Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@04:19:18 GMT

صعود فارس از پله‌های امنیت سرمایه‌گذاری

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۱۵۱۴

صعود فارس از پله‌های امنیت سرمایه‌گذاری

ایسنا/فارس یک عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس با اشاره به ارتقاء یازده پله‌ای فارس در شاخص امنیت سرمایه‌گذاری در کشور، گفت: فارس زمستان سال 96 رتبه 18 امنیت سرمایه‌گذاری را داشت و بهار امسال به رتبه هفتم صعود کرده است.

یلدا راهدار در سی و پنجمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس بیان کرد: فضای سیاسی و اقتصادی کشور در حدود یک و نیم سال گذشته به شدت برای جذب سرمایه گذار مخاطره آمیز شده و در بسیاری موارد، تحریم ها باعث خروج سرمایه و یا کاهش ورود حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی به کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضای سیاسی و اقتصادی کشور در حدود یک و نیم سال گذشته به شدت برای جذب سرمایه گذار مخاطره آمیز شده و در بسیاری موارد، تحریم ها باعث خروج سرمایه و یا کاهش ورود حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی به کشور شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، راهدار با اشاره به گزارش امنیت سرمایه گذاری در کشور افزود: مرکز پژوهش های مجلس از زمستان سال 96 اقدام به محاسبه شاخص امنیت سرمایه گذاری در کشور کرده است که این گزارش با استفاده از 21 مولفه پیمایشی مبتنی بر پرسشنامه و 17 مولفه آماری منتشر می شود.

او گفت: در هر گزارش که به صورت فصلی از سوی مجلس شورای اسلامی منتشر می شود، رتبه بندی استان ها نیز مشخص و اعلام می شود که آخرین گزارش منتشر شده در این زمینه در کشور مربوط به فصل بهار 98 است.

وی با ارائه گزارش وضعیت امنیت سرمایه گذاری استان فارس برگرفته از گزارش مجلس اضافه کرد: بر اساس این گزارش مولفه آماری استان در بهار 98 نسبت به فصل گذشته به میزان 6 درصد بهبود یافته است اما نسبت به میانگین کشوری در بهار 98 حدود 11 درصد وضعیت نامساعد شده است.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: این در حالی است که در فصل های گذشته وضعیت استان از میانگین کشوری بهتر بوده است.

راهدار گفت: همچنین مولفه پیمایشی استان در بهار 98 نسبت به فصل گذشته به میزان یک درصد بهبود یافته است و نسبت به میانگین کشوری  در بهار 98 حدود یک و سه دهم درصد وضعیت مساعدتر شده است که این آمار نشان می دهد در فصل های گذشته وضعیت استان از میانگین کشوری نامطلوب بوده است. 

او ادامه داد: شاخص کلی امنیت سرمایه گذاری استان در بهار 98 نسبت به فصل گذشته به میزان سه و دو دهم درصد درصد بهبود یافته است و نسبت به میانگین کشوری  در بهار 98 حدود دو و شش دهم درصد وضعیت مساعدتر شده است. 

راهدار افزود: این در حالی است که در فصل های بهار، تابستان و پاییز 97 وضعیت استان نسبت به میانگین کشوری نامطلوب بوده است. 

وی گفت: بر اساس این گزارش نماگر فرهنگ و وفای به عهد صداقت و راستی، دولت و تعریف و تضمین حقوق مالکیت جزو مولفه های نامساعد استان و مولفه های رواج توزیع کالای قاچاق، سرقت مالی(پول نقد، کالا و تجهیزات) و میزان اختلال ایجاد شده در اثر تحریم های خارجی جز مولفه های مساعد استان شناخته شده است.

راهدار اظهارکرد: در بهار 98 استان های ایلام، خراسان جنوبی و قم مساعدترین استان ها برای جذب سرمایه گذاری و استان های تهران، گیلان و کهگیلویه و بویر احمد نامساعدترین استان ها مشخص شده است.

وی با اشاره به یکی از شاخص های مهم در امنیت سرمایه گذاری ادامه داد: یکی از عوامل موثر در هر استان بر میزان امنیت سرمایه گذاری، میزان شاخص NEED است و در واقع این مولفه یکی از شاخص هایی است که در اقتصاد هر کشور مورد توجه قرار می گیرد و این شاخص مناسبترین معیار برای نشان دادن واقعیتهای اقتصادهای در حال ظهور با خطر بیکاری و عدم فعالیت است.

راهدار اضافه کرد: شاخص NEET بیانگر سهم جوانان 15 تا 24 سال غیرشاغلی است که نه در حال تحصیل هستند و نه به کسب مهارت مشغولند که در این دوران ممکن است یک فرد از چرخه اقتصاد خارج شود.

او ادامه داد: میزان شاخص NEED در سال 97 در استان فارس برای مردان و زنان 36 و دو دهم درصد است که این آمار به تفکیک برای مردان  28  درصد و برای زنان 44 و 8 دهم درصد است هرچه این شاخص بالاتر باشه به معنی به حاشیه رانده شدن جوانان و هر چه  پایین باشد نشان گذر سالم از مدرسه و دانشگاه به محل کار است.

راهدار همچنین گفت: در سال 93 تعداد 2111مجوز مجوز در کشور صادر شده که این میزان در سال 98 به 1582مجوز رسیده است که این آمار نشان دهنده رو به بهبود این بخش است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس نیز در این جلسه پیشنهاد کرد که در خصوص پرونده‌های مالیاتی شرکت‌های تولیدی و معوقات؛ بدهی آنها ابتدا قبل از صدور اجراییه و ابلاغ آن و همچنین مسدود کردن حساب‌ها توسط اداره مالیاتی استان در فواصل زمانی مختلف اقدام به صدور اخطاریه برای واحد تولیدی شود تا واحد تولیدی کمتر متضرر شده و هماهنگی لازم را برای رفع مشکل انجام دهد.

جمال رازقی بیان کرد: در شرایط بد اقتصادی کشور نباید انتظار درآمد مالیاتی از واحدهای تولیدی داشت، بلکه دستگاه مالیاتی باید همراهی بیشتری با واحدهای تولیدی داشته باشد.

رازقی با تاکید بر اینکه در شرایط اقتصادی بحران کشور، فشار مالیاتی نباید منجر به تعطیلی کسب و کار و واحدها تولیدی شود، افزود: در سالهای که اقتصاد در وضعیت نامناسب و نامطلوب قرار دارد سازمان امور مالیاتی باید فعالیت‌های خود را بر بخش‌هایی که فرار مالیاتی دارند متمرکز کند و بر واحدهای تولیدی شناسنامه دار فشار نیاورد که درنهایت این روند منجر به تعطیلی واحدها شود.

رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: بین مودی مالیاتی که به دلیل شرایط اقتصادی قادر به پرداخت مالیات نیست، با فرارمالیاتی تفاوت وجود دارد و انتظار داریم مسئولان این مهم را درک کنند.

رازقی با اشاره به طرح موارد مالیاتی که واحدهای تولیدی استان را آسیب پذیر کرده‌اند، اضافه کرد: آمادگی داریم برای جلوگیری از فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی استان، جلسات مستمری را با سازمان امور مالیاتی برگزار و موارد را با ارائه راهکار اجرایی بررسی کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی فارس همچنین خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد علیرغم بهبود وضعیت تولید در بخش صنعت، رکود موجود در سایر بخش‌های اقتصادی نظیر خدمات، ساختمان و خرده فروشی موجب شده تا وضعیت کل اقتصاد در آذرماه نیز در حالت رکودی قرار گیرد. علاوه بر آن حرکت پرشتاب افزایش در قیمت مواد اولیه وبه تبع آن افزایش قیمت محصولات و خدمات تولیدی نیز می‌تواند روند بهبود وضعیت کل اقتصاد را دچار مخاطره کند.

رازقی با اشاره به شامخ صنعت نیز ادامه داد: عدد شامخ کل (56.93)، نشان دهنده رونق در بخش صنعت در آذر ماه نسبت به ماه گذشته (51.13) است.

او اضافه کرد: شاخص موجودی مواد اولیه خریداری شده (61.43) کمترین مقدار شاخص در بین  ۵ مولفه اصلی شامخ بوده و شاخص انتظارات تولید در ماه آینده نیز با رقم 61.67، ادامه بهبود وضعیت بخش صنعت در آبان ماه را پیش‌بینی می‌کند.

رازقی عنوان کرد: افزایش مقدار دسته جمعی مولفه‌های تشکیل دهنده شامخ کل در این ماه نشان از بهبود نسبتاً پرقدرت شامخ صنعت در چهار ماه گذشته است. با اینحال افزایش قیمت مواد اولیه وبه تبع آن افزایش قیمت محصولات تولیدی می تواند روند رو به رشد بخش صنعت را دچار مخاطره کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ایسنا مجلس شورای اسلامی سازمان امور مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۱۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود

به گزارش خبرنگار مهر یک ساعت تا بازگشایی بازار سهام باقی مانده است؛ دیروز شاخص بورس برای چهارمین روز صعود کرد و موقعیت خود را در محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را تثبیت کرد. نمادهای بوعلی، فملی و نوری بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند.

علاوه بر این برای سومین روز متوالی پول حقیقی‌ها به بازار وارد شد و نمادهای کاما، واعتبار، کیا، تنوین، نوری، صبا، خاهن، وبملت، خکاوه و فالوم بیشترین ورود سرمایه را داشتند.

خبر خوب اینکه در مجموع سه روز اخیر بیش از هزار میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد بازار شده است و نکته هشدار آمیز اینکه روند آن نزولی بوده و دیروز به ۴۲ میلیارد تومان کاهش یافت.

با این همه، مازاد تقاضا در معاملات دیروز سیگنال مثبتی برای معاملات سه‌شنبه است. ناظران معتقدند روند کلی بازار مثبت است اما دور از انتظار نیست که پس از چند روز صعود متوالی شاهد تعدیل و اصلاح نیز باشیم و طبعاً تعدیل به معنای شکل گیری روند ریزشی نیست.

کد خبر 6086012 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت /بارش برف و باران در محورهای ۱۱ استان
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • هشدار سیل صادر شد؛ وضعیت بارش این ۲۱ استان تا پنجشنبه ۶ اردیبهشت
  • هشدار سیل صادر شد ؛ وضعیت بارش این ۲۱ استان تا پنجشنبه ۶ اردیبهشت
  • زاهدان رکوردار هوای ناسالم در کشور/ شاخص کیفی ۲۴ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • امنیت سرمایه گذاری نیاز کشور است
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود
  • تامین امنیت غذایی با منابع پایه فراسرزمینی
  • کشت فراسرزمینی منجر به تقویت تولید داخلی و تامین امنیت غذایی می‌شود
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت / تردد از محور چالوس تا ظهر ممنوع است