Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری سرطان را می‌توان یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در سراسر جهان دانست و بر اساس آمار‌های بین‌المللی بخش عمده‌ای از هزینه‌های درمانی در گوشه و کنار جهان صرف درمان و تشخیص بیماری سرطان می‌شود.

بیماری سرطان که می‌تواند عضو‌های مختلفی را درگیر خود کند معمولاً در صورت تشخیص به‌موقع و آغاز درمان در مراحل اولیه بیماری، قابل مداوا است، اما در صورت پیشرفت سلول‌های سرطانی در بدن، امکان درمان این بیماری بسیار کاهش پیداکرده و در برخی موارد غیرممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان روش‌های تشخیص و شناسایی این بیماری دارای اهمیت بسیار زیادی است.

در حال حاضر روش‌های مختلفی برای شناسایی تومور‌های سرطانی وجود دارد که برخی از آن‌ها سبب گسترده‌تر شدن بافت‌ها شده و به‌عنوان روش‌های تهاجمی شناخته می‌شوند.

مطالعات جدید آژانس ثبت سرطان در هلند (IKNL)، نشان‌دهنده این حقیقت است که سرطان دیگر یک بیماری کشنده و مرگبار نیست و آمار مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری به نسبت دهه پیش با افت بسیار زیادی روبه‌رو شده است.

بر اساس این آمارها، میزان بقای سرطان در بسیاری از کشور‌های اروپایی همچون هلند همچنان بهبود می‌یابد. بر اساس آمار‌های رسمی سال ۲۰۱۸ میلادی، دوسوم از مبتلایان به سرطان که بیماری آن‌ها در سال ۲۰۱۳ میلادی شناسایی‌شده و تحت درمان قرار گرفتند، هنوز بعد از پنج سال، زنده مانده‌اند. این آمار نسبت به سال قبل دو درصد افزایش داشته است.

در سال ۱۹۸۹ میلادی، هنگامی‌که ثبت شرایط و مشخصات بیماران سرطانی برای اولین بار آغاز شد، فقط ۴۲ ٪ از افراد مبتلابه سرطان به مدت ۵ سال یا بیشتر زنده مانده بودند. به باور پژوهشگران، پیشرفت‌های پزشکی منجر به تشخیص سریع‌تر و بهتر این بیماری شده و از سوی دیگر درمان مؤثرتر منجر به بهبود میزان بقا در بیماران سرطانی شده است.

بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد میزان بهبود و درمان و افزایش شانس زنده ماندن در بیماران مبتلابه سرطان پستان، پروستات، روده بزرگ، کلیه و مری بهبود قابل‌توجهی دارند.

از سوی دیگر میزان بقا برای انواع مختلف سرطان خون و سرطان غدد لنفاوی نیز در بین بیماران افزایش‌یافته است. محققان در این رابطه اعلام کردند: «در سال ۱۹۸۹ میلادی آمار بقای مبتلایان به سرطان مری ۸ ٪ بود، اما اکنون به ۲۳ ٪ افزایش‌یافته است.»

میزان بقای سرطان ریه نیز در سال‌های اخیر به حدود ۲۱ ٪ رسیده است. البته هنوز برخی از انواع سرطان‌ها به نسبت انواع دیگر، کشنده‌تر محسوب می‌شوند.

برای نمونه بر اساس آمار‌های پزشکی، سرطان ریه شایع‌ترین علت مرگ ناشی از سرطان در کشور هلند است. در همین حال، موسسه بهداشت عمومی RIVM اعلام کرد: برای بهبود علائم اولیه سرطان دهانه رحم، انتظار بهبودی رفته و توصیه می‌شود خانم‌ها نسبت به انجام آزمایش‌های دوره‌ای مربوطه اقدام کنند.

طبق گزارش آژانس ثبت سرطان در هلند، ۶/۵۷ درصد از خانم‌ها اکنون در حال پاسخ دادن به فراخوان آزمون و غربالگری برای همه زنان بالای ۳۰ سال هستند. متأسفانه در سال ۲۰۱۷ میلادی استقبال از آزمایش‌های غربالگری در بین زنان با افت روبه‌رو شده و در حال حاضر با توجه به اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی‌های عمومی، زنان بیشتری که در سنین بالای ۳۰ هستند، نسبت به آزمایش‌های غربالگری سرطان رحم و دهانه رحم اقدام می‌کنند.

تغییر در شیوه زندگی و به کار بردن سبک درست زندگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در افراد کاهش دهد. رژیم غذایی سالم، ورزش، معاینه دوره‌ای و منظم توسط پزشک، نکشیدن سیگار و جلوگیری از چاقی و عفونت عواملی هستند که به پیشگیری از ابتلا به هرگونه سرطان کمک می‌کنند.

علاوه بر گنجاندن ورزش در برنامه زندگی، انجام آزمایش‌های غربالگری سرطان پستان و همچنین استفاده از واکسیناسیون می‌تواند میزان گسترش این سرطان را کاهش دهد.

قابل‌توجه است که از دیگر عوامل ایجاد خطر ابتلا به سرطان، می‌توان به رژیم غذایی نامناسب، شغل‌هایی با ریسک بالای ابتلا به سرطان و عوامل عفونی اشاره کرد. همان‌گونه که چاقی و اضافه‌وزن بالا علت اصلی بسیاری از بیماری‌ها به‌حساب می‌آید، این عوامل نیز خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها را افزایش می‌دهند.

گفتنی است که به گفته پژوهشگران، مصرف دخانیات یکی از علل مهم در بروز سرطان‌ها اعلام‌شده است. در صورت ادامه یافتن روند فعلی مصرف دخانیات تا سال ۲۰۳۰ میلادی هشت میلیون نفر به همین علت جان خود را از دست خواهند داد مگر اینکه مردم در شیوه زندگی خود تغییر ایجاد کرده و این عادت را کنار بگذارند.

منبع: سیناپرس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۴۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به درمان سرطان به کمک آزمایش دی‌ان‌ای امیدوار باشیم؟

ایتنا - دانشمندان می‌گویند پیشرفت‌های علمی جدید به بیماران مبتلا به سرطان امکان می‌دهد با استفاده از آزمایش‌های دی‌ان‌ای، بهترین و موثرترین درمان ممکن را دریافت کنند.
با وجود تحقیقات فراوان برای یافتن راه‌های بهتر و موثرتر برای درمان سرطان، این بیماری همچنان یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در جهان است. به گزارش لایوساینس، سن ابتلا به سرطان نیز مدام در حال کاهش است و طی ۳۰ سال گذشته، تشخیص سرطان در افراد زیر ۵۰ سال در سراسر جهان حدود ۸۰ درصد افزایش یافته است.

از سال ۲۰۲۳، سرطان دومین عامل مرگ‌و‌میر در ایالات متحده و هم در سراسر جهان بوده است. به گفته پژوهشگران، به رغم پیشرفت‌های خیره‌کننده در درمان‌های رایج سرطان، بسیاری از بیماران هنوز با نتایجی نامشخص مواجه می‌شوند که این درمان‌ها را ناکارآمد می‌‌کند.

در حال حاضر اکثر سرطان‌ها بسته به مرحله‌ای که بیماری پیش رفته است، محل رشد سلول‌های سرطانی و سابقه پزشکی بیمار، با ترکیبی از پرتودرمانی، جراحی و دارو درمان می‌شوند اما اگر این درمان‌های رایج شکست بخورند و جواب ندهند، بیماران و پزشکان به فاز پرپیچ‌وخم آزمون و خطا وارد می‌شوند که در اثر آن، به دلیل اطلاعات محدود در مورد سرطان بیمار، نمی‌توان به‌راحتی روش درمانی مشخصی را پیش گرفت.

اینک برخی محققان سرطان تلاش می‌کنند برای هر بیمار مبتلا به سرطان یک نقشه راه شخصی‌سازی‌شده از موثرترین داروها بسازند. آن‌ها این کار را قبل از درمان، با آزمایش داروهای مختلف روی سلول‌های سرطانی خود بیمار انجام می‌دهند و درمان‌هایی را طراحی می‌کنند که به احتمال زیاد، تومورها را به ‌طور انتخابی از بین می‌برند و در عین حال آثار سمی شیمی‌درمانی را به حداقل می‌رسانند.

دانشمندان اخیرا نخستین کارآزمایی بالینی را که ترکیبی از آزمایش حساسیت دارویی و آزمایش دی‌ان‌ای است انجام داده‌اند تا به کمک آن، برای کودکان مبتلا به سرطان درمان‌های موثر پیدا شود.

به گفته آن‌ها این رویکرد که به رویکرد «پزشکی دقیق عملکردی» (FPM) مشهور است، می‌تواند به تطبیق بیماران با گزینه‌های درمانی بیشتر موردتایید اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحده آمریکا (اف‌دی‌ای) و بهبود نتایج کمک کند.

پزشکی دقیق عملکردی چیست؟
دانشمندان می‌گویند حتی اگر دو نفر مبتلا به سرطان یکسان داروی مشابهی دریافت کنند، ممکن است نتایج کاملا متفاوتی به دست بیاید. از آنجا که تومور هر بیمار منحصربه‌فرد است، دانستن اینکه کدام درمان بهتر عمل می‌کند، ممکن است یک بحث چالش‌برانگیز باشد.

برای حل این مشکل، پزشکان جهش‌های دی‌ان‌ای در تومور، خون یا بزاق بیمار را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا داروهای سرطان را با بیماران تطبیق دهند. این خلاصه روشی است که روش پزشکی دقیق عملکردی یا اصطلاحا اف‌پی‌ام نامیده می شود. با این حال، رابطه بین دی‌ان‌ای سرطان و تاثیر داروها علیه آن‌ها بسیار پیچیده است. تطبیق داروها با بیماران بر اساس یک جهش واحد، سازوکارهای ژنتیکی و غیرژنتیکی دیگری را که بر نحوه پاسخ سلول‌ها به داروها تاثیر می‌گذارند، نادیده می‌گیرد.

پزشکی دقیق عملکردی رویکرد متفاوتی برای شخصی‌سازی درمان‌ها دارد. دانشمندان در ابتدا نمونه‌ای از سلول‌های سرطانی یک بیمار را بر می‌دارند، آن‌ها را در آزمایشگاه رشد می‌دهند و سپس در معرض بیش از ۱۰۰ داروی تاییدشده سازمان غذا و دارو قرار می‌دهند. آن‌ها در این فرایند که آزمایش حساسیت دارویی نامیده می‌شود، به دنبال داروهایی می گردند که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند.

نتایج کارآزمایی بالینی جدید
ارائه دارو بر اساس روش دقیق عملکردی به بیماران مبتلا به سرطان در عمل بسیار دشوار است، زیرا وضعیت این بیماران ممکن است به‌سرعت رو به وخامت بگذارد و پزشکان ممکن است در به کارگیری آزمایش روش‌های جدید مردد باشند. اما به گفته پژوهشگران، این وضعیت در حال تغییر است. اخیرا دو تیم تحقیقاتی در اروپا نشان دادند که روش پزشکی دقیق عملکردی می‌تواند برای حدود ۵۵ درصد از بیماران بزرگسال مبتلا به سرطان‌هایی که به درمان‌های رایج پاسخ نمی‌دهند، درمان‌های موثر ارائه دهند.

دایانا ازم، نویسنده یادداشت لایوساینس که خود پژوهشگر ارشد سرطان‌شناسی است، می‌گوید کارآزمایی بالینی اخیر تیم او روی بیماران مبتلا به سرطان در دوران کودکی متمرکز بود که سرطان آن‌ها بازگشته یا به درمان پاسخ نداده بود. او می‌گوید که رویکرد پزشکی دقیق عملکردی را برای ۲۵ بیمار مبتلا به انواع مختلف سرطان اعمال کرده‌اند.

ازم می‌افزاید: «کارآزمایی ما نشان داد که می‌توانیم گزینه‌های درمانی را برای تقریبا همه بیماران در کمتر از دو هفته ارائه دهیم.»

به گفته او، آن‌ها توانستند نتایج را طی ۱۰ روز پس از دریافت نمونه به دست آورند، در حالی که پردازش نتایج آزمایش رایج ژنومی که بر شناسایی جهش‌های سرطانی خاص متمرکز است، تقریبا ۳۰ روز طول می‌کشد.

دایانا ازم می‌گوید که بر اساس بررسی انجام‌شده، ۸۳ درصد بیماران مبتلا به سرطان که درمان‌هایی را با پیگیری رویکرد تیم او را دریافت کردند، نتایجی از جمله بهبود پاسخ به درمان نشان داده‌اند.

گسترش نتایج آزمایشی به دنیای عملی
روش «پزشکی دقیق عملکردی» برای درک اینکه چگونه داروهای سرطان را می‌توان بهتر با بیماران تطبیق داد، راه‌های جدیدی باز می‌کند.

اگرچه امروزه پزشکان می‌توانند دی‌ان‌ای هر بیمار را بخوانند، تفسیر نتایج برای درک اینکه بیمار به درمان سرطان چگونه پاسخ می‌دهد، بسیار دشوار است. ترکیب آزمایش حساسیت دارویی با تجزیه و تحلیل‌ دی‌ان‌ای، یعنی روش پزشکی دقیق عملکردی، می‌تواند به شخصی‌سازی درمان سرطان برای هر بیمار کمک کند.

دایانا ازم، نویسنده یادداشت لایوساینس، می‌گوید که او به کمک همکارانش، هوش مصنوعی را به برنامه پزشکی دقیق عملکردی‌شان افزوده‌اند. به گفته او هوش مصنوعی دانشمندان را قادر می‌کند داده‌های هر بیمار را تجزیه و تحلیل کنند و آن‌ها را با درمان‌ها و ترکیب‌های دارویی مناسب‌تر مطابقت دهند. هوش مصنوعی همچنین به محققان امکان می‌دهد روابط پیچیده بین جهش‌های دی‌ان‌ای در تومورها و این را که درمان‌های مختلف چگونه روی آن‌ها تاثیر می‌گذارند، درک کنند.

این تیم تحقیقاتی برای گسترش نتایج مطالعات پیشینش روی روش پزشکی دقیق عملکردی، دو کارآزمایی بالینی را آغاز کرده‌اند. آن‌ها قرار است گروه بزرگ‌تری را از بزرگسالان و کودکان مبتلا به سرطان‌هایی که برگشته‌اند یا به درمان مقاوم‌اند، جذب کنند.

ازم می‌گوید: «هرچه داده‌های بیشتری داشته باشیم، درک نحوه درمان سرطان برای دسترسی به درمان‌های شخصی آن و در نهایت کمک به بیماران بیشتر آسان‌تر می‌شود.»

دیگر خبرها

  • عوامل خطرزای سرطان در زندگی روزمره را بشناسید
  • تشخیص بیماری مرگبار از روی دست‌ها
  • شش اشتباه رایج درباره واکسن اچ‌پی‌وی
  • درمان سرطان رایگان می‌شود
  • درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود
  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به زودی در کشور
  • سقوط جرثقیل مرگبار شد
  • به درمان سرطان به کمک آزمایش دی‌ان‌ای امیدوار باشیم؟
  • درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز