Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-19@02:12:24 GMT

تغذیه میکروب‌ها در فضا چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۳۰۷۶

تغذیه میکروب‌ها در فضا چیست؟

ایران اکونومیست-امشب قصد داریم از تغذیه میکروب‌ها در خارج از کره زمین بگوییم.

هر چند که مریخ یک سیاره قدیمی است، اما برای برخی از موجودات زنده مانند میکروب‌ها، محل زندگی به شمار می‌رود، زیرا آنها می‌توانند در سنگ‌ها، صخره‌ها و خاک مخفی شوند و زندگی کنند. طبق آخرین تحقیقات منبع احتمالی تغذیه این ارگانیسم‌ها, گردوغبار فضاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش «نیواطلس»، مریخ مکان راحتی برای زندگی نیست, چراکه مریخ سیاره‌ای سرد و بدون آب است. تمام آب‌های مریخ در یخ‌های قطب و دریاچه‌های نمک عمیق و زیرزمینی محبوس شده است. همچنین این سیاره به دلیل این که اشعه ماوراء بنفش خورشیدی از آن عبور می‌کند باعث شده است مریخ بی‌حاصل باقی بماند.

همچنین طبق محققات دانشگاه‌های امپریال کالج لندن، مانش، استیرلینگ و آلبرتا؛ فضا به طور شگفت‌آوری دارای میزان زیادی گردوغبار است و این ذرات گردوغبار کوچک به طور مداوم روی سیارات می‌بارند. ما روی زمین به ندرت این ذرات را می‌بینیم، زیرا اتمسفر ضخیم سیاره ما این ذرات را پیش از اینکه به سطح زمین برسند، می‌سوزاند؛ اما جو نازک مریخ به گردوغبار‌های کیهانی اجازه ورود به سطح سیاره را می‌دهد.

این گردوغبار‌ها ممکن است منبع غذایی برای انواع موجودات میکروسکوپی بر روی سیاره سرخ باشد. همانطور که می‌دانید ارگانیسم‌ها برای زنده ماندن نیاز به مولکول‌های ساخته شده از کربن، نیتروژن، اکسیژن، فسفر و فلزاتی مانند نیکل دارند. این‌ها همه موادی هستند که بر روی زمین وجود دارند، اما در مریخ با دشواری پیدا می‌شوند.

طبق گفته سرپرست این تیم تحقیقاتی در مریخ هیچ گونه مواد مغذی وجود ندارد. محاسبات نشان می دهد ریزشهاب‌سنگ‌ها در مریخ بهتر از زمین باقی‌می‌مانند. این نوع ذرات حاوی میزان زیادی آهن، نیکل، گوگرد و احتمالا فسفر هستند و می‌توانند مواد مغذی برای میکروب‌های مریخ را فراهم کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: میکروب‌ ، کره زمین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میکروب کره زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۳۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای اصفهان آلوده است

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۲ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح پنجشنبه ۳۰ فروردین با میانگین ۱۰۳ وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه پارک زمزم با عدد ۸۶، بزرگراه خرازی ۷۸، دانشگاه صنعتی و خیابان فرشادی ۱۰۰، رهنان ۹۹، خیابان زینبیه و بولوار کاوه ۹۷، خیابان میرزا طاهر ۷۳ و ایستگاه ولدان ۹۳ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه انقلاب با عدد ۱۲۲ و سپاهان‌شهر ۱۲۱ AQI وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و ایستگاه کردآباد با عدد ۱۶۹ وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم شهروندان را نشان می‌دهد.

امروز شاخص هوا در زرین‌شهر با میانگین ۸۲، شاهین‌شهر ۵۴ و مبارکه با میانگین ۷۹ در وضعیت قابل قبول و قهجاورستان با میانگین ۱۶۵ AQI ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهرهای مجاور اصفهان از جمله نجف آباد، منطقه صنعتی دولت آباد و کاشان قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6081647

دیگر خبرها

  • ۳۱  فروردین در دنیای علم چه خبر؟
  • سیاره‌ای به نام کافه
  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • کاهش گردوغبار در خوزستان با پراکنش اراضی کشاورزی
  • هوای اصفهان آلوده است
  • کشف اسرار جدید از ماه
  • ناسا در مریخ با مشکلی بزرگ مواجه شد
  • از سیاره زهره کربن و اکسیژن نشت می‌کند
  • ناسا در پی راه سریع‌تر و ارزان‌تر برای انتقال نمونه‌های مریخ به زمین
  • اتمسفر زهره نشتی دارد