Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@11:52:58 GMT

آرایه عنصری تزئینی و وسیله‌ای برای تفاخر نیست

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۵۰۱۲

آرایه عنصری تزئینی و وسیله‌ای برای تفاخر نیست

ایسنا/لرستان یک پژوهشگر و مدرس دانشگاه در رشته معماری گفت: در خانه‌های تاریخی خرم‌آباد "آرایه" عنصری صرفاً تزئینی و احیاناً وسیله‌ای برای تفاخر نیست.

محمد محمدی‌اصل در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: آرایه، بخشی جدایی‌ناپذیر از بناها و معماری هر فرهنگ و سرزمین است و این موضوع در سرزمین ما جایگاه رفیع و ارزشمندی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آرایه‌های وابسته به معماری به‌ویژه در حوزه خانه و خانه‌سازی، جزیی اساسی و تکمیل‌کننده فضا و کیفیت‌های بصری آن به حساب می‌آید.

محمدی‌اصل تاکید کرد: برخلاف شعارهای تو خالی معماری مدرن که در ابتدای راه، تزئینات را جنایت می‌دانست، تزئینات در معماری ایرانی و سبک معماری لرستانات جزیی انکارپذیر، تکمیل‌کننده و مهم به حساب می‌آید.

این پژوهشگر یادآور شد: در معماری خانه‌های تاریخی خرم‌آباد "آرایه" عنصری صرفاً تزئینی و احیاناً وسیله‌ای برای تفاخر نیست بلکه ابزاری برای تکمیل کیفیات مادی و معنوی فضا است.

وی خاطرنشان کرد: آرایه‌های معماری خانه‌های خرم آباد در چهار گونه متفاوت آجری، گچبری، چوبی و سنگی قابل دسته‌بندی هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری معماري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار

مسعود حق لطفی در گفتگو با همشهری آنلاین به تشریح پروژه‌های عمرانی این سازمان در سال جاری پرداخت و گفت: سازمان ما در سال‌جاری نزدیک به ۱۶پروژه برای معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران را در دستور کار دارد. خانه شهر یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در حال پیگیری است.بازآفرینی ساختمان بلدیه نزدیک به ۸۰درصد پیشرفت کرده است و امید داریم که این پروژه در مهرماه سال‌جاری افتتاح شود.

او افزود: ساختمان بلدیه در دوره قاجار به‌عنوان ساختمان شهرداری شناخته می‌شد اما در زمان پهلوی دوم دستور تخریب آن صادر شد. این ساختمان در سال ۱۳۹۶در راستای بحث بازآفرینی مورد توجه قرار گرفت. تلاش خواهیم کرد که ۲۰درصد باقیمانده از پروژه را در ماه‌های پیش‌رو به نقطه پایان برسانیم.

حق لطفی در رابطه با هزینه بازآفرینی ساختمان بلدیه، توضیح داد: تأمین تأسیسات مانند آسانسور، هواکش و... یکی از بخش‌های پرهزینه این پروژه است. برهمین اساس باید گفت که برای تکمیل ۲۰درصد باقیمانده نزدیک به ۳۰۰میلیارد تومان بودجه لازم است. در سنوات گذشته نیز به‌طور تقریبی نزدیک به ۱۵۰میلیارد تومان برای ساختمان بلدیه هزینه شده است.

او افزود: در کنار پیگیری بازآفرینی خانه بلدیه، ما در حال بهسازی و مقاوم‌سازی‌ پل‌های سواره‌رو در سطح شهر تهران هستیم. مقاوم‌سازی‌ ۶پل در سال گذشته کلید خورد و مقاوم‌سازی‌ تعدادی از این پل‌ها در سال‌جاری نهایی خواهد شد، ۲۵۰میلیارد تومان هزینه اجرای این پروژه‌ها بود. امسال نیز مقرر شد تا ۷پل دیگر همچون پل تقاطع بزرگراه شهید همت با رودخانه کن، پل شهید صنیع خانی روی تقاطع بزرگراه‌های آزادگان و شهید تندگویان و... بهسازی و مقاوم‌سازی‌ لرزه‌ای شوند.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در رابطه با ایجاد ایستگاه‌های شتاب‌نگار، توضیح داد: این پروژه در سال‌۱۴۰۱ کلید خورد و اکنون تکمیل شده است. این پروژه با هدف افزایش تاب‌آوری شهر در هنگام مخاطرات انجام شد. تهران باید ۵۰ایستگاه شتاب‌نگار داشته باشد، به همین دلیل ۲۲شتاب‌نگار از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران و ۲۸شتاب‌نگار نیز از سوی سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران ایجاد شد. این شتاب‌نگارها، اطلاعات را در زمان بحران به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران منتقل خواهند کرد تا در چند ثانیه ابتدایی وقوع زلزله، هشدارهای لازم برای قطع برق و گاز را مخابره کنند.

به گفته حق لطفی «پروژه سبزه‌میدان نیز از سال گذشته کلید خورد و در ماه‌های آتی افتتاح خواهد شد تا از این طریق بازسازی و بازپیرایی ۳هزارمترمربع میدانگاه شهری اجرایی شود. جمع‌آوری آب‌های سطحی یکی از ابعاد پروژه سبزه‌میدان است تا مشکل آب‌گرفتگی که سال‌ها این بخش از بازار را درگیر کرده بود، حل شود. همچنین قرار است که در سال‌جاری بازپیرایی میدان مروی و میدان ابن‌سینا را اجرایی کنیم تا این دو میدان مهم شهر نیز شکل و شمایل مناسبی پیدا کنند.»

کد خبر 846595 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها تهران قدیم شهرداری تهران پایتخت

دیگر خبرها

  • کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران + فیلم
  • ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار
  • سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست
  • استادیوم ورزشی شهر آباد تکمیل می‌شود
  • پایان خردادماه آخرین مهلت افتتاح حساب یا تکمیل موجودی جشنواره حساب‌های قرض الحسنه پس انداز بانک ملت
  • گفت‌وگو با چهره ماندگار معماری ایران به بهانه روز معماری/ حیاط‌های خالی از حیات
  • آغاز به کار جشنواره فجر «معماری» / فراخون جایزه ۴ میلیاردی برای طراحی خانه جشنواره
  • تکمیل طرح های نیمه تمام حوزه درمان درجنوب شرق تهران در اولویت است
  • تاکید استاندار مازندران بر تعریض و تکمیل پل فجر ساری
  • اختصاص اعتبارات ویژه برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام دربستان آباد