Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود گیل آبادی رئیس انجمن وارد کنندگان کود و سمرئیس انجمن وارد کنندگان کود و سم در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی، اظهار کرد: هدف اصلی نمایشگاه حمایت از تولید داخل است و بدین ترتیب شعار امسال را تولید ایرانی، رونق کشاورزی و سرافرازی ملی نام نهادیم و اعتقاد داریم که برون رفت از وضعیت فعلی تنها با ارج نهادن به بخش تولید و حمایت از تولید کنندگان میسر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با تأکید بر اهمیت بالای رونق کشاورزی در کشور، افزود: در شرایط فعلی تحریم، با سرافرازی ملی می‌توان در مقابله با تحریم‌های ظالمانه ایستاد.

رئیس انجمن وارد کنندگان کود و سم جایگزینی سموم جدید با سموم پرخطر قدیمی را یکی دیگر از اهداف مهم برگزاری نمایشگاه بر شمرد و گفت: سازمان حفظ نباتات به عنوان متولی امر به دنبال حذف سموم پرخطر کشاورزی است و این نمایشگاه می‌تواند در معرفی سموم کم خطر کمک کند.

گیل آبادی ادامه داد: طی سال‌های گذشته کشاورزان با ترویج ریز مغذی‌ها به استفاده از آنها ترقیب شدند.

این مقام مسئول افزود: از مجموع ۱۴۰ میلیارد دلار که دولت به واردات کالاهای اساسی اختصاص داده، تنها حدود ۲۶۰ میلیون دلار به واردات کود اختصاص یافته است.

به گفته او: دولت مجبور است میلیاردها دلار برای کالاهای اساسی هزینه کند که نمونه کوچک آن ملخ‌های صحرایی هستند که امسال شاهد طغیان آن در برخی مناطق بودیم و همواره با مبارزه شیمیایی توانستیم از خسارت این آفت جلوگیری کنیم.

رئیس انجمن وارد کنندگان کود و سم ادامه داد: از مجموع ۳۰ هزار تن سمی که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، ۸۰ درصد آن تولید داخل است ضمن آنکه توان تولید بیش از این رقم است.

گیل آبادی درباره مشکلات پیش روی صادرات، گفت: با وجود آنکه با بازاریابی در بازارهای هدف، بازارهای زیادی ایجاد شد اما به سبب مشکلات ارزی بحث صادرات محدود شد و این امر موجب شد بخشی از بازارها را از دست بدهیم در حالی که انتظار می‌رود دولت از قوانین ورود موقت یا دریافت عوارض به صادرات موضوع را حل کند.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه تولید کنندگان کود با مشکلات متعددی رو‌به‌رو هستند، تصریح کرد: اعطای یارانه به شرکت‌های دولتی زمینه را برای رقابت ناسالم ایجاد کرده است که اگر این معضل حل شود، به سبب اقدامات مناسبی که در بحث سم و کود انجام دادیم، می‌توانیم به موفقیت‌های بالایی دست یابیم چرا که بخش خصوصی در کنار وزارت جهاد کشاورزی است و به عبارت دیگر سیاست وزارت جهاد را راهبردی می‌کند.

این گزارش می‌افزاید هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی از اول تا ۴ بهمن در بوستان گفتگو با فعالیت خود ادامه می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۱۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کود و سموم زیستی از پسماند نخلستان‌ها

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، «شناسایی و ارزیابی کارایی مایع و جامد حاصل از پیرولیز برگ نخل خرما برای کاربری در کشاورزی» عنوان طرح پژوهشی قنبر ابراهیمی، استاد دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران اجرا شده است.

ابراهیمی، دانش‌آموخته دکتری تخصصی رشته صنایع چوب و کاغذ (سازه‌های چوبی) از دانشگاه میشیگان درباره این طرح گفت: حجم سالیانه برگ‌های هرس‌شده نخل خرما بسیار زیاد است و علاوه‌بر آن تنه‌های افتاده نخل خرما، حجم عظیمی از پسماند را تشکیل می‌دهند که البته مورد بهره‌برداری مفیدی قرار نمی‌گیرند. یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد که پسماند نخلستان‌ها، ماده خام مستعدی برای تولید فرآورده‌هاست؛ ولی هدف قراردادن این بهره‌برداری‌ها می‌تواند حاصلخیزی خاک نخلستان‌ها را تضعیف کند.

وی ادامه داد: با این‌وجود از این پسماند می‌توان مایعی به دست آورد که دارای پتانسیل جایگزینی سموم شیمیایی حشره‌کش است که آفت‌کشی زیستی می‌باشد و فاقد تأثیرات منفی شیمیایی در محیط‌زیست است.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: همچنین از این پسماند می‌توان ماده جامدی به دست آورد که عناصر پایه حاصلخیزی خاک را در بردارد و در صورت استفاده به فرم کود در نخلستان‌ها، پویایی غنای خاک را در پی خواهد داشت.

ابراهیمی تصریح کرد: در این تحقیقات به دنبال آن بودیم که برنامه‌ای را ارائه دهیم تا ادوات استقرار فرایند پیرولیز مازاد نخلستان‌ها را در حد توان خرید کشاورزان از تعاونی‌ها در اختیارشان قرار داده و با آموزش و تعلیمات اجرایی مختصر چگونگی به‌کارگیری آن به کشاورزان کاری کنیم که در ایام بیکاری به این کار مشغول شوند. چرا که ایام بیکاری کشاورزان در سال به حدود هفت ماه می‌رسد.

وی اضافه کرد: جایگزینی سموم شیمیایی مخرب محیط‌زیست در مبارزه با حشرات با نمونه تولید شده و استفاده از نتایج این تحقیق برای تولید کودی که به ارتقا و غنای حاصلخیزی خاک‌های زراعی کمک می‌کند؛ از جمله اهداف انجام این طرح بود.

این محقق در پایان خاطرنشان کرد: گرچه هدف اصلی این پژوهش، اعمال فرایند پیرولیز روی پسماند برگ و تنه نخل خرما در نخلستان‌های ایران و شناسایی موارد کاربرد سم و کود زیستی در کشاورزی بوده است؛ اما می‌توان از نتایج این تحقیق برای شناسایی روند بهره‌برداری از پسماند لیگنوسلولزی در نخلستان‌های ایران بدون آسیب رساندن به محیط‌زیست نیز استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود
  • هشدار به عرضه کنندگان آیفون قاچاق؛ برخورد‌ها تشدید خواهد شد
  • علت ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ | هشدار جدی به عرضه کنندگان آیفون قاچاق
  • واردات ۸۰۰ میلیون دلاری قطعات موتورسیکلت با رشد ۴۰ درصدی
  • منع واردات کالاهای تولید داخلی/ حمایت بیشتر از تولید داخل با مشارکت ذینفغان 
  • پلمب انبار سموم کشاورزی غیرمجاز در مرند
  • صادرات ۳۶۰ میلیون دلاری محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی
  • پلمپ انبار سموم کشاورزی غیرمجاز در مرند
  • تولید کود و سموم زیستی از پسماند نخلستان‌ها
  • وزیر صمت:‌ ۱۳۳ هزار خودروی وارداتی ثبت سفارش شد