Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت آرمان طاهری گفت: ترور سردار سلیمانی مصداق بارز تروریسم دولتی آمریکا بود که باعث اخلال در روند همکاری‌های بین‌المللی ضدتروریستی خواهد شد؛ اما آنچه برای ما مشخص است این هست که از این پس ما در همه مناطق پیرامونی خود من‌جمله منطقه خزر با جدیت بیشتری با تروریسم مبارزه خواهیم کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت آرمان طاهری، کارشناس ارشد قفقاز، آسیای میانه و شرق اروپا در گفت‌وگو با خبرنگار صبح توس، اظهار داشت: پس از وقایع رخ داده در بغداد، بلافاصله مکالمات تلفنی وزرای امور خارجه قزاقستان و آذربایجان با همتای ایرانی خود محمدجواد ظریف صورت گرفت، که این نشان از درک اهمیت مشکلات در حال ظهور در روابط تهران و واشنگتن در کشورهای منطقه خزر و قفقاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ترور سپهبد شهید سلیمانی که فرمانده مبارزه با تروریسم در خاورمیانه بود، برای اوضاع منطقه خزر از جنبه‌های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: اول اینکه، این ترور به دلیل حضور پررنگ اسرائیل در منطقه قفقاز و بخصوص آذربایجان و هم‌جواری با مناطق شمالی ایران باعث ایجاد تنش در تمام مناطق ازجمله دریای خزر و قفقاز خواهد شد.

کارشناس ارشد قفقاز، آسیای میانه و شرق اروپا ادامه داد: ثانیاً، افزایش تنش‌ها بین ایران و آمریکا، فرصت مناسبی را برای بازسازی در اختیار گروه‌های تروریستی قرار می‌دهد و با توجه به حضور هسته‌های تروریستی فعال در منطقه قفقاز و آسیای میانه، سطح تهدیدهای امنیتی در منطقه افزایش می‌یابد.

وی با تأکید بر اینکه ترور سردار سلیمانی فقط یک اقدام آمریکایی علیه ایران نبود، تصریح کرد: امروزه تروریسم یک تهدید مشترک جهانی است و این اقدام واشنگتن باعث تضعیف همکاری‌های منطقه‌ای درزمینه مبارزه با تروریسم در خاورمیانه و منطقه قفقاز خواهد شد.

آرمان طاهری با اشاره به اینکه ما در چند سال اخیر شاهد شکل‌گیری همکاری‌های  بین ایران ، روسیه و ترکیه و تا حدودی آذربایجان درزمینه مبارزه با تروریسم بودیم، اذعان کرد: ترور سردار سلیمانی مصداق بارز تروریسم دولتی آمریکا بود که باعث اخلال در روند همکاری‌های بین‌المللی ضد تروریستی خواهد شد، اما آنچه برای ما مشخص است این هست که زین پس ما در همه مناطق پیرامونی خود من‌جمله منطقه خزر با جدیت بیشتری با تروریسم مبارزه خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه ایران به‌هیچ‌وجه به دنبال تشدید تنش در منطقه نیست و در تلاش است تا همچنان به اجرای اقدامات لازم  جهت دفع مشکلات تروریستی منطقه بپردازد، عنوان کرد: در این زمینه همکاری‌های جدی را با روسیه، ترکیه، چین و سایر کشورهای تأثیرگذار در  منطقه ادامه دهد.

کارشناس ارشد مسائل قفقاز، آسیای میانه و شرق اروپا در پایان تشریح کرد: این اقدامات شامل  برنامه صلح هرمز یا برنامه روسیه برای صلح در خلیج‌فارس و همچنین انجام مانورهای ضد تروریستی که اخیراً در اقیانوس هند بین روسیه و چین و ایران  صورت گرفت می‌باشد که می‌تواند در منطقه خزر هم این مانورها انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۹۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بازدارندگی ایران در قفقاز و آسیای میانه پس از عملیات وعده صادق

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، در حالی که جهان پس از حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان دیپلماتیک ایران در دمشق در انتظار پاسخ جمهوری اسلامی در راستای اقدام متقابل و تنبیه رژیم صهیونیستی بود، عملیات وعده صادق علاوه بر اینکه پیام روشنی مبنی بر جدیت ایران در محافظت از منافع خود در سراسر جهان و غیرقابل عبور بودن خطوط قرمز اعلامی آن به سرتاسر جهان ارسال کرد، قدرت بازدارندگی کشور را نیز به ویژه در مناطقق پیرامونی تا حد زیادی افزایش داد.

در شرایطی که به نظر می‌رسد صبر استراتژیک جمهوری اسلامی در مواردی موجب گستاخی برخی دشمنان و حتی تعدادی از کشورهای منطقه شده بوده، اجرای این عملیات نقطه عطفی در تحولات منطقه‌ای به شمار خواهد آمد. فارغ از اینکه وعده مسئولین ارشد نظام در خصوص پاسخ متقابل به رژیم صهیونیستی باید اجرا می‌شد، لازم بود که قدرت‌نمایی در این سطح و به منظور جلوگیری از تداوم برخی گستاخی‌های تعدادی از بازیگران منطقه‌ای انجام شود.

بدون تردید عملیات وعده صادق ایران در تمام حوزه‌های پیرامونی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در قفقاز بازدارندگی خوبی ایجاد کرده است و کشورهای این منطقه که در سال‌های اخیر روابط خود را با رژیم صهیونیستی گسترش داده و به مرکزی برای فعالیت‌های ضدایرانی تبدیل شده بودند -به طور مشخص جمهوری آذربایجان- پس از آن احتمالا در سیاست‌های خود تجدیدنظر خواهند کرد و به خوبی می‌دانند که از این به بعد جمهوری اسلامی به هر تهدیدی از سوی آنها پاسخ قاطع خواهد داد.

گفته می‌شود که حتی پیش از پاسخ ایران نیز مقامات جمهوری آذربایجان به طرق مختلف پیام‌هایی برای دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ارسال و از اینکه کشورشان به عرصه درگیری تبدیل شود، ابراز نگرانی کرده بودند. ایران نیز همچون گذشته به همسایگان خود اطمینان داد که امنیت آنها را امنیت خود می‌داند و قصد ندارد از خاک آن کشورها برای پاسخ دادن به رژیم صهیونیستی استفاده کند.

اما آنچه عملیات وعده صادق برای الهام علی‌اف و سایر چهره‌های سیاسی قفقاز و آسیای میانه روشن کرد این بود که جمهوری اسلامی ایران در حوزه امنیت خود با هیچ کشوری شوخی ندارد وقتی سرزمین‌های اشغالی را که در فاصله 1500 کیلومتری پیرامون خود قرار دارد را مورد هدف قرار می‌دهد، هدف قرار دادن تهدیدات در فاصله 200 الی 300 کیلومتری از مرزهای شمالی کار چندان سختی نخواهد بود.

لذا می‌توان گفت که پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی به خوبی قدرت بازدارندگی کشور را در حوزه قفقاز افزایش خواهد داد و ترس و وحشت ایجاد شده موجب کاهش گستاخی برخی سیاستمداران منطقه به ویژه در جمهوری آذربایجان خواهد شد و سیر صعودی تداوم و گسترش ارتباطات آنها با رژیم صهیونیستی را کاهش خواهد داد. از طرف دیگر، برای آنها روشن شد که نباید به محفلی برای فعالیت علیه منافع ملی ایران تبدیل شوند.

هر چند که احتمالا رژیم صهیونیستی احتمالا تلاش خواهد کرد تا فعالیت‌هایش در این منطقه را با توجه به نزدیکی به مرزهای جغرافیایی ایران را ادامه و یا حتی افزایش دهد و همین امر لزوم هوشیاری کامل دستگاه دیپلماسی ایران را می‌طلبد.

به نظر می‌رسد تحولات خاورمیانه و به ویژه جنگ غزه مسائل بسیاری را برای افکار عمومی در سایر کشورهای منطقه نیز روشن کرده و اکنون مردم ترکیه به خوبی متوجه شده‌اند که سیاست‌ها و اظهارات اردوغان با هم همخوانی ندارد و علیرغم همدردی ظاهری که با مردم مظلوم فلسطین دارند، حاضر به قطع رابطه سیاسی با رژیم کودک کش صهوینیستی نیستند. به عبارت دیگر، شکست اردوغان و ریزش آرای چهره‌های نزدیک به او در انتخابات شهرداری‌های ترکیه گواه این حقیقت است و جامعه دیندار این کشور اعتراض خود را نسبت به سیاست‌های دوگانه رئیس جمهوری این کشور به این صورت نشان دادند.

همین تفاوت در سیاست‌های اعلانی و اعمالی و ادامه دادن روابط اقتصادی با اسرائیل موجب شد که اردوغان برخی از شهرهای تاثیرگذار را از دست بدهد. به طور کلی، اقدام ایران زنگ خطری جدی برای کشورهای حامی رژیم صهیونیستی و شرکای آن در منطقه به صدا درآورد که هرگونه همکاری با اسرائیل علیه منافع جمهوری اسلامی غیرقابل پذیرش بوده و موجب اقدام متقابل خواهد شد.

انتهای پیام/

مجید فرخی کد خبر: 1227835 برچسب‌ها جمهوری آذربایجان اسرائیل

دیگر خبرها

  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل
  • آغاز نشست سخنگوی وزارت خارجه
  • سخنگوی وزارت خارجه: ایران در پیشبرد اهداف جهانی «زمین پاک» تلاش جدی دارد / لزوم توقف فوری اقدامات مخرب صهیونیست‌ها
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: ایران در پیشبرد اهداف جهانی مربوط به زمین پاک تلاش جدی دارد
  • واکنش کنعانی به اقدامات ضد محیط زیستی رژیم اسرائیل
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟
  • افزایش بازدارندگی ایران در قفقاز و آسیای میانه پس از عملیات وعده صادق
  • خطر واگرایی و افتادن ارمنستان در دامان غرب/ بررسی اهداف ناتو در قفقاز جنوبی و تبعات آن برای ایران
  • خطر واگرایی و افتادن ارمنستان در دامان غرب/ بررسی اهداف تحرکات ناتو در قفقاز جنوبی و تبعات آن برای ایران