Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالله رمضان‌زاده فعال سیاسی اصلاح طلب و استاندار کردستان در دولت خاتمی در یادداشتی با عنوان «تبعیض مثبت» در روزنامه اعتماد نوشت:

متاسفانه طی سال‌های اخیر، برنامه‌ای منسجم برای پیگیری مشکلات کولبران کرد و درمان درد آنها ندیده‌ام. مشکلات مردم استان‌های محروم هم به نظرم جز با تغییر نگاه در مشارکت سیاسی معنای خاص خود را نخواهد یافت و سیل امکانات همچنان به استان‌های دیگر سرازیر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرض کنید کسی بخواهد یک واحد مرغداری بزرگ در کردستان احداث کند، همین شخص در قیاس با هم‌نوع اصفهانی یا قمی یا خراسانی خود، هزینه‌های بسیاری را برای یک واحد مشابه باید فقط از لحاظ حمل‌ونقل خرج کند تا تولیداتش به بازار مصرف برسد. اینجاست که زیرساخت‌های ضعیف استان‌های محروم خود چالشی در برابر توسعه می‌شوند و تا اقدامات زیرساختی به سامان نشود، سایر درمان‌ها، درمان‌هایی موقت خواهند بود.

برنامه چهارم توسعه در دولت اصلاحات و برنامه آمایش سرزمین نگاه خاصی به مردم مناطق محروم داشت. طبق این دو برنامه قرار بود به استان‌های محروم، علاوه بر وضعیت کلی بودجه، بودجه دیگری تحت عنوان «رسیدن به حد متوسط توسعه» تعلق بگیرد و به نظرم در حال حاضر هم تنها راه همین تبعیض مثبت در قبال مناطق محروم کشور است. برای مثال، اگر امکانات در مناطق خاصی از کشور مثل اصفهان، یزد، مشهد و سمنان توزیع می‌شود و این استان‌ها با استفاده از ارز نفتی که متعلق به همه مردم ایران است، اقدام به ساخت واحدهای صنعتی سودآور می‌کنند، می‌توانند به رسم قانون ملزم شوند تا درصدی از سود خود را به عنوان عوارض توسعه به مناطق توسعه‌نیافته تعلق دهند.

در سال‌های نخست انقلاب هم بودجه‌ و سهمیه‌ای برای مناطق محروم در نظر گرفته شده بود و نمود آن را می‌شد در قبولی‌های دانشگاه سراسری دید. آن زمان دانش‌آموزان مناطق محروم که فرصت برابر آموزش به نسبت استان‌های دیگر نداشتند، با استفاده از این سهمیه می‌توانستند به دانشگاه راه یابند اما نگاهی به وضعیت قبولی دانشگاه در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که چقدر از رتبه‌های اول دانشگاه‌ها از استان‌های محروم است و چقدر از استان‌های دیگر.

پیش از این نیز اشاره کرده‌ام که نگاه اقتصادی ما همان نگاهی است که از دهه ۱۳۴۰ بر اقتصاد ایران حکمفرماست. این اقتصاد متمرکز و مرکزگرا فرصت توسعه همه‌جانبه را از کشور می‌گیرد و تا این نگاه تغییر نکند...

مشکلات اساسی مناطق محروم پابرجا خواهد ماند، نمونه متاخر آن هم بلایی است که سیل بر سر استان سیستان و بلوچستان آورد و زیرساخت‌های محدود استان نتوانستند پاسخگوی مردم باشند. تاکید دارم تا نگاه تغییر نکند و مشارکت سیاسی معنای خاص خود را پیدا نکند و در مدیریت سیاسی، مردم مناطق محروم دخیل نشوند، وضعیت مناطق محروم به همین شکل خواهد بود.

مصوبات دولت آقای احمدی‌نژاد را برای استان‌های سمنان و یزد با کهگیلویه و بویراحمد مقایسه کنید، یا مصوبات دولت آقای روحانی را برای استان‌های سمنان و ایلام کنار هم بگذارید، این مقایسه‌ها نشان می‌دهد استان‌ها زمانی مسیر توسعه در کشور را می‌پیمایند که مدیری از آن استان در سطح کلان کشور حضور داشته باشد. ما باید مشارکت همه مناطق را در سیاست کلان کشور تضمین کنیم تا بتوانیم مسیر توسعه را برای همه مردم ایران فراهم کنیم.

کد خبر 479547 برچسب‌ها اقتصاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۲۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات گفت: این ستاد، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه برق و مخابرات را در دستور کار خود قرار داده است تا با توجه به اولویت‌ها و ضرورت‌های کشور که کدام فناوری ، نیاز به بازاریابی و تسهیل‌گری دارد، از این شرکت‌ها حمایت مادی و معنوی شود . سید محمد کرباسی در بازدید از یک شرکت دانش بنیان افزود : موضوع اصلی در معاونت علمی، توسعه فناوری‌ها در سطح علمی و اقتصادی در شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ از این رو، تسهیل همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر‌های پیش‌رو از اولویت‌های ستاد محسوب می‌شود. وی گفت : در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حال رایزنی هستیم و یکی از پتانسیل‌های ستاد معرفی شرکت‌ها به نهاد‌های دولتی برای رفع موانع تولید و رفع چالش‌ها است. این شرکت دانش‌بنیان از سال ۱۳۹۵ با هدف توسعه محصولات استراتژیک در حوزه مخابرات آغاز به فعالیت کرد و هشت محصول دانش‌بنیان باسطح فناوری یک در کارنامه خود دارد و در دسته شرکت‌های فناور دانش‌بنیان قرار می گیرد. مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان نیز در این بازدید،  با بیان اینکه این مجموعه با حمایت جمعی از نخبگان توانسته است گام‌های مثبتی در راستای رفع نیاز‌های کلیدی کشور در برخی صنایع استراتژیک بردارد، گفت : تخصص این شرکت به طور خاص طراحی و تولید محصولات حوزه مخابراتی است. فاصله سنج‌های رادیویی، لینک‌های ارتباط داده و تقویت کننده‌ها نیز از دیگر تخصص‌های این شرکت محسوب می‌شود. حمیدرضا پوریعقوبی افزود : شناسایی درست مسائل استراتژیک صنایع، سرمایه‌گذاری و چندین سال تمرکز روی حل این مسائل باعث شده است علاوه بر محصولات تولید شده، انباشت کم‌نظیری از دانش فنی در این حوزه حاصل شود. در نتیجه فعالیت‌های ما در این شرکت، این ظرفیت‌های ایجاد شده به درستی به صنایع مربوطه متصل و زمینه همکاری‌های عمیق و سازنده‌ای را برای کشور فراهم آورده است. وی گفت : اهتمام جدی به مسئله ارتقاء، کیفیت تولید در تراز جهانی، رعایت استاندارد‌ها در بخش تولید، تأمین قطعات از منابع معتبر، صحت سنجی از قطعات در آزمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی و تعریف فرآیند‌های دقیق و کارآمد در کنترل کیفیت از مهمترین اقداماتی است که موجب ارتقاء محسوس کیفیت در تولیدات شرکت شده است. دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، همچنین از یک شرکت دانش‌بنیان دیگر که در زمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه فناوری اطلاعات، تولید نرم افزار، سخت افزار و شبکه رایانه‌ای، واردات و صادرات در حوزه فناوری اطلاعات اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و شبکه، انجام تمام فعالیت‌های مرتبط در حوزه شبکه‌های رایانه‌ای، امنیت داده و شبکه، پایگاه‌های داده و سیستم‌های ویژه، خرید و فروش در حوزه فناوری اطلاعات، انجام دیگر فعالیت‌های مرتبط با کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند ، نیز بازدید کرد و طی این دیدار بر اتصال این شرکت به نهاد‌های مرتبط از جمله معاونت علمی برای تسهیل‌گری زمینه‌های همکاری و حمایت‌های مادی و معنوی تاکید کرد.  

دیگر خبرها

  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • تکذیب صحبتهای غضنفری درباره‌ وعده مالی و کمیسیونها
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • اجلاسیه سراسری روسای شورا‌های اسلامی کشور به میزبانی قم برگزار می‌شود
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی
  • مقایسه قیمت ‌ها با ۲۰ سال پیش در اسکار مهران مدیری + ویدئو | هر سکه بهار آزادی چند کیلو پیاز ؟!
  • هر سکه بهار آزادی چند کیلو پیاز ؟! ؛ مقایسه تکان دهنده قیمت ‌ها با ۲۰ سال پیش در اسکار مهران مدیری | ویدئو