Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه ــ رئیس سازمان نظام روانشناسی با اشاره به اصول اولیه در برخورد و مواجهه با آسیب‌دیدگان بعد از بلایا و حوادث ناگوار، گفت: در چنین مواقعی نباید مانع ابراز احساسات طبیعی افراد شد؛ چرا که تخلیه احساسات کمک می‌کند تا آرامش بیشتر و واکنش‌های افراطی کمتر نشان داده شود؛ لذا ضمن همدلی، باید به ابراز احساسات و تخلیه هیجانی جامعه هم احترام گذاشت و فقط از واکنش‌های افراطی ممانعت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به حوادث ناخوشایندی که طی هفته‌های گذشته، از شهادت سردار سلیمانی گرفته تا سقوط هواپیما و وقوع سیل در برخی از استان‌های کشور، گفت: طی این حوادث مردم از نظر روانی تحت تأثیر قرار گرفتند و شرایط نامناسبی به لحاظ روحی و روانی برای آنان ایجاد شد. تأسف، غم و فقدان شهید سردار سلیمانی و حوادث و وقایع بعد از آن، همه را در شرایط دشوار قرار داد و بدیهی است که واکنش‌ها نسبت به آن‌، اندوه توأمان، جریحه‌دار شدن احساسات، استرس، اضطراب و خشم باشد.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی روانشناسان و مشاوران باید به سراغ مردم بروند و در کنار آن‌ها باشند و راه‌های مقابله با این شرایط را به آن‌ها آموزش دهند، ادامه داد: باید به این نکته توجه کرد که در مشکلات اجتماعی، می‌توان با روش‌های گوناگون از پس مشکل برآمد؛ اما به شرط آنکه با تحریف‌های شناختی مبارزه کنیم و سالم‌ترین و سازنده‌ترین راه را انتخاب کنیم و توجه داشته باشیم پاسخ‌های جنگ و گریز اگر چه فطری‌اند، اما، چون مقطعی مسئله را حل می‌کند، مشکلات دیگری را به وجود می‌آورند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی ادامه داد: مردم باید پیش از اینکه در موضع خشم قرار گیرند، رفتار‌ها و بحث‌های احتمالی را بررسی کنند تا آمادگی روبه‌رو شدن با شرایط را داشته باشند و بهترین شیوه برخورد را از بین شیوه‌های ممکن انتخاب کنند. خشم و غضب کلید فتنه است و باعث ظاهر شدن عیوب می‌شود. خشم و غضب انسان را به شر نزدیک و از خیر و نیکی دور می‌کند؛ پس بنا به گفته آیات و روایات هر کس که کظم غیظ کند در حالی که می‌تواند آن را ابراز کند، خداوند قلب او را در دنیا و آخرت از ایمان سرشار می‌کند.

حاتمی تصریح کرد: کسی که خشم خود را فرو ببرد، خداوند عیب‌هایش را می‌پوشاند. قوی‌ترین مردم کسی است که به واسطه حلم و صبر، غضبش را مهار کند. انسان، چون فطرتاً دنبال جلب منفعت و دفع ضرر است، انگیزه بهتری با این روش برای مهار و مدیریت خشم پیدا می‌کند. قرآن کریم درباره صفات مؤمنان می‌فرماید: «آن‌ها اهل گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز هستند، به‌همدیگر محبت و احسان می‌کنند و با هم مهربانند و در مقابل کفار، به شدیدترین وجه می‌ایستند».   وی اظهار کرد: گاهی اوقات وقتی دچار بحران می‌شویم، به دنبال علت آن هستیم؛ اما برخی بحران‌ها مانند از دست دادن عزیزان و یا بلایای طبیعی، خارج از کنترل و اراده افراد است و نمی‌توان جلوی این نوع رویداد‌ها را گرفت و حتی دلیل خاصی برایشان آورد. اما برای گذراندن این بحران‌ها باید یاد بگیریم که در برابرشان واکنش‌های مناسبی اتخاذ کنیم؛ پس هرگز نباید ذهن خود را با گفتن عباراتی مانند اینکه «اگر اینطور نمی‌شد …» مشغول کنیم تا تفکر و ذهن‌مان مجال اندیشیدن به راه‌حل‌های مناسب برای رسیدن به وضعیت مطلوب را پیدا کند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی در ادامه با اشاره به اصول اولیه در برخورد و مواجهه با آسیب‌دیدگان بعد از بلایا و حوادث ناگوار، گفت: در چنین مواقعی نباید مانع ابراز احساسات طبیعی افراد شد؛ چرا که تخلیه احساسات و تسهیل آن به بازماندگان و عموم جامعه کمک می‌کند تا آرامش بیشتری به دست آورند و واکنش‌های افراطی کمتری نشان دهند؛ لذا بهتر است ضمن همدلی به ابراز احساسات و تخلیه هیجانی جامعه هم احترام گذاشت و تنها از واکنش‌های افراطی ممانعت کرد.   حاتمی با تأکید بر اینکه برای افرادی که اضطراب شدید و یا احساس نگرانی، دلشوره، انتظار وقوع حوادث بد در آینده، طپش قلب، تنگی نفس و مانند این‌ علائم را دارند، باید خدمات روان‌شناسی به موقع انجام داد، گفت: باید افرادی را که افسردگی دارند و علائمی مانند احساس غمگینی و بی‌علاقگی به زندگی، ناامیدی، لذت نبردن از زندگی، فکر زیاد راجع به مرگ و مردن خود و دیگران را دارند به مراکز حمایت روانی و اجتماعی ارجاع داد. البته افرادی که تجربه مجدد حادثه را دارند، نیز باید به موقع به تیم‌های حمایت روانی و اجتماعی ارجاع داده شوند.
وی تصریح کرد: در چنین مواقعی افرادی که علائم روان‌پریشی هم دارند، مانند افرادی که دارای زمینه مساعد در این بیماری هستند و در شرایط پر استرس ممکن است علائم روان‌پریشی را نشان دهند و یا دچار توهم و هذیان شوند باید به پزشک ارجاع داده شوند. افرادی که دچار علایم محرومیت از مواد هستند یا کسانی که تحت درمان با دارو‌هایی مانند متادون هستند، در بلایا به دلیل عدم دسترسی به مواد یا دارو، دچار علایم و نشانه‌های محرومیت شده و باید برای دریافت درمان به پزشک ارجاع داده شوند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه نظام روانشناسی حاتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۱۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟

به گزارش همشهری آنلاین، آیا کسی از شما متوجه بیشتر شدن استرس و عصبانیت خودش و اطرافیانش در فصل بهار شده است؟ هیچ به علت این رفتارها توجه کرده‌اید؟ آیا ممکنه این رفتار با زمان فصل بهار مرتبط باشد!؟ بله یکی از علت‌های بیشتر عصبانی شدن و بالا رفتن استرس فصل بهار است. با ما همراه باشید تا با علت آن و راه‌های مقابله با آن آشنا شوید.

در طول سال، ذهن و بدن ما با ریتم‌های طبیعی فصل‌ها هماهنگ می‌شود. برخی علت این تغییرات را عناصر پنجگانه آب، چوب، آتش، زمین و فلز میدانند که در دنیای پدیدار شناسی ما تاثیرگذارند. هریک از این پنج عنصر در هر یک از فصول به اندام‌ها، بافت‌های بدن و احساسات مطابقت‌ داده می‌شود ... عنصر فصل بهار چوب است و بر کبد تاثیر می‌گذارد. حال باید دید این عنصر در بدن چه تاثیراتی دارد که گاهی موجب ایجاد خشم و عصبانیت در فصل بهار می‌شود.

خشم بهاری و عنصر چوب و باد

ما بهار را آغاز سال می‌دانیم. در این فصل، روزهای خنک و مرطوب زمستان از بین رفته و به استقبال گرما و روشنایی می‌رویم. به همین دلیل بهار اوج رشد جدید و شروع یک چرخه جدید است.

طبق طب سنتی چینی، فصل بهار با عنصر چوب و باد که نماد تولد، رشد و تکامل است، نشان داده می‌شود. دانه‌ها، جوانه‌ها و پیازها ساقه می‌زنند در حالی که درختان و شاخه‌های برهنه پر از برگ و شکوفه ‌می‌شوند. این رشد، سریع و گسترده، مظهر انرژی چوب است، بیانی از زندگی در قوی‌ترین حالت آن. اگر عنصر چوب ما سالم نباشد، ممکن است خشم و ناامیدی همیشگی را تجربه کنیم و نتوانیم بهار را در درون خود تجربه کنیم. ممکن است این احساس را داشته باشیم که رشد و تغییر در اطراف ما اتفاق می‌افتد، با این حال بیش از حد در درونمان گیر کرده‌ایم.

عنصر دیگر باد است که تجلی طبیعت در حرکت است و تنش، استحکام و انعطاف‌پذیری را نمایش می‌گذارد. باد نیرویی است که می‌تواند انرژی خلاقانه‌ای مانند آسیاب‌های بادی و قایق‌های بادبانی را به حرکت درآورد و از سوی دیگر، می‌تواند به شکل گردباد و طوفان ویران کند. این دوگانگی در رفتار و عمل نیز رخ می‌دهد.

خشم بهاری و کبد

در طب سنتی چینی، احساس خشم در بهار با کبد مرتبط است. کبد مسئول جریان روان احساسات، انرژی و خون است. هنگامی که کبد به درستی کار می‌کند، احساسات متعادل می‌شوند در حالیکه نامتعادل بودن کبد موجب می‌شود، انرژی راکد شده و احساساتی مانند خشم ایجاد ‌شود. سایر احساسات مرتبط با ناهماهنگی کبد عبارتند از افسردگی، نگرانی و اضطراب. استرس و همچنین رژیم غذایی یا ورزش نامناسب می تواند باعث عدم تعادل کبد شود.

در طول فصل بهار کبد در برابر عدم تعادل آسیب پذیر است. به این دلیل که بهار زمان رشد و تغییر جدید است و کبد ما باید خود را با این تغییرات وفق دهیم. چنانچه این هماهنگی صورت نگیرد موجب ایجاد حس خشم و افسردگی در فرد می‌شود.

چگونه خشم خود را در فصل بهار از بین ببریم؟

طب سنتی برای سلامت کبد، عنصر چوب و متعادل کردن احساسات در طول فصل بهار، چندین رویکرد را پیشنهاد می‌کند.

استرس را کاهش دهید

استرس یک محرک رایج برای عصبانیت است و بهار می‌تواند استرس‌زا باشد، زیرا ما باید با تغییرات محیط سازگار شویم. تمرین‌هایی مانند مدیتیشن، تنفس عمق، حمام‌های کوتاه با ‌آب ولرم می‌توانند به آرامش ذهن و تعادل احساسات کمک کنند. ارتباط اجتماعی، خلاقیت، آواز خواندن و استراحت راه‌های دیگری برای کمک به کاهش استرس هستند.

از یک رژیم غذایی متعادل و سالم استفاده کنید

خوردن غذاهایی که موجب سلامت کبد می‌شود و به حرکت انرژی کمک می‌کند، لذا از سبزیجات تازه و غلات کامل بیشتر استفاده کنید و از خوردن بیش از حد قهوه، چای و نیکوتین، غذاهای چرب و سرخ‌شده، شکر تصفیه‌شده و غذاهای فرآوری‌شده و محصولات گوشت‌های آماده خودداری کنید.

بوهای خوش را استشمام کنید

در بهار می‌توان با استشمام بوهای خوش مانند گلاب و ریحان مغز و اعصاب را تقویت کرد.

ورزش کنید

ورزش به حرکت انرژی و کاهش تنش در کبد کمک می‌کند. فعالیت‌هایی مانند؛ یوگا و پیاده‌روی در فصل بهار مفید است. در واقع، پیاده روی یکی از بهترین کارهایی است که هر زمان که احساس خشم و ناامیدی شدید می‌کنیم، می‌توانیم انجام دهیم.

طب سوزنی یا داروهای گیاهی را امتحان کنید

طب سوزنی و داروهای گیاهی می توانند به تسکین کبد، کاهش استرس و عصبانیت کمک کنند.

دقت کنید بهار تا ابد نمی ماند. از انرژی آن عاقلانه استفاده کنید، تا محصولاتی که می کارید، محصولاتی باشند که می خواهید برداشت کنید. باید توجه داشت که خشم خود ذاتاً مشکل ساز نیست، این یک واکنش کاملاً طبیعی به هر مانعی برای وضعیت مطلوب جریان کبد است و خشم نیز می‌تواند به بی عدالتی دامن بزند. با این حال، هنگامی که خشم سرکوب شود یا بیش از حد تخلیه شود، به راحتی می‌تواند منجر به بیماری شود. با این حال، هنگامی که با کنجکاوی و صبر مواجه می‌شویم، خشم می‌تواند به ما انگیزه لازم برای رشد و تغییر را بدهد.

کد خبر 846942 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر مهم خشم بیماری آلرژی عصبانیت مهارت‌ها فرد

دیگر خبرها

  • درگذشت پیشکسوت فوتبال وسط زمین بازی/ کام استقلالی‌ها تلخ شد
  • می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • امدادرسانی به حادثه دیدگان ۷ استان در اثر آبگرفتگی و سیل
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • برخورد شدید جرثقیل نیسان با عابر پیاده حادثه ساز شد
  • توقیف و اعمال قانون ۵۷۴ خودروی شوتی و تغییر وضعیت در بم