Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: اعتبار ۴.۵ میلیارد تومانی به منظور اصلاح زیرساخت‌های بخش کشاورزی در این شهرستان اختصاص یافته است

به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، عزت‌الله نباتی عصر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان اظهار کرد: از مجموع ۶۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان، حدود ۳۵ هزار هکتار را اراضی آبی تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: اراضی آبی با استفاده از ۸۸۲ حلقه چاه، یکهزار و ۲۹۴ رشته قنات و یکهزار و ۳۴۴ رشته چشمه آبیاری می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به سهم قریب به ۲۰۰ میلیون متر مکعبی آب‌های سطحی در بخش کشاورزی این شهرستان بیان کرد: در راستای اصلاح الگوی کشت، ۱۰ درصد اراضی کشاورزی برای کشت محصولات آب‌دوست اختصاص یافته است.

نباتی خاطرنشان کرد: اگر چه در حالی سال زراعی گذشته سهم تعیین شده برای کشت برنج در بروجرد ۸۰۰ هکتار بود که این محصول در بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی کشت شد.

وی از افزایش بهره‌وری آب با استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار به عنوان یکی از اولویت‌های دو وزارتخانه جهاد و نیرو با هدف مدیریت منابع آب یاد و تاکید کرد: حال آنکه کشاورزان بروجردی استقبال چندانی در این باره نداشته‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد تصریح کرد: به این ترتیب تنها ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به سیستم آبیاری بارانی و حدود یکهزار هکتار نیز به سیستم آبیاری قطره‌ای تجهیز شده است.

نباتی افزود: این در حالی است که بروجرد با گستره ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتاری، یک چهارم باغات لرستان را در خود جای داده است.
وی البته از برنامه‌ریزی به منظور تجهیز ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی بروجرد به سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار و ایستگاه‌های پمپاژ در سال جاری خبر  داد.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به اهرم‌های تشویقی دولت به منظور گرایش کشاورزان و باغداران به اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در باغات و مزارع گفت: متاسفانه با این وجود گرایش کشاورزان بروجردی به استفاده از این سیستم‌های آبیاری در خور توجه نیست.

نباتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جریان سیل فروردین‌ماه امسال ۳۲ هزار پرونده در در سطح لرستان تشکیل شد، اما از مجموع ۴۳ مرحله پرداخت خسارات سیل تنها ۱۳ مورد بروجرد اختصاص یافته است.

وی عنوان کرد: البته بخش کشاورزی بروجرد با دریافت کمک ۴.۷ میلیاردی از مجموع اعتبار ۱۴ میلیارد تومانی لرستان، بیشترین سهم تسهیلات کم بهره استان را به خود اختصاص داده است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد خاطرنشان کرد: همچنین اعتبار ۴.۵ میلیارد تومانی به منظور اصلاح زیرساخت‌های عمومی مانند جاده‌های بین مزارع، کانال‌های آب‌رسانی و قنوات به بروجرد اختصاص یافته است.

انتهای پیام/۸۵۰۱۲

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی بروجرد الگوی کشت کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۹۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره‌وری با تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ مدیر امور اراضی آذربایجان‌غربی گفت: اجرای طرح تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی باعث توجیه اقتصادی کشاورزی، بهینه شدن فعالیتها، افزایش بهره‌وری منابع و در نهایت توسعه پایدار بخش کشاورزی می‌شود.

مجتبی روح الامین، با بیان اینکه تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی یکی از اولویتهای مهم سازمان امور اراضی کشور است، افزود: یکی از دلایل افزایش هزینه‌های تولید در کشور، خردشدن اراضی و کشاورزی سنتی است.

روح الامین، با اشاره به اینکه باید به سمت کشاورزی مکانیزه و کلان قدم برداریم و گام اول یکپارچه‌سازی اراضی است،افزود: برای اجرای این طرح نمی‌توان نسخه واحدی برای کل استان درنظر گرفت و با توجه به شرایط باید برای هر منطقه از روشهای جداگانه‌ای بهره برد.

وی اظهار کرد: موفقیت بیشتر دولت در طرح یکپارچه‌سازی زمینهای کشاورزی الزاماتی هم نیاز دارد، از جمله اینکه برای ارث وراث، باید قانونی وضع شود که زمینها را خرد نکنند و مشوق‌های نقدی و تسهیلاتی برای این کار در نظر گرفته شود.

مدیر امور اراضی استان گفت: مدیران جهاد کشاورزی شهرستا‌ها، مسئولان امور اراضی و مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان باید در رابطه با تجمیع و یکپارچه‌سازی کشاورزی اهتمام بیشتری داشته باشند و از رو‌های ترویجی و تشویقی استفاده کنند تا در نهایت موارد در کارگروه تصمیم‌گیری و نهایی شود.

 روح الامین اضافه کرد: شهرستانهای اشنویه، سلماس، بوکان، پلدشت، چالدران، تکاب، شاهیندژ و مهاباد نسبت به معرفی پایلوت به مساحت ۵۰۷ هکتار اقدام کرده اند که ۴۶ هکتار منجر به تجمیع اسناد و معرفی به اداره ثبت برای صدور سند تجمیعی و ۱۳ هکتار مبنی بر یکپارچه سازی کشت شده است.

دیگر خبرها

  • اختصاص بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت گندم
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • اجرای شبکه آبیاری تا پایان سال در۶۰ هزارهکتار اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی
  • اختصاص ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی بخش جلگه رخ تربت حیدریه به کشت کلزا
  • تجهیز و نوسازی ۱۵۰ هکتار از شالیزار‌های آمل
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • افزایش بهره‌وری با تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی
  • شناسایی ۵مورد تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در بروجرد