Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@00:08:26 GMT

مصلحت محیط زیست یا منفعت تورگردانان شکار؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۷۰۷۲

منتقدان شکارفروشی با حضور در نشستی در دفتر فرماندهی یگان محیط زیست با بیان اینکه فروش مجوز شکار به اتباع خارجی هیچ گونه توجیهی ندارد تخصیص پروانه شکار به اتباع خارجی را مصداق ترجیح منافع سوداگران شکار اتباع خارجی بر مصلحت محیط زیست کشور دانستند.

به گزارش تسنیم، در پی اعتراضات صورت گرفته نسبت به صدور 447 مجوز شکار از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، صبح امروز برای نخستین بار نشستی با حضور منتقدان پروانه‌های شکار و مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در دفتر فرماندهی یگان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست، منتقدان با اشاره به اینکه بر اساس نظرات متخصصان، شرایط زیستگاه‌ها و جمعیت حیات وحش کشور برای صدور مجوز شکار مناسب نیست، فروش 447 مجوز شکار چهارپا را تصمیمی غیرکارشناسی دانستند که بدون مشورت متخصصان و توسط افراد خاص و ذی‌نفع اتخاذ شده و خواهان لغو آن شدند.

اما شهاب‌الدین منتظمی، مدیرکل حفاظت و مدیریت حیات وحش با تأکید بر اینکه بر اساس سرشماری‌های انجام شده جمعیت وحوش ظرفیت برداشت دارد از تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست برای صدور مجوزهای شکار دفاع کرد.

جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست هم در این نشست با یادآوری این نکته که میلیون‌ها سلاح مجاز و غیرمجاز در دست شکارچیان است، صدور مجوز شکار را راهکاری برای قانونمند کردن دارندگان سلاح‌ها و جلوگیری از تخلفاتشان عنوان کرد.

این در حالی است که طبق اعلام مسئولان محیط زیست، سال گذشته 40 درصد از پروانه‌های شکار به شکارچیان خارجی تعلق گرفته است. پروانه‌هایی که طبیعتا سهمی در قانونمند کردن شکارچیان داخلی و جلوگیری از تخلفات آنها ایفا نخواهد کرد.

بر این اساس، در نشست صبح امروز، منتقدان صدور پروانه‌های شکار با بیان اینکه فروش مجوز شکار به اتباع خارجی هیچ گونه توجیهی ندارد تخصیص ولو یک پروانه شکار به اتباع خارجی را مصداق ترجیح منافع سوداگران شکار اتباع خارجی بر مصلحت محیط زیست کشور دانسته و اعلام کردند در صورت صدور مجوز شکار برای اتباع خارجی، با برگزاری تجمعی قانونی، انتقاد خود را نسبت به فروش سرمایه‌های ملی کشور به نمایش خواهند گذاشت.

در پایان این نشست، سرهنگ محبت‌خانی، با بیان اینکه نظرات منتقدان صدور این پروانه‌ها را با عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در میان خواهد گذاشت، اعلام نظر قطعی این سازمان در خصوص صدور یا عدم صدور 447 پروانه شکار چهارپا را به روزهای آینده موکول کرد.

حالا باید منتظر ماند و دید کلانتری، پس از شنیدن نقطه‌‌نظرات منتقدان صدور پروانه‌های شکار، چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد؛ مصالح محیط زیست کشور را ترجیح خواهد داد یا منافع برگزارکنندگان تورهای شکار را!

به گزارش تسنیم، طی ماه‌های گذشته بسیاری از متخصصان و پیشکسوتان محیط زیست از جمله بهرام کیابی، اصغر عبدلی، رضا علیزاده، اسماعیل کهرم، محمود کرمی، مجید مخدوم، مرتضی شریفی، اصغر محمدی فاضل و حسین آخانی و همچنین بسیاری از کارشناسان و سمن‌های محیط زیستی، صدور پروانه‌های شکار را با طرح استدلال‌های علمی مورد انتقاد قرار داده و سرشماری‌های سازمان حفاظت محیط زیست را که بر اساس آن مجوز شکار صادر می‌شود زیر سوال برده‌اند.

علی بختیاری، علی ابراهیمی، علی اکبری، سیدراضی نوری، علی‌محمد شاعری، عباس پاپی‌زاده پالنگان، رسول خضری، جبار کوچکی‌نژاد، مهرداد بائوج لاهوتی، علی وقف‌چی، اصغر سلیمی، فریده اولادقباد، عبدالکریم حسین‌زاده، عبدالله حاتمیان، ابوالفضل موسوی بیوکی، نصرالله پژمان‌فر، هاجر چنارانی، بهروز بنیادی، شمس‌الله شریعت‌نژاد و سیدحسین نقوی حسینی نیز از جمله نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هستند که صریحاً نسبت به شکارفروشی سازمان حفاظت محیط زیست انتقاد کرده‌اند و با تاکید بر حرمت شکار لهوی از نظر فقها و با استناد به نظر متخصصان، صدور مجوز شکار را تفریحی را زیر سوال برده‌اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه مهدی بازرگان زینب ابوطالبی سم آفلاتوکسین سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا خانه سینما سردار حجازی کلانتری محیط زیست منفعت تورگردانان شکار مکانیسم ماشه مهدی بازرگان زینب ابوطالبی سم آفلاتوکسین سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا خانه سینما سردار حجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۷۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۷۸ میلیارد ریالی تخلفات صید و شکار به محیط زیست خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، ابوالفضل شعبانی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۲۰۰ نفر متخلف صید و شکار در استان خراسان رضوی دستگیر شدند که میزان ضرر و زیانی که از این طریق به محیط زیست وارد شد ۷۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: شکار غیرمجاز پستانداران وحشی در استان خراسان رضوی حدود ۲۳۸ رأس بوده که بیشترین شکار غیر مجاز نیز مربوط به قوچ و میش و بعد از آن کل و بز و آهو بوده است.

وی ادامه داد: شکار پرندگان غیرمجاز نیز ۵۱۶ عدد بوده که بیشترین آن کبک و کبوتر چاهی گزارش شده است، همچنین در مورد تخلفات مربوط به صید آبزیان در سطح استان نیز در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۹۴ عدد ماهی به صورت غیر مجاز صید شده است.

شعبانی گفت: در خصوص جلوگیری از شروع به شکار اقدامات قابل توجهی انجام شده به طوری که از اقدام به شکار ۹۱ مورد جلوگیری شده است و قبل از اینکه این افراد اقدام به شکار کنند، شناسایی شده، برای آن‌ها پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در بحث کشفیات مربوط به نگهداری، خرید و فروش حیات وحش، تاکسیدرمی و... نیز افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۱۴۴ مورد در این زمینه کشف شد که مهمترین گونه خرس سیاه بوده و بقیه گونه‌ها شامل قرقاول، مینا، لاک‌پشت آبی، طوطی سبز، میمون و ... بوده است.همچنین در خصوص کشفیات سلاح مجاز، غیرمجاز و جنگی و...در کل ۲۲۵ قبضه بوده است.

وی ادامه داد: در خصوص آلودگی‌ها، ۸۱۷ مورد تخلف شناسایی و اخطاریه صادر شد، در زمینه تخریب و تصرف هم ۲۵ مورد تخریب شامل بوته‌کنی، شخم‌زنی برداشت شن و... شناسایی و با متخلفان برخورد شد.

شعبانی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی، یکی از مهمترین موضوعات نیز تعلیف غیرمجاز دام در مراتع بوده که در این زمینه نیز در سال ۱۴۰۲، از چرای غیرمجاز حدود ۲۵ هزار و ۱۹۳ راس دام سبک که در مراتع به صورت غیر مجاز چرا می‌کردند، جلوگیری شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین از برگزاری طرح‌های آموزشی خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ محیط‌بانان در سطح مناطق حضور پیدا کرده و حدود ۲۳ هزار و ۵۱۴ نفر ساعت در سطح استان آموزش‌های زیست محیطی برای دانش‌آموزان و مردم محلی حاشیه مناطق برگزار شد.

وی افزود: در سال گذشته ۱۳۰ هکتار از مراتع دچار آتش‌سوزی شد که بیشتر این آتش‌سوزی‌ها در کلات و درگز رخ داد و با اقدامات پیشگیرانه به موقع و برگزاری مانورهای اطفاءحریق و آموزش‌ به مردم، از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری شد و در این زمینه سال جاری نیز اقدامات خوبی در دستور کار داریم.

شعبانی با اشاره به پایش‌های موفق در فضای مجازی گفت: در فضای مجازی و سایبری اقدامات خوبی انجام شده و با پایش‌های انجام شده در این بستر، ۱۲ فقره جرم، شامل خرید و فروش پرنده، فروش لاشه حیوانات و ...کشف شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: آمار مربوط به تخلفات صید و شکار و... در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۵ تا ۱۰ تا درصدی داشته است. در کشفیات سلاح نیز ۲۰ درصد افزایش داشتیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا جریمه‌های مربوط به تخلفات صید و شکار در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایشی داشته یا خواهد داشت، توضیح داد: در این زمینه هنوز دستورالعمل جدیدی صادر نشده است.

شعبانی افزود: به طور کلی در مورد جریمه‌های مربوط به گونه‌های شاخص، جریمه حیوان ماده ۳ برابر حیوان نر است به عنوان مثال جریمه درنظر گرفته شده برای قوچ وحشی نر ۲۵ میلیون تومان و جریمه قوچ ماده ۷۵ میلیون تومان است و چنانچه این حیوان جنینی داشته باشد به همان نسبت میزان جریمه افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انتقاد استاندار گلستان از صدور مجوز برای تاسیس یا توسعه کارخانه ید
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی تخلفات صید و شکار به محیط زیست خراسان رضوی
  • انتقاد استاندار گلستان از صدور مجوز برای تاسیس یا توسعه کارخانه ید در گلستان
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در سال گذشته
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان در سال گذشته
  • دستگیری بیش از ۷۰۰ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند
  • صدور نخستین کارت «همیار محیط‌بان» در خراسان رضوی
  • شناسایی متخلف سابقه دار شکار با همکاری سپاه و نیروی انتظامی