Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@08:54:33 GMT

روزمرگی موسسات فرهنگی باعث نابودی آنها می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۰۹۸۹

روزمرگی موسسات فرهنگی باعث نابودی آنها می‌شود

ابراهیم بخشایش روز دوشنبه با اشاره به ضرورت مدیریت فرهنگی در موسسات و نهادهای فرهنگی و مذهبی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: بسیاری بر این باورند که بودجه و مسائل مالی، مهمترین چالش نهادهای فرهنگی- مذهبی در کشور است؛ ولی با یک بررسی اجمالی می‌­توان برخی چالش‌­های جدی را در این خصوص احصا کرد که به نظر می‌رسد یکی از جدی‌ترین چالش‌ها، مدیریت فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مدیران فرهنگی- مذهبی معمولا به لحاظ تخصص در زمینه فعالیت موسسات خود، توانایی های مناسبی دارند ولی اغلب فاقد مهارت و دانش لازم در حوزه مدیریت فرهنگی هستند. به همین دلیل شاهدیم اغلب این موسسات توسط متولیان خود مدیریت نمی‌شوند بلکه اداره می‌شوند و در نهایت روزمرگی و نبود جهت‌گیری مناسب منجر به مرگ نهاد فرهنگی-مذهبی می‌شود.

معاون فرهنگی خیریه اهل البیت رسول خاتم (ص) اضافه کرد: البته نمی‌توان منکر نقش سرمایه در اینگونه فعالیت‌ها شد ولی اگر ملاک ارزیابی عملکرد این نهادها را بهبود شاخص‌های فرهنگی‌ - اجتماعی بدانیم، اخبار، آمار و اطلاعاتی که در رسانه‌ها منتشر می‌شود، نشانگر بحران جدی بلکه طوفان و سونامی بزرگ در این خصوص است.

وی اظهارنظر قطعی در مورد مهمترین چالش در فعالیت‌های فرهنگی مذهبی را نیازمند کار پژوهشی دانست و اظهار داشت: در طول این سال‌ها شاهد انحلال یا اعلام توقف فعالیت بسیاری از این موسسات بوده‌ایم.  با بررسی وضعیت موسسات قرآن و عترت می بینیم بسیاری از این موسسات با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت خود را آغاز می‌کنند و پس از مدتی اعلام عدم فعالیت یا تعطیلی می‌کنند.

بخشایش افزود: متولیان این موسسات از فعالان قرآنی بوده و سوابق مناسبی دارند اما در عمل قادر به اداره موسسه خود نیستند. البته شاید در یک نگاه سطحی، مشکلات مالی علت اغلب این تعطیلی‌ها اعلام شود ولی واقعیت این است که ناآشنایی با ساز و کارهای مدیریت فرهنگی دلیل این ناکامی‌هاست.

این فعال فرهنگی با اشاره به حمایت های مالی در فعالیت های فرهنگی مسیحیان و وهابیت اظهار داشت: بسیاری نهادهای فرهنگی مذهبی، توسط موسسات مردم‌نهاد یا خیریه‌های وابسته به کارتل‌های مالی حمایت می‌شوند. شاید بتوان ادعا کرد علت رشد مسیحیت و وهابیت همین حمایت‌هاست.

وی افزود: البته خیّرین بزرگوار ما نیز در این خصوص زحمات بسیار کشیده و فعالیت‌های مثبت فراوانی انجام داده‌اند ولی هم از جهت حجم و هم از نظر سوگیری، این پشتیبانی‌ها قابل مقایسه با سایر رقبا نبوده است.

برای روشن شدن موضوع در بخش حجم حمایت، کافی است اعداد و ارقامی که برخی بازیگران هالیوودی یا موسس شرکت مایکروسافت در قالب خیریه برای تبلیغ مسیحیت در آفریقا هزینه کرده‌اند را با فعالیت‌های خودمان مقایسه کنیم.

وی افزود: به طور کلی خیرین علاقمندند نتیجه حمایت خود را ملموس مشاهده کنند و متاسفانه باید پذیرفت فعالیت های فعالان فرهنگی مذهبی در کشورمان یا اثربخشی ندارد یا اگر موثر است متولیان و مدیران، توان نشان دادن نتایج را ندارند.

این فعال فرهنگی ادامه داد: به همین دلیل پررنگ شدن نقش خیریه‌ها در حمایت از موسسات فرهنگی مذهبی ارتباط مستقیم با مقوله مدیریت فرهنگی دارد. به بیان دیگر یکی از مهمترین راهکارهای نقش‌آفرینی خیرین و موسسات خیریه در فعالیت‌های فرهنگی مذهبی، افزایش توان مدیریت فرهنگی متولیان این امور است.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در خیریه اهل البیت رسول خاتم (ص) گفت: به منظور رفع این نیاز، معاونتی را شکل دادیم و تاکنون از این طریق چند موسسه فرهنگی- مذهبی از پشتیبانی‌های مشاوره‌ای و مدیریتی خیریه بهره‌مند شده‌اند.

بخشایش یکی از برنامه‌های این خیریه را انتقال تجربیات به دست آمده در این زمینه از طریق برگزاری دوره آموزشی دانست و گفت: بر همین اساس تصمیم گرفتیم تجربیات این سال‌ها را در قالب دوره «آسیب‌شناسی مدیریت فرهنگی» به متولیان امور فرهنگی‌مذهبی انتقال دهیم که این دوره با همکاری اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور برگزار خواهد شد.

وی مخاطبان این دوره آموزشی را مدیران عامل موسسات قرآن و عترت، مدیران عامل و معاونان موسسات حوزوی، موسسات فرهنگی و مدارس دانست و گفت که این دوره آموزشی از سوم بهمن آغاز می‌شود و به مدت شش هفته در روزهای پنج شنبه ادامه دارد.

برچسب‌ها کارگاه آموزشی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان دارالقرآن الکریم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کارگاه آموزشی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان دارالقرآن الکریم کارگاه آموزشی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان دارالقرآن الکریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۰۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استمرار روند فعالیت خدمات خطوط شبانه ناوگان اتوبوس‌رانی شیراز

پیمان باباخانی از استمرار روند فعالیت خدمات خطوط شبانه ناوگان اتوبوس‌رانی شیراز خبر داد و گفت: با حمایت مدیریت شهری شیراز و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده توسط سازمان از اوایل دی‌ماه سال گذشته تاکنون ارائه خدمات خطوط شبانه از پایانه نمازی با ۴ خط به نواحی مختلف شهر در حال انجام است.

رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز بیان کرد: قطعاً در صورت استقبال شهروندان و بررسی نیاز ظرفیت فعلی افزایش می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • ضرورت کارآفرینی برای زندانیان و خانواده آن ها
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی
  • بارش‌ها در میبد و جاده چادرملوی اردکان +فیلم و عکس
  • استمرار روند فعالیت خدمات خطوط شبانه ناوگان اتوبوس‌رانی شیراز
  • دشمن در تلاش برای ایجاد دوگانگی و اختلافات قومی و مذهبی است
  • اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی
  • اشتراکات فرهنگی و مذهبی میان دو ملت ایران و پاکستان زمینه‌ساز تعمیق روابط دو کشور است
  • سازمان اوقاف از شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان جوان حمایت می‌کند
  • الناز سخائیان به عنوان اولین مدیر ایرانی شرکت نستله ایران منصوب شد