Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی، اظهار کرد: بر اساس برآوردهای موسسه گیاه پزشکی و گزارش سازمان خاروبار جهانی، ضایعات در مراحل تولید و پس از تولید بسیار بالاست که این امر نشان می‌دهد که باید در فضای کنونی که ناشی از جنگ اقتصادی یک جانبه است، بیشتر توجه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: وضعیت کنونی ما برای انتقال دانش فراهم است و مسئولیت تجارت مربوط به بخش خصوصی است و باید آن را مدیریت کنیم و به امر تولید بیشتر توجه کنیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر افزایش تنوع آفتکش‌ها، بیان کرد: با توجه به اهمیت بالای تولید انتظار ما بر آن است که برای هر عامل خسارت‌زا آفتکشی داشته باشیم.

کشاورز با اشاره به اینکه میزان وابستگی به واردات ظرف چند سال آینده را باید کاهش دهیم، گفت: بعد از تنوع و توجه به تولید داخل، یکی دیگر از تقاضای بنده آن است که وابستگی در زمینه واردات را ظرف سال‌های آتی به حداقل برسانیم چرا که این امر در ایجاد اشتغال، مدیریت قیمت و ارزش افزوده تأثیر بسزایی دارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه گزارشی از گران فروشی، عدم عرضه آفتکش نداشته‌ایم، گفت: ما باید بیشتر وارد مقوله زیستی شویم هرچند که وضعیت نسبت به گذشته مساعدتر است.

او ادامه داد: طی سال‌های ۹۱ و ۹۲ حداقل مصرف کود در ۲۰ سال گذشته را داشتیم، این در حالی است که به ازاء مصرف هر کیلو کود، ۲۷ تا ۲۸ کیلو در عملکرد موثر است.

به گفته سرپرست وزارت جهاد کشاورزی: در حال حاضر کود همانند آفتکش‌ها دارای شناسنامه و ثبت هستند و همواره از اواخر سال ۹۶ تا کنون جای هیچگونه نگرانی در خصوص مصرف کود نداریم.

کشاورز افزود: طی ۲ و نیم سال گذشته بحران بسیار نگران کننده‌ای را پشت سر گذرانده‌ایم به طوری که اگر با شناسنامه‌دار کردن کود، کودی مورد تأیید قرار نمی‌گیرد حداکثر فلزات سنگین موجود در آن کمتر ۷ تا ۸ درصد بود درحالی که طی سال‌های اخیر عدد بسیار قابل توجه بوده که این امر بیانگر بهبود وضعیت ما در زمینه کود است.

این مقام مسئول با بیان اینکه طی یک سال و نیم اخیر هیچ موردی با تعزیرات در خصوص کود نداشته‌ایم، گفت: این امر بیانگر وضعیت خوب ما است و دومین گام آن است که ترکیب کودی بهتر شود چرا که بهبود ترکیب کودی در کنترل تنش‌ها همچون سرما و تولید بسیار موثر است.

او با انتقاد از این مسئله که طی ۶ سال گذشته مصرف کود در کشور بسیار پایین بود، افزود: اگر چه طبق اظهارات محققان باید رقمی معادل ۴ میلیون تن کود در کشور مورد استفاده قرار گیرد، اما در ۶ سال گذشته این میزان تنها رقمی معادل ۱.۲  بود که ۳۵ درصد آن در طریق واردات تأمین می‌شد، اما در حال حاضر مصرف کود به ۲.۴ تا۲.۵ دهم رسیده که ۱۵ درصد تنها وارداتی است و همواره در نظر داریم که ظرف ۱ الی ۲ سال آینده وابستگی به کود را به صفر برسانیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مصرف عناصر غذایی، گفت: توصیه بنده در خصوص مصرف عناصر غذایی آن است که باید چند گام دیگر جلو رویم به طوری که نظریه غنی‌سازی محصولات را با عناصر تغذیه افزایش دهیم.

به گفته کشاورز تمامی محصولات غذایی اعم از وارداتی و تولید داخل توسط وزارت بهداشت کنترل می‌شود و با این وجود جای هیچگونه نگرانی نیست، به عنوان مثال در شورای عالی سلامت گزارشی برای برنج اعلام شد که بنده به سرعت ۴۶۰ نمونه برنج را آزمایش کردیم و تنها در دو نقطه به سبب استفاده از آب دو کارخانه صنعتی به شالیزار‌ها مشکلاتی وجود داشت که موضوع رفع شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه استاندارد‌های تولید در کشور ما به مراتب سختگیرانه‌تر از سایر کشورهاست، گفت: در محصول گندم استاندارد سرب ۷ برابر اروپایی‌ها و در خصوص جیوه ۹ برابر سختگیرانه‌تر از اروپاست.

وضعیت مناسب کشور در تولید بذر

او با اشاره به اینکه در تولید بذر در کشور وضعیت مناسبی داریم، گفت: با توجه به رویکرد مناسبی که تولید کنندگان در تولید بذر پیش گرفتند، سعی کردیم مقررات را به نفع تولید کیفی آسان‌تر کنیم به عنوان مثال در سال ۹۳ تمامی ذرت تولیدی ۷۰۴ بود، اما هم اکنون کمتر از ۴۵ درصد ذرت ۷۰۴ است که این امر نشان می‌دهد در تولید بذر هیچ مشکلی نداریم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در پایان، تصریح کرد: در دهه هشتاد یکی از پیشنهادات بنده ذخیره‌سازی مناسب در خصوص بذر بود و هم اکنون ذخیره خوبی در این خصوص داریم و بخش خصوصی تجهیزات و ارزیابی خوبی دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۱۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل

آقای سید شجاع الدین امامی رئوف در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه صنعت خبرگزاری صداوسیما افزود: در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۹۰ هزار تن انواع پارچه در کشور تولید شده است که ۷۵ درصد نیاز بازار را پوشش می‌دهد و ۱۴۵ هزار تن از نیاز بازار از طریق واردات تأمین شد.

  کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   وی با بیان اینکه ارزبری واردات پارچه برای کشور در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۵۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، گفت: از این میزان ۱۰۵ هزار تن معادل حدود ۵۸۰ میلیون دلار آن مربوط به پارچه‌های تاروپودی از جنس الیاف مصنوعی است و پس از آن، پارچه‌های رومبلی با ارزش وزنی حدود ۱۱ هزار تن و ارزش دلاری ۶۲ میلیون دلار وارد کشور می‌شود.   دبیر انجمن صنایع نساجی با اشاره به حذف ارز ترجیحی برای واردات پارچه از فروردین ماه امسال افزود: این محدودیت تنها مربوط به ردیف تعرفه‌های پارچه‌های رومبلی است که تنها یک دهم از کل حجم بازار پارچه کشور را شامل می‌شود و برای واردات انواع دیگر پارچه‌ها محدودیتی وجود ندارد.   رئوف همچنین، مجموع واردات در صنعت نساجی و پوشاک را، چهار برابر صادرات در این صنعت عنوان کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات در صنعت نساجی و پوشاک به ثبت رسیده که شامل مواد خام پایه و مواد واسطه‌ای می‌شود و در مقابل، مجموع صادرات در ردیف تعرفه‌های این صنعت ۵۵۰ میلیون دلار برآورد شده که بخش عمده آن نیز مربوط به صادرات فرش ماشینی و کفپوش و موکت است.    کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   وی چند نرخی بودن ارز را یکی از مشکلات جدی تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: چند نرخی بودن ارز نه تنها مشکل صنایع نساجی، بلکه مسئله اصلی برای همه صنایع است. در حال حاضر اختلاف بین ارز ترجیحی و ارز مبادله‌ای زیاد است و این یعنی تنبیه صادرات و تشویق واردات.   دبیر انجمن صنایع نساجی ادامه داد: درباره ارز ترجیحی نظر انجمن صنایع نساجی ایجاد وحدت رویه در کل زنجیره این صنعت، یعنی تک نرخی شدن ارز است؛ بدین صورت که ارز ترجیحی به هیچ صنعتی تخصیص داده نشود.    رئوف افزود: انجمن صنایع نساجی به وزارت صمت پیشنهاد داده، تخصیص ارز ردیف تعرفه‌های واردات در صنعت نساجی را شفاف سازی کند تا مشخص شود افرادی که اقدام به واردات کرده اند، بازرگان بوده اند یا تولیدکننده؛ چراکه بیشترین واردات در این صنعت توسط افراد غیر از تولیدکنندگان انجام می‌شود.   وی به میزان سرمایه گذاری انجام شده در این صنعت نیز اشاره کرد و افزود: سالانه حدود ۳۴۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در حوزه خرید تجهیزات و انتقال تکنولوژی در این صنعت انجام می‌شود و تولیدکنندگان در سال‌های اخیر در بحث بازسازی و نوسازی حلقه‌های مختلف تولید اقدامات موثری انجام داده اند، به طوری که از واحد‌های تولید الیاف مصنوعی و پنبه‌ای گرفته تا واحد‌های رنگرزی و چاپ و تکمیل، در حال حاضر می توانند پاسخگوی نیاز بازار داخل باشند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی    

دیگر خبرها

  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • خبر ویژه برای متقاضیان خودروی وارداتی دست دوم/ دولت مخالف است؟
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲