Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اندیشه ــ محسن اراکی ضمن اشاره به اینکه در نظام دموکراسی، دو راهکار برای محدودسازی آزادی وجود دارد، به نقد این دو راهکار پرداخت و گفت: راه منطقی برای این مسئله جز آنچه اسلام معرفی کرده است، وجود ندارد.

به گزارش ایکنا؛ آیت‌الله محسن اراکی در سی و پنجمین جلسه درس خارج فقه نظام‌های سیاسی که 29 دی‌ماه در مدرسه دارالشفا برگزار شد، به بررسی راه تحقق آزادی و محدوده آن در نظام دموکراسی پرداخت و اظهار کرد: سوال این است که نوع آزادی‌ که دموکراسی می‌خواهد تأمین کند، چه نوع آزادی است و چگونه می‌خواهد آن را تأمین کند؟ بدون شک آن آزادی را که می‌خواهد تأمین کند آزادی مطلق نیست؛ چون آزادی مطلق موجب فساد فراگیر و ظلم بزرگ در جامعه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین آزادی باید محدود شود. حدّی که در سیستم دموکراسی برای آزادی در نظر گرفته میشود چیست؟


وی افزود: در نظام الهی، آنچه باید آزادی را محدود کند و حق آن را دارد که آزادی را محدود کند، فرمان الهی است؛ به این دلیل که او آفریننده انسان و مالک اوست، لذا حق دارد که دستور بدهد و محدود کند. لکن در سیستمی که معتقد به چنین مرجع و مبدأی نیست، آزادی‌ها به وسیله چه کسی باید محدود شود؟ برای محدود‌سازی آزادی در نظام دموکراسی دو فرض وجود دارد: فرض اول: آزادی هر فردی را آزادی فرد دیگر محدود می‌کند؛ یعنی من آزاد هستم هر کاری بکنم، به شرط اینکه به آزادی فرد دیگر لطمه نزند.


استاد حوزه علمیه بیان کرد: اشکال این فرض این است که چرا نباید آزادی من با آزادی دیگری تعارض کند و اگر شخصی با استفاده از قدرت بتواند از حدّ اعلای آزادی خودش استفاده کند، چه منطقی وجود دارد که مانع او از استفاده از این آزادی و قدرت شود؟ اگر شخصی بتواند همه آزادی‌های دیگران را سرکوب کند و نظم را به روش خودش اجرا کند، با چه منطقی نباید این کار را انجام دهد؟


وی تصریح کرد: فرض دوم این است که آزادی شخص در حدی مجاز است که با آزادی جمع تعارض نداشته باشد. اشکال این فرض این است که آزادی جمعی در چه صورتی به وجود می‌آید؟ در صورتی آزادی جمعی به وجود می‌آید که اراده‌های جمع یکی شود و برای یکی شدن اراده‌ها باید آزادی‌های آن جمع محدود شود. این قدرت جمعی می‌تواند از سوی یک فرد قدرتمند با اعمال فریب و رسانه و با پول شکل بگیرد و اکثریت جامعه را تحت اختیار بگیرد. کسی که توانسته این مجموعه را محدود کند، به چه توجیهی می‌تواند آزادی فردیِ دیگران که در این جمع نیستند را محدود کند‌ و با چه منطقی آزادیِ دیگرانی که در این جمع حضور ندارند باید محدود شود؟


محسن اراکی در پایان یادآور شد: ما می‌گوییم آن کسی که حق دارد مردم را جمع کند، امامی است که مظهر عدل است و بر تقوا مردم را جمع می‌کند: «ایْنَ جامِعُ اْلکَلِمَهِ عَلَی التَّقْوى». ایشان به این دلیل که عدل است و حق است، حق دارد اراده دیگران را جمع کند. در نتیجه راه منطقی، جز آنچه اسلام و قرآن معرفی می‌کند برای محدود کردن آزادی وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا محسن اراکی دموکراسی آزادی اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راهکار برای کاهش وزن

به گزارش خبرآنلاین، در حالی که تب مصرف داروهای لاغری به صورت خودسرانه و تجویز پزشک در میان افراد دارای اضافه وزن به شدت داغ است اما سازمان غذا و دارو از مجموع تمام داروهای تایید شده لاغری تنها مصرف یک دارو را به بدون نسخه مجاز اعلام کرده و مصرف خودسرانه سایر داروها قطعا عوارضی را برای مصرف‌کنندگان دارد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: آمار افراد با اضافه وزن و چاقی نه تنها در ایران که در بسیاری از کشورها روند رو به افزایش دارد. آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که بیش از یک چهارم افراد در ایران چاق هستند، اما به گفته متولیان نظام سلامت، معضل اصلی در این حوزه رشد غیراصولی مصرف داروهای لاغری است که عمدتا هم بدون تجویز پزشک صورت می‌گیرد و عوارض متعدد و حتی مرگبار برای مصرف‌کنندگان دارد.

البته مصرف هیچ‌ دارویی بی‌ضرر نیست اما مصرف خودسرانه داروهای لاغری خطرات بیشتری دارد. درواقع داروهای لاغری تاثیرات منفی و مخربی بر جسم و روان مصرف‌کنندگان دارد و نکته مهم این که از مجموع داروهای لاغری موجود در بازار دارویی کشور که مورد تایید سازمان غذا و داروست، تنها یک دارو تاییدیه مصرف بدون نسخه و تجویز پزشک دارد و درباره سایر داروها مصرف با تجویز پزشک بر اساس شرایط فرد توصیه می‌شود.

دکتر ریحانه خیری، کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو در سازمان غذا و دارو و متخصص توکسیکولوژی و فارماکولوژی در این باره توضیحات بیشتری می‌دهد.

بهترین راهکار کاهش وزن

خیری با تاکید بر این که تنها دوز ۶۰ میلی‌گرمی داروی لاغری اورلیستات از سوی سازمان غذا و دارو تاییدیه مصرف بدون نسخه را دارد و به عنوان داروی اوتی‌سی مطرح است، بیان می‌کند: افراد می‌توانند این دارو را به صورت مستقیم و بدون تجویز پزشک مصرف کنند.

البته به تاکید کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو در سازمان غذا و دارو بهترین روش برای کاهش وزن -به ویژه در بی‌ام‌آی‌های بیشتر از ۳۰- ورزش و رژیم است و این داروها تنها می‌توانند کمک‌کننده باشند و همراه با این دو روند کاهش وزن را تسهیل کنند.

او درباره اثربخشی این دارو هم توضیح می‌دهد: اورلیستات، داروی مهارکننده آنزیم لیپاز است که باعث می‌شود تقریبا چیزی حدود ۲۵ درصد چربی که فرد می‌خورد جذب نشود. مصرف آن هم به گونه‌ای است که حدود ۱۶ هفته به همراه رژیم و ورزش منجر به نتیجه خواهد شد و فرد ۵ درصد وزن بدن خود را از دست خواهد داد.

این کارشناس دارویی تاکید می‌کند: غذایی که همراه با این دارو مصرف می‌شود باید کم‌چرب باشد و حتی در شرایطی که غذا حاوی هیچ نوع چربی نیست، عدم مصرف آن توصیه می‌شود. بیشتر از ۳بار مصرف روزانه هم این دارو توصیه نمی‌شود و ممنوعیت مصرف در افراد زیر ۱۸ سال هم دارد.

داروهای لاغری اثربخشی متفاوتی دارند و در صورت مصرف خودسرانه، می‌توانند عوارضی را در بدن افراد در پی داشته باشند. خیری با تایید این مطلب عنوان می‌کند: حتی درباره همین داروی مورد تایید سازمان غذا و دارو به صورت مصرف بدون نسخه هم ممکن است عوارض و تداخلاتی با داروهای دیگر (تیروئیدی، دیابتی، ضدلخته) وجود داشته باشد و حتی فرد را دچار شرایط اورژانسی برای تخلیه ادرار یا بی‌اختیاری مدفوع کند. افرادی که پیوند عضو دارند، زنان باردار و شیرده، افراد بدون اضافه وزن یا مبتلا به آلرژی هم نباید از این دارو استفاده کنند. اگر بعد از مصرف هم فرد با علائم سنگ کلیه، مشکلات کبدی و دل‌دردهای مداوم و شدید مواجه شد، باید دارو قطع و به پزشک شود.

او ادامه می‌دهد: در دروان مصرف دارو هم باید مولتی‌ویتامین‌ و ویتامین‌های آ، د، ای و کا به صورت روزانه مصرف شود. بهترین زمان مصرف ویتامین‌ها آخر شب و زمان خواب است چون این دارو همان میزان که می‌تواند مانع جذب چربی شوند، ویتامین‌های محلول در چربی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به کاهش آنها در بدن است.

به گفته این کارشناس، عوارض مصرف دارو هم می‌تواند تهوع، استفراغ، درد در ناحیه مقعد، درد شکمی و درد معده، مدفوع چرب، نفخ و تغییراتی در عملکرد روده باشد. اگر غذا چربی بیشاری هم داشته باشد، برخی عوارض دیگر مثل احساس خستگی، تیره‌شدن رنگ ادرار، خارش، بی‌اشتهایی، زردی در پوست و چشم، مشکلات دندان و لثه، علائم شبه سرماخوردگی مثل تب و لرز، سردرد، راش‌های پوستی هم می‌تواند دیده شود.

۳دسته داروهای لاغری

داروهای لاغری به چند دسته تقسیم می‌شوند؛ کاهش دهنده وزن، ضد اشتها و دفع کننده چربی و به تاکید متخصصان تغذیه مصرف خودسرانه و بدون نظارت پزشک این داروها می‌تواند منجر به بروز عوارض برای مصرف‌کنندگان شود.

عوارض کاهش دهنده‌های وزن

مکانیسم این داروها به گونه‌ای است که باعث دفع زیاد آب از بدن می‌شوند و وزن بدن فرد به سرعت کاهش پیدا می‌کند. لاغری ناشی از مصرف این داروها دفع آب است و نه چربی. این نوع لاغری موقتی است و فرد دوباره به وزن قبلی خود برمی‌گردد. این گروه داروها همچنین باعث تخلیه سریع دستگاه گوارش و دفع الکترولیت‌های بدن می‌شوند که منجر به بروز عوارضی از جمله خستگی، فرسودگی کلیه، افتادگی پوست و... است. در صورت مصرف و قطع خودسرانه، مشکلاتی از جمله یبوست، تنبلی روده، آسیب‌های گوارشی، کاهش جذب مواد مغذی و... بروز می‌کند.

عوارض ضد اشتهاها

داروهای لاغری ضد اشتها می‌توانند حاوی مخدر باشد و مشکلاتی نظیر اعتیاد، افسردگی، فراموشی و تنگی نفس و اختلال در دستگاه گوارش دارند. از عوارض مصرف این داروهای لاغری اختلال در متابولیسم بدن، تعریق و درد، کم خوابی شدید و... است.

عوارض دفع کننده‌های چربی

این داروها با تاثیر بر آنزیم‌های گوارشی باعث کاهش جذب بدن می‌شود و تاثیری بر جذب کربوهیدرات‌ها ندارند. اسهال چرب، تکرر یا بی‌اختیاری دفع مدفوع، نفخ، کرامپ و دردهای شکمی، کاهش جذب ویتامین‌های محلول در چربی، کاهش میزان اسیدهای چرب ضروری بدن و... از عوارض مصرف این نوع داروهاست.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896214

دیگر خبرها

  • راهکار عنایتی برای بازگرداندن پیکان به ریل موفقیت
  • هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل
  • دموکراسی هند در یک قدمی خط پایان
  • دولت سوسیال دموکراتیک چیست؟
  • راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن
  • اصول تغذیه سالم در خانواده + فیلم
  • وعده صادق اقدامی محدود و نه فراگیر بود
  • حماس: آمریکا مذاکرات را به بن‌بست کشانده است
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • شناسایی پتانسیل‌های گردشگری آبی و توسعه آن در استان یزد