Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به تحریم هایی که از طرف تعدادی از کشورها به ایران تحمیل شده، تجارت بین المللی با موانع گوناگونی همراه شده است.   ارتباط با کشورهای دنیا یکی از ارکان مهم اقتصادی است اما باید بتوانیم درون زایی و تولید داخلی مناسب و بهینه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم در سطح جهانی ارتباط موثر و پرسودی برقرار کنیم و باید با استفاده از نخبگان اقتصادی که سرمایه‌های کشورمان هستند، اقتصاد را احیا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اقتصاد هر کشور نشان دهنده قدرت آن هاست همان طور که می‌دانید اقتصاد مقاومتی شامل اقتصاد درون زایی و برون گرایی است؛ یعنی از تکنولوژی خارج برای توسعه هر چه بهتر تولید داخلی استفاده کنیم. 


امیر سیاح پژوهشگر محیط کسب و کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی باید کشور تولید دانش بنیان درون زا و برونگرا داشته باشد. اینکه ایران نیازی به دیگر کشورها نداشته باشد به این معنا نیست که ارتباط خود را با دیگر کشورها قطع کند و همکاری نداشته باشد. در حالی که در پیام رئیس جمهور مسئله صفر و یکی مطرح شده بود یعنی هیچ کاری به کشورهای دیگر نداشته باشیم و دور کشور را دیوار بکشیم. این حرف در اقتصاد مقاومتی اشتباه است.

او ادامه داد: کشور باید حداکثر ارتباط و معاملات را با همه کشورهایی که به ایران احترام می‌گذارند داشته باشد به خصوص کشورهایی که بازارهای خیلی خوبی برای ایران هستند.

سیاح بیان کرد: سفارتخانه‌های ایران که در کشورهای دیگر قرار دارند مأموریتشان باید حمایت از صادر کنندگان ایرانی باشد. این سفارتخانه‌ها بایدبه صادر کنندگان ایرانی کمک کنند و پیگیر ارز در صادرات و واردات باشد.

پژوهشگر محیط کسب و کار اظهار کرد: ‌ادارات دولتی اگر پایشان را از روی حلقوم تولید کنندگان داخلی بردارند، تولید کننده می‌تواند در شرایط فعلی مشکل اقتصاد را برطرف کند. اما مسئولان حکومتی از تولیدکنندگان و کارآفرینان ایرانی حمایت نمی‌کنند.

او گفت: برای تقویت اقتصاد کشور راهکارهایی را ارائه دادیم، ابتدا موانع تولید را برطرف کنند، مأموران تلکه بگیر از بازار جمع شوند، دستگاه‌های اجرایی که مانند زالو خون تولید کنندگان را می‌مکند را از سر راه بردارند، بانک‌ها که اخلال کننده درجه یک هستند، چوب لای چرخ تولیدکنندگان نگذارند و به سفارتخانه‌ها مأموریت دهند در اختیار صادر کنندگان ایرانی باشند.

تعامل و ارتباط با خارج را نهی نمی‌کنیم /  راه‌ حل‌ رفع مشکل اقتصادی را از بیرون مرزها جستجو نکنیم

روح الله ایزدخواه پژوهشگر اقتصاد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ما اقتصاد دانان ایران معتقدیم که مشکلات اقتصادی راه حل داخلی بدون وابستگی به خارج دارد. تعامل و ارتباط با خارج را نهی نمی‌کنیم؛ در اقتصاد مقاومتی  دو قسمت برون گرایی و درون زایی گفته شده است، بنابراین ارتباط با جهان و کشورهای دیگر جزو ارکان اقتصاد مقاومتی است.

او ادامه داد: منطقی نیست که راه‌ حل‌ رفع مشکل اقتصادی را از بیرون مرزها جستجو کنیم. مشکل ما انتقاد به رویکرد دولت است و اینکه بدون توجه به ظرفیت‌های داخلی و بدون اینکه بخواهیم مشکلات و بیماری‌های اقتصادی مانند بانک، مالیات، بودجه و تولید داخل را حل کنیم، چشم انتظار کشورهای مخالف و دشمن باشیم.

ایزدخواه گفت: به عقیده ما گونه‌ای باجگیری انجام شد و یک دوگانگی کاذب درست کردند که بین تعامل با خارج و حل مشکلات اقتصادی یکی را باید انتخاب کنیم که به هیچ وجه قابل قبول نیست.

ادعای رفع مشکلات اقتصاد به دست کشورهای خارجی دوگانه سازی کاذب است  پژوهشگر اقتصاد ایران ادامه داد: رئیس جمهور در سال ۹۲ با شعار‌های مختلف از جمله اقتصاد مقاومتی از مردم رأی گرفت. بحث تولید داخلی را به عنوان محور اصلی مطرح کرد. اما در حال حاضر این پذیرفته نیست که بعد از ۶ سال، رابطه با کشور‌های خارجی را راه‎حل مشکل اقتصادی کشورمی داند و معتقد است نمی‌توانیم کاری برای اقتصاد کشور انجام دهیم.

او افزود: معتقدم که با همه کشورها باید ارتباط برقرار کنیم اما تعامل سازنده‌ای باید با کشورهای جهان برقرار باشد تعامل ایران به غیر از تعدادی از کشورهای همسایه تقریبا با بقیه کشورها صفر است. با مناطق مختلف از جمله غرب آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین و کشورهایی اروپایی هیچ ارتباطی نداریم. باید این ارتباط را فعال کنیم اما مبتنی بر درون زایی و برون گرایی باشد.

ایزدخواه اظهار کرد: اینکه ما بخواهیم به صرف یک تعاملِ سیاسیِ ناکارآمد، اقتصاد کشور را طوری تلقی کنیم که بدون ارتباط با این کشورها نمی‌شود اقتصاد را در داخل اداره کرد، این یک فرافکنی و دوگانه سازی کاذب است بیان همچین حرفی از رئیس جمهور جای تعجب و تأسف دارد.

پژوهشگر اقتصاد ایران گفت: ایران یک سری بیماری‌های اقتصادی ساختاری دارد که فقط با نظارت داخلی درمان می‌شود. نظام بانکی ما به شدت ناکارآمد است و مالیات آن طور که باید پرداخت و دریافت نمی‌شود. بخش تولید و حمایت از تولید را جز در حد مصوبات دنبال نکردیم. سیاست‌های مالی کشور ضعیف است و برای هدایت نقدینگی برنامه‌ای نداریم.

او ادامه داد: حل و درمان این اقتصاد داخل ربطی به ارتباط با ابرقدرت‌های جهان ندارد. با هیئت دولت و وزارتخانه‌ها مشکلی حل نمی‌شود. باید به نخبگان اقتصادی، افکار عمومی فعال و خرد جمعی اجازه ورود دهند، پیشنهادات و راهکارها را بشنوند و راه حل مناسب را پیدا کنند.

علت اصلی شکنندگی اقتصادی ایران، ضعیف بودن آن در نظام تصمیم‌گیری است

احسان خاندوزی عضو هیئت علمی دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: دستور کار مهمی که رهبری در نماز جمعه اخیر اشاره کردند مبنی بر حرکت کردن به سمت قدرت اقتصادی و سایر ابعاد است. این حرکت مستلزم این است که یک آسیب شناسی داشته باشیم. که در حوزه اقتصادی چه ضعف‌هایی داریم.

او در پاسخ به این سوال که این آسیب ها در چه بخش هایی پر رنگتر وکلیدی تر است و در چه حوزه هایی نقش علت را بازی می کند؟ گفت: به عقیده من با توجه به تجربه سال‌های اخیر علت اصلی شکنندگی اقتصادی ایران، ضعیف بودن آن در نظام تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری کشور است. به این معنا که در هر کدام از بخش‌های بانکداری، صنعت، بودجه، مالیات ستانی پیشنهادات اجرایی متعددی توسط متخصصان آن حوزه مطرح شد و در اختیار سیاست‌گذار قرار گرفته است اما به دلیل ضعف نظام سیاست‌گذاری هیچ کدام از آنها تبدیل به دستور کارهای اجرایی و مؤثر برای ترمیم شکنندگی اقتصادی ایران نشده است.

خاندوزی گفت: در نتیجه سال‌های اخیر کارشناسان اقتصادی روی بخش‌هایی از راه‌ حل‌های اقتصادی دست گذاشتند که تکرار آنها برای فضای عمومی جامعه ملال‌آور است، حتی خود اقتصاددانان از ارائه دادن مکرر راهکارهای خروج از بن بست فعلی احساس دلزدگی می‌کنند.

در ادامه گفت: اما در عرصه سیاست‌گذاری از سوی دولت و مجلس توجه جدی به هیچکدام از راهکارها دیده نمی شود. اقدام سیاست‌گذاری کشور اساسا در سبک قوه عاقله خود که باید تصمیمات راهبردی و پر خطری رابرای تغییر دادن رویه موجود در نظر بگیرد ،دچار ایراد است و تعلل می‌کند.

عضو هیئت علمیه دانشگاه گفت:دولت با توجه به تجربه سیاست افزایش قیمت بنزین در ماه‌های اخیر نشان داد زمانی که با تعلل فراوان می‌خواهند به یک سیاست جدید برسند، آن سیاست را با جزییات ناکارآمدی محقق می‌کند، که تأثیر منفی در حوزه اجتماعی و اقتصادی کشور ثمره آن می‌شود.

خاندوزی دررابطه با قوی کردن وضعیت اقتصادی کشور گفت: اولین نقطه‌ای که باید برای قوی کردن اقتصاد کشور به آن رسیدگی شود ساز و کارهای فعلی کشور در نظام اقتصادی و تصمیم‌گیری بوده که نیازمند اصلاح جدی است. به نحوی که ابتدا سیاست‌گذاران کشور یا تصمیم‌ اقتصادی ندارند یا تصمیمات بی کیفیتی ارائه می‌دهند و باید در قبال آن پاسخگو باشند.

در مرحله دوم خود سیاست‌گذاران زمانی که ذینفع مجموعه های خود نباشند، بهتر می توانند مشکلات اقتصاد را حل و فصل کنند. سپس می توان انتظار داشت دستور کارهای متعددی که برای قوی کردن بخش‌های اقتصادی، صنعتی و بانکی کشور وجود دارد، تبدیل به برنامه‌های اجرایی و عملیاتی شود.

نتیجه می گیریم اقتصاد کشور غده ی بدخیم درمان نشدنی نیست .تنها با استفاده از راهکارهای ارائه شده ی اقتصاد دانان کشور می توان تا حد زیادی ایران را از این بحران اقتصاد داخلی و بین المللی نجات داد. و کشورهایی که در خیال باطل ورشکستگی ایران هستند انگشت به دهان بمانند. تنها با اعتماد وحمایت دولت این کار امکان پذیر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اقتصاد ایران اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۴۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط با دنیا در صورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی را هم جویا شوید!

آرمان خالقی گفت: چه کسی تا الان از کسانی که این طرح را طراحی کردند عددی ارائه داده که بگوید ما بر مبنای این محاسبات اقتصادی به این نقطه رسیدیم که یک روز تعطیل می‌کنیم و در عوض منافع بیشتری برای کشور است و درمجموع مصلحت کشور بر این مبنا خواهد بود؟

آرمان خالقی، عضو هیات مدیره خانه صمت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص اضافه شدن یک روز تعطیل به تعطیلات آخر هفته گفت: مبنای دولت به عنوان پیشنهاددهنده و ارائه‌کننده این لایحه این بوده است که تعطیلات ما هم مانند بسیاری از کشور‌های دنیا از یک روز در هفته، به دو روز افزایش پیدا کند که مردم رفاه و استراحت بیشتری داشته باشند و بهره‌وری بالاتری حاصل شود.

 

وی درمورد تاثیر تعطیلی روز‌های پنجشنبه بر فعالان اقتصادی عنوان کرد: هنگامی که یک روز به تعطیلات هفته اضافه می‌شود، کسانی که کسبه هستند یا خدماتی ارائه می‌دهند از لحاظ معیشتی به مشکل برمی‌خورند و درواقع یک روز برای مشاغل هم تعطیل می‌شود. آیا در شرایط موجود، یک تعطیلیِ اضافه به نفع اقتصاد کشور است؟

 

خالقی ادامه داد: چه کسی تا الان از کسانی که این طرح را طراحی کردند عددی ارائه داده که بگوید ما بر مبنای محاسبات اقتصادی به این نقطه رسیدیم که یک روز تعطیل می‌کنیم و در عوض منافع بیشتری برای کشور است و درمجموع مصلحت کشور بر این مبنا خواهد بود؟

 

عضو هیات مدیره خانه صمت درخصوص اینکه روز تعطیلی جدید، قبل از جمعه باشد یا بعد از جمعه اظهار کرد: در حال حاضر جمعه را تعطیل و در تهران پنجشنبه را نیمه تعطیل هستیم؛ باتوجه به تعطیلی شنبه و یکشنبه در غالب کشور‌های دنیا و تعطیلی اکثر بازار‌های جهانی، روز‌های دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه فرصت کار با بازار‌های جهانی برای ما وجود دارد.

 

وی افزود: اگر از این ۴ روز یک روز را برداریم، یعنی یکی از فرصت‌های زمان کاری مفید با دنیا را از خود می‌گیریم و با این وضعیت و تعطیلی پنجشنبه، برای ارتباط با دنیا ۳ روز کاری داریم. از ۷ روز هفته، کشور ما چهار روز آن را عملا ارتباطی با دنیا نخواهد داشت؛ یعنی نمی‌توانیم در بازار‌های جهانی مانند بورس جهانی، مبادله ها، مناقصات و گفت و شنود‌ها شرکت کنیم و یک روز بیشتر را از دست خواهیم داد؛ بنابراین در همین نگاه اول روز شنبه بنظر می‌رسد منافع اقتصادی بیشتری ایجاد می‌کند.

 

خالقی با اشاره به اینکه ادله‌ای که از طرف کمیسیون اجتماعی مطرح می‌شود را باید شنید، گفت: برخی می‌گفتند تعطیلی روز‌های پنجشنبه با فرهنگ ما همخوانی بیشتری دارد یا این موضوع که چرا در تهران بعضی از ادارات باید تعطیل باشد و در بعضی استان‌های دیگر نباشد؟ و برای اینکه این تبعیض از بین برود، پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه مطرح می‌شود و کل کشور به فضایی می‌رود که خسارت به کشور وارد می‌شود.

 

وی عنوان کرد: در این طرح گفته شده که قرار است بدلیل این تعطیلی، ساعت کار هفتگی از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت تقلیل پیدا کند. اگر قرار باشد کسی ۴۰ ساعت کار کند، دیگر حقوقی که تعیین شده برای ۴۴ ساعت، به او پرداخت نمی‌شود. اگر یک روز تعطیل شود، هزینه‌ای که اضافه تحمیل می‌شود به بیت‌المال چقدر است؟ آیا می‌تواند بهره‌وری ایجاد کند که جبران مافات و کاهش ساعات کار را انجام دهد؟ بنابراین تصور می‌کنم حتی این مبحث کاهش ساعت، محاسبه‌ای روی آن نشده است.

 

عضو هیات مدیره خانه صمت اضاقه کرد: وقتی یک روز تعطیل در بخش تولید شرکت‌های دولتی (آن‌هایی که باید تمام وقت کار کنند) اضافه می‌شود و یک روز کاری را تبدیل به روز تعطیل می‌کنیم، چون ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت روز خط تولید باید درکار باشد، اضافه کاری که در روز تعطیل به نیروی کار پرداخت می‌شود، برای مجموعه مورد نظر نزدیک ۲ برابر هزینه خواهد برد. در این مورد هم محاسبات اقتصادی انجام نشده است و طراحان حتما باید روشنگری کنند.

 

خالقی معتقد بود که نظر اغلب فعالان اقتصادی این است که تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلا به صلاح نیست و اگر اراده ما بر این است که حتما در هفته دو روز تعطیل باشیم، شنبه گزینه بهتری است.

 

وی در پایان گفت: حالا که این موضوع در مجلس مطرح شد، باید طبق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار که تاکید می‌کند وقتی قرار است قانونی وضع شود و بر اساس آن قانون، بر محیط کسب و کار و فعالیت فعالان اقتصادی تاثیر بگذارد، دولت یا مجلس باید از قبل، نظر فعالان و تشکل‌های اقتصادی را جویا شوند. در این مورد این چنین نبوده است و بدون دعوت و کسب نظر بخش خصوصی، مجلس کاری را کرده که خودش قبلا در قانونی تصویب کرده که باید پیشاپیش نظر بخش خصوصی را جویا شود؛ درحالی که حتی به این موضوع هم توجه نشد.

دیگر خبرها

  • وزیر کار: منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند
  • ارتباط با دنیا در صورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی را هم جویا شوید!
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  • «نبض تولید» را روی موج رادیو اقتصاد بشنوید
  • مراسم معارفه استاندار جدید مازندران آغاز شد
  • رسانه‌ها در ارتباط با مردم و فرهنگ‌سازی نقش مهمی دارند