Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:42:46 GMT

دیدنی‌های وان، شهری که شما را به ترکیه می‌کشاند!

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۳۶۷۶

دیدنی‌های وان، شهری که شما را به ترکیه می‌کشاند!

ترکیه کشوری است که هر گوشه از آن رنگ و بوی متفاوتی دارد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام الی گشت، در قونیه فضایی رؤیایی و معنوی را تجربه می‌کنید و در استانبول حس اروپایی و مدرن. در شهری مانند وان می‌توانید احساسات مختلف و بعضاً متناقضی را احساس کنید. شهری در قسمت شرقی کشور ترکیه که پر از شگفتی‌های منحصربه‌فرد است و یکی از آن‌ها گربه‌هایی هستند که هر یک از چشم‌هایشان یک رنگ است و شهرت جهانی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گربه‌ها در اطراف دریاچه وان زندگی می‌کنند و قدمتی ۷۰۰۰ ساله دارند. در توضیح جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی این شهر همین بس که در طول تاریخ تمدن‌ها و پادشاهی‌های مختلفی مانند اورارتینی‌ها، ارمنی‌ها، رومی‌ها، سلجوقیان و عثمانی‌ها در این سرزمین زیسته‌اند و هر کدام بقایای خاص خود را در این سرزمین به یادگار گذاشته‌اند. به‌ طوری‌ که امروزه هم پژوهشگران و هم گردشگران مسحور زیبایی‌های این شاهکارهای هنری و باستانی می‌شوند.

همین حالا جهت مشاهده تورهای وان اینجا را کلیک کنید.

از دیدنی‌های تاریخی شهر وان می‌توان به دژ وان اشاره کرد. این قلعه قدیمی که در تپه‌ی مشرف‌ به خرابه‌های شهر اورارتو بنا شده است. گفته می‌شود که شهر اورارتو حدود سه هزار سال قدمت داشته باشد. دژ وان نیز بین قرن‌های ۹ تا ۷ پیش از میلاد و با استفاده از سنگ بازالت و آجر برای بنای اصلی ساخته‌ شده است. این دژ بی‌تردید بزرگ‌ترین قلعه سنگی در تمام این منطقه به شمار می‌آید. در برج ساردور که در نزدیکی این دژ قرار دارد کتیبه‌های مربوط به دوره‌های آغازین پادشاهی باستانی اورارتو یافت شده است که به سه زبان پارسی کهن، بابلی و ایلامی نوشته‌شده و تاریخ ساخت آن به قرن پنجم پیش از میلاد بازمی‌گردد. وجود این کتیبه‌ها که درگذر سال‌ها سالم مانده‌اند، آن‌ها را علاوه بر ارزش تاریخی به یک جاذبه گردشگری مهم در شهر وان تبدیل کرده است. از دیگر جاذبه‌های تاریخی وان، کلیسای صلیب مقدس در جزیره آختامار است و تاریخ ساخت آن به سال‌های ۹۱۵ تا ۹۲۱ میلادی بازمی‌شود. این کلیسا در حقیقت مهم‌ترین جاذبه گردشگری جزیره آختامار به شمار می‌آید. گفتنی است، این کلیسا را در سال ۲۰۰۵ بازسازی کرده‌اند.

همین حالا جهت مشاهده بلیط هواپیما وان اینجا را کلیک کنید.

دریاچه وان، یک عنصر طبیعی منحصربه‌فرد

آنچه در مورد شهر وان اهمیت زیادی دارد، دریاچه این شهر است. بسیاری از گردشگران تنها به شوق دیدن این دریاچه راهی وان می‌شوند. در اطراف این دریاچه سایت‌های تاریخی زیادی هست که یکی از آن‌ها شهر تاریخی الخاط (Ahlat) در ضلع شمال غربی دریاچه ست که قبرهای تاریخی زیادی در آن به‌جای مانده و گردشگران زیادی از سراسر جهان برای دیدن آن‌ها به این شهر می‌آیند. یکی از دلایلی که در این شهر قلعه‌های باستانی متعددی وجود دارد، حضور امپراتوری باستانی اورارتو در این منطقه بوده است. این امپراطوری به قلعه‌های نفوذناپذیرش مشهور بود و یکی دیگر از آن‌ها هم کاووس تپه است. این دژ مانند دیگر قلعه‌های اورارتوری از سنگ ساخته‌ شده و به دو قسمت تقسیم می‌شود. در قسمت بالایی بخشی برای مراسم آیینی و در بخش پایینی، کارگاه‌ها و انبارهای گندم قرار دارند. مسجد بزرگ وان نیز یکی دیگر از جاذبه‌های تاریخی این شهر است که از دوران سلجوقی به یادگار باقی‌ مانده است. این مسجد در طول تاریخ از بلایای بسیاری جان به دربرده؛ هر چند که در زلزله سال ۱۸۴۴ سقف آن فروریخت و بار دیگر در جریان جنگ جهانی اول آسیب دید اما همچنان پابرجا باقی ماند تا به دوران کنونی رسید. این بنا از سنگ و آجر ساخته‌ شده است و دسترسی به آن از شهر وان کار دشواری نیست. علاوه بر این، بقایای به‌دست‌آمده از شهر تاریخی توشپا در کنار قلعه وان، نشان از قدمت سکونت انسان در این منطقه در پنج هزار سال پیش از میلاد دارد.

از دیگر قلعه‌های معروف و باستانی این شهر، قلعه Cavustepe است. تمدن اورارتو به ساختن قلعه‌های مستحکم معروف بود برای همین هم هست که قلعه‌ها نقش پررنگی در جاذبه‌های وان دارد. یکی از این قلعه‌ها، Cavustepe است که برای پادشاه «ساردوری دوم» ساخته‌شده و زیبایی خارق‌العاده‌ای دارد. این قلعه سنگی از دو قلعه بالایی و پایینی و بناهای بسیار تشکیل‌ شده و در قرن ۸ قبل از میلاد مشرف‌ به دشتی زیبا بنا شده است. برای تماشای این کاخ قلعه جذاب کافی است به ۲۵ کیلومتری دریاچه وان بروید.

اگر هم به جاذبه‌های طبیعی علاقه‌مندید، آبشار مرادیه می‌تواند یکی از مناطقی باشد که دیدن آن شما را سر ذوق می‌آورد. این آبشار بسیار زیبا که در فاصله ۸۰ کیلومتری از مرکز شهر وان قرارگرفته است، در نزدیکی جاده قرار دارد. نام این آبشار برگرفته از اسم پادشاه عثمانی سلطان مراد ششم است که در زمان لشکرکشی به بغداد در کنار آن چادر زده بود. این منطقه برای نشستن و صرف یک عصرانه سبک بسیار عالی است. آبشار مرادیه یکی از جاهای دیدنی وان ترکیه است که نباید بازدید از آن را هرگز از دست داد.

همچنین، موزه شهر وان نیز از دیگر مناطق گردشگری این شهر است که در آن می‌توان آثار به‌جامانده از اقوام مختلفی مانند اورارتیان و عثمانی‌ها که پیش از میلاد مسیح در این منطقه زندگی می‌کردند را پیدا کرد. در بخشی از این موزه نیز می‌توان ظروف سفالی، سکه‌های تاریخی و نسخه‌های خطی را در کنار گلدان‌های سرخ، طلا و جواهرات اورارتیانی و آثار برنزی را مشاهده کرد.

همین حالا جهت مشاهده هتل های وان اینجا را کلیک کنید.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، وان خانه نوع خاصی از گربه‌ها است که رنگ چشم‌هایشان باهم متفاوت است. سال‌ها پیش نسل این گربه‌ها در معرض نابودی قرار گرفت برای همین برای نگهداری از آن‌ها مرکزی تأسیس شد که امروزه به یک جاذبه گردشگری تبدیل‌ شده است.

اطلاعات تماس الی گشت:

تلفن: ۰۲۱۸۵۴۰

ایمیل: info@eligasht.com

آدرس: تهران، خیابان بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی، کوچه ۲۳، پلاک ۷

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: الی گشت تورهای وان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۳۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است

دبیر مجمع کمیسیون‎‌های شهرسازی و معماری مراکز استان‌ها با اشاره به اینکه بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است، گفت: این بافت‌ها در ۱۱ شهر استان بوشهر اعلام شده و سکونتگاه غیررسمی این شهرها ۷۷۰ هکتار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سلامت هدایتی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر با اشاره به قدمت بالای تاریخی استان بوشهر اظهار داشت: بوشهر دارای تمدن دوره ایلامی دارد که نیازمند نگاه ویژه ملی و تخصیص بودجه خاص است.

وی با بیان اینکه جمعیت شهری ایران رو به افزایش است گفت: جمعیت شهری ایران در 50 سال گذشته از 5 میلیون نفر به 60 میلیون نفر رسیده و این مهم سرعت ساخت و ساخت‌ها نسبت به فرسودگی بافت‌های شهری قابل قیاس نیست.

دبیر مجمع کمیسیون‌های شهرسازی و معماری کلان شهرها و مراکز استان‌ها از افزایش تعداد شهرها در ایران خبر داد و بیان کرد: تعداد شهرها از 100 شهر نسبت به 50 سال گذشته اکنون به یک‌هزار و 400 شهر رسیده و این مهم همچنان در حال افزایش است.

166 هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است

هدایتی با اشاره به اینکه 166 هزار هکتار از بافت‌های شهری در استان‌ها فرسوده و ناکارآمد است اضافه کرد: آمار اسکان رسمی در شهرها 59 هزار هکتار اعلام شده است.

وی بافت تاریخی شهرها را 32 هزار هکتار دانست و تصریح کرد: اکنون 74 هزار هکتار از بافت‌های شهری استان‌ها فرسوده و این فرسودگی در حال افزایش است.

دبیر مجمع کمیسیون‌های شهرسازی و معماری مراکز استان‌ها با اشاره به اسکان 70 درصد جمعیت کشور در شهرها خاطرنشان کرد: خدمات شهری افزایش قابل توجهی یافته است ولی به دلیل افزایش حاشیه‌نشینی خدمات شهری متوازن انجام نمی‌شود.

هدایتی سرانه خدماتی در شهر تهران را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: اکنون 7 هزار هکتار کمبود سرانه‌های خدماتی در شهر تهران اعلام شده که نقش موثر در کیفیت زندگی دارد.

وی بافت ناکارآمد شهری بوشهر را یک‌هزار و 837 هکتار دانست و گفت: این بافت‌ها در 11 شهر استان بوشهر اعلام شده و سکونتگاه غیررسمی این شهرها 770 هکتار است.

دبیر مجمع کمیسیون‌های شهرسازی و معماری مراکز استان‌ها ادامه داد: با بودجه مصوب شهرداری‌ها امکان بازسازی و ترمیم بافت‌های فرسوده نیست از این نظر بر اساس شعار سال مشارکت بخش خصوصی در این عرصه ضروری است.

هدایتی افزود: از 17 میلیون واحد مسکونی شهری در کشور بر اساس آمار سال 1395 حدود 11 میلیون واحد آن مقاوم و با دوام است و 6 میلیون ساختمان نیاز به طرح‌های مقاوم‌سازی دارد.

70 درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد

شهردار بوشهر نیز بهسازی و مرمت بافت تاریخی بوشهر را مورد اشاره قرار داد و گفت: 70 درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شده و طرح جداره‌سازی بافت بوشهر بر عهده اداره کل میراث فرهنگی استان قرار گرفته است.

حسین حیدری با بیان اینکه یکی از ظرفیت‌های گردشگری بوشهر بافت تاریخی بوشهر است گفت: ساختمان‌های بافت تاریخی بوشهر دارای قدمت حدود 2 قرن دارند که بازسازی برخی از آنها در دستور کار قرار گرفته شده است.

وی همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله اداره کل بنادر و دریانوردی و گمرک بوشهر در مرمت و بازسازی ساختمان‌های قدیمی و تاریخی یک ضرورت است تصریح کرد: باید این دستگاه‌ها پای کار بیایند تا اهداف مورد نظر محقق شود.

شهردار بوشهر طرح‌های بازسازی و بازآفرینی بافت بوشهر را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در محله تنکگ‌ها بافت فرسوده زیادی داریم که اقدامات لازم تدوین و اجرایی شده است.

حیدری طرح‌های عمران شهری را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: امسال با اجرا طرح‌های مختلف عمران شهری از جمله گذر مناطق جنوبی شهر بوشهر تحول مهمی ایجاد می‌شود.

افزوده شدن 480 هکتار اراضی به محدوده شهر بوشهر

رئیس شورای شهر بوشهر هم از افزوده شدن 480 هکتار اراضی به محدوده شهر بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی ساخت 3 هزار و 500 واحد مسکونی سازمان انرژی اتمی در این محدوده آغاز شد.

وحید نیک روش اعتبارات ارزش افزوده شهرداری بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: سال گذشته 700 میلیارد تومان اعتبار ارزش افزوده به شهرداری بوشهر پرداخت شد که پیش‌بینی 900 میلیارد تومان شده بود.

وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال بین یک‌هزار و 100 میلیارد تومان تا 1300 میلیارد تومان اعتبارات ارزش افزوده پرداخت شود.

رئیس شورای شهر بوشهر با گلایه از نحو پرداخت عوارض آلایندگی به شهرهای استان بوشهر گفت: چرا تنها به سه شهر استان بوشهر اعتبارات آلایندگی پرداخت می‌شود درحالی که شهرهای تحت پوشش مشکلات آلایندگی بیش از این است.

نیک روش با اشاره به طرح نوسازی در بافت تاریخی بوشهر گفت 90 درصد از گذر بافت تاریخی بوشهر اجرا شده است.

وی از برگزاری هفتمین اجلاس مجمع روسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی، معاونین شهرسازی شهرداران کلان شهرها و مراکز استان‌ها در بوشهر خبر داد و گفت: این اجلاس 6 و 7 اردیبهشت در سالن اجتماعات اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • با هزینه کم به 3 شهر ترکیه سفر کنید
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟