Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار شهید قاسم سلیمانی اسوه ای است که در اذهان عمومی مردم ما اسطوره شد. حال وظیفه هنرمندان است که در قالب هنری خود به سیره و شخصیت او بپردازد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،«سردار حاج قاسم سلیمانی» بامدادجمعه 13 دیماه  در پی حمله تروریستی نیروهای آمریکایی  به شهادت رسید؛او فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود،  دنیا از روز 13 دیماه تحت تاثیر واقعه شوک آور ترور «سردار شهید قاسم سلیمانی» است،  اما سردار قاسم سلیمانی  کیست که شهادتش دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد و ایران را غرق اندوه کرد؛ در تاریخ ایران اسطوره هایی زیادی وجود دارد که نامشان بر تارک تاریخ این سرزمین  می درخشد، آیا سردار سلیمانی را می شود اسطوره زمان حاضر نامید ؟  یا اینکه ایشان اسوه زمان حاضر هستند؟ اسطوره واسوه بودن سردار شهید سلیمانی راه را برای خلق آثار هنری متناسب با شخصیت و سیره و شیوه وی فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باهنرمندانی درباره شخصیت و سیره شهید قاسم سلیمانی گفتگوکرده ایم  هر کدام به بیان وجهی از این شخصیت پرداخته اند .

 

«علی تن»، هنرمند خوشنویس درباره پرداخت هنری به شخصیت و شیوه و منش سردار حاج قاسم سلیمانی می گوید:هنر قالب های متعددی دارد و هر هنرمندی، از هنرمند نقاش و خوشنویس گرفته تا نویسنده و شاعر و همه هنرمندان فعال در هر حوزه ای وظیفه دارند عظمت و بزرگی سردار حاج قاسم سلیمانی را به دنیا معرفی کنند. معرفی شخصیت حاج قاسم نه به عنوان شهید قاسم سلیمانی بلکه به عنوان یک ایده و روش و تفکر باید تبلیغ شود، هنرمندان بهترین افرادی هستند که می توانند این ایثارگری و مجاهدت در راه مبارزه با سلطه گری و تروریسم را به تصویر بکشند. حاج قاسم سلیمانی سمبلی از مبارزه با تروریسم است که وظیفه هنرمندان را خطیر می کند که در هر حوزه ای قلم فرسایی کنند، می توانند فیلم بسازند، شعر بگویند کتاب بنویسند و ... .

 

در زمانه ما که  زایش اسطوره کم است  به زبانی می شود گفت  سردار شهید  سلیمانی در تاریخ ما اسطوره  می شود،  «هوشنگ جاوید» پژوهشگر آئینی در این باره  می گوید: سردار شهید  سلیمانی  اسوه هستند نه اسطوره؛ اصولا قهرمانان خیالی را اسطوره می نامند مثل شخصیت رستم که در شاهنامه  شکل گرفته و همه می دانند که این شخصیت ساخته و پرداخته یک ذهن است، شخصیت های قهرمانی که در بین مردم وجود واقعی داشتند و در بین مردم حضور داشتند «اسوه» نامیده می شوند بین اسوه و اسطوره فاصله  بسیاری هست. اسوه ها اصولا با مردم زندگی کردند منش رفتار و سیره و زندگی انها در ذهن جامعه تاثیر گذاشته است امروزه هم بحث اسوه شدن سپهبد شهید سلیمانی برای جوانان ما شکل گرفته است ولی الان با شهادت  اش محکم تر و قوی تر شده است برای اینکه جوانان دیدن ایشان چه کرده است و جوانان گوشه های از زندگی او را  نشان داده اند  و  اخلاق و منش و کردار او را دیده اند و دیده اند چگونه در خدمت مردم کشور اش و مقام معظم رهبری بوده است  و چقدر کار کرده است و در تمام رفتارهایش خلوص پاکی  دیده می شود و همین نوع رفتارهایش ویژگی مهم است و در جامعه ذهن های کنجکاور را به سمت خود کشیده است و همین یک اسوه طبیعی از ایشان ساخته که برای آیندگان هم باقی خواهد ماند.

هوشنگ جاوید می گوید: ما شخصیت های تاثیر گذار زیادی در تاریخ معاصر داریم ولی درچنین زمانی در حد تاثیر گذاری سردار سلیمانی کسی را نداریم؛ وقتی بحث داعش پیش می آید همه فکر می کردند مثلا یک گروهی می آید و حمله ای می کند و یک عده ای هم جلویشان را گرفته اند و آن را مثل یک عملیات ساده نظامی می دیدند ؛ اما درگیر شدن سردار شهید سلیمانی در یک کشوری مثل سوریه و درگیر شدن با نیروهای تا دندان مسلح که از زمین و هوا آمده اند که نظامی را براندازند تنها از شخصیتی مثل سلیمانی بر می آید و باعث می شود که اینها از بنیان متزلزل شوند و این بسیار مهم است. شهید سلیمانی در قرن های آینده ای شکل اسطوره ای امکان دارد پیدا کند ولی در زمان حضر ایشان اسوه هستند به دلیل اینکه اسوه ها در کنار مردم زندگی کردند و رفتار و کردارشان مشخص است و همه رفتار و کردار سیره و اخلاقشان برای مردم آینده الگویی شده است مثل ائمه ما مثل امام حسین (ع) که در دشت نینوا به شهادت رسید .

 

همه هنرمندان ومتولیان امر هنر وظیفه دارند  سیره و شخصیت سردار شهید سلیمانی را به عنوان اسوه  والگوی ملی به جامعه جهانی معر فی کنند اما وظیفه دستگاه های فرهنگی برای شناخت بیشتر مردم دنیا از شخصیت شهید قاسم سلیمانی در این میان چیست،«علی تن» در این باره می گوید: دستگاه های فرهنگی باید جامعه را آگاه کنند، منظور جامعه جهانی است نه ایران.  دستگاه های دولتی باید با استفاده از ظرفیت های هنری ایران و اصحاب فرهنگ و هنر این شخصیت بزرگ را به همه دنیا معرفی کنند تا دنیا بداند کسی که خودش تماما سال ها با تروریسم مبارزه می کرد، توسط بزرگترین تروریسم جهان علیرغم ادعاهای حامیان حقوق بشر به شهادت رسید. حاج قاسم سلیمانی توسط شقی ترین و منحوس ترین فرد و کشور به شهادت می رسد و از عظمت این مشخص است که شهادت اش بسیار بزرگ است و کسی که این کار را انجام داده، شقی ترین فرد دنیاست. نهادها و دستگاه های فرهنگی و دولتی باید توسط افراد شاخص و نخبه ها در حوزه فرهنگی، هنری و علمی این شخصیت بزرگ و ابعاد شخصیتی این شهید را به دنیا نشان دهند. باید در کتاب های درسی برای نسل های آینده شخصیت شهید قاسم سلیمانی به شکل درستی آورده شود.

 

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بزرگ مردی از تبار دلیران و قهرمانان ایران زمین اسوه ای است که در اذهان عمومی مردم ما اسطوره خواهد ماند و هرهنرمند با هر قالب هنری از شعر، داستان، موسیقی و فیلم ودیگر هنر می تواند سیره و شخصیت وی را بهتر به جهانیان معرفی کند .

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد سردار سلیمانی فعالیت های مسجدی شهادت سردار سلیمانی رویداد ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد طرح ملی فهما اذهان عمومی اسوه اسطوره سردار حاج قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۴۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس العمل فرمانده ارتشی وقتی حس کرد کسی شده است!

برادر همسر شهید اردستانی می گوید: در هنگام ملاقات با امام (ره) احساس کردم کسی شده‌ام که امام (ره) ما را به حضور پذیرفته‌اند. برای اینکه دچار هوای نفس نشوم و خدای ناکرده غرور مرا نگیرد، تصمیم گرفتم به سراغ فقیرترین مرد روستا بروم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سرلشکر خلبان شهید مصطفی اردستانی در روستای قاسم آباد از توابع شهرستان ورامین متولد شد. وی تصمیم گرفت سال 1350 وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شود و برای ادامه تحصیلاتش به آمریکا رفت. پس از پایان تحصیلات به کشور برگشت و با درجه ستوان دومی در پایگاه چهارم شکاری دزفول به عنوان خلبان هواپیمای «اف 5» مشغول به خدمت شد.

پس از آغاز جنگ تحمیلی در سال 1363 به سمت معاون عملیاتی پایگاه دوم شکاری منصوب شد و در اواخر جنگ نیز به عنوان مدیریت آموزش عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.

پس از شهادت سرلشکر خلبان عباس بابایی که معاونت عملیات نیروی هوایی را عهده‌دار بود، شهید اردستانی به این سمت منصوب شد و تا زمان شهادت، عهده‌دار این مسئولیت مهم بود. سرانجام در تاریخ (15/10/73 ) بر اثر سانحه هوایی، به همراه فرمانده فقید نیروی هوایی، سرلشکر شهید منصور ستاری و چند تن دیگر از همرزمانش، به آروزی دیرینه‌اش رسید و به لقاء معبود پیوست. مزار او در صحن حیاط امام زاده جعفر در شهرستان پیشوای ورامین قرار دارد.

شهید اردستانی به لحاظ شخصیتی یکی از اسطوره های بی بدیل ارتش بود. در عین مسئولیت بالا ولی بسیار خاکی و فروتن بود. در ادامه خاطره ای خواهید خواند از این شهید عزیز:

روزی در منزل نشسته بودیم که یکی از بستگان آمد و خبر داد، حاج مصطفی را دیده که به طرف روستای قاسم آباد (روستای زادگاهش) می‌رفته. در آن موقع ما و سایر بستگان در ورامین ساکن بودیم. تعجب کردیم از اینکه چرا ایشان به ورامین نیامده و یک راست به طرف روستا رفته است.

چند ساعتی گذشت، زنگ در خانه به صدا درآمد. در را باز کردیم، حاج مصطفی بود. ایشان را به درون منزل دعوت کردیم. پس از احوالپرسی سوال کردم:

- حاجی خیر باشه، مثل اسنکه قاسم آباد رفته بودی.

خنده‌ای کرد و گفت:

- شما از کجا فهمیدید؟

با شوخی گفتم:

- ما همه جاسوس داریم. بالاخره خبرها می‌رسد.

- راستش رفته بودم منزل ...

تابوتی اندازه این شهید ارتشی وجود نداشت!

من که آن شخص را می‌شناختم و پیرمرد فقیری در ده بود، کنجکاوتر شدم و پرسیدم:

- برای چه؟

- هیچی خواستم حالش را بپرسم.

- مگه ایشان طوری شده؟

- نه بابا، طوریش نیست، مگه عیب داره آدم احوال هم‌ولایتی را بپرسد؟

من که دیدم تمایلی به بازگو کردن موضوع ندارد، زیاد پاپیچ ایشان نشدم و گرم صحبت‌های دیگران شدیم. مدتی گذشت و چندبار این عمل ایشان تکرار شد. بعدها فهمیدم که در آن روز، حاج مصطفی به سبب انجام دادن عملیات موفقیت آمیز «حمله به اچ 3» با تنی چند از خلبانان به حضور امام (ره) شرفیاب شده بودند. از زیارت امام (ره) که برمی‌گردند، یکراست به ده قاسم آباد می‌آید و با فقیرترین و پیرمردترین مرد ده ملاقات می‌کند.

روزی به او گفتم: «حاج مصطفی راستش را بخواهی من می‌دانم که آن روز به ملاقات امام (ره) رفته بودی و پس از آن به ملاقات مشهدی ... رفتی. حتما از این کار هدف خاصی داشتی. می‌شود برایم بگویی؟»

در جوابم گفت: سید کمال! شما چرا اینقدر کنجکاوی می‌کنی؟ راستش در هنگام ملاقات با امام (ره) احساس کردم کسی شده‌ام که امام (ره) ما را به حضور پذیرفته‌اند. برای اینکه دچار هوای نفس نشوم و خدای ناکرده غرور مرا نگیرد، تصمیم گرفتم به سراغ فقیرترین مرد روستا بروم تا شاید کمی از آن حال و هوا بیرون بیایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در عملیات سپاه علیه اسرائیل از چه موشک هایی استفاده شد؟
  • سردار شهید حجازی؛ از مقابله با داعش تا ترور شخصیت در سریال هالیوود
  • سردار سلیمانی:‌ حمله به اسرائیل فقط با ذره‌ای از قدرتمان بود
  • اسرائیل یک رژیم جعلی و منفور است
  • دستگیری عامل انتشار فیلم آدم ربایی در فضای مجازی در زابل
  • عکس العمل فرمانده ارتشی وقتی حس کرد کسی شده است!
  • «خدا رو شکر بین لشکر عشق هنوز قاسم سلیمانی زیاده»
  • روایتی از توسل سردار شهید حجازی به حضرت زهرا (س)/ هرجا بود، روضه فاطمیه را می‌گرفت
  • تجدید میثاق ارتشیان کرمان با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
  • بهره برداری از زمین چمن مصنوعی هنرستان شهید حیدریان قم