Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@17:52:42 GMT

پیشینیان دندان‌های محکم‌تری داشتند

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۷۵۶۴

پیشینیان دندان‌های محکم‌تری داشتند

دانشمندان غالباً تاکنون به آسیب میکروسکوپی دندان‌های حیوانات توجه کرده‌اند تا آنچه را که حیوانات در گذشته به عنوان غذا می‌خوردند را دریابند. حال پژوهشگران در یک مطالعه جدید غذا‌هایی که پیشینیان مصرف می‌کردند و نحوه تاثیر آن غذا بر دندان‌هایشان را مورد بررسی قرار داده‌اند.

آن‌ها دریافتند که محکم‌ترین و سفت‌ترین گیاهان در رژیم غذایی پیشینیان بوده، اما با این حال به دندان‌های آن‌ها آسیب جدی وارد نمی‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این تحقیق که توسط دانشمندان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس انجام شده است می‌تواند نشان دهد که رژیم غذایی بشر از آن زمان تاکنون چه تغییری کرده است و درک بشر را از نحوه تغذیه پیشینیان افزایش دهد.

"آدام ون کاسترن" (Adam van Casteren) مدرس رشته انسان‌شناسی زیستی در هنر و علوم گفت: ما دریافتیم که بافت‌های سخت گیاهان مانند پوسته‌های آجیل و دانه‌ها به ندرت روی الگوی میکروسکوپی دندان‌های آن‌ها تأثیر می‌گذاشته است. معمولا خوردن غذا‌هایی که سفت و محکم هستند باعث ایجاد آسیب‌های میکروسکوپی به دندان‌ها می‌شود و اگر دندان‌ها هیچ آسیبی نبینند این به آن معنا نیست که این غذا‌ها به طور کل به دندان آسیب نمی‌زنند.

در حدود هفت میلیون سال پیش انسان‌ها از نخستی‌سانان جدا شدند. در مطالعه اخیر پژوهشگران بعضی از اجداد اولیه به نام"جنوبی‌کپی‌ها" (australopiths) را مورد بررسی قرار دادند تا دریابند آن‌ها چه چیزی می‌خورده‌اند. این گونه‌های انسان‌تبار دندان‌ها و فک‌های بسیار بزرگی داشته‌اند و احتمالاً ماهیچه‌های بزرگی برای جویدن نیز داشته‌اند.

کاسترن در ادامه افزود: تمام این خصوصیات مورفولوژیکی نشان می‌دهد که آن‌ها می‌توانستند با دندان‌هایشان نیروی بسیار زیادی بر مواد غذایی وارد کنند و آن‌ها را خرد کنند و بنابراین ممکن است رژیم غذایی آن‌ها بیشتر شامل موادی، چون آجیل‌ها، دانه‌ها و گیاه تجه بوده باشد.

طی این مطالعه پژوهشگران تکه‌های کوچکی از پوسته دانه‌ها را به یک میله وصل کردند که از روی دندان‌های آسیای بزرگ اورانگوتان بورنئویی به مینای دندان کشیده می‌شدند. دانشمندان پس از بررسی‌هایی که انجام دادند دریافتند که حتی با همین فشار هیچ آسیبی به دندان‌ها و مینای آن‌ها وارد نمی‌شده است. این اطلاعات برای انسان شناسان بسیار مفید خواهد بود و به آن‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری از رژیم غذایی پیشینیان به دست آورند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Scientific Reports" منتشر شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و دانش دندان پیشینیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۷۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز چهارمحال وبختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گفت:پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با هدف 《افزایش آگاهی جامعه درباره نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه》 برگزار می‌شود.
اعرابی افزود:شعار‌های این پویش؛ ۱۷ اردیبهشت «دهان دریچه سلامت»، ۱۸ اردیبهشت «سلامت دهان و دندان، سلامت کودک» و ۱۹ اردیبهشت «نقش سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در سلامت دهان و دندان»، تعیین شده است.

دیگر خبرها

  • حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • تحول صنعت رباتیک انعطاف پذیر با جوهر پلیمری نرم اما محکم
  • دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند
  • ریزپلاستیک‌ها احتمالا به مغز انسان‌ها هم راه پیدا کرده‌اند
  • جواب محکم سعید عزت‌ به پاس گل قایدی!