Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@14:19:43 GMT

آغاز مطالعات بانکها در حوزه بانکداری دیجیتال

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۹۶۴۸

آغاز مطالعات بانکها در حوزه بانکداری دیجیتال

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، علیرضا لگزایی درباره دیجیتالی شدن بانک‌ها و همچنین نظارت‌های دیجیتالی بر نظام بانکی، گفت: اگر در نظر بگیریم که صنعت بانکداری در مسیر تحول دیجیتال قرار دارد،‌ طبیعتا مقوله نظارت بر بانک‌های دیجیتال یک مقوله حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه عموما اصول و قواعد کلان نظارت بر صنعت بانکداری ثابت و پایدار است، افزود: اساسا اصول نظارت بر فعالیت های بانکی تغییر جدیدی نخواهد کرد، ولی موضوع مهم نیاز مقام ناظر به ابزارهای جدید برای اعمال نقش نظارتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لگزایی با تاکید بر اینکه امروزه از مباحث مهم در بحث بانکداری دیجیتال، موضوع داده های بزرگ است، افزود: صنعت بانکداری از داده محوری کسب درآمد می‌کند و از این طریق مدل بانکداری نیز دچار تحول می شود؛‌ بنابراین ابعاد نظارت بر بانک ها نیز گسترش می یابد.

وی ادامه داد: متناسب با رشد و توسعه مفهوم دیجیتال در صنعت بانکداری، بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر و همچنین سایر نقش آفرینان نیز باید به تدریج خود را به این ابزارها مجهز کنند. از بُعد دیگر، وقتی مقام ناظر به ابزار نظارت مجهز شد، موضوع دیجیتالی شدن اهمیت می یابد و اساسا هم نمی‌توان تفاوت زیادی بین بانک‌های دیجیتال و نظارت دیجیتالی بر بانک ها قائل شد و ممکن است تنها بتوان در این بخش تقدم و تاخر دسترسی به ابزار دیجیتال را مطرح کرد.

این مقام مسئول در نظام بانکی تصریح کرد: اینکه مقام ناظر قبل از کسب و کار مجهز به ابزار نظارت شده و چابک شود،‌ می توان انتظار داشت که در لحظه ابعاد فعالیت بانک های تحت پوشش را نظارت کرد.

لگزایی در این خصوص که وضعیت فعلی بانک‌ها در ایران نسبت به آشنایی با مقوله دیجیتالی شدن و همچنین فعالیت در چارچوب استانداردهای روز بین المللی به چه نحو است، بیان داشت: اطلاعات نشان می دهد که اغلب بانک ها با مفهوم دیجیتالی شدن و تحول دیجیتال آشنا هستند و در این زمینه برنامه ریزی صورت می‌گیرد.

به گفته وی، برخی بانک ها نیز در زمینه دیجیتالی شدن از برنامه ریزی عبور کرده اند و در مرحله مطالعه و پیاده سازی قرار دارند. به صورت کلی می توان گفت که در ایران برخی بانک ها وضعیت بهتری در این زمینه‌ها دارند و برخی نیز عقب‌تر هستند ولی باید گفت که مقوله تحول دیجیتال، موضوع با قدمتی در صنعت بانکداری دنیا نیست و بیشتر از ۶ سال از زمان مطرح شدن آن نمی گذرد.

این کارشناس ارشد حوزه بانکداری الکترونیکی در نظام بانکی کشور اظهارداشت: بنابراین ظهور بانک‌های دیجیتال در دنیا مقوله ای نوپا است. این نوع بانکداری در طول سالیان اخیر در برخی کشورهای پیشرفته دنیا ابراز وجود کردند؛ ‌در عین حال، برخی بانک ها از ابتدا به صورت دیجیتالی پا به عرصه فعالیت گذاشتند و زیرساخت اصلی آنها دیجیتال است.

وی معتقد است که هنوز در بانک‌های مطرح دنیا، موضوع دیجیتالی شدن در حال پیگیری است، اما در برخی کشورها مانند چین و سنگاپور بانک‌هایی هستند که به صورت دیجیتال فعالیت می‌کنند و مبتنی بر تحول دیجیتال هستند.

لگزایی افزود: در ایران نیز به لحاظ شاخص‌های توسعه بانک‌ها و پیشرفت در این زمینه از دنیا عقب نیستیم و البته ممکن است اگر تا ۵ سال آینده به حرکت رو به جلو ادامه ندهیم، آنگاه با استانداردهای روز دنیا فاصله بگیریم، ولی در حال حاضر معدل صنعت بانکی ایران در بحث دیجیتالی شدن مناسب است و خیلی از دنیا عقب نیستیم.

کد خبر 4831575 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: بانکداری الکترونیکی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ایران سیل سیستان و بلوچستان قیمت دلار سقوط هواپیمای اوکراینی قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی قیمت سکه بهار آزادی بورس وزارت صنعت معدن و تجارت مالیات سازمان هواپیمایی کشوری قیمت یورو عملیات بازار باز ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۹۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای کارت سوخت و مالیات مهریه!

به گزارش همشهری‌آنلاین، در اقتصاد و بازار ایران چه می‌گذرد؟ چالش اول بسیاری این روزها تاخیر در دریافت کارت سوخت است اما جعفر سالاری مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی می‌گوید: با فراجا حرف زده‌ایم و قرار شده تا کارت‌های سوخت را ۱۰ روزه به دست مردم برسانیم.

شایعه گرفتن مالیات از فاکتورهای خرید جهیزیه و مبلغ مهریه هم تکذیب شده و مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: هیچ آستانه‌ای برای معافیت مهریه لحاظ نشده است و تا زمانی که قانون تغییر نکند این معافیت پابرجاست. حال که خیالمان از مالیات مهریه و کوتاه‌تر شدن زمان کارت سوخت راحت شد، بدانیم که وضعیت بازار مرغ اکنون آرام است و به گفته علی ابراهیمی، به دلیل فراوانی تولید، از اوخر بهمن ماه سال قبل شاهد کاهش قیمت مرغ زنده هستیم که باعث ضرر و زیان واحدهای مرغ گوشتی در کشور شده است. چالش مرغداران این است که قیمت جوجه یک‌روزه بالارفته و به همین دلیل، مسعود امرالهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی در نامه‌ای به انجمن جوجه یکروزه خواستار تعدیل قیمت شده و گفته قیمت اعلام شده باعث تنش در بازار گوشت مرغ و دلسرد شدن مرغداران گوشتی می‌شود.

چه خبر از وام‌های خرد؟

خوب می‌دانیم که در فصل پایانی سال گذشته بسیاری از بانک‌ها به درخواست وام جواب منفی می‌دادند و بسیاری منتظر بازشدن قفل وام‌ها در سال جدید نشسته‌اند. حالا مهدی سحابی، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی درباره زمان اعطای وام‌های قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری می‌گوید: در ابتدای سال، سهمیۀ یک‌دوازدهم ماهانه به شبکۀ بانکی ابلاغ شد پس از طی مراحل قانونی و اداری سهمیه کامل بانکها تعیین و ابلاغ می‌شود. او درباره سخت‌گیری بانک‌ها هم می‌افزاید: بانک مرکزی تاکید دارد که شبکۀ بانکی با «کمترین سخت‌گیری» و «بیشترین تسهیل‌گری» نص صریح قانون را در مطالبه وثائق از متقاضیان تسهیلات اجرا کنند.

برنج و شکر با قیمت مصوب

خبر آخر اینکه رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفته: توزیع کالاهای اساسی مانند روال سابق انجام می‌شود و در اقلامی چون برنج و شکر مشکلی وجود ندارد و عرضه آنها با قیمت مصوب است. او افزود: نظارت بر فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها نیز بر اساس آمار تراکنش آنها است تا مشخص شود دقیقا با چه قیمتی اقلام به فروش می‌رسد. اگر چه بازرسان اتحادیه نیز نظارت‌های لازم را بر بازار دارند تا قیمت‌ها بالا نرود و همچنین با گرانفروشی نیز برخورد خواهند کرد.

کد خبر 844949 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سوخت - بنزین (کارت سوخت هوشمند) مالیات ازدواج - مهریه

دیگر خبرها

  • آیت‌الله اعرافی: بانکداری ایران باید پاکیزه شود
  • ​​​​​​​«همایش جهانی بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» برگزار شد
  • نام نویسی ناشران دیجیتال برای حضور در نمایشگاه کتاب آغاز شد
  • آغاز فرایند انتخاب مشاور برای مطالعات طرح‌جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از امروز
  • دست انداز تازه برای واگذاری سرخابی ها به بانکها / مال بد،بیخ ریش صاحبش ماند!
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه کتاب تهران از فردا
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه کتاب تهران
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای حضور در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران
  • ماجرای کارت سوخت و مالیات مهریه!