Web Analytics Made Easy - Statcounter



داریوش مصطفوی از احتمال تعلیق فوتبال ایران و ضعف مدیریتی در فدراسیون برای رایزنی و حل مسائل و مشکلات این رشته ورزشی در فیفا و AFC گفت. مصطفوی در این گفت‌وگو تاکید می‌کند: «ذلت زمانی است که از رأی اینها بترسیم و بازی نکنیم. مسئولان ورزش برای تبلیغات شخصی خودشان این حرف‌ها را می‌زنند.»

«باشگاه‌های ایرانی طبق تصمیم AFC امکان میزبانی در بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا را ندارند و باید بازی‌های خود را در کشور ثالث برگزار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این خبری بود که طی چند روز گذشته فوتبال ایران را تکان داد. خبری که واکنش‌های بسیاری را برانگیخت. از رئیس کمیته ملی المپیک تا وزیر ورزش و مدیرعاملان باشگاه‌ها همه متفق‌القول بر امنیت ایران و تن ندادن به آنچه «ذلت» می‌نامیدند تاکید و اعلام کردند در اعتراض به این تصمیم AFC در لیگ قهرمانان آسیا بازی نخواهند کرد. اما فارغ از این مساله، آنچه در این میان مغفول مانده ضربه‌ای است که فوتبال ایران از انصراف در تورنمنت‌های بین‌المللی خواهد خورد.

اخیراً زمزمه‌هایی در مورد امکان برگزاری بازی تیم ملی ایران با تیم بحرین در مسابقات مقدماتی جام‌جهانی در کشور ثالث نیز به گوش می‌رسد.

اعتمادآنلاین در این رابطه گفت‌وگویی با داریوش مصطفوی، رئیس اسبق فدراسیون فوتبال ایران، ترتیب داده که در ادامه می‌خوانید.

***

فوتبال ایران توسط مدیران درجه سوم اداره می‌شود

*پس از لغو میزبانی باشگاه‌های ایرانی امروز خبری منتشر شده مبنی بر اینکه ممکن است تیم ملی ایران هم میزبانی بازی با بحرین را از دست بدهد و بازی در کشوری ثالث برگزار شود. احتمال وقوع چنین اتفاقی چقدر وجود دارد؟

این یک ماجرای دوطرفه است. یک طرف فوتبال ایران است که توسط مدیران رده سوم و چهارم اداره می‌شود و مدیران اصلی کمتر به کار گرفته شده‌اند. از آنجا که این مدیران جامعیتی در کنفدراسیون و فیفا ندارند، نحوه برخورد با مشکلات به این صورت در می‌آید؛ به عنوان مثال اینفانتینو به ایران می‌آید و با مسئولان ورزش ایران صحبت می‌کند، با بالاترین مقام اجرایی هم صحبت می‌کند. تعهداتی داده می‌شود اما به این تعهدات عمل نمی‌کنند. چون به تعهدات عمل نمی‌کنند آنها هم به دنبال بهانه هستند. این بهانه‌ها که نشأت‌گرفته از مسائل داخلی و بقیه مسائل است به کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا منتقل می‌شود. تیم ملی کشور ما 10 درصد احتمال صعود به جام‌جهانی را دارد. وقتی بازی در کشور ثالث برگزار شود و هواداران حضور نداشته باشند در روحیه بازیکنان تاثیر می‌گذارد. آن چیزی که به وجود آمده از ماست که برماست؛ سیاست‌های نه‌چندان خوب در فوتبال و گرفتار شدن در دست AFC و فیفا منجر به بروز این اتفاقات شده است.

*اگر فیفا هم تصمیمی مشابه AFC بگیرد، فدراسیون فوتبال ایران از نظر حقوقی چه راهکارهایی دارد؟

حتماً می‌دانید که فیفا تصمیم غیرحقوقی نمی‌گیرد. فیفا و AFC برای تصمیم‌گیری عوامل متعددی را مدنظر قرار می‌دهند. مسائل مربوط به تماشاگران در بازی‌های خارجی و عملکرد فدراسیون را بررسی می‌کنند. فیفا از نظر قوانین بین‌الملل تصمیم غیرقانونی نمی‌گیرد. امیدوارم این اتفاق نیفتد، اما ما به کشوری تبدیل شده‌ایم که نمی‌تواند از حق فوتبالش دفاع کند. وقتی آدمی مثل کفاشیان را از فدراسیون دوومیدانی به فدراسیون فوتبال می‌آورید و 10 سال سکان فوتبال ایران را در دست می‌گیرد، برای فوتبال دنیا کافی است که بدانند در انتصابات فوتبال ما در و پیکر درستی وجود ندارد. من امیدوارم فیفا این کار را انجام ندهد، اما آنها منتظر یک حادثه کوچک در کشور ما هستند. مملکت ما را در خارج از کشور بد معرفی کرده‌اند و مسئولان و کسانی که موظف‌اند دفاع کنند مثل وزارت ورزش، وزارت فرهنگ و ارشاد و وزارت امور خارجه کم‌کاری کرده‌اند. نتوانسته‌اند بگویند مردم ما و کشور ما آنچه شما می‌گویید، نیستند. ما مدافع قوی نداریم.

اگر مسائل بر همین منوال پیش رود، فوتبال ایران تعلیق خواهد شد

*اگر فوتبال ملی ما با لغو میزبانی مواجه شود و واکنش فدراسیون چیزی مشابه واکنش باشگاه‌ها باشد، تکلیف فوتبال ایران چه خواهد شد؟

اگر رویه به همین منوال پیش برود، شک نکنید تا 2 ماه دیگر فوتبال ایران تعلیق خواهد شد. من این احساس را دارم که اینها همه مقدمه تعلیق فوتبال ماست. باید به پیشواز این موضوع می‌رفتند. البته بعضی مسائل هم خارج از کنترل فدراسیون فوتبال است؛ مثلاً در موضوع ورود زنان به ورزشگاه‌ها فدراسیون فوتبال نمی‌تواند کاری انجام دهد. وزیر ورزش هم نتوانست کاری بکند. رئیس‌جمهور هم نتوانست کاری بکند. فیفا یعنی یک دموکراسی جامع. با همه دین و مذهب و رنگ و نژاد همه در کنار هم هستند. برای انتخابی جام‌جهانی تیم‌های بسیار ضعیف در مقابل تیم‌های قوی بازی می‌کنند و تفاوتی بین کشورها قائل نیستند.

دوره تعهد گذشته، دوره عمل فرا رسیده

من ایرانی هستم و ذره‌ای از خاک ایران را با دنیا عوض نمی‌کنم، اما ما باید تابع قوانین بین‌المللی فیفا باشیم. فیفا می‌گوید زن‌ها باید به ورزشگاه بیایند. چرا ما این کار را انجام نمی‌دهیم؟ وقتی رئیس‌جمهور قول می‌دهد و انجام نمی‌شود آنها هم مقاومت می‌کنند. دوره تعهد گذشته، الان دوره عمل است. در همه بازی‌های لیگ و باشگاهی و همه رده‌های تیم‌های ملی باید زنان حضور داشته باشند. مگر زنان جزو اجتماع ما نیستند؟ کجای این حرف غیرمعقول است؟ فیفا به دنبال برقراری عدالت است.

*در مورد مشکلی که برای میزبانی باشگاه‌ها به وجود آمده فکر نمی‌کنید اگر مدیریت قوی‌تری بود، امکان رایزنی و قانع کردن AFC وجود داشت؟

مدیریت فوتبال ما، مدیریت دسته سوم و چهارم است. باید به پیشواز برویم. باید جدول داشته باشیم. باید دپارتمان قوی روابط خارجه می‌داشتیم. باید یک تیم برای رایزنی به آنجا می‌رفت، نه اینکه یک تیم برای ترجمه برود. اوضاع باشگاه‌های ما را ببینید. استقلال با 30 میلیون تماشاچی، پرسپولیس با 50 میلیون تماشاچی، سپاهان، نساجی و... ببینید این تیم‌ها چه اوضاعی دارند. در مورد میزبانی باشگاه‌ها هم یک تیم قوی باید می‌رفت و صحبت می‌کرد. الان دیگر دیر شده است. کمیته اجرایی AFC تصمیمش را گرفته. به نظر من وزارت امور خارجه باید ورود می‌کرد. برای باشگاه‌ها دیگر دیر شده، اما برای تیم ملی باید صحبت کنند. اینفانتینو دیگر از ما تضمین نمی‌خواهد، از ما عمل می‌خواهد. یک اتفاقی افتاده که عمدی هم نبوده، اما می‌گویند امنیت برقرار نیست. برای باشگاه‌ها به سختی بشود کاری کرد، اما برای تیم ملی هنوز می‌شود تلاش کرد.

در مورد واکنش رئیس کمیته المپیک و وزیر ورزش و مدیرعاملان باشگاه‌ها هم من به عنوان نصیحت پیشنهاد می‌کنم کمیته‌های مختلفی در فیفا و AFC وجود دارند. بر طبق گزارش‌ها، در کمیته اجرایی تصمیم گرفته شده است؛ مثل رأیی که در کمیته انضباطی خودمان صادر می‌شود، اما در سطح بالاتر. ذلت زمانی است که از رأی اینها بترسیم و بازی نکنیم. مسئولان ورزش برای تبلیغات شخصی خودشان این حرف‌ها را می‌زنند. حق مردم که دست شما نیست. مردم دوست دارند شما بازی کنید خیلی هم پرقدرت بازی کنید و آنجا حق‌تان را از دنیا بگیرید. وقتی بازی کردیم می‌فهمند تابع مقررات کل جهان و مقررات فیفا و AFC هستیم. آن وقت می‌فهمند آن ایرانی‌ که شنیده‌اند نیستیم. احترامی که ایران و تیم‌های ایرانی به این رأی می‌گذارد می‌تواند به آنها ثابت کند که ایران ما امن‌ترین جاهاست. در غیر این صورت ادامه این ماجرا به تعلیق فوتبال ایران خواهد انجامید.


منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۰۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلوزآپ: عملکرد تیم ملی آینده در فیفا دی مارچ

به گزارش "ورزش سه"، وقتی تنها چند دقیقه از شوک بزرگ به ایران در قطر گذشته بود و ایران بار دیگر طعم تلخ حذف در نیمه نهایی جام ملتهای آسیا را چشید، سرمربی تیم ملی با سوالی در مورد جوانگرایی مواجه شد. ایران عنوان مسن‌ترین تیم جام ملتها را در اختیار داشت و همه بازیکنان باتجربه که از نظر کادرفنی تیم ملی قابلیت بازی داشتند، در دوحه برای موفقیت تیم ملی تلاش می‌کردند.

امیر قلعه‌نویی در آخرین کنفرانس خبری خود در جام ملتهای ۲۰۲۳ نوید تغییر نسل و آوردن بازیکنان جوان به تیم ملی را داد. با این حرف‌ها همه منتظر اعلام لیست جدید تیم ملی برای فیفادی فروردین بودند. دو بازی با ترکمنستان فرصت خوبی شد که قلعه‌نویی تعدادی از بازیکنان جوان را به اردو فرا بخواند.

تغییرات لیست تیم ملی سبب شد اسکواد ایران سه سال جوان‌تر شود و در حدود ۲۵ سال قرار بگیرد. برای فیفادی فروردین ماه ۱۰ بازیکن زیر ۲۵سال به اردوی تیم ملی فراخوانده شدند. همچنین به گفته فدراسیون آریا یوسفی و محمدجواد حسین نژاد نیز می‌توانستند در جمع این نفرات باشند که به دلیل مصدومیت این بازی‌ها را از دست دادند.

همچنین در اسکواد تیم ملی ۴ بازیکن ۲۵ساله هم دیده می‌شدند که البته با توجه به تجربه، معروفیت و تیم‌هایی که در آن بازی می‌کنند به سختی می‌توانند در برنامه جوانگرایی جا بگیرند اما به هرحال باعث پایین آمدن میانگین سنی ترکیب می‌شوند. در این مطلب به آنالیز نفرات جوان دعوت شده به تیم ملی و دقایقی که آنها فرصت بازی داشتند می‌پردازیم.

لیست بازیکنان جوان تیم ملی به این شرح است:

دروازه‌بان:
آرشا شکوری (17)

مدافع:
سامان فلاح (22) - حسین گودرزی (22) - امین حزباوی (20)

هافبک:
محمد قربانی (22)

خط حمله:
مهدی لیموچی (24) - محمد رضا آزادی (24) - جواد آقایی‌پور (24) - الهیار صیادمنش (22) - سعید سحرخیزان (20)

بازیکنان 25 ساله:
محمد محبی (25) - مهدی قائدی (25)
ابولفضل جلالی (25) - صالح حردانی (25)

تیم ملی در این فیفادی دو بازی با ترکمنستان انجام داد و باتوجه به شرایط متفاوت بازی در تهران و عشق آباد، کادرفنی تیم ملی در ورزشگاه آزادی استفاده بیشتری از بازیکنان جوان کردند.

در دیدار رفت که با برتری پنج بر صفر ایران همراه شد امین حزباوی فیکس شد و هفتاد دقیقه بازی کرد. در سی دقیقه پایانی نیز دیگر مدافع جوان تیم ملی یعنی سامان فلاح به میدان رفت‌. در این بازی دو تعویض دیگر قلعه‌نویی نیز ترکیب را جوان‌تر کرد. اللهیار صیادمنش سی دقیقه بازی کرد و محمدرضا آزادی نیز در ۶ دقیقه پایانی وقتهای قانونی بازی با پیراهن تیم ملی را تجربه کرد.

در این بازی از بین بازیکنان ۲۵ ساله ایران، محمد محبی و صالح حردانی به طور کامل بازی کردند و مهدی قایدی در سی دقیقه پایانی به میدان رفت.

پس از برتری پرگل ایران برابر ترکمنستان و تفاوت قدرت دو تیم، شاید بسیاری انتظار داشتند که امیر قلعه نویی در بازی دوم بیشتر به جوان‌ها اعتماد کند اما وضعیت نامطلوب چمن مصنوعی ورزشگاه کوپه داغ ترکمنستان حتی کار بازیکنان باتجربه ایران را نیز سخت کرد و در این شرایط فرصت کمتری برای بازی کردن جوان‌ها پیش آمد.

نکته مهم در این بازی فیکس بازی کردن محمد قربانی جوان بود و این هافبک تا دقیقه ۷۰ در زمین حضور داشت. در این بازی همچنین سامان فلاح در دو دقیقه پایانی به زمین مسابقه فرستاده شد.

در این دیدار دو بازیکن ۲۵ ساله ایران یعنی قایدی و محبی فیکس بازی کردند و درخشیدند. محمد محبی تا دقیقه ۵+۹۰ در زمین بود و قایدی که تک گل مسابقه را زد در دقیقه ۷۰ تعویض شد.

بنابراین از جمع ۱۰ بازیکن زیر ۲۵ سال دعوت شده به این اردو، آرشا شکوری، حسین گودرزی، مهدی لیموچی، جواد آقایی پور و سعید سحرخیزان فرصت بازی پیدا نکردند و تنها با حضور در اردوی تیم ملی، جو اردوی بزرگسالان را تجربه کردند و باید در ادامه راه بازهم برای دعوت به تیم ملی تلاش کنند. همچنین از جمع ۴ بازیکن ۲۵ساله تیم ملی ابوالفضل جلالی هیچ فرصتی پیدا نکرد.

در این اردو امین حزباوی، محمد قربانی و محمدرضا آزادی اولین تجربه ملی‌شان را به دست آوردند. سامان فلاح که در هر دو بازی به عنوان یار تعویضی به میدان رفت پیش‌ از جام ملتهای آسیا در اردوی کیش فرصت بازی پیدا کرده بود.

تغییر نسل و بازی دادن به جوان‌ها پروسه‌ای زمان‌بر است و به ریسک پذیری سرمربی و کیفیت جوان‌ها نیز بستگی دارد. با این حال باتوجه به صعود ایران به دور نهایی انتخابی جام ملتها و تشریفاتی شدن دو بازی باقی مانده، شاید دیدار برابر هنگ کنگ و ازبکستان در فیفادی خردادماه فرصت مناسبی برای بازی دادن بیشتر به جوان‌‌ها باشد.

دیگر خبرها

  • هر فیفا دی یک مصدوم برای پرسپولیس
  • فیفا تکلیف تیم مدعی قهرمانی لیگ را روشن می‌کند
  • کلوزآپ: عملکرد تیم ملی آینده در فیفا دی مارچ
  • امیرآبادی:مگر تیم ملی جای کوچکی است که بازیکن جوان یک شبه در آن ستاره شود؟/قلعه نویی کسی نیست به خاطر بیانیه حسینی را بازی بدهد
  • مثل اسپانیا نمی‌توانیم جوانگرایی کنیم/ استقلال حق داشت از حسینی دفاع کند
  • قلعه نویی: زمین چمن مصنوعی نقطه تاریک بازی ایران و ترکمنستان بود
  • قلعه‌نویی:به خاطر چمن ترکیب را تغییر دادیم/همه بازیکنان مهم هستند
  • قلعه نویی: زمین چمن مصنوعی نقطه تاریک این بازی بود؛ امیدوارم فیفا به این موضوع ورود کند
  • زمین بازی با ترکمنستان لذت فوتبال را گرفت
  • قلعه نویی: از فیفا و AFC برای اجازه برگزاری بازی در این زمین تعجب می‌کنم/ باز هم از فرصت‌ها استفاده نکردیم