Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@17:15:35 GMT

دستگاه همزمان تولید برق و حرارت تولید شد

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۴۸۷۶

دستگاه همزمان تولید برق و حرارت تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولید همزمان گرما و برق یکی از مهم‌ترین کاربردهای تولید پراکنده است. در مولدهای قدرت امروزی، معمولاً از سوزاندن سوخت‌های فسیلی و گرمای حاصله برای تولید قدرت محوری و سپس تبدیل آن به انرژی الکتریسیته استفاده می‌شود.

از گرمای اتلافی بازیافتی از این سیستم‌ها، می‌توان برای مصارف گرمایشی، سرمایشی و بسیاری از فرایندهای صنعتی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید هم‌زمان برق و گرما، می‌تواند علاوه بر افزایش بازده و کاهش مصرف سوخت، باعث کاهش انتشار گازهای آلاینده شود.

در CHP، از انرژی گرمایی تولیدی به عنوان منبع انرژی در فرایند تولید قدرت استفاده می‌شود. مصرف کنندگانی که به مقدار انرژی گرمایی زیادی در طول روز نیاز دارند (صنایع تولیدی، بیمارستان‌ها، ساختمان‌ها، دفاتر بزرگ، خشک‌شویی‌ها و …) می‌توانند برای کاهش هزینه‌های خود به نحوی مطلوب از CHP بهره ببرند.

علیرضا نوری مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان  درباره سیستم‌های تولید همزمان حرارت و برق مقیاس کوچک  (micro-CHP)توضیح داد: تولید همزمان حرارت و برق(Combined Heat and Power)   یکی از مهم‌ترین کاربردهای تولید پراکنده است؛ که عبارت است از تولید همزمان و توأم ترمودینامیکی دو یا چند شکل انرژی از یک منبع ساده اولیه.

نوری ادامه داد: از نظر ترمودینامیکی، تولید همزمان باعث افزایش راندمان در استفاده از سوخت می‌شود. در تولید جداگانه الکتریسیته، مقداری از انرژی باید به صورت حرارت تلف شده (waste heat) خارج شود که این مقدار انرژی بیش از نیمی از انرژی وارد شده به وسیله سوخت به نیروگاه است؛ ولی در تولید همزمان از این انرژی حرارتی برای مصارف مفید استفاده می‌شود.

به گفته وی، تولید همزمان برق و حرارت می‌تواند علاوه بر افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت، باعث کاهش انتشار آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

این فعال فناور بیان کرد: سیستم‌های mCHP می‌توانند نقش بسیار مهمی در نیاز به انرژی از یک طرف و حفظ محیط زیست از طرف دیگر ایفا کنند. از جمله مزایای این سیستم‌ها می توان به افزایش بازدهی، سازگاری با محیط زیست، مزیت اقتصادی و قابلیت اطمینان بالا اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان به کاربرد این تجهیز اشاره کرد و گفت: از این سیستم می‌توان در رستوران‌ها برای کاهش هزینه های برق در ساعات نیمه باری و اوج بار، استفاده از آب گرم مجانی جهت شست و شو و پخت و پز و همچنین تامین برق یخچال‌ها در صورت قطعی برق استفاده کرد.

نوری اضافه کرد: هتل‌ها و مراکز اقامتی- تفریحی، دفاتر اداری- تجاری، آپارتمان‌ها و منازل و اقامتگاه‌های ویلایی از جمله اماکنی هستند که می‌توانند از سیستم استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان درباره قیمت تمام شده این محصول گفت: قیمت تمام شده محصول عددی بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان برآورد شده است و امیدواریم با تجاری سازی و آغاز تولید انبوه این محصول قیمت تمام شده آن نیز کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: شرکت‌های آلمانی در زمینه طراحی و تولید این محصول پیشرو هستند و قیمت آن‌ها نیز چیزی در حدود ۲۵ هزار دلار است که در مقایسه با محصول تولید شده شرکت «سامانه های انرژی آران» بسیار بالاتر است.

در این شرکت به صورت مستقیم برای ۸ نفر اشتغال‌زایی شده است و غیر مستقیم نیز این میزان بیشتر خواهد بود.

کد خبر 4831271 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان تولید برق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری شرکت دانش بنیان تحقیقات علمی فناوری فضایی ماهواره ایالات متحده آمریکا هکرها موبایل گوگل امنیت سایبری گوشی هوشمند شرکت هواوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۴۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، رضا بنازاده عصر دوشنبه در آئین آغاز عملیات اجرایی سه هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی سازمان انرژی اتمی در بوشهر با اشاره به اینکه نیروگاه اتمی بوشهر تاکنون بیش از ۶۵ میلیون مگاوات ساعت برق تولید کرده است گفت: این میزان تولید برق در مناطق مختلف کشور استفاده شده است.

رئیس بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر با اشاره به ساخت ۲ واحد نیروگاه اتمی در کنار واحد نخست نیروگاه اتمی بوشهر تصریح کرد: با تکمیل این واحدها ظرفیت تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر سه برابر می‌شود.

وی ساخت سه هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی سازمان انرژی اتمی در بوشهر را اقدامی ارزشمند و راهبردی دانست و بیان کرد: با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد ارمغان آور عمرانی و آبادانی در محدوده این شهر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • جهش همزمان تولید و فروش شرکت نفت ایرانول در سال جدید
  • فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • بهترین دمنوش ها برای دفع سنگ کلیه
  • هشدار جدی/ اگر این 7 غذا را دوباره گرم کنید و مصرف کنید مرگ آور خواهد بود
  • افزایش تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران
  • پیام «وعده صادق» به قیمت نفت در بازارهای جهانی
  • درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر
  • تصاویری از تصادف همزمان ۳ خودروی شوتی در جاده کوهستانی | چپ شدن قطاری!