Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- یک مقام مسئول با تشریح جزئیات بسته حمایت از صادرات که به زودی از سوی معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ می‌شود، گفت: ۴هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت با نرخ ۱۴درصدی به صادرکنندگان اختصاص یافت.

احسان قمری با بیان اینکه همه ساله بسته حمایت از صادرات غیرنفتی به وسیله ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ابلاغ می‌شود، گفت: در قالب این بسته، مشوق‌ها و حمایت‌های صادراتی که سازمان توسعه تجارت ایران، وزارت صنعت معدن و تجارت و سایر نهادهای درگیر در صادرات برای ارائه به صادرکنندگان تدارک می‌بینند، در قالب این بسته تدوین شده و به نوعی، ضمانت اجرایی پرداخت مشوق‌های صادراتی دولت به صادرکنندگان قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تمرکز بر صادرات در نه بند از ده بند آن افزود: مقام رهبری در یکی از بندهای این سیاست‌ها، بر تشویق و حمایت از صادرکنندگان تأکید نموده‌اند که این امر، مسئولیت ما را در تدوین بسته حمایت از صادرات سنگین‌تر می‌کند؛ به نحوی که جمله معروف «درون‌گرایی و برون‌زایی اقتصاد» بر محوریت صادرات متمرکز است؛ این در حالی است که خوشبختانه با هماهنگی که با سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی صورت گرفته، بسته حمایت از صادرات غیرنفتی در سازمان توسعه تجارت ایران تدوین شد و به تأیید وزرای صنعت معدن و تجارت، امور اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه رسیده و ظرف روزهای آینده از سوی معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ابلاغ خواهد شد.
قمری در تشریح شاخصه‌های این بسته حمایتی افزود: بسته حمایت از صادرات غیرنفتی در دو بخش تسهیلات بانکی و مشوق‌های صادراتی متمرکز خواهد بود که بخش مرتبط با وام‌های بانکی، به وسیله نظام بانکی کشور به صادرکنندگان پرداخت می‌شود و در حوزه مشوق‌های صادراتی نیز، سازمان برنامه و بودجه، منابع تعیین شده را به سازمان توسعه تجارت ایران تخصیص می‌دهد تا در قالب ۱۱ سرفصل، به صادرکنندگان پرداخت شود.
وی از انجام هماهنگی لازم میان سازمان توسعه تجارت ایران با صندوق توسعه ملی به منظور اختصاص تسهیلات بانکی به صادرکنندگان خبر داد و گفت: بر مبنای ماده یک بسته حمایت از صادرات غیرنفتی که به منابع صندوق توسعه ملی اشاره دارد، این صندوق اعلام آمادگی کرده که ۲ هزار میلیارد تومان از منابع خود را به عنوان سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی- صادراتی اختصاص دهد که البته این بخش از پرداخت صندوق توسعه ملی از طریق سپرده‌گذاری در بانک‌های عامل صورت می‌گیرد و بانک‌های طرف قرارداد نیز به همان میزان آورده صندوق، منابع به این امر اختصاص داده تا وام با نرخ ترجیحی و یارانه‌ای به صادرکنندگان ارائه شده و در مدت دو سال از سوی صادرکننده بازپرداخت شود.
به گفته قمری، یکی از مشکلات بخش صادرات کشور، بالا بودن نرخ تسهیلات است که این نرخ، فرصت سرمایه‌گذاری را از صادرکنندگان ما گرفته و اجازه گسترش فضای تولیدی آنها را نمی‌دهد؛ بنابراین با برنامه‌ریزی که انجام شده، قرار شد اعتباراتی که از محل منابع صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود، با نرخ ترجیحی در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد؛ به نحوی که میانگین نرخ مصوب شورای پول و اعتبار که در حال حاضر ۱۸ درصد و نرخ صندوق توسعه ملی که ۱۱ درصد است، با هم جمع شده و از مجموع نرخ سود این دو بخش یعنی ۲۹ درصد، به صورت میانگین نرخ ۱۴.۵ درصدی در نظر گرفته می‌شود که بر این اساس، باید گفت که نظام بانکی بین ۴.۵ تا ۵ درصد یارانه به صادرکنندگان می‌پردازد.
این مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت ایران گفت: این تسهیلات برای سال ۹۸ تعیین شده که تا شهریورماه سال ۹۹ قابلیت پرداخت دارد و بر این اساس، ۴ هزار میلیارد تومان از سوی نظام بانکی کشور به صادرکنندگان اختصاص می‌یابد. البته شاید در نگاه اول، با توجه به حجم صادراتی که کشور دارد، این رقم ناچیزی باشد، ولی قرار نیست که همه صادرات از طریق وام، سرمایه‌گذاری و منابع بانکی تأمین مالی شود؛ بلکه به هر حال صادرکنندگان باید از منابع دیگری هم که وجود دارد، استفاده کنند.
وی در خصوص اختصاص تسهیلات ارزی به صادرکنندگان نیز گفت: به دلیل مشکلات حوزه ارزی، هم بانک توسعه صادرات و هم صندوق ضمانت صادرات ایران در بحث اعطای اعتبارات ارزی فعال هستند و برنامه‌های خاص خود را دارند.

 مهر برچسب ها: صادارت غیر نفتی ، اقتصاد مقاومتی ، سازمان توسعه تجارت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صادارت غیر نفتی اقتصاد مقاومتی سازمان توسعه تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۶۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر رویکرد بانک‌های استان بوشهر به توسعه محوری

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر، گفت: بانک‌ها رویکرد مشتری محوری را به توسعه محوری تغییر دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، علی باستین شامگاه چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل بانک تجارت استان بوشهر با تبریک حماسه غرورآفرین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حمله پهپادی و موشکی به اسرائیل جنایتکار، اظهار داشت: این حماسه مهم و موفق شادمانی برای ملت ایران و جهان اسلام و آزادی‌خواهان دنیا به دنبال داشت.

وی با اشاره به تعامل مطلوب و هم‌افزایی مسئولان بوشهر و فارس در اجرا طرح‌های مشترک گفت: اکنون طرح‌های مهم و بزرگی از جمله خط ریلی شیراز، بوشهر و عسلویه و بزرگراه شیراز به بوشهر با تعامل مسئولان دو استان بوشهر و فارس در حال اجرا است و این تعامل نتایج قابل توجهی در تسریع این طرح‌ها داشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر خدمات و تلاش بانک تجارت استان بوشهر در ابعاد گوناگون توسعه استان را قابل تقدیر دانست و بیان کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات استانی در اجرا طرح‌های عمرانی همکاری و تعامل بانک‌ها و تخصیص منابع اعتباری بسیار مهم و بانک تجارت در این حوزه موفق عمل کرده است.

باستین با بیان اینکه در قانون بودجه ظرفیت‌های مهمی برای بانک‌ها برای مشارکت در طرح‌های عمرانی و اقتصادی پیش‌بینی شده است تصریح کرد: طرح‌های عمرانی و اقتصادی پیشران از جمله تکمیل زنجیره ارزش در امور کشاورزی، پرورش آبزیان، خرما، معادن و دیگر عرصه‌ها نیاز به مشارکت بانک‌ها در تامین منابع مالی است.

وی تسهیلات تکلیفی بانک‌ها را بر اساس قانون بودجه را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: تسهیلات تکلیفی در عرصه اشتغال‌زایی و حمایت از طرح‌های تولیدی هر ساله به بانک‌ها ابلاغ می‌شود که در این عرصه بانک تجارت موفق عمل کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر تاکید کرد: لازم است بانک‌های استان بوشهر 50 درصد از منابع اعتباری خود را در اختیار بخش تولید قرار دهند و در عرصه مسئولیت اجتماعی هم بیشتر مورد توجه قرار گرفته شود.

باستین با بیان اینکه یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور تامین منابع مالی طرح‌ها از سوی بانک‌ها است اضافه کرد: حداقل یک سهم برای هر بانک برای طرح‌های مصوب در نظر گرفته شده است.

وی تغییر رویکرد بانک‌ها در توسعه را مورد تاکید قرار داد و افزود: یک رویکرد جدید مورد انتظار از بانک‌ها این است که بانک‌ها از مشتری محوری به توسعه محوری تغییر رویکرد دهند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با تاکید بر توجه به پرداخت تسهیلات بانکی به مردم با شرایط آسان افزود: برای رفاه و آسایش مردم در دریافت تسهیلات بانکی اقدامات لازم انجام شود و ضمن تکریم مردم فرایند پرداخت تسهیلات بانکی به بخش خصوصی به ویژه مردم آسان‌سازی شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • بهره‌برداری از فاز توسعه شرکت کلران در سمنان
  • تغییر رویکرد بانک‌های استان بوشهر به توسعه محوری
  • تأکید وزیر صمت بر حمایت از صادرکنندگان
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه
  • تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا
  • پیمان‌ سپاری ارزی، به کاهش صادرات منجر شد
  • وقتی اعداد سخن می گویند؛ چرا نام ایران در لیست بزرگترین بنادر جهان وجود ندارد؟!
  • مهندسان ایرانی در چه کشورهایی کار می کنند؟