Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیخ صادق نابلسی استاد علوم سیاسی دانشگاه لبنان در خصوص دلایل تاخیر در تشکیل دولت لبنان و موانع موجود در مسیر آن تصریح کرد:موانع تشکیل دولت لبنان به میزان زیادی برداشته شده است اما همزمان با نزدیک شدن زمان تشکیل دولت، موضوعاتی مانند سهمیه بندی‌ها و تعداد وزیران سبب تاخیر در تشکیل دولت شده است.

النابلسی درباره تحولات شنبه شب در لبنان و خواسته‌های معترضان لبنانی و دلایل درگیری آنان با نیروهای امنیتی و اینکه آشوبگران به چه گروهی وابسته هستند و چه کسی محرک آنان است؟ گفت: روشن است که در سطح سیاسی لبنان از نظر رسیدگی به وضعیت اجتماعی و اقتصادی و یافتن برون رفت از بحران سیاسی از طریق تشکیل دولتی که مورد توافق بیشتر گروههای لبنانی باشد، خلل بزرگی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: از زمان آغاز اعتراض‌ها که بیش از سه ماه از آن گذشته است، تاکنون طبقه سیاسی حاکم لبنان نتوانسته است در هیچ سطحی راه حلی بیابد از همین رو با گذشت زمان بحران موجود در حال هر چه پیچیده‌تر شدن است.

این تحلیلگر مسائل لبنان به دلایل اعتراض های جدید در لبنان اشاره کرد و افزود: درگیری‌های شنبه شب دو دلیل اصلی دارد ؛ اول: نزدیک شدن تشکیل دولت لبنان، به این معنی که نشانه‌های جدی مبنی بر تشکیل دولت دیده می‌شود و موانع اصلی آن برداشته شده و با گذشت زمان موانع باقیمانده نیز برداشته خواهد شد، اما به طور کلی موضوع سهمیه‌ها و تعداد وزیران باقی مانده است که بررسی راه حل این بحران در جریان است.

النابلسی در توضیح این مطلب تصریح کرد: هنگامی که دشمنان متوجه شدند تشکیل دولت جدید نزدیک است، چنین حمله  و اعتراض‌هایی را در خیابان‌ها  آغاز کردند تا تشکیل دولت را ناکام بگذارند.

نابلسی به دومین دلیل در عدم تشکیل دولت جدید اشاره کرد و آن را رقابت‌های منطقه‌ای دانست و گفت: دومین عامل مربوط به عامل خارجی می شود به این معنی که ترکیه و عربستان در لبنان با یکدیگر کشمکش دارند و به عبارت بهتر عربستان از شکست سیاست‌های خود در لبنان خشمگین و ناراضی است و همین نارضایتی موجب سوق دادن برخی گروههای سیاسی به سمت هرج و مرج به ویژه در نزدیکی پارلمان لبنان شد که این پیام روشنی به پارلمان است که اخیرا نقش بزرگی در برداشتن موانع و مشکلات تشکیل دولت ایفا کرد.

وی در ادامه افزود: با این توضیحات باید گفت ، آنچه در دو روز گذشته رخ داد، بعد داخلی و خارجی دارد به این معنی که بعد داخلی آن با نزدیک شدن زمان تشکیل دولت در ارتباط است و بعد خارجی آن نیز مبتنی بر کشمکش سیاسی و به عبارت بهتر بین جریان امارات و عربستان از یک سو و جریان قطر و ترکیه از سوی دیگر است که در لبنان به رقابت با یکدیگر برخاسته‌اند و کشمکش بین آنان به عنوان بخشی از آنچه در لبنان شاهدیم، نمود یافت.

النابلسی در ادامه گفت: همواره دولت‌های لبنان تحت تاثیر موازین داخلی و خارجی هستند و هیچ گاه تشکیل دولت لبنان به هیچ وجه آسان نبوده است بلکه راه سختی را پیش رو داشته است  تا جایی که در برخی موارد تشکیل دولت حدود یک سال طول کشید، بنابراین تشکیل دولت با مشکلاتی همراه بوده است، زیرا سقوط دولت ناشی از اختلال در موازنه داخلی و خارجی است.

به گفته نابلسی ، هنگامی که یک گروه در مقابل گروه دیگر قدرت می‌گیرد، دولت سقوط می‌کند و یا تحولات خارجی به میزان زیادی لبنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باز دولت سرنگون می‌شود و بار دیگر تلاش برای توافق‌های جدید به منظور تشکیل دولت بر اساس راه حلی مشخص آغاز می شود.

این تحلیلگر لبنانی اختلاف نظر درباره تعداد وزیران و نیز ادغام برخی از وزارتخانه‌ها را از دیگر دلایل تاخیر در تشکیل دولت جدید عنوان کرد و گفت: گمان نمی‌کنم از نظر تکنیکی تاخیر زیادی در تشکیل دولت صورت بگیرد، اما مجموعه عوامل مانند شرایط پیچیده لبنان و فروپاشی گسترده اقتصادی و بحران شدید نقدینگی در کنار وضعیت دشوار اجتماعی همگی مستلزم تسریع در تشکیل دولت است حال آنکه اختلاف بین گروههای مختلف لبنانی موجب تاخیر در توافق بر سر نخست وزیری شد، به این معنی که پس از اینکه "سعد حریری" نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان نخست وزیری مجدد را نپذیرفت، فرد جدیدی برای نخست وزیری معرفی شد و در نهایت پس از معرفی "حسان دیاب"، جریان آزاد ملی و حزب الله و نیز جنبش امل در کنار جریان المرده که همگی در یک صف یا همان دشمنی با رژیم صهیونیستی و طرح غربی قرار دارند و از نظر راهبردی با هم همپیمان هستند، دچار اختلاف نظرهایی شدند که به تعداد وزیران و ادغام وزارتخانه‌ها مربوط می‌شود و همین وضعیت موجب تاخیر در تشکیل دولت شد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: نیروهای امنیتی لبنان عربستان نقدینگی عربستان لبنان نیروهای امنیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور اتباع و مهاجرین در قم کنترل و ساماندهی شود

معاون سیاسی امنیتی استاندار قم گفت: تمامی دستگاه‌های امنیتی و متولی در حوزه اتباع باید نسبت به کنترل و ساماندهی حضور مهاجرین در استان اهتمام ویژه داشته باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، نشست مدیران استانداری قم و فرماندهی انتظامی استان پیرامون ساماندهی اتباع و مهاجران خارجی مقیم قم برگزار شد.

در این نشست که با حضور حاجی‌زاده معاون سیاسی امنیتی استاندار،‌ زارعی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی،‌ امیری مدیرکل امور امنیتی استانداری و سردار میرحیدری فرماندهی انتظامی و جمعی از فرماندهان انتظامی برگزار شد، بر هماهنگی و تعامل سازنده نهادهای متولی بر ساماندهی اتباع مجاز و طرد اتباع غیر مجاز در این استان تأکید شد.‌

معاون سیاسی امنیتی استاندار قم در این نشست با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد استان قم به عنوان أم‌القرای جهان اسلام بیان کرد: تمامی دستگاه‌های امنیتی و متولی در حوزه اتباع باید نسبت به کنترل و ساماندهی حضور مهاجرین در استان اهتمام ویژه داشته باشند.

فرمانده انتظامی استان قم نیز در این نشست با اشاره به آمادگی و تلاش‌های  انتظامی در مسیر کنترل اتباع و مهاجرین خارجی گفت: به حول و قوه الهی در سال جدید شاهد ارتقای شاخص‌های امنیت و سلامت اجتماعی اتباع و مهاجرین خارجی خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلار با کاهش تنش‌های سیاسی برمی‌گردد/ عده‌ای برخلاف منافع ملی بازار ارز را بهم می‌زنند
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • روابط عمومی؛عامل کلیدی در رونق کسب و کار‌ها
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی‌حجابی
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی حجابی
  • عصبانی رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیسی با بی حجابی
  • وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بود
  • حضور اتباع و مهاجرین در قم کنترل و ساماندهی شود