Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@17:33:37 GMT

نترسید و به گردشگر داخلی فکر کنید!

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۲۳۵۱

نترسید و به گردشگر داخلی فکر کنید!

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد موسوی، عضو هیئت علمی پژوهشکده حکمت در یادداشتی که آن را در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است نوشت: شواهد در دنیا نشان می‌دهد که گردشگری صنعتی شیشه‌ای و بسیار شکننده است و به شدت تحت تأثیر تحولات بیرونی خود قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین تحولاتی که معمولاً این صنعت را در کشورهای مختلف دنیا دچار چالش کرده، تحولات سیاسی و تبعات امنیتی ناشی از آن در کشورهای گردشگر پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهد مثال کشور ترکیه است که همزمان با بحران‌های امنیتی و حملات متعدد تروریستی به وجود آمده به ویژه در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ و همچنین کودتای نافرجام در آن کشور و به دنبال آن تیرگی روابط با غرب، مهم‌ترین منبع اقتصادی کشور ترکیه را که صنعت گردشگری بود تحت تأثیر قرار داد و این کشور را با بحران جدی جذب گردشگر مواجه ساخت، به طوری که آمار و ارقام اداره فرهنگ و گردشگری ترکیه کاهش ۳۰ درصدی گردشگر ورودی و کاهش ۲۵ درصدی درآمد حاصل از آن را نشان می‌داد.

اما نهایتاً دولتمردان ترکیه بیکار نمانده و با یافتن راه حل های بالقوه و جایگزین به مرور مسئله جذب گردشگر خارجی را در این کشور حل کردند. در کشورمان هم روزهای اخیر اخباری مبنی بر لغو تورهای ورودی به کشور به خصوص در نوروز ۹۹ به دنبال سقوط هواپیمای اوکراینی منتشر شد که حتی جامعه هتلداران کشور را به واکنش وا داشت به طوری که حرف از تعدیل نیرو و حتی ورشکستگی هتل‌ها به میان آمد. اما سوال مهم اینجاست مگر چقدر از ظرفیت هتل‌های ما در نوروز توسط خارجی‌ها پر می‌شود؟

آن هم در تعطیلات رسمی عید نوروز در ایران که قطعاً خود مردم ما بیشتر آمار سفر را به خود اختصاص می‌دهند و معمولاً ظرفیت بیشتر هتل‌ها توسط آنها پر می‌شود! حتی در صورتی که هتل‌ها بخش عمده ظرفیت اتاق‌هایشان را برای چند ماه آینده ورود گردشگر خارجی پیش بینی و رزرو کنند؛ خود این کار یک اشتباه بزرگ است و حتماً باید برای آن یک جایگزین در نظر داشت و برای شرایط غیر قابل پیش بینی آماده بود تا کمترین آسیب پذیری درآمدی را داشته باشند.

باید توجه داشت در دنیای سفر و صنعت گردشگری لغو تورهای ورودی اگرچه یک اتفاق تلخ و ناگوار برای دولت‌ها و جوامع میزبان گردشگر است اما یک امر طبیعی در عرصه سیاسی و اقتصادی همه کشورهای دنیاست و قبلاً نیز از این جنس اتفاقات در کشورهای مختلف از جمله ترکیه به وقوع پیوسته است تجربه هم نشان داده این وقایع معمولاً موقتی و کوتاه مدت خواهند بود. نکته حائز اهمیت این است صنعت گردشگری یک کشور باید برای هر اتفاقی در آینده به خصوص در حوزه گردشگری بین المللی و ورود گردشگر خارجی آماده باشد و کمترین آسیب پذیری ممکن را از خود نشان دهد.

به نحوی می‌توان اینگونه بیان کرد که باید از درون مقام سازی شود تا به دنبال هر اتفاق دچار بحران و چالش جدی نشود. یکی از راه‌هایی که سیاست گذاران کشورمان باید به آن توجه ویژه داشته باشند نگاه جدی به توسعه گردشگری داخلی است. بااین‌حال دولت‌ها نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورهای جهان توجه بسیار کم و محدودی به گردشگری داخلی داشته اند.

یکی از دلایل آن وجهه بین‌المللی است که گردشگری بین‌المللی نزد دولتمردان برای نشان دادن تبادلات تجاری و فرهنگی خود با سایر کشورها دارد اما آمار رسمی شورای جهانی سفر و گردشگری نشان می‌دهد که حدود ۸۷ درصد تولید ناخالص داخلی کشورمان از صنعت گردشگری مربوط به سفرهای داخلی است این مهم نه تنها در ایران بلکه در کشورهای بزرگ دنیا نیز از جمله چین (۸۸ درصد)، آمریکا (۸۰ درصد) و حتی اتحادیه اروپا (۷۷ درصد) و استرالیا (۷۴ درصد) نیز صدق می‌کند.

از این‌رو در راستای درونی‌سازی کردن اقتصاد و کاهش وابستگی صنعت گردشگری به خارج، گردشگری داخلی می‌تواند به‌عنوان راهی برای توسعه این صنعت در داخل کشور و کاهش اثرات خارجی سیاسی-امنیتی بر کشور باشد. حتی علاوه بر توسعه گردشگری در داخل کشور، برای ورود گردشگر خارجی نیز باید روی کشورهایی که به صورت بالقوه کمترین اثرپذیری سیاسی را برای ورود به کشورمان دارند سرمایه گذاری کرد تا در گردشگری بین المللی کمترین آسیب پذیری را داشته باشیم.

بنابراین سیاست گذاران صنعت گردشگری کشور ابتدا باید همزمان با در نظر گرفتن تهدیدهای مختلف خارجی اثرگذار بر صنعت گردشگری کشور و همچنین شناخت ظرفیت‌های موجود گردشگری در داخل، فرصت‌ها و چالش‌های حوزه گردشگری را به صورت همه جانبه در نظر بگیرند تا با یک سیاست‌گذاری درست مبتنی بر واقعیات کشور تصمیم‌گیری کنند. باید این مهم را نیز مورد توجه قرار داد که صنعت گردشگری نه تنها در کشور ما بلکه در سراسر دنیا صنعتی محدود به گردشگر خارجی و هتل نیست این صنعت بسیار منعطف و گسترده‌تر از آن است که می‌توان از عوائد مختلف آن بهره برد.

کد خبر 4831146 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری مؤسسه حکمت و فلسفه ایران تورهای گردشگری گردشگری ادبیات کتاب و کتابخوانی ترجمه سردار سلیمانی میراث فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رایزنی فرهنگی تجدید چاپ نشر مرکز خانه کتاب بازار نشر فرهنگستان هنر ادبیات جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۲۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹ کاندیدای سرمربیگری تیم ملی بسکتبال؛ از لیگ‌ برتر تا قلب اروپا

سخنگوی کمیته فنی فدراسیون بسکتبال گفت: چهار گزینه داخلی و پنج مربی خارجی برای هدایت تیم ملی بسکتبال مشخص شده‌اند که در نشست بعدی این کمیته مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید تابش‌نیا درباره نشست کمیته فنی فدراسیون بسکتبال با هدف معرفی گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی اظهار کرد: در این نشست چهار گزینه داخلی و پنج مربی خارجی مطرح شدند، رزومه مربیان خارجی دریافت و قرار شد در کمیته فنی مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد، نفرات داخلی نیز سرشناس هستند و همه از آن‌ها شناخت کاملی دارند.

وی افزود: طبق برنامه‌ای که مد نظر داریم در پایان این هفته نشستی دیگر را برگزار خواهیم کرد تا کمیته فنی نظر خود را درباره نفرات مطرح کند. برنامه ما این است که در نهایت به یک گزینه داخلی و خارجی برسیم تا بعد از بررسی در کمیته فنی و هیئت رئیسه، سرمربی جدید انتخاب و معرفی شود.

سخنگوی کمیته فنی فدراسیون بسکتبال در واکنش به اینکه دو مربی سرشناس لیگ برتری در بین این نفرات حضور دارند یا خیر، گفت: با توجه به اینکه لیگ در حال برگزاری است، در این خصوص اظهار نظری نمی‌کنم، اما در مورد گزینه‌های خارجی می‌توانم این را بگویم که آن‌ها از مربیان مطرح بسکتبال و از کشورهای اسپانیا، صربستان و ایتالیا هستند.

تابش‌نیا در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به افزایش هزینه‌های ارزی شانس مربیان داخلی بیشتر از گزینه‌های خارجی است، تاکید کرد: در انتخاب سرمربی تیم ملی باید به همه موارد توجه داشت، در این خصوص هم در نشست کمیته فنی گفت‌وگو و تبادل نظر شد که اگر به گزینه خارجی رسیدیم با چه شرایطی باید اقدام کرد. در این خصوص مشکلی وجود ندارد و صحبت‌های ابتدایی نیز با این نفرات شده است تا در صورت رسیدن به یک نظر مشترک، وارد مرحله جدیدی از مذاکرات شویم.

وی با تاکید بر نقش کمیته فنی فدراسیون بسکتبال در تصمیم‌گیری و ادامه این روند خاطرنشان کرد: تصمیم بر این شد برای سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال ایران وظایف و مسئولیت کمیته فنی بیان شود، چراکه این کمیته موظف است اطلاعات و روند فعالیت تیم ملی را به رئیس فدراسیون ارائه دهد که بر این اساس در تمام پیروزی‌ها و شکست‌های احتمالی این کمیته دخیل خواهد بود و باید پاسخگو باشد.

منبع: ایرنا کد خبر 747102

دیگر خبرها

  • منتظر ثبت چند اثر جهانی دیگر در قزوین
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ ۵ اردیبهشت
  • هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال/ قلبی که با ایرانی است
  • سند چشم‌انداز بلندمدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد
  • افزایش ۳۰ درصدی سفر گردشگران خارجی به گیلان
  • درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری
  • ۹ کاندیدای سرمربیگری تیم ملی بسکتبال؛ از لیگ‌ برتر تا قلب اروپا
  • برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد
  • ۹ گزینه داخلی و خارجی کاندیدای سرمربیگری بسکتبال ایران