاده کرد.

آسیب انترومدیال (AMI) در مفصل مچ پا یکی از مشکلات رایج در بازیکنان فوتبال و دوندگان است که دلیل آن وجود میکروتروما به‌صورت مکرر در مفاصل است. به‌صورت سنتی، با برداشتن استخوان یا بافت نرم از مفاصل و استخوان به درمان این مشکل اقدام می‌شود.

بیشتر بخوانید: با ایده‌های فناورانه به کاهش آلاینده‌ها کمک می‌کنیم

با معرفی نانوآرتروسکوپی، جراح می‌تواند با ایجاد حفره‌ای به قطر ۲۲ میلی‌متر اقدام به درمان کند. به اعتقاد متخصصان، این روش درمانی منجر به بازگشت زودهنگام ورزشکار به ورزش می‌شود که در واقع ماحصل درمان سریع بیمار است.

AMI تنها یکی از کاربرد‌های فناوری‌نانو در میان هزاران کاربردی است که این فناوری در مسائل مربوط به ورزش دارد. برای استفاده از این ابزار، ابتدا یک بی‌حسی موضعی برای بیمار انجام می‌شود. این بی‌حسی به مفصل تزریق شده و بعد از آن امکان استفاده از این ابزار وجود خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری نانو نانو تکنولوژی شرکت های دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۹۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوتاهی مسئولان در حمایت از تنها شانس پاراالمپیکی ایران+فیلم

تنها بانوی قطع عضو و دارنده دو مدال برنز دوومیدانی مسابقات جهانی که شانس حضور در رقابت‌های پاراالمپیک فرانسه را هم دارد، از برنامه‌ها، مشکلات و دغدغه‌های خود می‌گوید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در سالیان اخیر حضور موفقیت‌آمیز جانبازان و معلولان کشورمان در مسابقات پاراالمپیک باعث شده که وزارت ورزش نگاه ویژه‌ای به این قشر از ورزشکاران داشته باشد. رویا بیگ‌پور 35 ساله که عناوین مختلفی در مسابقات جهانی و آسیایی کسب کرده، خیلی امیدوار است بعد از سالیان متمادی، استان کردستان را در پاراالمپیک صاحب نماینده کند و شانس خود را برای بزرگترین افتخار زندگی ورزشی خود امتحان نماید.

این تنها بانوی قطع عضو و دارنده دو مدال برنز دوومیدانی مسابقات جهانی که شانس حضور در رقابت‌های پاراالمپیک فرانسه را هم دارد، با حضور در خبرگزاری تسنیم و جلوی دوربین به بیان موفقیت‌ها، مشکلات، برنامه‌های پیش‌رو و انتظارات خود پرداخت و اظهار داشت: من در سطح کاراته و شنا ورزشکار حرفه‌ای و مربی بودم که متأسفانه چهار سال پیش بر اثر یک صانحه تصادف یک پای خود را از دست دادم و بعد از آن به حرفه قایقرانی روی آوردم و در این حرفه ورزشی یک مقام دوم کشوری کسب کرده‌ و سپس وارد رشته دوومیدانی شدم و با استفاده از یک سری پروتزهای مصنوعی ورزشی، مخصوص افرادی که قطع عضو هستند در سه سال پیاپی چندین مسابقات کشوری شرکت کردم و توانستنم مدال‌های رنگارنگی را کسب کنم.

وی گفت: خانواده‌ها از نظر حمایت و پشتوانه می‌توانند بسیار نقش پر رنگی را در کسب موفقیت‌های بزرگ داشته باشند.

 

.

 

این دونده سنندجی اذعان داشت: تا به الان حمایتی از جانب مسؤلان صورت نگرفته و من با صرفه هزینه از بودجه شخصی خود تا به اینجا رسیدم. متأسفانه محل تمرین ما ورزشکاران که دارای شرایط خاص هستیم با افراد معمولی همگانی شده و تایم مفید مورد نیازی که برای تمرین نیاز داریم در اختیار مان قرار نمی‌گیرد.

وی از مشکلات محل تمرینی خود می‌گوید: پیست دوومیدانی بسیار شلوغ است و متأسفانه بخش همگانی و قهرمانی در یک زمان از پیست استفاده می‌کنند و این باعث می‌شود ما در بعضی مواقع دچار حادثه و مصدومیت شویم و ساعت‌هایی هم که در اختیار ما قرار می‌دهند در فصل تابستان در اوج گرما است که تمرین کردن را برای ما کاملاً با مشکل روبه‌رو کرده است، همچنین نبود رختکن مجهز و امکانات در فصل سرما باعث شده بعد از تمرین دچار سرماخوردگی و از تمرینات دور شویم.

دارنده دو مدال برنز دوومیدانی 100 متر و 200 متر جایزه بزرگ امارات - جهانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص حمایت مسئولان گفت: هنگامی که از مسابقات جهانی برگشتم متأسفانه هیچ تقدیری از بنده نشد هرچند با آمدن خانم غلام‌ویسی مدیرکل ورزش‌جوانان کردستان به بانوان ورزشکار توجه بیشتری می‌شود اما متأسفانه در آخرین مسابقه که در مسابقات جایزه بزرگ امارات که دو مدال برنز کسب کردم، هیچ یک از مسئولان حتی تماسی با بنده نداشتند!

وی گفت: درسته که من با یک شرایط ویژه و خاص ورزش می‌کنم اما من هم یک دونده هستم و لازم است که مسئولان مربوطه به من و هم نوعان من توجه کنند و حمایت‌هایی را از ما داشته باشند.

اولین بانوی دونده قطع عضو کشور اذعان کرد: هزینه‌هایی که بنده در خصوص حرفه ورزشی خود صرف می‌کنم در مقایسه با یک ورزشکار معمولی بسیار بالا است انتظار ما از مسؤلان این است که حمایت کنند، موفقیت‌های که کسب می‌شود مورد تقدیر قرار گیرد تا با قدرت به مسیر پیشرفت خود ادامه دهیم متأسفانه هر بار که مجبوربه پروتز هستم باید مبلغی حدود 200 میلیون تومان هزینه کنم و دیگر هزینه‌های دیگری از جمله خرید وسائل و امکانات، مکمل‌های ورزشی و تغذیه بماند و تنها حامیان من که در حال حاضر باید فقط روی کسب سهمیه پاراالمپیک تلاش کنم، شوهرم و مربیانم آقای فاطمی کرد و خانم پرستو احمدی هستند در حالی که یک ورزشکار المپیکی و پاراالمپیکی باید مورد توجه کامل اداره ورزش وجوانان باشد.

او تأکید کرد: اگر مسئولان ما را به جامعه معرفی کنند تا شناخته شویم و الگویی مفید برای جامعه خود باشیم باعث می‌شود افراد بیشتری جذب ورزش شوند و همین مسئله باعث می‌شود مشکلات کمتری در جامعه داشته باشیم.

بیگ‌پور از حضور و راه یافتن به مسابقات پاراالمپیک فرانسه می‌گوید: که این مهم‌ترین هدف او در آینده بسیار نزدیک است. فدراسیون باید این نگاه ویژه را نسبت به من ورزشکار داشته باشد که بعد از 30 سال به‌عنوان اولین زن راه یافته در مسابقات پارالمپیک شرکت می‌کنم

به گزارش تسنیم؛ استان کردستان در سال‌های اخیر در بخش بانوان توانسته در میادین ورزشی خوش بدرخشد اما نبود حامی مالی و عدم حمایت مسئولان باعث دلسرد شدن ورزشکاران کردستانی شده است و نبود برنامه‌ریزی مناسب و عدم شناخت مدیران ورزش و جوانان استان از قهرمانان استان و افرادی که می‌توانند سهمیه‌های آسیایی و المپیک کسب کنند باعث شده سالیان سال از حضور در این رقابت‌ها محروم باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقبال از هفته کار و کارگر با مسابقات متنوع ورزشی در استان البرز
  • کوتاهی مسئولان در حمایت از تنها شانس پاراالمپیکی ایران+فیلم
  • همایش پیاده روی خانوادگی در شهرستان تربت جام برگزار شد
  • برگزاری رقابت‌های هندپلو توسط شهرداری ارومیه
  • میراث ورزشی خراسان چگونه به نام یک نفر سند خورد؟
  • سرمایه‌گذاری در ورزش باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود
  • خانه شطرنج اسلامشهر افتتاح شد
  • حمایت کم‌سابقه از ورزش بوشهر/ اماکن ورزشی استان تجهیز می‌شوند
  • «تشخیص طبی» پیش شرط خدمات درمانی است
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای تجهیز هیئت‌های ورزشی بوشهر