Web Analytics Made Easy - Statcounter

همیشه دانش‌آموزان و دانشجویان به دنبال روش‌های کاربردی و تکنیک‌هایی هستند که در زمانی محدود بتوانند مطالعه موثرتری داشته باشند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از نکات مهم در یادگیری بهتر مطالب، یاددشت برداری است و این نکته مهارتی است که هیچ دانش‌آموز یا دانشجویی نمی‌تواند بدون آن زندگی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نوشتن مطالب برای یادآوری آن‌ها در آینده ضروری است. شما به محض دیدن یادداشت ها، اطلاعاتی که خوانده اید را به یادمی‌آورید، همچنین این روش به شما اجازه می‌دهد تا مطالب را عمیقا بفهمید و درباره آن‌ها فکر کنید.

درحقیقت یادداشت برداری موثر به شما کمک می‌کند تا اصل مطلب را بفهمید و بنویسید، موارد کمی گنگ را درک کنید، روی داده‌های مناسب تمرکز و اطلاعات را سریعتر حفظ کنید؛ از این رو با ما همراه باشید تا روش‌های مختلف یادداشت برداری برای نظم دادن به مطالب مورد نیازتان را با یکدیگر مرور کنیم:

تجزیه و تحلیل ویژگی‌های کتاب درسی
این یک الگو برای بررسی کتاب درسی است. روشی موثر برای دانش‌آموزان و دانشجویانی که نیازدارند تا قبل از شروع مطالعه درباره مطالب کتاب یک ارزیابی کلی داشته باشند.

روشی موثر برای دانشجویانی که فرصت مطالعه کمی دارند
این روش ابزاری موثر برای تقویت مهارت یادداشت برداری شماست. کافی است کتاب را نگاهی بیاندازید و سوالاتی که در ذهنتان ایجاد شده را بنویسید. روشی موثر برای دانش‌آموزان و دانشجویانی که وقت کافی برای مطالعه دقیق یک فصل، کتاب یا مقاله ندارند، اما هنوز می‌خواهند نمره عالی بگیرند.

یادداشت‌های SQ۳R
این روش یک الگو برای خواندن موثر است و پنج مرحله متوالی دارد: ارزیابی، پرسش، خواندن، ازحفظ خواندن، مرور. روشی موثر برای دانش‌آموزانی که باید وقت بیشتری روی یک بخش بگذارند. این روش تقریبا ضمانتی برای کسب بالاترین نمره است.   یادداشت‌های استنتاجی
در این روش با استفاده از یک تصویر ذهنی خود را در آن واقعیت یا مثال‌های مختلف قرار می‌دهید و موضوع را تحلیل می‌کنید. روشی موثر برای افرادی که نیاز به تحلیل موضوع دارند. در صورت نیاز به استنباط درباره یک شخصیت می‌توانید خود را در قالب آن شخصیت تصور کنید.

با صدای بلند فکر کنید
فکر کردن با صدای بلند یک روش برای ایجاد درک شما در حین خواندن و بهبود مهارت‌های تحلیلی و گفتاری است. روشی موثر برای افرادی که در هنگام خواندن به غیر از مطالب کتاب به هر چیز دیگری نیز فکر می‌کنند!

یادداشت‌های خلاصه‌ای
این الگوی یادداشت برداری به شما کمک می‌کند تا یک خلاصه عالی از یک فصل، کتاب یا مقاله‌ای که باید درباره آن صحبت کنید، بنویسید. روشی موثر برای دانش‌آموزان و دانشجویانی که باید خلاصه مناسبی را برای کسب نمره ارائه دهند.

یادداشت‌های نموداری
این روشی موثر برای سازمان دهی کار‌ها و اهداف مختلف است. در صورت نیاز یادداشت‌ها را به چندین دسته مانند نمودار تاریخی، شباهت ها، تفاوت ها، مناسبت‌ها و.. تقسیم کنید. روشی مناسب برای کسانی که باید هر چیزی را مقایسه کنند و مقدار زیادی از اطلاعات را پردازش و یاد بگیرند.  
یادداشت‌های صفحه گسترده
تقریباً برای هر موضوعی می‌توانید از این صفحه گسترده استفاده کنید. این روش به شما کمک می‌کند بسیاری از ویژگی‌ها را به طور همزمان بررسی کنید. روشی مناسب برای دانشجویانی که باید ویژگی‌ها و مفاهیم خاص یک هدف را تشخیص بدهند. سازماندهی مطالبی که در حال یادگیری آن‌ها هستید بصورت نقشه یا نمودار به شما کمک می‌کند تا تمام مطالب لازم را سریع‌تر بفهمید و مرور کنید. از این طریق می‌توانید اطلاعات خود را بصورت منطقی مرتب کنید و روابط را بصورت موثر نمایش دهید.

یادداشت‌های Cornell
این روش یک سیستم سنتی و گسترده برای نوشتن، بررسی و حفظ هرگونه مطلب است. می‌توانید برای نوشتن مطالب خود از دفترچه، کاغذ یا حتی پارچه کمک بگیرید. روشی مناسب برای دانشجویانی که باید یادداشت‌های خود را بطور منطقی سازمان دهی کنند و موضوعات جدید را به سرعت و سهولت یادبگیرند.

یادداشت برداری جمله‌ای
این روشی آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که هر واقعیت یا ایده جدیدی را در قالب جمله بنویسید. بدون نیاز به رسم چیزی یا فکر کردن در طول یادداشت برداری. روشی مناسب برای افرادی که به دنبال یادداشت برداری آسان هستند.

روش عنکبوتی
این روش برای یادآوری تمام لحظات اصلی از یک فصل یا کتابی که خوانده اید، مناسب است. روش عنکبوتی به دانشجویانی که نیاز به آمادگی تستی دارند، کمک می‌کند.

یادداشت‌های اپیزودیک
با استفاده از این روش می‌توانید طیف گسترده‌ای از کار‌هایی که نیاز به تجسم و توضیح مراحل مختلف یک فرایند دارد را بنویسید. روشی مناسب برای افرادی که باید محتوای یک متن یا موضوع مورد مطالعه را تصویر سازی کنند.  
یادداشت‌های هدف دار
این شیوه یک ابزار بسیار محبوب و مفید است وقتی که شما باید اهمیت چیزی یا کسی را با توضیح چرایی، چگونگی و چه زمانی ارزیابی کنید. روشی مناسب برای دانشجویانی که باید در مورد میزان اهمیت برخی مفاهیم، ایده ها، شخصیت ها، اشیاء و ... بحث کنند. اگر به مطالب ترتیبی نیاز دارید، می‌توانید از روش‌های هرمی استفاده کنید. دو الگوی یادداشت‌های ترتیبی و هرم معکوس به شما در این راستا کمک می‌کنند.

در یادداشت‌های ترتیبی شما باید از بخش‌های کم اهمیت شروع کنید و همین طور که پایین می‌روید، مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش‌های یک ایده یا مطلب را بیان کنید. روشی مناسب برای افرادی که ترتیب ایده‌ها و مطالب برایشان اهمیت دارد. اما در هرم معکوس، کاملا برعکس روش ترتیبی ابتدا باید مطالب مهم و اصلی را بیان کنید و سپس به مطالب کم اهمیت‌تر بپردازید.

مربع واژگان
با استفاده از مربع‌های واژگان می‌توانید به راحتی کلمات را تجزیه و تحلیل کرده و آن‌ها را به خاطر بسپارید. روشی مناسب برای افرادی که باید اطلاعات واژگانی غنی داشته باشند.

فلش کارت
برای هدف‌های زیادی می‌توانید از این کارت‌ها استفاده کنید از جمله یادگیری نام شخصیت‌ها یا رویدادها، بحث کردن درباره نکات یک موضوع، سازمان دهی موضوعات، نشان دادن روابط، دلایل و پیامد‌ها و...

یادداشت‌های میزگرد
یک موضوع یا ایده را در وسط دایره بنویسید و به همکاری یکدیگر روش‌ها یا جزئیات بیشتری را در اطراف آن اضافه کنید. روشی موثر برای بحث‌های گروهی که در آن همه نظرات خود را درباره یک موضوع خاص بیان می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: امتحانات پایان ترم مدیریت زمان درس خواندن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۲۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمدعلی خونساریان اظهار کرد: در بحث آموزش زبان انگلیسی آنچه مهم بوده این است که کودکان ظرفیت یادگیری چندین زبان را دارند اما باید به صورت مداوم و مستمر اتفاق بیفتد، یعنی اگر یادگیری زبان از طریق کلاس انجام شود، تاثیر آنچنانی را به همراه ندارد و ممکن است کودک تنها تعدادی کلمه، حرف و اعداد انگلیسی را فرا بگیرد.

وی افزود: توصیه می‌شود خانواده‌هایی که دارای فرزند کمتر از هفت سال هستند، برای یادگیری و حصول نتیجه مطلوب به صورت مستمر تکرار و تمرین صورت گیرد، به طور مثال در خانواده‌هایی که پدر و مادر زبان و گویش متفاوتی دارند کودکان هر دو زبان را فرا می‌گیرند که این امر به دلیل استفاده مداوم از کلمات است.

این مدرس زبان انگلیسی گفت: در حقیقت آموزش رسمی زبان از سن کمتر از ۶ سال توصیه نمی‌شود و بهتر است که فرزند در ابتدا زبان مادری را فرا بگیرد، زیرا آموزش پیش از آن کمی دشوار است و به نوعی آسیب به شمار می‌رود، یعنی فرزند باید به شناخت کامل از یادگیری رسیده باشد و حتی ممکن است یادگیری در سن کمتر از ۶ سال موجب دلزدگی کودک شود، البته این امر در بحث آموزش رسمی حروف و نوشتار است و در آموزش گفتاری و شنیداری مشکل آنچنانی ایجاد نمی‌کند.

خونساریان با اشاره به اینکه در هر سنی یادگرفتن یک زبان در کنار سایر زبان‌ها توصیه می‌شود، بیان کرد: در سنین بالای ۷ سال یادگیری زبان مشکلی ایجاد نمی‌کند بلکه توصیه می‌شود چرا که یادگیری زبان از نظر عصب شناسی کل مغز را درگیر می‌کند، از طرفی یادگیری زبان منتج به افزایش درک دانش‌آموز در دروس دیگر می‌شود، البته این مساله برای هر زبان به جز زبان مادری صادق است و همچون ورزش کاملی برای مغز به شمار می‌رود.

وی در خصوص مهمترین مشکل یادگیری زبان انگلیسی در مدارس، تصریح کرد: باتوجه به روش‌های آموزش و سیستم آموزشی، دانش‌آموز بعد از اتمام دوران مدرسه نمی‌تواند به خوبی آنچه را فرا گرفته پیاده‌سازی و به صورت روان صحبت کند که این امر به دلیل کم بودن ساعت‌های یادگیری زبان در مدارس و مطلوب نبودن روش تدریس است، البته در زبان عربی هم این مساله دیده می‌شود که می‌توان گفت مشکل از سیستم آموزشی و روش و کتب آموزشی است، البته سیستم آموزشی اندکی تغییر و ایرادات اندکی رفع شده اما به طور کامل تحولی اتفاق نیفتاده است.

این مترجم زبان انگلیسی در پایان در خصوص یادگیری مجازی زبان، خاطرنشان کرد: اگر روش کاملاً درست انجام شود یادگیری مجازی مشکلی ندارد، اما به نظر می‌رسد این موضوع در کشور به خوبی نهادینه نشده است، یعنی اگر تصور کنیم که تنها از طریق گوشی و تنها با یک صوت یادگیری انجام شود قطعاً تاثیر آن از کلاس حضوری بسیار کمتر است، باید مدرس در بحث تدریس مجازی کار کرده باشد یعنی آموزش در قالب مطالب کمک آموزشی و فیلم باشد، بنابراین مدرسی که به صورت مجازی تدریس می‌کند باید کاملاً با روش‌ها آشنا باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سیل مانع حضور داوطلبان کنکور در جلسه امتحان شد
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • تکنیک‌های طلایی برای سلامت مغز
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • یادگیری زبان فرانسوی
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • این کیک کرامبل توت فرنگی را با روشی متفاوت بپزید
  • عصر نوین آموزش زبان انگلیسی: نقش موثر آموزشگاه های زبان انگلیسی در تهران
  • 4 تکنیک خلاقانه برای تیز کردن چاقو‌ی کند (فیلم)
  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟