Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین گفت: ما باید در گام دوم انقلاب بتوانیم جایگاه والا و مقدس جمهوری اسلامی را برجسته‌تر کرده و حتی برای تمدن جهانی تلاش کنیم چراکه این وظیفه و رسالت برعهده انقلاب اسلامی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر محمدرضا خانلری در گفت‌وگو با صبح قزوین؛ با اشاره به گذشت یکسال از صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: با نگاه نافذی که همواره رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به مسائل کلان انقلاب، دولت و تمدن اسلامی داشته‌اند، صدور بیانیه‌ای در این سطح و به صورت مفصل و با غنای بالا دور از ذهن نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رهبری در این بیانیه ابتدا به دستاوردهای چهل ساله انقلاب اشاره می‌کنند، افزود: ابتدا باید توجه کرد که اساسا علت انتخاب این مقطع زمانی برای صدور این بیانیه چه بوده؟ که قابل تامل است.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین ادامه داد: کلمه چهل برای ما و در آموزه‌های دینی یک مفهوم ویژه دارد و نکته دیگر اینکه دشمنان انقلاب و نظام هم برای اینکه ما چهل سالگی انقلاب را نبینیم برنامه‌های بسیار گسترده و سنگینی در ذهنشان داشتند.

کارشناس مسائل سیاسی ابراز کرد: بسیاری از هجمه‌های دشمن را در سیزده آبان و دهه فجر سال ۹۷ مشاهده کردیم اما با سیاست و کیاست مقام معظم رهبری و هوشیاری مردم آگاه ایران نیز اهدافشان تحقق پیدا نکرد و بالعکس در بهمن ماه ۹۷ یک راهپیمایی دفاع از انقلاب را باشکوه‌تر از سال‌های گذشته داشتیم.

خانلری بیان کرد: مقام معظم رهبری در این فضا و جو است که بیانیه صادر می‌کنند، یعنی واقعا آن عظمت راهپیمایی ۲۲بهمن و پشت سرگذاشتن فتنه‌های احتمالی که دشمنان در نظر داشتند وهیچکدام اتفاق نیفتاد؛ باعث شد که ما احساس یک سربلندی و افتخار مضاعف داشته باشیم.

وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگ چهل ساله را برمی‌شمارد که استقلال در راس آن است چراکه ایشان در مقدمه می‌فرمایند؛ بسیاری از نهضت‌ها و جنبش‌ها در دنیا اتفاق افتاده که هیچکدام دوام نداشته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین ادامه داد: مسئله دیگر این است که رهبری تاکید می‌کنند که انقلاب اسلامی بدون خیانت به آرمان‌ها ادامه داشته و این نکته قابل تاملی است چراکه به بالندگی نظام کمک می‌کند و با گذشت چهل سال همچنان آرمان‌های انقلاب پابرجاست.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه بحث استقلال دستاورد بزرگی است، گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب به پیشرفت‌هایی که در عرصه فناوری، علمی، گسترش کیفی و کمی دانشگاه‌ها داشتیم اشاره می‌شود که دستاوردهای بزرگی است.

خانلری عنوان کرد: نکته دیگر در بیانیه نیز بحث موفقیت‌های ما در سیاست‌های خارجی است، رهبری بر این مسئله تاکید دارند که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی جهان دوقطبی بود و درواقع انقلاب اسلامی باعث شد جهانیان بپذیرند که قطب دیگری هم وجود دارد.

وی افزود: پایداری و مقاومت ما برای دفاع از اسلام و آرمان‌هایمان باعث می‌شود که هرچه جلوتر می‌رویم نیز برجستگی قطب سوم را بهتر نمایان ‌کند؛ همچنین در همان سال‌های اول انقلاب شاهد فروپاشی یکی از دو قطب یعنی جهان کمونیسم بودیم و امروز هم جهان سرمایه‌داری غرب به احتضار خود اعتراف می‌کند.

جهان غرب و امریکا بر زوال خود اعتراف می‌کند

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین اضافه کرد: جهان غرب و امریکا هزینه زیادی را در منطقه به ویژه در افغانستان، عراق، سوریه و بسیاری دیگر از کشورها صرف کرد اما به هیچ یک از اهدافش نرسید و این چیزی نیست که ما ادعا کنیم بلکه خودشان هم بر آن اذعان دارند.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: ما باید در گام دوم در بازه زمانی چهل ساله که ترسیم شده بتوانیم این جایگاه والا و مقدس جمهوری اسلامی را برجسته‌تر کنیم و حتی برای تمدن جهانی تلاش کنیم چراکه این وظیفه و رسالت برعهده انقلاب اسلامی است.

خانلری اظهار کرد: اگر عمق بیانیه گام دوم انقلاب را خوب نگاه کنیم، می‌بینیم که این دورنمای ترسیم شده از عمق و نفوذ بالایی برخوردار است.

وی افزود: نکته دیگر در این بیانیه درباره دستاوردها و سیاست خارجی و بحث تکیه بر جوانان است یعنی اگر ما می‌خواهیم قدم‌هایی با این عظمت و بزرگی که حتی کمک به ارتقاع تمدن جهانی است، برداریم باید به ابزار نیروی جوان متوسل شویم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین تاکید کرد: جوانان ما در این بستر چهل ساله انقلاب رشد کردند و از این پشتوانه غنی برخوردارند که می‌توانند کارهای بزرگی انجام دهند لذا رهبری مسئولیت نسل جوان را به آن‌ها یادآوری می‌کنند و عزم و همت ایشان همچون گذشته حمایت از این نسل است.

کارشناس مسائل سیاسی اذعان داشت: این رشد بالای معنوی که ما در طول این چهل سال کسب کردیم بسیار زیبا و ارزشمند است؛ دفاع مقدس و رشادت‌هایی که جوانان و دیگر آحاد این مملکت به خوبی از عهده آن برآمدند یک تجربه بزرگ است و این نشان از رشد فرهنگی و معنوی بسیار بالای این کشور دارد.

خانلری تصریح کرد: روحیه شهادت طلبی خوشبختانه همچنان ادامه داشته و با قدرت بیشتری در دفاع از حرم و جنگ ظالمانه‌ای که از طرف غرب و امریکا بود خودش را نشان داد؛ باید توجه داشت که امثال حججی‌ها در این چهل سال رشد کردند که به آن درجه از کمال و رشد معنوی می‌رسند و کارهای بزرگی را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: شاید مطلوب و ایده‌آل ما امروز در بحث مفاسد اقتصادی یا بی‌بند و باری‌ها برآورده نشده اما اکثریت رشد و کمالی که بیشتر جامعه به آن رسیده نکته ساده‌ای نیست که بتوان به سادگی از کنارش عبور کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین یادآور شد: نکته قابل تامل در بیانیه بحث امیدواری به آینده است که برگرفته از سرمایه‌های هنگفتی است که در این چهل سال اندوخته‌ایم و رهبری هم در این بیانیه دورنما را بسیار روشن می‌بینند.

کارشناس مسائل سیاسی افزود: با تکیه بر این دستاوردها می‎توانیم در آینده به حرکت رو به جلوی انقلاب و تاسیس دولت و تمدن اسلامی بسیار خوش بین باشیم؛ خوشبختانه ایران از نظر سرمایه‌های مادی و نیروی متخصص و متعهد برخورداراست.

مجلس باید مجدد جایگاه والای خود را پیدا کند

خانلری عنوان کرد: امروز نیروی فارغ التحصیل کشور با شرایط پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست و پیشرفت‌های بزرگی داشتیم؛ برای مثال فناوری هسته‌ای که با تلاش جوانان متخصص و متعهد دست پیدا کردیم نیز سرمایه بزرگی است.

وی با بیان اینکه باید به آینده و پیشرفت روزافزون این نظام امیدوار باشیم، گفت: هم مسئولین و هم مردم باید خود را برای این گام بزرگ بیش از پیش آماده کنند؛ آمادگی مردم به این معنی است که بپذیریم این نظام به صورت جمهوریت اداره می‌شود و ما همه در سرنوشت خود شریک هستیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین اضافه کرد: باید در برگزاری انتخابات حضور فعال داشته باشیم و این یک تکلیف و وظیفه بزرگی بر دوش آحاد مردم است.

کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: پیروی از ولایت تکلیف شرعی و عرفی ما است چراکه در این چهل سال در سایه حمایت از امام راحل و رهبری توانستیم به این موفقیت‌ها دست یابیم و این راه ادامه پیدا کند.

خانلری با اشاره به وظیفه مسئولین در گام دوم انقلاب ابراز کرد: مسئولین باید بیش از پیش قدر مردم شریف و پا به کار را بدانند و این قدرشناسی به این معنی است که از مسائلی همچون اشرافیت که برای مملکت اسلامی سم است و تجملگرایی دوری کنند.

وی ادامه داد: مسئولین باید با اتکا به منابع داخلی و بدون وابستگی و نرمش بیش از حد در برابر غرب و بیگانه به اداره امور بپردازند؛ مجلس که امام راحل فرمود در راس امور است اما امروز متاسفانه این جایگاه کمرنگ شده و آسیب دیده است لذا باید برای حرکت رو به جلو این نقیصه را برطرف کنیم که از طریق انتخاب درست توسط مردم میسر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین بیان کرد: نمایندگان باید پایبند به انجام وعده‌ها باشند و خدمتگذاری برای مردم را یک ثواب تلقی کنند و همچنین قوه قضائیه موانعی که در راه حرکت رو به جلوی نظام به ویژه در مبارزه با مفاسد وجود دارد را برطرف کنند.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: در رفع موانعی که برای این هدف مقدس و حرکت عظیم وجود دارد باید در درجه اول گذشته را آسیب شناسی کرد؛ ما هر چه از آموزه‎های دینی و دغدغه‌های اولیه که برای آن انقلاب کردیم فاصله بگیریم آسیب و آفت آن را خواهیم دید.

خانلری افزود: بادی بدانیم که تبعیت از قرآن، برپایی نظام اسلامی و حکومت اسلامی، آماده کردن بستر برای ظهور حضرت حجت(عج) که در بیانیه گام دوم انقلاب هم بر آن تاکید شده نیز وظیفه ما است.

وی بیان کرد: ما مردم و آحاد جامعه که مطالبه می‌کنیم نظام اسلامی برای ما چه کرده است باید در کنار آن ببینیم که خودمان برای انقلاب و نظام اسلامی چه کرده‌ایم.

دولت در تراز جمهوری اسلامی هیچگاه مرعوب استکبار نمی‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین اضافه کرد: اگر این چهل ساله اخیر را آسیب شناسی کنیم خواهیم دید که بسیاری از ما به وظیفه و تکلیفی که داشتیم به صورت شرعی و عرفی عمل نکردیم درحالی که پاسداشت خون بیش از ۲۵۰ هزار شهید، این نبود لذا باید این ضعف‌ها را برطرف کنیم.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: پیش از پیروزی انقلاب به جز سرسپردگی نظام شاهنشاهی در برابر غرب و محرومیت مردم شریف ایران از اولین حقوق انسانی به ویژه استقلال و آزادی چیز دیگری نداشتیم و باید دید امروز در کجا هستیم و چه جایگاهی داریم.

خانلری تاکید کرد: باید به اصل خود برگردیم و در دفاع از نظام اسلامی که حیات مادی و معنوی ما در آن است کوشا باشیم اما متاسفانه در بحث آسیب شناسی شاید بتوان نقد بیشتری نسبت به مسئولین داشت.

وی یادآور شد: بسیاری از مسئولین متاسفانه از آرمان‌هایی که در سال ۵۷ برای آن انقلاب کردیم فاصله گرفتند؛ درواقع هم شاهد وابستگی‌های مادی و هم دور شدن از ارزش‌های معنوی در بین مسئولین هستیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین ادامه داد: برای مثال مسئولی که از fatf و سند ۲۰۳۰ دفاع می‌کند اگر درباره آینده‌ای که این سند برای ما ترسیم کرده است تامل کند، چطور به خود اجازه می‌دهد که چنین دفاعی را داشته باشد.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه عامل روی کار آمدن برخی مسئولین هم خودمان هستیم، عنوان کرد: دولتی در چارچوب‌های گام دوم جای می‌گیرد که در درجه اول منتخب واقعی مردم باشد و دولت منتخب واقعی مردم این نیست که در زمان انتخابات وعده‌ها یا شعارهای هنجارشکنانه بدهد به صرف اینکه فقط رای داشته باشد.

خانلری تاکید کرد: برای ۱۴۰۰ به بعد باید انتظارمان از دولت در تراز جمهوری اسلامی این باشد که در درجه اول آن کسی که می‌خواهد در راس امور قرار گیرد نیز باور عمیق به نظام اسلامی داشته باشد یعنی اینکه برای شعارهای سال ۵۷ اصالت قائل باشد.

وی افزود: باید در موقع انتخاب متدین‌ترین و متخصص‌ترین کاندید را انتخاب کنیم چراکه اگر در انتخاب خود دقت کنیم، در راس دولت کسی قرار می‌گیرد که کابینه آن در تراز جمهوری اسلامی است که متاسفانه در گذشته در این باره کاستی‌های زیادی داشتیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین در پایان بیان کرد: کسی که در راس امور قرار می‌گیرد باید بداند که وامدار این مردم و خون شهداست و در سیاست خارجی بداند که ما کشوری برخوردار هستیم و به اتکای این سرمایه‌های بزرگ مادی و معنوی است که می توان حرکت کرد نه اینکه تحت تاثیر رعب غرب قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۵۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده کل ارتش: جز حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب، کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود/ در راستای بیانیه گام دوم وظیفه‌ ارتش این است که هم منتظر باشد، هم مستحق ظهور؛ یعنی ارتشی که آرمانش نابودی رژیم صهیونیستی و فروکشیدن استکبار از اریکه‌ قدرت

به گزارش جماران؛ شاید کسی تصور نمی‌کرد ارتشی که در دوران پهلوی اول بنیان گذاشته شد و در دوران پهلوی دوم به نماد اصلی طاغوت و ژاندارم منافع غرب در خاورمیانه تبدیل شده بود، بعداز سرنگونی طاغوت بلافاصله با انقلابِ برآمده از دل مردم، اعلام وفاداری کرده و در ادامه به بازوی قدرتمندی برای حفظ و حراست از منافع ملت ایران و انقلاب اسلامی تبدیل شود. ارتشی که حالا بنابر فرمایش حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جبهه‌های مقاومت هم ایفای نقش می‌کند.

رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت ۲۹ فروردین و روز ارتش در گفت‌وگویی با امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به بررسی عملکرد ارتش در سال‌های بعد از انقلاب و تفاوت‌های بنیادین آن با ارتش پیش از انقلاب پرداخته است.

 

* چه عاملی باعث شد ارتشی که در دوران انقلاب و تا چند روز پیش از آن، فرمانده‌اش فرد دیگری بوده و حالا هم بعد از انقلاب متواری شده و از کشور خارج شده؛ در حوادث اول انقلاب در کردستان و بعد هم در جریان جنگ، آن‌چنان عملکردی را از خود نشان دهد و به شجره طیبه تبدیل شود؟

به نظرم سه عامل است که تقریباً این سه عامل به یک اندازه قابل توجه است. عامل اول، بحث سربازی است. آن‌که سربازی را انتخاب می‌کند؛ یک ذات فداکاری، ایثارگری، از خودگذشتگی، غیرت به ناموس و آب و خاک در وجودش است که سربازی را انتخاب می‌کند. پیش از انقلاب سربازان ارتش بالاخره کم‌و‌بیش این ذات فداکاری را داشتند که سربازی در قالب ارتش را انتخاب کرده بودند. بعد به مرور زمان متوجه شده بودند آن نقطه‌ و هدف اصلی ارتش وقت؛ با آن مطالبات فکری، ذهنی و قلبی‌شان که مورد انتظار بود، متفاوت است و این همان موضوعی بود که باعث عدم وفاداری ارتش به طاغوت و ارتباط با جریان‌های انقلابی بود.

مثلاً بعضی از همین بچه‌های نیروی هوایی و پدافند با شخص رهبر معظّم انقلاب ارتباط داشتند و در جلسات درس ایشان در مشهد شرکت می‌کردند، یا مثلاً برخی از ارتشی‌ها با حضرت امام رحمه‌الله در ارتباط بودند و خدمت حضرت امام رفت و آمد داشتند. طوری که مثلاً یکی از خلبانان هوانیروز که با بالگردش به عراق رفته بود، از آن‌جا خدمت حضرت امام می‌رود. عشق به حضرت امام و این اشتیاق که این رهبرِ دور از وطن یک روزی بازخواهند گشت، در دل همه‌ این جوانان ارتشی مثل همه‌ ملت شعله‌ور بود. پس از بازگشت حضرت امام به ایران و درهم پیچیده شدن طومار رژیم منحوس پهلوی، آمریکایی‌ها هم گورشان را گم کردند، و ارتش گویی که گم‌گشته‌ای را یافته باشد؛ کسی که بخاطر آن آمده بودند و این لباس را پوشیده بودند، تماماً در وجود امام متجلی می‌شود و گم‌گشته خود را پیدا می‌کنند. این است که به سرعت به جریان انقلاب و جنگ وصل شدند. این یک اصل بود.

اصل دوم انضباطی است که در سازمان ارتش وجود دارد. این انضباط که رهبر معظّم انقلاب هم خیلی روی آن تأکید دارند، مسائلی است که ما آن‌ها را در دانشگاه‌هایمان تدریس می‌کنیم. یک مضمونی از فرمایش رهبر معظّم انقلاب است:‌ «این انضباط یک روح وفاداری‌ای در این‌ها ایجاد می‌کند که آن کارهای بزرگ را انجام می‌دهند.» انضباطی که به مرور زمان و با برنامه‌های پرورشی ـ تربیتی به وجود آمده بود.

یک موضوع دیگر که کمتر به آن پرداخته شده است «ایران» بود. در گذشته روی ایران و تعصب و وفاداری به آن خیلی کار می‌کردند و شعارش را می‌دادند. ارتشی‌ها هم می‌دیدند مرتب روی ایران کار می‌کنند اما خودشان ظاهراً این ایران را و حیثیت وشخصیت این ایران را به بیگانه می‌فروشند؛ این مسئله خیلی آزارشان می‌داد. بعد یک مرتبه دیدند حضرت امام و انقلاب آمد و به درستی از ایران دفاع می‌کنند.

تعداد قابل توجهی بخصوص از خلبان‌هایمان از کشور رفته بودند. جنگ که شد برگشتند. به یکی از خلبان‌ها گفته بودند برای چه بلند شدی آمدی وسط این معرکه‌؟ گفته بود وقتی پسرم بزرگ شد، از او پرسیدند پدر تو در حفظ ایران چه نقشی داشت، او باید یک حرفی داشته باشد که بزند. بعد از چند ماه هم شهید شد و یکی از شهدای بزرگ ارتش است. این‌ها بخاطر ایران است.

حالا من دقیقاً و عیناً جمله‌ را به خاطرم ندارم اما نقل به مضمون حضرت امام رحمه‌الله فرموده بودند: بجنگید، برای هر چیزی که برای شما ارزش دارد بجنگید، برای ایران بجنگید، برای کشور، برای ناموس، برای دین، برای هر چه که میخواهید برای همان بجنگید. بعضی‌هایشان آن‌چنان هم با آموزه‌های دینی آشنا نبودند، ولی می‌دیدند که این انقلاب و رهبر انقلاب پای دفاع از ایران ایستادند. بعضی از چیزهایی مثل شخصیت و افتخار ملی که سال‌ها بود از دست داده بودند را در سایه‌ی این الگوی جدید به دست آوردند و حفظ کردند برای همین هم پای این انقلاب ایستادند و بسیاریشان هم به شهادت رسیدند، اسیر شدند، زخمی شدند.

 

 راجع به حفظ انسجام ارتش هم صحبت کنید. این‌که بعد از آن همه بحران از ابتدای انقلاب چطور توانست این انسجام را حفظ کند.
 بنظرم دو دلیل اصلی داشت؛ وقتی حضرت امام رحمه‌الله  به یک کسی حکم می‌دادند، می‌شد حکم قانونیِ شرعی. یعنی نه تنها از نظر قانونی بایستی اطاعت می‌کردند، بلکه شرعاً هم بایستی تبعیت می‌کردند. الان هم همین طور است، الان هم خیلی وقت‌ها مثلاً به ما هم می‌گویند شما حکم رهبر معظّم انقلاب را دارید. در گذشته می‌گفتند حکم قانونی. دومی‌اش هم همان انضباط بود. یعنی آن پرورش و تربیت نظامی.

 

 بعد از انقلاب و قبل از جنگ و حتی اوایل آن کدام بخش از نظام جدید سیاسی جمهوری اسلامی بیشترین ارتباط را با ارتش و فرماندهان داشتند؟

عمده ارتباط با بدنه ارتش و فرماندهان؛ همان ارتباط حضرت امام رحمه‌الله و رهبر معظّم انقلاب با ارتش است. بیشترین ارتباط مربوط به امام و رهبر انقلاب است. یک جاهایی هم آقای طالقانی است، تا آن‌جایی که من اطلاع دارم. حالا مثلاً در استان‌ها و مناطق مختلف هم با آن کسانی که جزو منظومه‌ حضرت امام بودند، مثل شهید دستغیب، شهید صدوقی، شهید اشرفی‌اصفهانی، ‌شهیدمدنی، با آن‌ها هم ارتباط داشتند به تناسب این‌که، آ‌ن‌ها را واسطه‌های حضرت امام می‌دانستند. اما در بین شخصیت‌های نظام، ارتباط بیشتر با خود حضرت امام و رهبر معظّم انقلاب است.

رهبر انقلاب در همین کتاب «خون دلی که لعل شد» تعریف می‌کنند که قبل از انقلاب من در زندان بودم، افسرها و درجه‌دارها می‌آمدند با من درد دل می‌کردند، حرف‌هایشان را می‌گفتند. خیلی نکته جالبی است. این ارتباط از همان موقع قرار بود پایه‌ریزی بشود. شبیه آن ماجرایی که از حضرت امام پرسیده بودند شما با چه کسانی می‌خواهی شاه را بیرون کنی؟!فرموده بودند با همین بچه‌هایی که در گهواره هستند. رهبر معظّم انقلاب هم قرار بوده یک روزی یکی از بازوان قدرتمند مسلح‌اش همین ارتشی باشد که از داخل زندان با آن ارتباط برقرار می‌کنند.

به یاد دارم در دوران جنگ مثلاً ما در کردستان که بودیم، دور هم جمع می‌شدیم و صحبت می‌کردیم. آن موقع رهبر انقلاب در سِمت رئیس‌جمهور بودند. دور هم با همدیگر حرف که میزدیم، ارتشی‌ها همه آقا را پشتیبان و حامی خودشان می‌دانستند. خب آدم می‌فهمد دیگر! مثلاً می‌فهمد این امام جمعه هوای ارتشی‌ها را خیلی دارد، همیشه از ما تعریف می‌کند. این‌ها نکاتی است که به این راحتی کسی درک‌شان نمی‌کند که یک ارتش را با چه چیزهایی می‌شود نگه داشت.

 

این ارتباط به‌قدری تنگاتنگ بوده که در قضیه‌ کودتای نقاب در پایگاه هوایی شهید نوژه همدان، افسران ارتش خودشان شبانه خدمت رهبر انقلاب می‌آیند و اطلاع می‌دهند.
الان هم قوی‌ترین سند مظلومیت و حقانیت ارتش در این رابطه، شخص رهبر معظّم انقلاب هستند. هر کسی راجع به این ماجرا به یک نحوی قضاوت می‌کند.

حالا ببینید، قضاوت رهبر معظّم انقلاب چیست: «ماجرای کودتای نقاب را ترتیب دادند و برنامه‌ریزی کردند از طرف همان دستگاه‌های جاسوسی دشمن برای فتح ارتش. آن‌ها میخواستند یا موفق شوند که این هدف اولشان بود و با این توفیق با دست ارتشی که عناصر نفوذی‌شان در آن بود، به انقلاب خاتمه دهند. یا اگر موفق نشدند، بین مردم و ارتش و بین انقلاب و ارتش، فاصله بیندازند. توطئه‌ خطرناکی بود اما این توطئه هم بوسیله‌ ارتشی‌ها خنثی شد. بعد هم عناصر دنبال کننده‌ این قضیه یعنی نظامیان و ارتشی‌های متدین آن پایگاه، بیشترین نقش را در خنثی کردن آن کودتا داشتند. آن کسی که در این صحنه از ارتش دفاع کرد، خود ارتش بود. خود ارتش نگذاشت که این چنگال دشمن به او وصل شود و توطئه‌ خود را در ارتش پیاده کند». ۱۳۷۴/۰۱/۳۰

این اسنادی است که عمده نگاه رهبر معظّم انقلاب به بدنه ارتش است. حالا یک جایی هم راجع به پیشرفت‌های ارتش و تحول ارتش و انقلاب در ارتش حضرت آقا می‌فرمایند کسی نیاید بگوید ما کردیم، خود ارتشی‌ها این کارها را کردند.



 از نقش ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس بفرمایید، اینکه این نهاد بزرگ که حالا انقلاب را هم تجربه کرده است، در دوران دفاع مقدس چگونه ظاهر می‌شود.
 هیچ کسی به خوبیِ رهبر معظّم انقلاب راجع به نقش ارتش در دفاع مقدس صحبت نکرده است. در ۱۸ خردادماه سال ۶۸، یعنی دو ـ سه روز بعد از رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، ایشان فرمودند: «انصافاً ارتش ما، ارتش بسیار والایی است، امتیازهای زیادی در شما وجود دارد که در دیگران نیست. شما ارتشی هستید که ۱۰ سال برای کشور و ملت خود جنگیده‌اید. ــ سال ۶۸ ــ کمتر ارتشی در دنیا این‌گونه است. خیلی از ارتش‌های دنیا در متن بحران قرار نگرفته‌اند و یا لااقل شرایط دشواری نداشته‌اند و امتحانی این چنین به مردمشان ندادند. شما با وجود شرایط دشوار، ۱۰ سال جنگیدید. جنگ تحمیلی ۸ سال طول کشید اما شما با دشمن ۱۰ سال جنگیدید. زیرا قبل از شروع جنگ تحمیلی، ارتش در جبهه‌ها بود. از هفته‌ی اول پیروزی انقلاب و از ماجرای پادگان مهاباد، ارتش فعالیت داشت. من از نزدیک شاهد حضور نیرومند ارتش بوده‌ام و پادگان‌ها و خطوط و قرارگاه‌هایتان را دیده‌ام. انسان‌های وارسته‌ای وجود داشتند که ۸ سال خانه‌ آن‌ها سنگر و ویلای‌شان چادر بیابان بود. خلبان‌های شجاع، کادرهای پروازی و غیر پروازی نیروی هوایی، عناصر نیروی دریایی در شرایط سخت دریا، جبهه‌های زمینی، بخش‌های پشتیبانی مثل دستگاه‌های صنایع و آموزشگاه‌ها و امثال آن‌ها، حقاً و انصافاً امتحان خوبی دادند. من این نکته را با قوت و قدرت می‌گویم و بخاطر ملاحظه‌ حال و دل کسی، آن را مطرح نمی‌کنم». ۱۳۶۸/۰۳/۱۸ 

این مطالب هر کدام می‌توانند مبنای یک مبحثی در دوران دفاع مقدس باشند. فرمایش عنوان شده از رهبر انقلاب، کاملِ کامل است. حالا بسیاری این را نمی‌دانند که در خیلی از مواقع رهبر معظّم انقلاب مشاوره‌هایی که در مورد ارتش نزد حضرت امام خمینی رحمه‌الله مطرح و مواضعی که اتخاذ می‌کردند، تا چه حد در استحکام تدبیر و سیاست حضرت امام تأثیر داشته است.

شخص رهبر انقلاب یک بار برای بنده تعریف کردند که عده‌ای این نظر را نزد حضرت امام مطرح کرده بودند که ارتش ادغام شود. امام رحمه‌الله از من پرسیدند نظر شما چیست. عرض کردم اگر تصمیمتان را گرفتید من حرفی ندارم اما اگر تصمیم نگرفتید من نظرم را بگویم؛ امام فرمودند نه، هنوز تصمیم نگرفته‌ام. رهبر معظّم انقلاب بیان می‌کنند: من با این چیزی که این‌ها می‌گویند مخالفم و دلایل خود را توضیح می‌دهند. بعد امام فرمودند: این درست است.

 

ما ارتشی‌ها حقیقتاً براساس مدارک، استنادات و شنیده‌ها، جایی ندیدیم که در آن مقطع به غیراز حضرت امام رحمه‌الله و رهبر معظّم انقلاب؛ نفر سومی هم پیدا شده باشد که از ارتش دفاع کند. بله! ما یک دفاعی از شهید چمران در مجلس داریم اما این موضوع برای حدود هفت ـ هشت ماه بعد، یا شاید هم یک سال بعد باشد که آن هم واکنش است در مقابل یک فرد دیگری! یک کسی می‌آید یک حرفی می‌زند، ایشان بلند می‌شود از ارتش دفاع می‌کند اما این‌که ابتدابه‌ساکن کسی این حمایت را از ارتش بکند به جز حضرت امام و رهبر انقلاب کسی را نداریم.



 یکی از بحث‌های مرتبط با ارتش در دوران پیروزی انقلاب تا دفاع مقدس، خالی شدن ارتش از مستشاران نظامی آمریکایی است. با خروج آن‌ها، امورات نظامی ارتش به‌خصوص در حوزه ابزار و تجهیزات و فناوری به چه شکل تدبیر می‌شد؟
 آن‌ها اجازه نمی‌دانند که کسی از بدنه اصلی ارتش در این حوزه‌ها ورود کند؛ این را بارها شنیدید که مثلاً یک قطعه‌ را بسته‌بندی می‌کردند پس می‌دادند، قطعه‌ بسته‌بندی شده را می‌آوردند نصب می‌کردند. درباره این موضوع هم در خود ارتش دو دسته‌ کلی بودند: یک دسته این را باور کرده بودند که این کار از عهده‌ ما خارج است و آمریکایی‌ها دارند کار انجام می‌دهند. حالا این‌که آیا آن‌ها دارند انجام می‌دهند یا خیر؛ باز هم  دو گروه با نظرات متفاوت بودند: یک تعدادی می‌گفتند این‌ها دارند نوکری ما را می‌کنند، خب، پس بگذاریم بکنند. یک تعدادی هم می‌گفتند این‌ها خودشان فروخته‌اند و خودشان بالای سر ما هستند و همه‌ مقدّرات را این‌ها تصمیم می‌گیرند. منطق‌شان هم این بود که ما مثلاً دوره ندیده‌ایم و درس این‌ها را نخوانده‌ایم.

یک تعدادی هم بودند که معتقد بودند اگر اجازه دهند، ما خودمان می‌توانیم این کارها را به سامان برسانیم، و چه کم از خارجی‌ها داریم! چه فرقی بین ما و این‌هاست. ما هم دو تا را خراب می‌کنیم، یکی‌اش را درست می‌کنیم و بالاخره یاد می‌گیریم دیگر.

بعد از انقلاب هم مجموعه این‌ها بود، تا آن‌که نامه‌ معروف شهید فکوری به رهبر معظّم انقلاب می‌رسد و عنوان شده بود بعد از شروع جنگ، بعد از فلان مدت همه هواپیماهایمان زمین‌گیر خواهد شد. حضرت آقا هم نامه را خدمت حضرت امام رحمه‌الله می‌برند. آن تدبیری که از حضرت امام می‌گیرند، آن را منتقل می‌کنند به ارتش و بعد جهادهای خودکفایی را در ارتش راه می‌اندازند. این باعث شد تعداد کسانی که قائل به توانایی و توانمندی داخلی و بدنه ارتش بودند؛ زیاد شود.

اولین جایی که به فرمان رهبر معظّم انقلاب جهاد خودکفایی تشکیل شد، نیروی هوایی ارتش بود. اقداماتی را شروع کردند، باور کردند که می‌توانند این کار را انجام دهند و برخی قطعات را تولید وتامین کردند. البته بعضی‌هایش واقعاً گلوگاهی و سخت بود‌، تا سال‌ها بعد هم نتوانستند ولی مرتب رفتند و آوردند تا بالاخره شد.

خاطرم هست ما در توپخانه چیزی داشتیم به‌نام قفل آتش. یک چیز پیچیده‌ای بود آن موقع و همه‌اش می‌گفتند قفل آتش خراب شده، دیگر نمی‌دانیم چه کار کنیم؛ مدام می‌رفتیم از آن توپ باز می‌کردیم می‌آوردیم می‌بستیم به یک توپ دیگر. و مدام جابه‌جا می‌کردیم. یک روز یک کسی به من گفت که اصفهان صنعتگرهای خیلی خوبی دارد، می‌توانند این قطعه را بسازند. یکی از قفل آتش‌ها را برداشتم آوردم اصفهان. افسری بود بنام نیک‌روش، خدا رحمتش کند در پاوه شهید شد، افسر حزب‌اللهی و خوبی بود. این دست ما را گرفت برد پیش آن‌ها، چند جا رفتیم. یکی گفت مثلاً من این بخش را می‌توانم بسازم، برای بخش دیگر باید بروید فلان‌جا و به همین شکل. خلاصه قفل آتش را ساختند. بردیم، یک اشکالاتی داشت، دوباره آوردیم آن اشکالات را برطرف کردیم، بالاخره ساختند.

در همان جنگ قفل آتش ساخته و گلوگاه قفل آتش برطرف شد. حالا نیروی زمینی کمتر از این گلوگاه‌ها دارد ولی پدافند، نیروی هوایی، نیروی دریایی خیلی مشکل داشتند، همه را اداره می‌کردند و همه‌شان راه افتاد. مجموعه این اقدامات بود که توانستند این جنگ را ادامه دهند و به مرور زمان هم از دو قطعه و پنج قطعه و ده قطعه و صد قطعه، شد هزاران قطعه.

الان مثلاً ده‌ها هزار قطعه در ارتش است که همه‌ را دارند می‌سازند که باز با تأیید و حمایت و ایستادگی شخص رهبر انقلاب است. یعنی شاید اگر آن نگاه رهبر معظّم انقلاب نبود، مثلاً شهید ستاری به دلیل کارهایی که در این حوزه‌ها می‌کرد برکنارش می‌کردند، می‌رفت و بعد از او هم هیچ کس جرأت نمی‌کرد وارد این مسائل شود. اما با قوت قلب و راهنمایی‌های رهبر انقلاب ادامه یافت تا الان که جنگنده می‌سازیم، بالاخره رسیدیم به نقطه‌ای که بتوانیم جنگنده کوثر بسازیم. این منطق بود که ارتش را برای ماموریت‌ها سرپا نگه داشت.

ارتش جمهوری اسلامی ایران بعد از چهار دهه از انقلاب چه تفاوتی با ارتش دوران طاغوت دارد؟
 چندین سال پیش رهبر معظّم انقلاب فرمودند: «کسی تصور نکند این ارتش دنباله‌ ارتش طاغوت است، ارتش جمهوری اسلامی، درحقیقت یک پدیده جدید است». ۱۳۷۶/۰۱/۲۷

مهترین نقطه‌ عطف بیانیه‌ گام دوم آمادگی برای ظهور حضرت بقیه‌الله‌الاعظم روحی‌فداه است. باید دید در همین راستا وظیفه‌ ارتش چیست؟ این است که ارتشی بشود که هم منتظر باشد، هم مستحق ظهور باشد. این خیلی اتفاق بزرگی است. یعنی ارتشی که آرمانش نابودی رژیم صهیونیستی و فروکشیدن استکبار از اریکه‌ قدرت و پایین آوردنش و بهم ریختن نظام سلطه است، این ارتش با آن ارتش دوران طاغوت، در این ۴۳ سال خیلی تفاوت کرده است. چند سال نوری حرکت است. ما به هیچ وجه نمی‌توانیم منکر برکت وجودی حضرت امام رحمه‌الله و کار بزرگی که ایشان کردند، بشویم؛ اما این حالتی که در ارتش ایجاد شده است، همه‌اش نتیجه‌ رهبریِ قدم به قدم رهبر معظّم انقلاب است.

یک بار شخص رهبر انقلاب فرموده بودند که من یک نیزه‌ای را پرت می‌کنم جلوتر تا شما بروید. بعد که دارید نزدیک می‌شوید دوباره پرتش می‌کنم جلوتر. یعنی هیچ وقت به وضعیت حال قانع نیستند، همان جمله‌ای که به نیروهای سپاه پاسداران هم فرمودند، راضی هستند اما قانع نیستند. من به دوستان‌مان می‌گویم این‌که حضرت آقا فرمودند: ارتش را به نِصاب شایسته برسانید، نِصاب شایسته یعنی همان منتظر حقیقی و مستحق ظهور بودن؛ واقعیِ واقعی.

دیگر خبرها

  • فرمانده کل ارتش: جز حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب، کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود/ در راستای بیانیه گام دوم وظیفه‌ ارتش این است که هم منتظر باشد، هم مستحق ظهور؛ یعنی ارتشی که آرمانش نابودی رژیم صهیونیستی و فروکشیدن استکبار از اریکه‌ قدرت
  • مدل دانشگاهی تمدن ایرانی الگوی ۲۰۰ دانشگاه در دنیا است
  • حرکت در مدار انقلاب مهم‌ترین دلیل پیشرفت صنایع نظامی ایران است
  • ایران جزء ۱۵ کشور برتر جهانی در جذب دانشجویان بین المللی
  • عملیات وعده صادق سیلی محکمی به اسرائیل و آمریکا بود
  • حرکت بزرگ سپاه اسلام امیدی در دل مستضعفان جهان ایجاد کرد
  • امسال ۱۱هزار واحد مسکونی روستایی در زنجان مقاوم سازی می شود
  • امسال ۱۱هزار واحد مسکونی روستایی مقاوم در زنجان مقاوم سازی می شود
  • اجرای طرح نهضت ملی مسکن در نزدیک به ۲ هزار هکتار زمین
  • حرکت به سمت مردمی‌سازی اجرای برنامه‌های فرهنگی در شهر قم