Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: نمایشگاه شهر هوشمند در سطح خوبی برگزار شده‌ است و امیدواریم دستاوردهای این نمایشگاه به صورت عملیاتی مورد استفاده قرار گیرد.
سید ستار هاشمی افزود: تبادل دانش و تجارب از دستاوردهای نمایشگاه است، در این نمایشگاه دستاوردهای خوبی در حوزه هوشمندسازی ارائه شده که باید این ظرفیت‌ها به تمام کشور تسری یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه به اشتراک‌گذاری داده‌ها از مهمترین ضروریات تحقق شهر هوشمند است افزود: در این نمایشگاه تفاهم نامه همکاری و اشتراک داده در حوزه املاک بین شهرداری مشهد و آستان‌قدس رضوی منعقد شد که می توان از آن به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای نمایشگاه نام برد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: تعاملات بین دستگاهی از ضروریات شهر هوشمند است و باید در این خصوص اهتمام داشت.
 شهردار مشهد هم در این مراسم گفت: نمایشگاه شهر هوشمند میزان و شاخصی است برای سنجش آنچه در این حوزه انجام داده‌ایم، سرمایه گذاری در حوزه شهر هوشمند زمان بر است اما بازدهی آن رشد بالاتری دارد.
محمد رضا کلائی افزود: در مشهد رشد خوبی در حوزه هوشمندسازی داشته‌ایم
وی  با اشاره به رونمایی از اپلیکیشن "شهر من" در این نمایشگاه اظهار داشت: نرم افزارهای مختلف شهروندی روی این نرم افزار تجمیع شده و این نرم افزار، بستری یکپارچه برای ارائه خدمات مختلف به شهروندان است و به‌ مرور قابلیت‌های آن توسعه می‌یابد.
وی گفت: در مراسم امشب تفاهم‌نامه همکاری بین آستان قدس رضوی و شهرداری مشهد به امضا رسید که طبق این تفاهم‌نامه کل اطلاعات املاک بین آستان قدس رضوی و شهرداری مشهد تبادل می‌شود.
شهردار مشهد افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از املاک مشهد متعلق به آستان‌قدس رضوی است این ارتباط و تعامل از اهمیت زیادی برخوردار است چون تا کنون بین این دو نهاد نوعی مخفی کاری سنتی وجود داشت که هم اینک این نگاه شکسته شده و داده‌ها در اختیار هر دو نهاد و همچنین در اختیار عموم قرار می‌گیرد.
کلایی گفت: یکی از کارکردهای مدیریت‌شهری هماهنگ‌سازی ذینفعان مختلف است که منجر به افزایش رفاه اجتماعی می‌شود.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد هم در این مراسم گفت: موضوع شهر هوشمند در مجموع ارتقای کیفیت زندگی در شهر است که اگر بتوانیم شرایط تحقق آن را با توجه به فضای موجود شهرها، تراکم و افزایش جمعیت فراهم کنیم شهروندان نیز به سمت آن حرکت می‌کنند.
محمد رضا حیدری افزود: در شورای پنجم شهر مشهد نیز تلاش شده بستر و امکانات شهر هوشمند برای مردم فراهم شود.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: نمایشگاه شهر هوشمند نیز بستری مناسب برای معرفی آخرین فناوری و نوآوری‌ها در حوزه هوشمندسازی به شهروندان است.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه توسعه تبادل بین حوزه‌هایی که زیرساخت و داده ارائه می‌دهند با مجموعه استارتاپ‌های خدمات هوشمندسازی است.
شهریار آل‌شیخ افزود: در نمایشگاه شاهد حضور شرکت‌های مختلف هستیم و ارتباط مستقیمی بین شرکت‌ها و مدیران برقرار می‌شود و شرایط تسریع انجام پروژه‌ها فراهم می‌آید.
وی ادامه داد: حضور پررنگ شرکت‌های استارتاپی در نمایشگاه سال گذشته باعث رونق نمایشگاه بود و  بسیاری از آنها با بازار هدف و رقبای خود آشنا شدند لذا امسال نیز این نمایشگاه با حضور استارتاپها و شرکت‌های بزرگ در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شده‌ است.
مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: در نمایشگاه سال‌های گذشته تمرکز بر روی کلان‌شهرها، اعضای شورای شهر، شهرداران و مدیران سازمان‌های فناوری اطلاعات آنها بود ولی امسال این حوزه، گسترش یافته و مدیران کل مراکز استان‌ها در نمایشگاه حضور دارند.
محمد جواد رجائیان افزود: در حاشیه این نمایشگاه سه نشست تخصصی با حضور مدیران عامل فناوری اطلاعات و ارتباطات کلان‌شهرهای کشور، مدیران کل فناوری اطلاعات و ارتباطات مراکز استان‌ها و معاونان برنامه‌ریزی کلان‌شهرهای کشور با هدف پاسخ به نیازهای مشترک بین شهرداری‌ها برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: مرکز نوآوری شهری شهرداری مشهد هم فضایی را در اختیار دارد که شتاب‌دهنده‌ها و کسب‌وکارهای نوآور را سامان‌دهی کرده و دستاوردهای آن‌ها را به نمایش می گذارد.
مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد افزود: برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها و پنل‌های آموزشی، برنامه‌ها و چالش‌های تخصصی در نهمین نمایشگاه شهرهوشمند، این نمایشگاه را به نمایشگاهی تخصصی، علمی و آموزشی تبدیل کرده است.
رجاییان افزود: در جریان برگزاری این نمایشگاه "همایش ملی شهر هوشمند" با همکاری وزارت کشور در قالب چهار کارگاه تخصصی و با حضور اساتید برجسته حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سوم بهمن ماه در محل سالن فردوسی نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار می‌شود همچنین بیش از ۳۰ کارگاه و پنل جنبی نیز همزمان با نمایشگاه شهر هوشمند برگزار خواهد شد.
 همزمان با نمایشگاه شهر هوشمند، بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی کامپیوتر،الکامپ نیز از اول تا چهارم بهمن ماه در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد در حال برگزاری است.

برچسب‌ها شهرداری مشهد ارتباطات و فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی محمدرضا حیدری شهر هوشمند

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری مشهد ارتباطات و فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی محمدرضا حیدری شهر هوشمند شهرداری مشهد ارتباطات و فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی محمدرضا حیدری شهر هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۴۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سال چگونه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات محقق می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از موضوعات مهمی محسوب می‌شود که با چالش‌هایی در بخش حاکمیت، کسب و کار و فناوری دست و پنجه نرم می‌کند. از این رو مسئولین برای رفع آن موظف هستند قوانینی را جهت راه گشایی تعریف کنند تا نقشه راهی در جهت توسعه این فناوری باشد. تدوین برنامه بومی‌سازی نظام‌مند زیرساخت‌های سخت ونرم شبکه ملی اطلاعات، الزام اپراتور‌ها به بومی‌سازی، تدوین برنامه حمایتی و الزام برای به‌کارگیری در شبکه ملی اطلاعات در بازه زمانی مشخص، اصلاح نظام تعرفه گذاری خدمات شبکه ملی اطلاعات برای ترغیب سرمایه گذاری بخش غیردولتی، از جمله اقداماتی است که باید صورت بگیرد.

با توجه به شعار سال ۱۴۰۳ و تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از مشارکت مردم در جهش تولید، به سراغ «فرامرز رستگار» دبیر و عضو هیئت‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران رفتیم و درخصوص اهمیت این موضوع و راهکار‌های افزایش این مشارکت مردم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با او گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید:

           

آنا: سال 1402 را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات چگونه ارزیابی می‌کنید؟

رشد فناوری اطلاعات در برنامه ششم توسعه رضایت بخش نبود

رستگار:‌ ارتباطات و فناوری اطلاعات مثل بسیاری فعالیت‌ها و فناوری‌ها دارای زیست بوم است. در این زیست بوم ذی ربطان زیادی از جمله کسب و کارها، مراکز دانشگاهی، پژوهشی و تحقیقاتی، کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی، کارور‌ها (اپراتورها) و درنهایت کاربران و مشتریان خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات حضور دارند.

از نگاه سندیکا که تشکلی است صنفی و صنعتی در حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال، کیفیت و کمیت برنامه‌های اجرا شده در سال گذشته هر چند که نسبت به سال‌های قبل رشد داشته ولی به عنوان سال آخر برنامه ششم که باید پرونده این برنامه ۵ساله که عملا ۷ سال طول کشیده را ببندد، چندان رضایت بخش نیست.

آنا: چالش‌ها و موانع موجود در راستای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات چیست؟

نگاهی به چالش‌های توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات

رستگار: ذی ربطان و ذینفعان متعددی در بخش فاوا وجود دارد، وزارت ارتباطات به عنوان بخش حاکمیت فاوا، وزارت صنعت مسئول تولید، معاونت علمی و فناوری، پشتیبان تحقیق و دانش بنیانی، وزارت کار برای اشتغال تکالیفی دارند. چالش‌ها در همه این بخش‌ها در اواخر سال ۱۴۰۰ شناسایی و به عنوان بخشی از سند تحول دولت مردمی از طرف رئیس جمهور به کلیه وزارتخانه‌ها جهت بهبود شرایط و رفع موانع ابلاغ شده است.

نمونه‌هایی از این چالش‌ها عبارتند از: چالش‌ها در بخش حاکمیتی فاوا شامل؛ توسعه نامتوازن لایه‌های مختلف شبکه ملی اطلاعات، ضعف در تولید و عرضه خدمات و محتوای سالم و اعتمادپائین کاربران، ضعف در حکمرانی داده و خدمات دولت هوشمند،عدم بلوغ زیست بوم و رشد کم‌شتاب صنعت فضایی از جمله آنهاست. همچنین چالش‌ها در کسب و کار‌ها و اشتغال، قیمت بالا و کیفیت پائین کالا و خدمات، آسیب کسب و کار‌ها از نظام اداری، بانکی، مالیاتی و بیمه‌ای، بی‌ثباتی قیمت‌ها در بازار، فضای نامناسب برای فعالیت‌های اقتصادی از دیگر چالش‌ها محسوب می‌شود که باید در جهت رفع آن کوشید.

 سهم پائین ارزش محصولات و خدمات دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی و اثربخشی محدود شرکت‌های دانش بنیان، سهم پائین صنایع و بنگاه‌های بزرگ در هزینه کرد تحقیق و توسعه کشور و توسعه فناوری و نوآوری، از چالش‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است

 چالش‌ها در ساخت داخل شامل؛ ضعف سیاست‌گذاری و دانش فنی، حلقه‌های مفقوده در زنجیره‌های ارزش صنایع مهم و اساسی، وابستگی بقای صنعت به دریافت نهاده‌های یارانه‌ای، بازار ناکافی برای محصولات ساخت داخل هستند.

چالش‌های فناوری و اقتصاد دانش بنیان شامل؛ سهم پائین ارزش محصولات و خدمات دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی و اثربخشی محدود شرکت‌های دانش بنیان، سهم پائین صنایع و بنگاه‌های بزرگ در هزینه کرد تحقیق و توسعه کشور و توسعه فناوری و نوآوری، مواجهه منفعلانه و غیر به‌هنگام بافرصت فناوری‌های نوظهور و الگو‌های نوین کسب و کار هستند.


آنا: مسئولین چه اقدامی باید در این حوزه انجام دهند؟

شناسایی عوامل چالش و پیدا کردن راه حل 

رستگار: در سند تحول دولت مردمی، عوامل هر چالش قید و برای هر عامل راهبرد و اهم اقدامات لازم تعیین و به دستگاه‌های دولتی در بازه زمانی مشخص ابلاغ شده است. به‌طورمثال به برخی از برنامه‌های اقدام که برای رفع چالش‌های گفته شده که شامل: تدوین برنامه بومی سازی نظام‌مند زیرساخت‌های سخت ونرم شبکه ملی اطلاعات، الزام اپراتور‌ها به بومی سازی، تدوین برنامه حمایتی و الزام برای بکارگیری در شبکه ملی اطلاعات در بازه زمانی تا انتهای سال ۱۴۰۲، اصلاح نظام تعرفه گذاری خدمات شبکه ملی اطلاعات برای ترغیب سرمایه گذاری بخش غیردولتی در بازه زمانی تا انتهای سال ۱۴۰۱، الزام نهاد‌های عمومی، شهردار‌ها و دستگاه‌های اجرایی در اشتراک گذاری منابع زیر ساختی تا انتهای سال ۱۴۰۲از جمله اقداماتی بود که مسئولین موظف به اجرای آن بودند.

همچنین تسهیل شکل گیری بازار رقابتی از طریق حذف محدودیت‌های مقداری در مجوز‌های شغلی تا انتهای سال ۱۴۰۲، تقویت مقابله با رویه‌های ضد رقابتی از طریق تحقق اجرای سیاست‌های اصل ۴۴، ایجاد تقارن اطلاعاتی در معاملات بین ارکان زنجیره تولید، احراز و اعمال هوشمند شروط قراردادها، تدوین برنامه سیاست صنعتی و تعیین طرح‌های اولویت دار متناسب با ظرفیت‌ها و اقتضائات داخلی تا انتهای سال ۱۴۰۲،توسعه صنعت تجهیز سازی و ارتقای دانش فنی و طراحی مهندسی خط تولید تا انتهای سال ۱۴۰۱، یکپارچه سازی ظرفیت‌های بخش تقاضای قطعات، تجهیزات و ماشین آلات در زنجیره‌های با ارزش اقتصادی بالا، الزام پیوست فناوری در قرارداد‌های مشمول قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور تا انتهای سال ۱۴۰۲از دیگر فعالیت های دولت است.

ارتقاء سهم فناوری در محصولات ساخت داخل تا انتهای دولت سیزدهم

آنا: با این توضیحات به‌نظر می‌رسد که وضعیت بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، کسب کار و تولید مرتبط نیاز به ارتقا دارد، به نظر شما در برنامه‌های توسعه نشانگر‌هایی برای وضع مطلوب وجود دارد؟

رستگار:‌ بله نشانگر‌های وضع مطلوب در همان سند تحول دولت مردمی مشخص شده، طبق سند تحول قرار بوده که اقدامات در دسته بندی‌های کوتاه مدت (تا آخر سال ۱۴۰۱)، میان مدت (تا آخر سال ۱۴۰۲) و بلند‌‌مدت (تا آخر دولت سیزدهم) انجام شود.همچنین در پاسخ به این سوال به چند مورد از نشانگر‌های وضعیت مطلوب اشاره میکنم:

۱- نشانگر‌های وضعیت مطلوب برای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات

- افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی.
- افزایش اشتغال در بخش فناوری اطلاعات.
- تحقق کامل اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات.
- تحقق حداکثری خدمات دولت هوشمند و تحول دیجیتال.
- افزایش تعداد ماهواره‌های ارتباطی و سنجش عملیاتی کشور و تعداد خدمات فضاپایه.

۲-نشانگر‌های وضعیت مطلوب محیط کسب و کار و اشتغال

- ارتقای کیفی و افزایش کمی تولید ملی.
- افزایش اشتغال شایسته و بهره ور.
- افزایش رقابت پذیری.
- تقویت حقوق مالکیت.
- افزایش قدرت ایفای قراردادها.
- تقویت پشتیبانی از تامین مالی تولید.
- عادلانه و سالم شدن فرایند پرداخت مالیات و حق بیمه واحد‌های تولیدی.

۳- نشانگر‌های وضعیت مطلوب برای ساخت داخل

- افزایش عمق ساخت داخل.
- افزایش سهم فناوری در اقتصاد و درآمد و ارتقای کارآمدی.
- ارتقای سهم فناوری در شرکت‌های ایرانی و محصولات ساخت داخل؛ بنابراین برای رسیدن به وضعیت مطلوب برای مواردی که هنوز موفق به انجام آن نشده ایم، طبق سند تحول فقط تا آخر امسال و سه ماهه اول سال آینده (انتهای دولت سیزدهم) فرصت باقی است.

 جلب اعتماد مردم در سرمایه گذاری به صورت قانونی و شفاف

آنا: حالا که کشور اسناد گویا و مشخصی برای رسیدن به وضعیت مطلوب دارد و همچنین شعار امسال در مورد «جهش تولید با مشارکت مردم»، پیش بینی شما برای سال جاری چیست؟

 رستگار: اگر دولت مطابق سند تحولی که تنظیم و ابلاغ کرده و همچنین طبق شعار امسال اگر واقعا مشارکت مردم (بخش‌های خصوصی و تعاونی ها) را با اصلاح رفتار خود جلب کند و متوجه باشد که معنی مشارکت در امور یعنی برابری وظیفه، اختیار و قدرت و با روش‌های کارفرمایی/ پیمانکاری تفاوت اساسی دارد، آن وقت می توان انتظار موفقیت در اقدام را داشت. دولت همانطورکه برای حفظ منافع خود تضامین قوی در قرارداد‌ها از بخش خصوصی می‌گیرد، باید متقابلا برای جلب اعتماد مردم در سرمایه گذاری، به صورت قانونی و شفاف در مقابل سرمایه گذار متعهد شود.دولت اگر برای سپردن چنین تعهدات و تضامینی با مشکل حقوقی مواجه است باید بدون فوت وقت لایحه‌ای را تنظیم و به تصویب مجلس برساند.

اگر این مشارکت بصورت برد- برد عملی شود برنامه‌ها به جریان اجرا نزدیک خواهد شد،آن گاه می‌توان امیدوار بود که «قلم سفید- قدم سیاه» تبدیل شود به «قلم سفید توام با قدم سفید».

انتهای پیام/

مهدیه چوپانی

دیگر خبرها

  • توالت هوشمند ۱٫۵ میلیارد تومانی در هفته طراحی میلان به‌نمایش درآمد(+عکس)
  • راه‌اندازی ۵ ایستگاه سنجش کیفیت هوا توسط شهرداری قم
  • تلاش برای رسیدن خدمات هوشمند دولت به ۳۰ درصد
  • برنامه های حوزه دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۳
  • شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد
  • سخنرانی علمی «فناوری اطلاعات و امر دینی» برگزار می‌شود
  • شعار سال چگونه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات محقق می‌شود؟
  • پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی به مرحله نهایی جوایز اجلاس جامعه اطلاعاتی WSIS ۲۰۲۴ راه یافت
  • پیامک ۴ تومان گران می شود
  • پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی به مرحله نهایی جوایز اجلاس جامعه اطلاعات راه یافت